06 Mayıs 2016, Cuma 12:32:08

'Tüm havayolları 200 milyon yolcuya koşuyor'

Yıldırım, havayollarında sadece 4 ayda 50 milyonun üzerinde yolcu taşındığını belirterek, "Havalimanlarımız günde 416 binin üzerinde yolcu ağırlıyor" dedi.
  • Çarter uçak geliyodu, o da gelmez oldu 2011,2012,2013,2014,2015 sezonunu istiyoruz.
  • Bakanlığı döneminde en çok ölümlü kaza yaşayan bakan olarak dünya tarihine geçti hiçbir sorumluluk almadıüı gibi hep başkalarını suçladı, çocukları babalarının bakan olmasının avantajıyla genç yaşlarda bir sürü şirket ve gemi sahibi oldular, dinden,imandan bahsettikleri halde oğlu kumar oynarken yakalandı hala bol keseden sallıyor ve hala ona şaklabanlık yapan dalkavuklar var!
  • Ulkeye 4G geldi ama binali beyin konusmasi hala 2g hizinda. Ucaklar binali beyin konusma hizinda ucsa yere cakilir
  • Binali yıldırım Davutoğlu kabinesiyle görevden ayrılıyor Cumhurbaşkanı görüşüp ayrılmasını istemiş havacılığa yeni kanlar lazım gençlik lazım
  • bu adami gorunce aklima sirketlerden havuz adi alinda bir milyar dolar toplamasi ve bununla partisi icin propaganda medya olusturmasi geliyor.. bir milyar dolari sirketler ihalelerin uzerine ekleyip geri aldilar, nereden cikti bu gazete tv kanali almak icin alinan bir milyar dolar? bizden cikti, bu arkada syorumlarda herkesin takdir ettigi hizmetleri bir milyar dolar ucuza yapabilirdi ama yapmamayi tercih etti, partisinin propogandasini yapmak icin halkinin emanet parasini hiyanet etti, neden bu sadece beni rahatsiz ediyor?? ..
  • hani kriz vardı? Rakamlarda artış nasıl olur?
  • Binali Yildirimin ulastirma bakani oldugundan beri havacilik yukseliste.Sirketler kendilerini dunyaya tanitma firsati buldu ve tanittilar da.Bkz Thy,Pegasus.Bu havayollari ulkeye turist cekmede bile etkili oluyor.(batman superman , kobe messi reklamlari vs) Masllah diyelim
  • Turkiyede havaciligin gelisimini Pegasus ve THY nin yolcu sayisindaki ve kalitesindeki yukselise bakarak ornek gosterebiliriz.bir de su teror olaylari olmasa hic kimse onumuzde duramayacak ama gelismemizi istemiyorlar iste.
  • Havacılık buyuyor yolcuya hizmet verenler yerinde sayiyor bu nasıl is
  • Oh nihayet , butun sorunlarimiz halloldu, ulke olarak kalkindik. Dertler bitti. Hadi hep beraber kalkip oynayalim.

Yıldırım, havayollarında sadece 4 ayda 50 milyonun üzerinde yolcu taşındığını belirterek, "Havalimanlarımız günde 416 binin üzerinde yolcu ağırlıyor" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada, cumhuriyet tarihinin en büyük atılımlarını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Türkiye'nin özellikle havacılık alanında dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi haline geldiğini söyledi.

Bakan Yıldırım, 2003 yılında toplam 34 milyon olan yolcu sayısının 180 milyonu aştığını, 80 yılda yapılan 26 aktif havalimanı sayısının bu süreçte 55'e ulaştığını kaydederek, "Hiç uçağa binmeyen milyonlarca insanımız artık neredeyse tüm seyahatlerini uçakla yapabilir hale geldi." diye konuştu.

