25 Aralık 2015, Cuma 11:22:13

'Tüm yolcular bize bakıyordu, utanç vericiydi'

İngiltere vatandaşı Muhammed Tarık Mahmud, ABD seyahatinin engellenme gerekçesini öğrenmek istiyor.
  • ohoo avrupada muslimanlara çoğu irkciliga uğruyor. terrorist gözüyle bakıyorlar. daha neler olcak, daha neler duycaz. Birlik olmalıyız ve güçlü
  • Yegenim zararin nerde gelecegini ogrenin kendi hislerinize kapilarak ani karalar vermeyin .
  • Erdogan neden kakip. Ey Amerika muslumanlara neden boyle yapiyorsun. Ne munasebet Araplar arabistan yokmu Bir suru islam devletleri vardir . Biz neden Amerikaila. Bozusalim. Dunyada. Turkiyeye yadim eden ve her konuda turkiye nin yaninda olan tek devlet. Amarikadir Ucagimizi. Tankimizi tufegimizi. Ve her turlu yadimi USA da aliyoruz. Ben 72 Yasimdayim. Amerikan sutuyle. Peyniriyle buyuduk. Bunlar inkar edimez. Tukiyenin biir ata sozu vardir . Bir kahve inin 40. Yil hatiri vardir , bunu unutma . Su durumda ve su devirde. USA. Ya bir soz soylemeye hakki yotur . Trunp konusur. Bos teneke fazla ses verir. USA. Trunp degildir. Bu gun var yarin yok biliyorum bu yazim icin art dusunceler ola bilir . Binlerce. Turk ogrenci var. birde Rusyayi gorun butun iktisadi ticari munasebetleri aninda kesti. Dostluk komsuluk bumu?
  • Dün okumuştum. malesef boyle haberler gündemin haberleri
  • Dunyadaki bir cok terror orgutlerin cogunun dini hristiyan oldugundan dolayi korkuyordur amerika. Biz muslumanlar hic insan oldururmuyuz elimiz terore bulasirmi?
  • Erdogan erkekse ciksin.. Benim musluman kardrsimi amerikaya almadilar... Eyy amerika seyahat etmeyi sizden ogrencek degiliz
  • mağdur edebiyatından bıkmadınız mı gençler??
  • Suudi arabistanda veya diger musluman ulkelerde muslumanlara iyimi davraniyorlar???
  • Evet sadece abd ingiltere degil tum bati muslumanlaga karsi savas acmisdir bunu bilmeyen ve gormeyen kordur.Artik kendi ulkemize daha cok sahip cikmaliyiz ve calismaliyiz.Hollanda da artik camilerin onune domuz kelleleri birakiolar muslumanlara karsi pankartlar aciolar.Medyalari ne kadar cikrkin olaylar varsa muslumanliga bagliolar.Bende artik fazla kalmayi dusunmuyom cunku batida yasayacaksan bunlara boyun egip ve musluman oldugunu gizleyeceksin.Tek endisem bizim turkiyenin batililara olan zaafi insallah devlet buna bir cozum bulur,mesala calisma izini vermesin vize vermesin alis verisi doguya kaydirsin.
  • Birincisi bu yolcular İngiliz vatandaşı.Eğer Türk vatandaşı olsalardı ve engelleme olmuş olsaydı Müslüman oldukları için engellenme olasılığı olabilirdi.Ama adamlar formu eksik veya hatalı dolduduruyorlar sonrada biz müslüman olduğumuz için diyerek ABD veya başka bir ülkeyi kötülüyorlar ve hedef gösteriyorlar.Bırakın bu yabancı ülke düşmanlığını, bırakın bizden olmayan kötüdür mantığını.Sırf kendi dininizden değil diye çamur atıyorsunuz.Bu olay müslüman bir ülkede olmuş olsaydı (Suudi Arabistan,Katar,B.A.E v.b.) sesiniz cıkmazdı. Yeter artık......

"Neden seyahatimiz engellendi? Müslüman olduğumuz için mi?" diye soran Mahmud, uçak biletlerine verdikleri 9 bin sterlini de hala alamadıklarını söyledi.

