14 Ocak 2013, Pazartesi 09:32:44

"TÜM HAVALİMANLARINA TALİBİZ"

Ercan Havalimanı ihalesini kazanan Taş Yapı Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Türkiye'deki havalimanlarına da talip olacaklarını açıkladı.
  • Bu haber şaka değil mi ? Şayet ciddiyse gerçekten havalimanı inşaat sektöründe sıkıntı var demektir. Kimlere kaldı bu iş.
  • Taşyapı daha önce terminal yaptı da işletti de bizim mi haberimiz yok ? Bir anda ortaya çıkıp KKTC gibi küçük bir ülkede havalimanı ihalesi aldı sonra da tüm ihalelelere talip oldu. Vay be ? Ne güzel iş. Devler sana bir şey yedirmez merak etme. Ayrıca krediyi nasıl bulacak o da merak konusu. Hangi banka sana kredi verecek acaba.
  • taş yapıyı en iyi hamdi topçu bilir.hükümetle ilişkisini hayır adı altında okul yaptırıp sonraki ihaleleri okul demişken rizede 2004 lerde yaptırdığı ve diğerleri.her dönemin prensleri olur bu dönemin kiler her sektörde var isimlerini yazmaya gerek varmı.
  • Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Daha ECN da otoparka zam yapmaktan başka bir şey yapamadınız.Önce profesyonel ekip oluşturun. Abilerinizden bu işi öğrenin sonra diğer limanlara talip olun. Çukuroca ihalesine dnmesin Ercan işi de.
  • Bu firmanın yaptığı sitelerden birinde oturuyorum. Ultra lüks sitede işçilik sıfır, dışarıda rüzgar esince prizlerden soğuk hava giriyor içeriye diyeyim gerisini siz anlayın. Bir de havaalanı işletmeye soyunmuşlar peh peh peh!!!

Taş Yapı Grubu’nun sahibi Emrullah Turanlı, gayrimenkul alanından sonra yeni yeni girdiği iş alanlarından olan havayolu işletmeciliğinden sonra otelcilik alanında büyüyeceklerini söyledi.

İstanbul'da Kadıköy Moda'da çok tartışılıp eleştirilen DoubleTree by Hilton'u açan Taşyapı, önümüzdeki dönemde İstanbul ve KKTC'de yeni oteller yapacak.

Ekonomist Dergisi’nde Sibel Atik ile yaptığı söyleşide 10 yıldır girmek istediği havayolu işletmeciliğine Kıbrıs Ercan Havalimanı'yla adım attıklarını söyleyen Taş Yapı Grubu Baikanı Emrullah Turanlı, 3 milyon kişinin uçtuğu bu havalimanında yolcu sayısını 10 milyona taşımak istediklerini belirtiyor.

Hukuk mücadelesi

Öncelikle Türkiye dışında uçak seferlerinin olmadığı Ercan Havalimanını dünyaya açmak üzere hukuk savaşına başlayacaklarını belirten Emrullah Turanlı, "Avrupalı şirketlerinin bu havalimanına inmelerini engelleyecek hiçbir mevzuat yok. Seyahat hakkının engellenemeyeceğinden yola çıkarak, Ercan'dan Avrupa'ya uçuşlar başlatacağız ve eğer iniş izni vermezlerse hukuk savaşına başlayacağız. Havayolu işletmesindeki başarımızla kendimizi sektörde kanıtlayacağız. Kıbrıs'ı da dünyaya tanıtacağız" diyor.

Uçaklar için BM kararı yok

Turanlı daha sonra şunları söylüyor:

Şu an hiçbir engel olmamasına rağmen bildiğiniz üzere siyasi tavır nedeniyle Ercan Havalimanına Avrupa ve Amerikalı şirketler iniş yapmıyorlar. Uluslararası arenada insanların seyahat özgürlüğünü engelleyen bir konu yok. Yani Kıbrıs'a uçuşu engelleyen bir karar yok. Birleşmiş Milletler'in kararı olması gerekir bunun için. Böyle bir yasak yok. Talep yok, yolcu yok deyip inmeseler bu ticari bir anlayıştır deyip anlayabiliriz, fakat böyle bir gerekçe yok. O nedenle biz bu süreçte ilişkileri dünya çapında yürüteceğiz.

Hukukçularımızla bu haksızlığa karşı duracağız. KKTC'nin güzel bir ada olduğunu anlatmaya çalışacağız ve dünyaya tanıtacağız.

Kıbrıs'ın güzel bir yer olduğunu anlatacağız ve misafirleri daha çok çekmeye çalışacağız. Taleple birlikte o arada gelen -giden sayımız artınca havalimanı projemiz de rantabıl olacak. Neticede bir ülkeyi tanımak aynı, ülkeye seyahat ayrı bir konu. Siyasi boyutu bilmek mümkün değil, ama seyahat özgürlüğü boyutunda bunu engelleyecek hiçbir şey yok. Siyaset oraya yapılan ziyaretlere engel olamaz. Bizim atacağımız ilk adım Ercan'dan herhangi bir Avrupa ülkesine yolcu uçağı kaldırmak olacak, bize iniş izni vermeyecekler. Biz de dava açacağız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğiz. Şu an uluslararası iki hukukçu ile çalışıyoruz. Toplamda ise dokuz hukukçu var ekipte.