"Türkiye hava ulaşımında kendi rekorunu kıracak''

Havayollarında ilk 4 aylık verilerin Türkiye'nin bu alanda kendi rekorunu kıracağına işaret ettiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"2015 yılının ilk 4 ayında havayollarını kullanan yolcu sayısı 46 milyon 800 bin olmuştu. Bu yılın aynı döneminde ise yüzde 7,5 artışla 50 milyon 320 bin yolcu taşındı. Havayollarına iniş-kalkış yapan uçak sayısı geçen yılın ilk 4 ayında 500 bin olurken, bu yıl yüzde 7,4 artarak 537 bini geçti. Söz konusu dönemde havayolu ile taşınan yük miktarı ise 816 bin tondan 840 bin tona çıktı."

Havalimanları günde 4 bin 480 uçak ağırlıyor

Bakan Yıldırım, havayollarındaki büyümenin yapılan yatırımlar ve düzenlemelerin ardından her yıl artarak sürdüğüne işaret ederek, "Bu sayede hem bilet fiyatları düştü hem de şehirlerin büyük bölümüne havayoluyla ulaşım sağlandı. Yaptığımız yatırımlar meyvesini veriyor. Havalimanlarımız günde 416 binin üzerinde yolcu, 4 bin 480 uçak ağırlıyor. Türkiye, havayollarında bu yıl 200 milyon yolcuya koşuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Üçüncü havalimanı 26 Şubat 2018'de açılacak

Atatürk Havalimanının artık büyüyemeyecek durumda olduğuna değinen Yıldırım, bu nedenle İstanbul’a yapılan yeni havalimanının bir an önce bitirilmesinin büyük önem taşıdığını bildirdi.

Yıldırım, hava ulaşımında yaşanan büyümeye destek olmak için ihtiyaç duyulan ölçekte havalimanları sağlama gayretinde olduklarını belirterek, "Bu noktada inanıyorum ki, İstanbul'un üçüncü havalimanı, İstanbul'un yanı sıra Asya ve Afrika kıtalarının ihtiyacını karşılayacak ve şehri uluslararası havayolu pazarında hak ettiği konuma getirecek. Bu kapsamda dünyanın en büyüğü olacak üçüncü havalimanının ilk etabını 26 Şubat 2018'de açmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı. 

'Tüm havayolları 200 milyon yolcuya koşuyor'

