15 Ocak 2011, Cumartesi 10:51:06

TÜRBÜLANS DEHŞETİ: 12 YARALI

Air Canada’ya ait bir uçak Toronto-Zürih seferi sırasında türbülansa girdi. Şiddetle sarsılan uçakta bulunan 10 yolcu ve 2 mürettebat yaralandı.
  • 1-Kedinin köpeginve aslanın havacılık yorumu yapmasından, 2-Havacılık sitesinin hayvanat bahçesine dönmesinden, 3-Bilmeyenlere havacılıkla ilgili bilgi verilmeyip alay edilmesinden.
  • insan flight simulator X oyununu baya oynayınca kendini 50.000 saatlik pilot sanıyor degil mi :)) 2motorlu uçakla okyanus mu geçilirmiş. nasıl bir özgüvendir arkadaş :D:D
  • Moskovalı Kedicik... seninle adaş bir hava olayı vardır adı da CAT=Clear Air Turbulence' dır. Görmenin bilmenin mümkünatı yoktur. Ancak cephe hareketi, havada jetstream varsa yorumla anlaşılabilir. Söz gelimi eski ama kendini kanıtlamış yöntemlerden biri pilot TAS kontrolü yapar, uçak 800 km/h hız yapabiliyor da 950 km/h ile uçuyorsa (ya da tersi) 150 km/h' lık jetstream'i kuyruktan ya da kafadan alıyor demektir. Windshear alarmı evet Rus uçakları hariç çoğu uçakta mevcuttur ama yüksek irtifada değil yaklaşmada işe yarar. Bak Airporthaber okurları olarak bir kampanya başlatıyoruz: aramızda para toplayıp sana bir SVO bileti alacağız. Söz bak Moskova' da Arbatsky' de en kral düğün salonunda da evercez. Tek ki artık düş yakamızdan !!!!
  • Şimdi bu olay thy uçağında olsaydı thy düşmanları yaygaraya başlarlardı halbuki türbülans bir tabiat olayı pilotun yapacağı hiçbir şey olamaz. Ancak zeki yolcu kemerini devamlı bağlı tutarak ne kadar akıllıca iş yaptığını sonucunu alır bağlamayanda anlar..Ne olacak şimdi ne yapılım havayolu şirketinin genel müdürüne hakaret edelim sonra işine son verelim öyle değil mi entell danteller sizi..
  • pilotlari atarlar isten
  • en iyisi tupulev o uçaklarla geçsinler:D
  • Türbulans öngörülebilir birşey değil maalesef. Ancak başka bir yerden bakacağım konuya. NG kanalında "Uçak Kazası Raporu" programında Air Canada neredeyse hiç eksik olmuyor. Ne kısmetsiz bu şirket böyle yahu.
  • o arkadas oyle dokunmayin kendi kendine takilsin.wind shear sistemi ucakta :) cem yilmaz gibi adam
  • Allahım bu ne bilgi ...Bu ne güzel yorum ...Allahım senin gibi insanlar bu memlekette oldugu sürece havacılıgın gelişmemesine şaşırmak lazım.Lütfen bizi bu engin bilgilerinle aydınlatmaya ve uzay teknolojisi yakalamamız için eğitmeye devam et.Allah seni windshear yapsın vezir yapsın bu bilginle THY ye kotil den boşalacak koltuga genel müdür yapsın. Tüm dünya devleri salak anlamıyorlar...Neden geçerler ki okyanusu iki motorlu ucakla. Seni birleşmiş milletler hemen yüzyıl mucizesi diye korumaya almalı....Dikkat ette moscow da bir yerlerini üşütme ...Sen bu memlekete ve bu sayfaya lazımsın
  • Ne is yaparsiniz siz? Marangoz yada kabzimal misiniz? Yorumunuz oyle bir intiba birakti bende de.... Sayin Editor, her yazilan yorumu yazmak zorunda degilsiniz. Nasil ki hakareti yayinlamiyorsunuz, boyle garip yorumlari da yayinlamayin lutfen...

Kanada havayolları Air Canada’ya ait Boeing 767-300 tipi uçakta korku dolu anlar yaşandı.Toronto’dan Zürih’e giden uçak Atlas Okyanusu üzerinde şiddetli türbbülansa yakalandı.Uçak bir anda 300 feet irtifa kaybetti. 
 
