06 Ekim 2010, Çarşamba 10:04:55

Tüm hostesler sarışın olacak!

Litvanya'nın Olialia (Ohh-la-la) adlı turizm şirketi Maldivlerde sadece sarışın personelin hizmet edeceği bir tatil adası projesini açıkladı.
BBC"nin haberinde Olialia sadece sarışın personelin çalışacağı ve adanın turistlerin büyük ilgisini çekeceğini bildirdi. Turizm şirketi adaya yapılacak uçak seferlerinde sadece sarışın hosteler bulunduracak.

Litvanya merkezli bir hizmet grubu, müzik, bilgisayar ekipmanı ve bilişim alanlarında yatırımı bulunan Olialia turizm şirketinin genel müdürü Giedre Pukiene projeleri ile farklı bir turizm hizmeti yürüteceklerini belirterek "Sarışınları aptal olarak bilenler yanılıyorlar. Sarışınlar bu işte akıllı olduklarını kanıtlayacaklar" dedi.

Giedre Pukiene, adadaki tesisler ve uçaklardaki hosteslerin için "Kızları çok akıllı ve üniversite mezunları arasından seçtik. Onlarda projenin parçası oldukları için heyecanlanıyorlar, yeni fikirleri var. Adadaki tesislerin açılışı için 2015'i hedefledik. Hazırlıklarımız sürüyor. Proje için Maldivlerde şimdiden kampanya başlattık."
Ancak proje Maldiv medyasında tepki çekmeye başladı. İnternet sitesi Minivan, projeyi ırkçı olarak tanımlayarak, hayata geçmemesi gerektiğini yazdı.

Bu arada, şirketin tesisler için tamamen sarışın kızlardan oluşan personel oluşturması yasal olarak zor görünüyor. Maldivler'de yabancı yatırımcıların hepsi çalışanların yüzde 50'sini yerel halktan seçme mecburiyeti bulunuyor.

Olialia turizm şirketinin genel müdürü Giedre Pukiene, projenin Maldivler için önemli bir girişim olduğunu belirterek personel seçimlerinde ırk, cinsiyet, renk ayrımı yapmayacaklarını belirterek desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Tüm hostesler sarışın olacak!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000