12 Ağustos 2017, Cumartesi 09:11:43

Turizmciler uçaklar için yakıt desteği istiyor

Uçak firmalarıyla anlaşma dönemine giren turizmciler hükümete çağrıda bulundu: Yakıt desteği açıklansın. Uçak sayısını da turist sayısını da artıralım
  • Daha ne desteği ? Bedava mı kalacak oradan buradan topladığınız 3. sınıf turistler? Zaten hiç bir şeye para vermiyorlar. Ülkeye ne katkısı var bu adamların ? Yakında üstüne para vereceğiz.
  • Boş mezar var girecekmisiniz?
  • Elin Rus'u 1000 TL'ye her şey dahil 1 hafta yesin içsin,Türk vatandaşını paso kazıkla. Bu ülkede 80 milyon yaşıyor. Gelmesin açlar destek yoksa. Bizi kazıklamayı bırakırsanız bu potansiyel yeter.
  • Destekle tesvikle zorla üretimsiz turizm yerine katma degeri kat kat cok sonucu urun olan tarima hayvanciliga destek verin otelden cikmayan turiste cebimizden para verip 40tl ye et yiyemeyecegimize en azindan market kasap kazanir cebimizde kalan parayla biz tatil yapariz ulke kalkinir
  • Gerçek söylüyorum bu kan emici Turizimcilere destek versin bir dağa tövbe oy yok.su an petrol çok ucuz .Tarım Tarım Tarım.uyuma Akp şimdiki fırsatı iyi kullan yoksa 2019 çok geç olacak tarima destek lutfen.
  • Bu zamana kadar milleti sömürüp,ucuz işgücüyle çalıştırarak,yerli turisti bolca kazıklayarak kazandığınız ve bankada faizde duran paralarınızı bir zahmet çekin bu işlerde kullanın,devlete,millete destek verin,herşeyi devletten beklemeyin sahtekar,çıkarcılar ordusu !
  • gerçek destek tarıma verilmeli insanlar 4.50 tl mazotla üretim yapmaya çalışıyor 1.80 tl yakıt desteği size yetmiyormu insaf.
  • Hep para kazanıp ta aç olmak böyle bisey olsa gerek...
  • neden para kazanmak için destek yakıt indirim diye ciyak cicak ağlanıyor risk alamıyormuş ulan biz niye hergün risk alıyoruz ? Demez mi insan arkadaş pasaport vize falan iste anlayayım hem ürettiği bir şey yok hemde destek istiyor turist gelirse iyi gelmezse kötü gelmek zorunda bıraksana kolaysa destek isteyeceğine Hiç rakamlara yabancıya peşkeş çek yerliyi önünden geçirme yürüyün yaaa
  • Siz maaşları öderken döviz kurunu 3'e sabitleyin sonra da devletten destek bekleyin. Gözü dönmüş para peşinde koşan kan emiciler. Beğenmiyorsanız yapmayın bu işi.

2017'yi toparlanma yılı olarak gören ve son açıklanan rakamlarla yüzü gülen turizmciler, 2018 sezonu için çalışmalara başladı. Rusya ve Avrupa'daki büyük tur operatörleri uçak firmalarıyla charter anlaşmaları için masaya otururken, Turizm Bakanlığı'ndan da uçak yakıt desteğinin bir an önce açıklanması talebinde bulundu.

Turizmciler, desteğin erken açıklanması halinde kapasite artırımına gidebileceklerini belirterek, "Türkiye'de talep yüksek ancak risk de yüksek. Destek bizim planlama yaptığımız ağustos- eylül döneminde açıklanırsa 100 yerine 150 uçakla anlaşırız. Ancak şimdiden açıklanmazsa risk alamayız. Bu sefer de potansiyel arttığında uçak krizi yaşarız. Destek zaten veriliyor, şimdiden açıklansın. Planlamaları rahat yapalım. Bu turist sayısına da pozitif yansır" diyor.

UÇAK KRİZİ YAŞIYORUZ

Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, Rusya'da yoğun bir Türkiye talebi olduğunu ve uçak bulmakta zorluk çektiklerini belirtti. Koçkar, "Bu krizi 2018'de de yaşamak istemiyoruz. Hükümet her yıl sağladığı uçak yakıt desteğini biraz erken açıklarsa biz de risk alıp daha fazla uçak kiralayabiliriz" dedi. Desteğin turist getirdikten sonra verildiğini hatırlatan Koçkar, "Ödeme de şimdi yapılmayacak yani bütçeye bir zararı yok. Biz sadece planlamalarımızı rahat yapabilmek için resmi açıklamanın bu dönemde olmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

