19 Aralık 2015, Cumartesi 10:20:51

Turizmde kayıp böyle telafi edilecek

Hükümet, Rusya kaynaklı turist kaybını minimuma indirecek destek paketini açıkladı. Kredi kefaletinden faydalanacak ülke sayısını 26'ya çıkaran paketle, 3 milyonluk kaybın 1 milyonu telafi edilecek
  • "Ağlamasınlar" başlığı ile yazı yazan şahıs belli ki turizm sektörünün işleyişi hakkında zerre bilgisi yok boş boş konuşuyor. "Oh olsun" diyeceğine sektörden evine ekmek götüren onca insanın şimdi ne yapacağını düşünüp üzülmesini bile beceremiyor belli ki. Yazık...
  • Bir rus ortalama 850$ harcitormus. Çocukları cikartirsan bin doları geçer. Ama hala bir grup zihinsiz oh oldu zaten 100-300 dolara uhd tatil yapıyorlardı diye ezik ezik konuşuyor bilip bilmeden. Turizm sektöründe çalışanlar kara kara düşünüyor bir kısım kompleksli oh oldu diyor.sanki kendileri verecek zararı.
  • Bu kayıp asla telafi edilemez gitti canım ruslar.
  • Yaw her akşam bir tane düşürüyordum şimdi mağdurum bizim için bir telafi olmayacak mı?
  • birakin 1 sene de para kazanmasinlar...elin rus u gelir 300 dolar a 1 hafta yer icer full arti full takilir (bu olay Thai haric dunyada baska biyerde yok)yerli turist ayni otelde ayni konaklamayi gunlugu 100 dolardan kampanyali olarak satin alir... oda kis mevsiminden Aldi Aldi yoksa yalan.. vatandas olarak zerre acimiyorum durumlarina hallerine hic bosuna aglamasin sizlamasinlar.. gecen senelerde ucuz olsun diye Yurt disindan rezarvasyon yaptiran arkadaslarim var ayiptir ya...varmi daha otesi.
  • Turizm ile ulkenin ekonomisinin adam olmayacagini ogrenene kadar bimu kriz ler olur. Bugun rusya yarin almanya.
  • Tüh ya o kadar okudum en alta geldiğimde fark ettim.. Kaynak sabah mış..

Rusya ile yaşanan uçak krizinin turizme etkisini minimuma indirmeyi hedefleyen hükümet, yeni destek paketini açtı. Tur operatörlerine sağlanan Hazine destekli kredi kefaletinde ülke sayısı 26'ya çıkarıldı. Almanya'dan Danimarka'ya, Belçika'dan Romanya'ya kadar 18 Avrupa ülkesi de kapsama alındı. Turizmciler, Rusya'dan beklenen 3 milyon kişilik kaybın 1 milyonunun, gelirin de yüzde 15'lik kısmının bu destekle telafi edileceğini söylüyor.

PAZARLAMA GÜÇLENECEK

Atlasglobal ve Anex Tour Rusya ve BDT Koordinatörü Orhan Sancar, desteğin uçak fiyatlarında kişi başı 30-40 dolarlık indirim sağlayacağını belirterek, "Bu da aile başına ortalama 150-200 dolar demek. Tur operatörlerini pazarlama faaliyetlerinde rakiplerinin bir adım önüne geçirir" dedi. Rusya'dan ortalama 3.5 milyon kayıp beklendiğini belirten Sancar, "Destek kişi başı kaybın yüzde 25-30'unu telafi eder. Bu da yaklaşık 1 milyon kişiyi bulur" diye konuştu. Bunun gelir kaybına da bir miktar katkı sağlayacağını aktaran Sancar, ancak bu oranın yüzde 15'i geçmeyeceğini ifade etti. Sancar, "Kişi başına 850 dolar harcayan 4 milyon Rus turistten 34 milyar dolarlık gelir elde ediyorduk. Ancak şimdi Rus pazarından 1 milyon kişi bekleniyor. Kişi başı harcamanın 500 dolara gerileyeceği öngörülüyor. Bu durumda gelir kaybı 29 milyar doları bulacak. Bu destekle gelecek 1 milyon kişiden 5-6 milyar dolarlık gelir elde edilir. Bu da kaybın ancak yüzde 15'ini telafi eder" şeklinde konuştu. Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran da tur operatörlerinin pazarlama faaliyetleri açısında bu desteğin büyük katkı sağlayacağını söyledi. TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise "Operatörlerin operasyonlarını sağlıklı şekilde yürütebilmesi için bu tür destekler çok önemli. Benzer destekleri konaklama tarafında da bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