Mahmud, California'da yaşayan ailesini görmek ve Orlanda'da bulunan Disneyland eğlence parkına çocuklarını götürmek için 15 Aralık'ta Gatwick Havaalanı'nda yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Erkek kardeşi, kardeşinin çocukları ve kendi çocuklarıyla birlikte uçağa binmek üzere havaalanına gittiklerini ifade eden Tarık Mahmud, "Biniş kartlarımızı aldık, uçağa binmek için bekleme salonundayken, İngiltere sınır güvenliği ajansından bir yetkili yanımıza gelerek pasaportlarımıza bakmak istedi" dedi.

Mahmud, 10 dakika bekletildikten sonra sınır güvenliği yetkilisinin, Washington'dan telefon aldıklarını ve İngiliz vatandaşlarının ABD'ye girişlerine onay veren ve internetten doldurulan seyahat izni elektronik sistemindeki (ESTA) başvurularında sorun olduğunu kendilerine ilettiğini kaydetti. ESTA formlarını doldurduktan sonra olumsuz bir yanıt almadıklarını ve ABD'ye seyahat izinlerine onay çıktığını dile getiren Mahmud, ancak son dakikada uçağa binemeyeceklerinin kendilerine söylendiğini belirtti.

"Utanç vericiydi"

Bekleme salonunda sorgulanmalarının utanç verici olduğunu ve tüm yolcuların bu sırada kendilerine baktığını anlatan Mahmud, "Bunun neden yapıldığını anlamaya çalıştık. Neden seyahatimiz engellendi? Müslüman olduğumuz için mi? Çünkü uçağın diğer yolcuları arasında Müslüman yoktu" dedi.

Uçak biletlerine 9 bin sterlin harcadıklarını ve bu paranın kendilerine geri ödeneceğine dair hala güvence almadıklarını kaydeden Mahmud, para kazanmak için çok çalıştığını ve başlarına gelenin "soygun" olduğunu dile getirdi. Mahmud, "İngiliz vatandaşı olarak bize niye böyle muamele edildiğini ve uçağa neden alınmadığımızı bilme ve öğrenme hakkımız var. ABD, İngiliz vatandaşlarını nasıl engelleyebiliyor? Bu çok saçma" dedi.

"Trump başkan olursa, hayatımız cehenneme dönecek"

İngiltere'de spor salonu işleten 41 yaşındaki Tarık Mahmud, ABD'deki Cumhuriyetçi Başkan aday adayı Donald Trump'ın Müslümanlara ilişkin sözlerinin ABD'ye gitmelerinin engellenmesinde etkisi olduğunu düşünüyor.

4 yaşındayken ailesi Pakistan'dan İngiltere'ye gelen Mahmud, "Son zamanlarda benzer birçok olay yaşanmış ve bunlar Trump'ın sözlerinden sonra yaşanıyor. Tesadüf olamaz. Trump başkan olursa, hayatımız cehenneme dönecek" ifadelerini kullandı.
İngiliz İşçi Partisi Milletvekili Stella Creasy, son dönemde benzer olaylar yaşandığına dikkat çekmek ve Amerikalı yetkililerden olayla ilgili açıklama istemek için İngiltere Başbakanı David Cameron'a çağrıda bulunduğu bir mektup yazdı. Başbakanlıktan yapılan açıklamada ise Cameron'ın konuyu inceleyeceği kaydedildi.

Amerikalı iş adamı Donald Trump bu ay başında, başkanlık seçimi için yürüttüğü kampanya kapsamındaki konuşmasında, göçmen ya da turist olarak ABD'ye gelmek isteyen Müslümanların ülkeye alınmaması için çağrıda bulunmuştu.

David Cameron da Trump'ın sözlerini "bölücü, sorunların çözümüne yardımcı olmaktan uzak ve düpedüz yanlış" diye nitelendirmişti.