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

BJV- Milas Bodrum havalimanı ~ 8 yıl önce
Çarter uçak geliyodu, o da gelmez oldu 2011,2012,2013,2014,2015 sezonunu istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trajikomedi ~ 8 yıl önce
Bakanlığı döneminde en çok ölümlü kaza yaşayan bakan olarak dünya tarihine geçti hiçbir sorumluluk almadıüı gibi hep başkalarını suçladı, çocukları babalarının bakan olmasının avantajıyla genç yaşlarda bir sürü şirket ve gemi sahibi oldular, dinden,imandan bahsettikleri halde oğlu kumar oynarken yakalandı hala bol keseden sallıyor ve hala ona şaklabanlık yapan dalkavuklar var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
4g ~ 8 yıl önce
Ulkeye 4G geldi ama binali beyin konusmasi hala 2g hizinda. Ucaklar binali beyin konusma hizinda ucsa yere cakilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burcu ~ 8 yıl önce
Onun konusmasindan sana ne. Yaptigi ise bak. Onun yaptigi isleri G hiziyla olcemessin ve hayallerin ona yetmez.
g hızında yağcı ~ 8 yıl önce
konuşmasından bize ne çocuğundan bize ne ! onu da çocuklarını da oğlunu da yaptığı işleri de gördük ! senin yağcılığında g hızında maşallah !
Havacılık camiası ~ 8 yıl önce
Binali yıldırım Davutoğlu kabinesiyle görevden ayrılıyor Cumhurbaşkanı görüşüp ayrılmasını istemiş havacılığa yeni kanlar lazım gençlik lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bircu ~ 8 yıl önce
Evet Basbakan olacagi icin tabiki bakanliktan ayrilacak.
burcu ~ 8 yıl önce
Başbakan olunca kendisine söyle de oğluna resmi konutunda ufak bir kumarhane kursun yazık işadamı çocukcağız işini gücünü bırakıp kumar oynamaya taa Singapurlara gitmek zorunda kalmasın...
ztk ~ 8 yıl önce
bu adami gorunce aklima sirketlerden havuz adi alinda bir milyar dolar toplamasi ve bununla partisi icin propaganda medya olusturmasi geliyor.. bir milyar dolari sirketler ihalelerin uzerine ekleyip geri aldilar, nereden cikti bu gazete tv kanali almak icin alinan bir milyar dolar? bizden cikti, bu arkada syorumlarda herkesin takdir ettigi hizmetleri bir milyar dolar ucuza yapabilirdi ama yapmamayi tercih etti, partisinin propogandasini yapmak icin halkinin emanet parasini hiyanet etti, neden bu sadece beni rahatsiz ediyor?? ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne oldu o iş? ~ 8 yıl önce
hani kriz vardı? Rakamlarda artış nasıl olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 8 yıl önce
Bakan derse, artış olur kardeşim!... Kriz-mriz de YOK! Antalya biraz düştü, olcaaak okkadar!... Daha öğrenemediniz mi? Bakan'dan daha çok mu biliyorsunuz???? :(((
Binali yildirim ~ 8 yıl önce
Binali Yildirimin ulastirma bakani oldugundan beri havacilik yukseliste.Sirketler kendilerini dunyaya tanitma firsati buldu ve tanittilar da.Bkz Thy,Pegasus.Bu havayollari ulkeye turist cekmede bile etkili oluyor.(batman superman , kobe messi reklamlari vs) Masllah diyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rulet çocuk ~ 8 yıl önce
sanki binali kendi cebinden veriyor parayı gibi konuşuyorsun?? oğlunun rulet masasında kazandığıyla mı yapıyor bu işleri? beyin bedava...
david ~ 8 yıl önce
ddavid i yedi yaaaa sana bir koltuk düşer:)
binali ~ 8 yıl önce
bakan olduğundan beri çocukları da bankalardan çektikleri kredilerle,kurdukları 17 şirket,aldıkları 30 gemiyle yükselişte !
Burcu ~ 8 yıl önce
Binali Bey gemi muhendisi ve siyasete girinceye kadar kendi sirketinde calisti buyuttu. Sitasete girerkende cocuklarina birakti. Bir sirket buyurse ayakta kalir. Kredi ile su ile bu ile leasing ile gemi kiralamislar. Devletten bir sey calmamislar. Aksini soyleyen isbat etmelidir. Yoksa yalanci olur.
Hey ~ 8 yıl önce
Turkiyede havaciligin gelisimini Pegasus ve THY nin yolcu sayisindaki ve kalitesindeki yukselise bakarak ornek gosterebiliriz.bir de su teror olaylari olmasa hic kimse onumuzde duramayacak ama gelismemizi istemiyorlar iste.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
sen her turlu siyasi politik hatayi yap, sonra diger ulkeler sana cuzzamli muamelesi yapinca gelismemizi istemiyorlar de
Ali ~ 8 yıl önce
Havacılık buyuyor yolcuya hizmet verenler yerinde sayiyor bu nasıl is

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heyyoooo ~ 8 yıl önce
Oh nihayet , butun sorunlarimiz halloldu, ulke olarak kalkindik. Dertler bitti. Hadi hep beraber kalkip oynayalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adaletterazisi ~ 8 yıl önce
Zavallinin biri 15 sene onceki durumu ozlemis
adalet terazisi' ne ~ 8 yıl önce
yurtdışında yaşayan, yabancının ... üstüne jelle oturmayı sevdiğinden ülkesine gelmeyen zavallı yalaka yine yorum yazmış!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000