04 Mayıs 2010, Salı 11:45:32

TÜM PİLOTLARI KOVDULAR!

İran’da son bir yıl içinde meydana gelen uçak kazalarına Rus pilotların yol açtığını tespit eden İran, ülkedeki bütün Rus pilotları işten çıkardı.
  • Öncelikle mazeretlerin arkasına sığınmadan gerçekçi bir tespit yapabildikleri için. İkincisi kıvırmadan, yerde kalır uçaklar vb hiç bir saçma yoruma bakmadan gereğini yaptıkları için. Son olarakta kendi kaynakları ile çözüm üretme iradesini gösterebildikleri için. Önlerinde eğiliyorum...
  • Ne zaman ki ARIA AIR IL-62 Resmini gördüm bu uçak muhakkak çakilir dedim, ve yanilmadim. IETT de 1960 model SKODA ve KAROSA Otobüsleri vardi, IETT O Otobüsleri 2010 de kullanabilirmi ????????? neticede onlar da çakilir.!!!!!! Istedigin kadar Pilot tecrübeli olsun. Bu modasi geçmis uçaklari ancak orta Afrika havayollari kullanir.
  • acaba bilen var mi nereye kime cv iranda göndericez? Barre orada ucalim THY Amerikalilari doldursun sirkete!!!!
  • eyvah THY duymasın...
  • Turkiyede issiz olan genc pilotlarimizin iranda pilotluk yapmasi bu durumda iyi olabilir, boylece bu genclerde tecrube ve ekmek parasi kazanir ve ileride THYye gecebilir.
  • ah be güzel kardeşim, saydığın yerlerde bile uçamazsın....ama belki vatandaşlık değiştirirsen bilemem...balki rus , ispanyoli macar, yunan felan olursun...zaten o zaman burada da uçarsın..
  • yazıktır günahtır işsiz kalmasın Rus pilotları da alalım hemen THY'ye!!!!!!!!
  • Kendi Türk şirketlerimizden yerli pilotlara hayır yok. En iyisi rus uçaklarının tip eğitimlerini alıp, bu uçakların olduğu ülkelerde uçmak. Avrupalı pilotlar da böyle yapmıyorlar mı zaten; avrupada uçamadıkları için geliyolar burda uçuyolar, bu durumda bizimde 3. Dünya ülkelerinde uçmamız lazım, örneğin Myanmar, Somali, Sudan, Libya, Kuzey Kore v.s. Artık ekmek parası için aklınıza gelen herşeyi taşırız, varış noktasında da canınız Allah'a emanet tabi :)
  • bi an için heyecanlandım:) mütakip 0.02 saniyede Türkiyede yaşadığımı hatırladım..
  • Türk Pilotlarına Yol açılması için Türkiye'de radikal bir karar almalı .. Bu arada İranda kaza bela savsın diye birde Deve kesmeleri gerek.. Prosüdürü konusunda tecrübeli ler var onlarda tiyo alsınlar

Fars Haber Ajansı’nın haberine göre İran Yol ve Ulaştırma Bakanı Hamid Behbahani, İran Havayolları’da çalışan bütün Rus pilotların ülkelerine geri gönderileceğini açıkladı. İran Havayolları’na ait uçakların büyük bölümünün Rus pilotlar tarafından uçurulduğunu hatırlatan Behbahani, bunların yerini alacak İranlı pilotların eğitimlerinin tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu.

Bakan Behbahani, İran’ın elindeki Tupolev tipi uçakları uçuracak yeterli sayıda İranlı pilot bulunmamasına rağmen böyle bir karar aldıklarını açıkladı. İranlı bakan, Rus pilotların yerini alacak yerli pilotların yetişmesine kadar bu uçakların kullanılmayacağını bildirdi.

İran Havayolları’nın elinde bulunan Tupolev 154 tipi yolcu uçaklarının makul bir zaman içinde tamamen hizmet dışı bırakılarak yerlerine gelişmiş yolcu uçakları alınacağını belirten Behbahani, Rus pilotları kovma kararının bizzat İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından alındığını duyurdu.

İranlı bakan, geçen yıl Temmuz ayında Meşhed Havaalanı’na iniş yaparken düşen ve 16 yolcunun ölmesine yol açan İlyuşin Il-62 tipi yolcu uçağının pilotlarının Rus olduğunu hatırlattı.

Behbahani, Ocak ayında 159 yolcusuyla yine Meşhed Havaalanı’na inerken pistten çıkan Tupolev tipi uçağı da Rus pilotların kullandığını belirtti. Küçük olması nedeniyle fazla duyulmayan birçok kazada da Rus pilotların başrolü oynadığını kaydeden bakan, kararın bu gelişmeler üzerine alındığını bildirdi. (Milliyet)

TÜM PİLOTLARI KOVDULAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
Öncelikle mazeretlerin arkasına sığınmadan gerçekçi bir tespit yapabildikleri için. İkincisi kıvırmadan, yerde kalır uçaklar vb hiç bir saçma yoruma bakmadan gereğini yaptıkları için. Son olarakta kendi kaynakları ile çözüm üretme iradesini gösterebildikleri için. Önlerinde eğiliyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne zaman ki ARIA AIR IL-62 Resmini gördüm bu uçak muhakkak çakilir dedim, ve yanilmadim. IETT de 1960 model SKODA ve KAROSA Otobüsleri vardi, IETT O Otobüsleri 2010 de kullanabilirmi ????????? neticede onlar da çakilir.!!!!!! Istedigin kadar Pilot tecrübeli olsun. Bu modasi geçmis uçaklari ancak orta Afrika havayollari kullanir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
acaba bilen var mi nereye kime cv iranda göndericez? Barre orada ucalim THY Amerikalilari doldursun sirkete!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eyvah THY duymasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Turkiyede issiz olan genc pilotlarimizin iranda pilotluk yapmasi bu durumda iyi olabilir, boylece bu genclerde tecrube ve ekmek parasi kazanir ve ileride THYye gecebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ah be güzel kardeşim, saydığın yerlerde bile uçamazsın....ama belki vatandaşlık değiştirirsen bilemem...balki rus , ispanyoli macar, yunan felan olursun...zaten o zaman burada da uçarsın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yazıktır günahtır işsiz kalmasın Rus pilotları da alalım hemen THY'ye!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kendi Türk şirketlerimizden yerli pilotlara hayır yok. En iyisi rus uçaklarının tip eğitimlerini alıp, bu uçakların olduğu ülkelerde uçmak. Avrupalı pilotlar da böyle yapmıyorlar mı zaten; avrupada uçamadıkları için geliyolar burda uçuyolar, bu durumda bizimde 3. Dünya ülkelerinde uçmamız lazım, örneğin Myanmar, Somali, Sudan, Libya, Kuzey Kore v.s. Artık ekmek parası için aklınıza gelen herşeyi taşırız, varış noktasında da canınız Allah'a emanet tabi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bi an için heyecanlandım:) mütakip 0.02 saniyede Türkiyede yaşadığımı hatırladım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türk Pilotlarına Yol açılması için Türkiye'de radikal bir karar almalı .. Bu arada İranda kaza bela savsın diye birde Deve kesmeleri gerek.. Prosüdürü konusunda tecrübeli ler var onlarda tiyo alsınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000