İnişe üç saat kala yaşanan olay sırasında sarsıntıların şiddetiyle sağa sola savrulan 10 yolcu ile 2 mürettebat çeşitli yerlerinden yaralandı. Yolcular arasında bulunan bir doktor yaralılara müdahale etti. Sarsıntının ne kadar sürdüğü bilinmezken uçak Zürih Havaalanı’na inişini sorunsuz şekilde gerçekleştirdi.
 
Yaralılardan biri uçaktan sedye ile indirilirken hafif yaralı diğer yolcu ve mürettebat yürüyerek uçaktan indi. 7 kişinin çevredeki hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi.
TÜRBÜLANS DEHŞETİ: 12 YARALI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
1-Kedinin köpeginve aslanın havacılık yorumu yapmasından, 2-Havacılık sitesinin hayvanat bahçesine dönmesinden, 3-Bilmeyenlere havacılıkla ilgili bilgi verilmeyip alay edilmesinden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
insan flight simulator X oyununu baya oynayınca kendini 50.000 saatlik pilot sanıyor degil mi :)) 2motorlu uçakla okyanus mu geçilirmiş. nasıl bir özgüvendir arkadaş :D:D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Moskovalı Kedicik... seninle adaş bir hava olayı vardır adı da CAT=Clear Air Turbulence' dır. Görmenin bilmenin mümkünatı yoktur. Ancak cephe hareketi, havada jetstream varsa yorumla anlaşılabilir. Söz gelimi eski ama kendini kanıtlamış yöntemlerden biri pilot TAS kontrolü yapar, uçak 800 km/h hız yapabiliyor da 950 km/h ile uçuyorsa (ya da tersi) 150 km/h' lık jetstream'i kuyruktan ya da kafadan alıyor demektir. Windshear alarmı evet Rus uçakları hariç çoğu uçakta mevcuttur ama yüksek irtifada değil yaklaşmada işe yarar. Bak Airporthaber okurları olarak bir kampanya başlatıyoruz: aramızda para toplayıp sana bir SVO bileti alacağız. Söz bak Moskova' da Arbatsky' de en kral düğün salonunda da evercez. Tek ki artık düş yakamızdan !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şimdi bu olay thy uçağında olsaydı thy düşmanları yaygaraya başlarlardı halbuki türbülans bir tabiat olayı pilotun yapacağı hiçbir şey olamaz. Ancak zeki yolcu kemerini devamlı bağlı tutarak ne kadar akıllıca iş yaptığını sonucunu alır bağlamayanda anlar..Ne olacak şimdi ne yapılım havayolu şirketinin genel müdürüne hakaret edelim sonra işine son verelim öyle değil mi entell danteller sizi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pilotlari atarlar isten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
en iyisi tupulev o uçaklarla geçsinler:D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türbulans öngörülebilir birşey değil maalesef. Ancak başka bir yerden bakacağım konuya. NG kanalında "Uçak Kazası Raporu" programında Air Canada neredeyse hiç eksik olmuyor. Ne kısmetsiz bu şirket böyle yahu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o arkadas oyle dokunmayin kendi kendine takilsin.wind shear sistemi ucakta :) cem yilmaz gibi adam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Allahım bu ne bilgi ...Bu ne güzel yorum ...Allahım senin gibi insanlar bu memlekette oldugu sürece havacılıgın gelişmemesine şaşırmak lazım.Lütfen bizi bu engin bilgilerinle aydınlatmaya ve uzay teknolojisi yakalamamız için eğitmeye devam et.Allah seni windshear yapsın vezir yapsın bu bilginle THY ye kotil den boşalacak koltuga genel müdür yapsın. Tüm dünya devleri salak anlamıyorlar...Neden geçerler ki okyanusu iki motorlu ucakla. Seni birleşmiş milletler hemen yüzyıl mucizesi diye korumaya almalı....Dikkat ette moscow da bir yerlerini üşütme ...Sen bu memlekete ve bu sayfaya lazımsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne is yaparsiniz siz? Marangoz yada kabzimal misiniz? Yorumunuz oyle bir intiba birakti bende de.... Sayin Editor, her yazilan yorumu yazmak zorunda degilsiniz. Nasil ki hakareti yayinlamiyorsunuz, boyle garip yorumlari da yayinlamayin lutfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000