10 Temmuz 2008, Perşembe 07:42:31

Turistlerin en büyük zevki: UÇMAK

Antalya'nın Kemer ilçesinde turistlerin son dönemdeki en büyük zevki Microlight uçağı ile uçmak.

'Motorlu yelken kanat' olarak adlandırılan Microlight ile uçmanın keyfini yaşayan yerli ve yabancı turistler hem uçuyor hem de Kemer'i havadan izleyebiliyor. 20 dakikalık uçmanın bedeli ise 100 dolar.

Kemer'e bağlı Kiriş bölgesinde yeni başlayan Microlight uçuşlarına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Uçak pilotu İbrahim Ilıdı Microlight'in 140 ile 160 kilometre arasında hıza sahip olduğu bilgisini vererek, "Bu araçla tamamen dolu yakıt tankıyla 6 saat havada kalabiliyorsunuz. Normal uçaklardan farkı ise tamamen açık olması. Böylelikle uçmanın keyfini de yaşıyorsunuz. Uçağımız son derece emniyetli. Havada yaşanacak herhangi bir motor arızası durumda dahi kanatların yardımıyla istediğimiz alana inebiliyoruz. Ayrıca üzerinde bulunan paraşüt sistemi de diğer bir güvenlik önlemi. "diye konuştu.

Kemer'de tatilini geçirmek üzere gelen ve Microlight ile uçmanın zevkini yaşayan Aysel Pillem, hayatında ilk kez böyle bir araca bindiğini belirterek, şunları söyledi: "İlk bindiğimde hem korktum hem de çok heyecanlandım. Özellikle ilk kalkış anında korktum ama daha sonra alıştım. Havada rüzgarı hissederek uçmak çok zevkli bir duygu."

Turistlerin en büyük zevki: UÇMAK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000