'Tüm yolcular bize bakıyordu, utanç vericiydi'

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Hollandalı-Turk ~ 8 yıl önce
ohoo avrupada muslimanlara çoğu irkciliga uğruyor. terrorist gözüyle bakıyorlar. daha neler olcak, daha neler duycaz. Birlik olmalıyız ve güçlü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 8 yıl önce
Yegenim zararin nerde gelecegini ogrenin kendi hislerinize kapilarak ani karalar vermeyin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 8 yıl önce
Erdogan neden kakip. Ey Amerika muslumanlara neden boyle yapiyorsun. Ne munasebet Araplar arabistan yokmu Bir suru islam devletleri vardir . Biz neden Amerikaila. Bozusalim. Dunyada. Turkiyeye yadim eden ve her konuda turkiye nin yaninda olan tek devlet. Amarikadir Ucagimizi. Tankimizi tufegimizi. Ve her turlu yadimi USA da aliyoruz. Ben 72 Yasimdayim. Amerikan sutuyle. Peyniriyle buyuduk. Bunlar inkar edimez. Tukiyenin biir ata sozu vardir . Bir kahve inin 40. Yil hatiri vardir , bunu unutma . Su durumda ve su devirde. USA. Ya bir soz soylemeye hakki yotur . Trunp konusur. Bos teneke fazla ses verir. USA. Trunp degildir. Bu gun var yarin yok biliyorum bu yazim icin art dusunceler ola bilir . Binlerce. Turk ogrenci var. birde Rusyayi gorun butun iktisadi ticari munasebetleri aninda kesti. Dostluk komsuluk bumu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trunp ~ 8 yıl önce
Ne diyosunuz amca bey. Nokta.
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Dün okumuştum. malesef boyle haberler gündemin haberleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Dunyadaki bir cok terror orgutlerin cogunun dini hristiyan oldugundan dolayi korkuyordur amerika. Biz muslumanlar hic insan oldururmuyuz elimiz terore bulasirmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyy ceken gurnetci ~ 8 yıl önce
Erdogan erkekse ciksin.. Benim musluman kardrsimi amerikaya almadilar... Eyy amerika seyahat etmeyi sizden ogrencek degiliz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mağdur ~ 8 yıl önce
mağdur edebiyatından bıkmadınız mı gençler??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Len ~ 8 yıl önce
Suudi arabistanda veya diger musluman ulkelerde muslumanlara iyimi davraniyorlar???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Evet sadece abd ingiltere degil tum bati muslumanlaga karsi savas acmisdir bunu bilmeyen ve gormeyen kordur.Artik kendi ulkemize daha cok sahip cikmaliyiz ve calismaliyiz.Hollanda da artik camilerin onune domuz kelleleri birakiolar muslumanlara karsi pankartlar aciolar.Medyalari ne kadar cikrkin olaylar varsa muslumanliga bagliolar.Bende artik fazla kalmayi dusunmuyom cunku batida yasayacaksan bunlara boyun egip ve musluman oldugunu gizleyeceksin.Tek endisem bizim turkiyenin batililara olan zaafi insallah devlet buna bir cozum bulur,mesala calisma izini vermesin vize vermesin alis verisi doguya kaydirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bora Balkan ~ 8 yıl önce
Birincisi bu yolcular İngiliz vatandaşı.Eğer Türk vatandaşı olsalardı ve engelleme olmuş olsaydı Müslüman oldukları için engellenme olasılığı olabilirdi.Ama adamlar formu eksik veya hatalı dolduduruyorlar sonrada biz müslüman olduğumuz için diyerek ABD veya başka bir ülkeyi kötülüyorlar ve hedef gösteriyorlar.Bırakın bu yabancı ülke düşmanlığını, bırakın bizden olmayan kötüdür mantığını.Sırf kendi dininizden değil diye çamur atıyorsunuz.Bu olay müslüman bir ülkede olmuş olsaydı (Suudi Arabistan,Katar,B.A.E v.b.) sesiniz cıkmazdı. Yeter artık......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gokhan ~ 8 yıl önce
arkadasim bilip bilmeden milleti yanlis bilgilendirme, eger bir haberin detaylari hakinda birsey bilmiyosan o zaman biliyomus gibi yorum yapma. Ingiltere basbakani girdi devreye..... aile formu duzgun bir sekilde doldurup ve ustelik elerinde butun gerekli bilgiler oldugu halde ucusa kabul edilmediler.... ben nerdenmi biliyom diye sorarsin bende sana derimki bende bunlarin komsusuyum...... lutfen ama lutfen bilip bilmeden yorum yapma ve bu yapilar bir ilk degil, son zamanlarda amerkiya giden kalabalik musluman aileleri sikinti yasiyo bilgine sunarim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000