100 milyonluk otel yatırımı

Otelcilik alanına da yatırım yapacağını söyleyen Turanlı, “İstanbul'daki otelimize yeni adresler eklemeyi planlıyoruz. Dubai, Libya ve Suriye gibi ülkelerde arazilerimiz var. İstanbul dışında diğer ülkelere de oteller yapacağız. Şehir oteli olacak buralar. Kıbrıs'ta da otel projemiz var. Ercan Havalimanı ile birlikte Kıbrıs'ta bir kongre oteli yapmak üzere karar aldık” diyor.

Turanlı otel projeleri ile ilgili şu bilgileri verdi:

" Kıbrıs'ta biz de bin yataklı bir otel projesi de düşünüyoruz. Ayrıca üç ayrı 5 bin kişilik kongre merkezi yapacağız. Şu an bunun planlamasını yapıyoruz ve sanının 100 milyon dolarlık bir yatırım gerekecek bu işler için. Dolayısıyla adanın kongre turizmi özelliğini de ön plana taşıyacağız.

Her yıl 20 milyon lira para ödenecek Kıbrıs hükümetine. Gelirlerin belli bir yüzdesi onlara gidecek. Bu da eklendiğinde bu yatırım toplamda 1 milyar Euro'ya gelecek. Orası için bir devrim bu. 10 milyonluk havalimanı bile yetmeyecek gün gelecek. Fakat bugün baktığımızda gidilecek çok yol var. 10 yıl hiç durmadan çalışacağız. Sonraki 15 yıl da bize önemli getiri sağlayan bir iş olacak.

Yeni havaalanlarına da talip

Artık Türkiye genelindeki diğer havalimanı işletmelerine talip olabileceğiz. Türkiye'de süresi dolup da işletmeye yeniden açılacak havalimanlarına talibiz. Üçüncü havalimanı için de yeterliliğimiz olursa girmek istiyoruz. Zorlayacağız, ona da girmeye çalışacağız.

Ercan Havaalanı’nı dört yıl boyunca işleteceğiz. Yani önümüzdeki dört yıl boyunca hiçbir yenileme mecburiyetimiz yok. Ama buna karşın gelen yolculanmıza yakışır, modern bir havalimanı yapacağız. Dört ay sonra Taş Yapının eli değmiş dedirteceğiz. Mevcudun üzerine 7 milyon Euro'luk bir yatırımla dekorasyon yapacağız. Rahat kullanılabilir bir havalimanı olacak ve kaliteli hizmet sunulacak.

Ercan yenilenecek

Mevcudun hemen yanında 150 bin metrekare terminal ve pisti olan havalimanı olacak. Biz şimdiden projelere başlayacağız ve 14 ay sonra yeni pist ve havaalanı inşaatına başlayacağız. Dört yıl içinde bitmiş olacak. Şu an 3 milyon yolcu gidiş- geliş yapıyor Ercan'a. Fakat biz bu rakamı 10 milyona taşımak istiyoruz.

"TÜM HAVALİMANLARINA TALİBİZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Haber ~ 11 yıl önce
Bu haber şaka değil mi ? Şayet ciddiyse gerçekten havalimanı inşaat sektöründe sıkıntı var demektir. Kimlere kaldı bu iş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nereden ? ~ 11 yıl önce
Taşyapı daha önce terminal yaptı da işletti de bizim mi haberimiz yok ? Bir anda ortaya çıkıp KKTC gibi küçük bir ülkede havalimanı ihalesi aldı sonra da tüm ihalelelere talip oldu. Vay be ? Ne güzel iş. Devler sana bir şey yedirmez merak etme. Ayrıca krediyi nasıl bulacak o da merak konusu. Hangi banka sana kredi verecek acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
millet parkı.?. ~ 11 yıl önce
taş yapıyı en iyi hamdi topçu bilir.hükümetle ilişkisini hayır adı altında okul yaptırıp sonraki ihaleleri okul demişken rizede 2004 lerde yaptırdığı ve diğerleri.her dönemin prensleri olur bu dönemin kiler her sektörde var isimlerini yazmaya gerek varmı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayret ~ 11 yıl önce
Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Daha ECN da otoparka zam yapmaktan başka bir şey yapamadınız.Önce profesyonel ekip oluşturun. Abilerinizden bu işi öğrenin sonra diğer limanlara talip olun. Çukuroca ihalesine dnmesin Ercan işi de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşyapı ha ~ 11 yıl önce
Bu firmanın yaptığı sitelerden birinde oturuyorum. Ultra lüks sitede işçilik sıfır, dışarıda rüzgar esince prizlerden soğuk hava giriyor içeriye diyeyim gerisini siz anlayın. Bir de havaalanı işletmeye soyunmuşlar peh peh peh!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000