GENÇ GİRİŞİMCİLER DE DESTEK KAPSAMINA ALINDI

Eylem planında genç girişimcilere destek sağlamayı planlayan hükümet, buna yönelik adımları da attı. Bir iş fikrine dayalı olarak faaliyet gösteren, hisseleri toplamının en az yarısı başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, ancak 30 yaşını doldurmamış en az ilkokul mezunu olan kişilere ait firmalara da kefalet desteği sağlanacak.

400 BİN TURİST GETİREN DESTEKTEN YARARLANACAK

Dün Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla Kredi Garanti Kurumları'na sağlanacak Hazine desteğiyle ilgili değişiklik yapıldı. Buna göre Azerbaycan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya, Türkmenistan, Ukrayna'ya ek olarak Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İsveç, İsviçre, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Macaristan, Norveç, Bulgaristan ve Romanya'dan Türkiye'ye en az 400 bin turist getiren seyahat acentaları da kapsama alındı. (Sabah)

Turizmde kayıp böyle telafi edilecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Rehber ~ 8 yıl önce
"Ağlamasınlar" başlığı ile yazı yazan şahıs belli ki turizm sektörünün işleyişi hakkında zerre bilgisi yok boş boş konuşuyor. "Oh olsun" diyeceğine sektörden evine ekmek götüren onca insanın şimdi ne yapacağını düşünüp üzülmesini bile beceremiyor belli ki. Yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Bir rus ortalama 850$ harcitormus. Çocukları cikartirsan bin doları geçer. Ama hala bir grup zihinsiz oh oldu zaten 100-300 dolara uhd tatil yapıyorlardı diye ezik ezik konuşuyor bilip bilmeden. Turizm sektöründe çalışanlar kara kara düşünüyor bir kısım kompleksli oh oldu diyor.sanki kendileri verecek zararı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Bu kayıp asla telafi edilemez gitti canım ruslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
telafi ~ 8 yıl önce
Yaw her akşam bir tane düşürüyordum şimdi mağdurum bizim için bir telafi olmayacak mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aglamasinlar..... ~ 8 yıl önce
birakin 1 sene de para kazanmasinlar...elin rus u gelir 300 dolar a 1 hafta yer icer full arti full takilir (bu olay Thai haric dunyada baska biyerde yok)yerli turist ayni otelde ayni konaklamayi gunlugu 100 dolardan kampanyali olarak satin alir... oda kis mevsiminden Aldi Aldi yoksa yalan.. vatandas olarak zerre acimiyorum durumlarina hallerine hic bosuna aglamasin sizlamasinlar.. gecen senelerde ucuz olsun diye Yurt disindan rezarvasyon yaptiran arkadaslarim var ayiptir ya...varmi daha otesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cemal ~ 8 yıl önce
Aşırı saçmalamışsın.. Kulaktan dolma laflarla konuşuyorsun. Hiç bir şeyide bildiğin yok.
Kkk ~ 8 yıl önce
Turizm ile ulkenin ekonomisinin adam olmayacagini ogrenene kadar bimu kriz ler olur. Bugun rusya yarin almanya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kenan ~ 8 yıl önce
Tüh ya o kadar okudum en alta geldiğimde fark ettim.. Kaynak sabah mış..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000