ELİMİZ GÜÇLENİR

TUI Türkiye Temsilcisi Diana Travel'ın Genel Müdürü Burak Tonbul da desteğin bir an önce açıklanmasının Avrupa'dan gelen turist sayısına ciddi katkı sağlayacağını belirtti. Tonbul, "Geçen yıl bu dönemlerde Türkiye'de yaşanan terör olayları nedeniyle önümüzü görmekte zorlanıyorduk. Bu nedenle uçak firmalarıyla güçlü anlaşmalar yapamadık. Ama bu yıl ocak ayından beri Türkiye'de en küçük bir terör olayı yaşanmadı. Bu bizim elimizi Avrupa'da güçlendirecek" diye konuştu.
Ancak Avrupa'da yürütülen algı operasyonlarının riski beraberinde getirdiğini belirten Tonbul, "Eğer yakıt desteği şimdiden açıklanırsa örneğin 100 uçak yerine 150 uçak kiralarız. Riski erken alır, ona göre çalışırız" ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE PAZARINDA YÜZDE 20 ARTIŞ SAĞLANIR

Avrupa pazarıyla ilgili de bilgi veren Tonbul, şunları anlattı: "Bu yıl İngiltere'nin 2016'ya oranla yüzde 20 artıda olacağını düşünüyoruz. Belçika'da da yüzde 10'luk bir artış olur. Ancak Almanya son dakika satışlarına bağlı. Eğer iyi giderse 2016 rakamlarını yakalayabiliriz. 2018'de ise Almanya ve Belçika'nın yüzde 10, İngiltere'nin de yüzde 20 artacağını öngörüyoruz. Bu yönde kapasite artışı planlıyoruz." (Sabah)

Turizmciler uçaklar için yakıt desteği istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Destek ~ 7 yıl önce
Daha ne desteği ? Bedava mı kalacak oradan buradan topladığınız 3. sınıf turistler? Zaten hiç bir şeye para vermiyorlar. Ülkeye ne katkısı var bu adamların ? Yakında üstüne para vereceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuh ~ 7 yıl önce
Boş mezar var girecekmisiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Elin Rus'u 1000 TL'ye her şey dahil 1 hafta yesin içsin,Türk vatandaşını paso kazıkla. Bu ülkede 80 milyon yaşıyor. Gelmesin açlar destek yoksa. Bizi kazıklamayı bırakırsanız bu potansiyel yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
destek ~ 7 yıl önce
Destekle tesvikle zorla üretimsiz turizm yerine katma degeri kat kat cok sonucu urun olan tarima hayvanciliga destek verin otelden cikmayan turiste cebimizden para verip 40tl ye et yiyemeyecegimize en azindan market kasap kazanir cebimizde kalan parayla biz tatil yapariz ulke kalkinir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yemin ederim. ~ 7 yıl önce
Gerçek söylüyorum bu kan emici Turizimcilere destek versin bir dağa tövbe oy yok.su an petrol çok ucuz .Tarım Tarım Tarım.uyuma Akp şimdiki fırsatı iyi kullan yoksa 2019 çok geç olacak tarima destek lutfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
size ne desek ki ~ 7 yıl önce
Bu zamana kadar milleti sömürüp,ucuz işgücüyle çalıştırarak,yerli turisti bolca kazıklayarak kazandığınız ve bankada faizde duran paralarınızı bir zahmet çekin bu işlerde kullanın,devlete,millete destek verin,herşeyi devletten beklemeyin sahtekar,çıkarcılar ordusu !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cayman ~ 7 yıl önce
gerçek destek tarıma verilmeli insanlar 4.50 tl mazotla üretim yapmaya çalışıyor 1.80 tl yakıt desteği size yetmiyormu insaf.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yoldaş gorki ~ 7 yıl önce
Hep para kazanıp ta aç olmak böyle bisey olsa gerek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tur atsanıza ~ 7 yıl önce
neden para kazanmak için destek yakıt indirim diye ciyak cicak ağlanıyor risk alamıyormuş ulan biz niye hergün risk alıyoruz ? Demez mi insan arkadaş pasaport vize falan iste anlayayım hem ürettiği bir şey yok hemde destek istiyor turist gelirse iyi gelmezse kötü gelmek zorunda bıraksana kolaysa destek isteyeceğine Hiç rakamlara yabancıya peşkeş çek yerliyi önünden geçirme yürüyün yaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Destek ~ 7 yıl önce
Siz maaşları öderken döviz kurunu 3'e sabitleyin sonra da devletten destek bekleyin. Gözü dönmüş para peşinde koşan kan emiciler. Beğenmiyorsanız yapmayın bu işi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000