20 Haziran 2016, Pazartesi 12:26:02

'Tüketici seçtiği bileti iptal edebilmeli'

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz Mükerrer bilet satın alınması durumunda, 'tüketicinin seçtiği biletin iptali ve bedel ödemesi yapılır' şeklinde düzenleme getirilmelidir" dedi.
  • Tüm biletler istenildiği zaman iptal edilebilmeli, tüketici hakları ancak bu şekilde korunabilir...
  • Vatandaş 2 tane bilet alıcak kendi adına uçak dolu olacak sonra checkinde anlaşılacak durum diğer bilete full iade alacak son dakikada satış yapamazsa firma o koltık boş gidecek öyle mi ? Yok ya eee şirket satmış olduğu biletten zarar edicek öyle mi? Kusura bakmayın ama akıl kârı değil. Hiç bir şirket kabul etmez. Herkes dikkatli alış veriş yapacak. Siz hiç yanlışlıkla aynı gömlekten 2 tane satın alan birisini gördünüz mü ?
  • thy bir kere benim basima gelmisti, ailem kibristan bileti odemisti, elimde numarasi,kodu vs vardi, ataturkte sistemde cikmadi diyebana zorla en pahali bileti aldirdilar.. sonra kibrisa gelince ilk bilet oldugu ve odendigi ortaya cikti, sanki benim hatam gibi vergileri bana odetip, ustunu vermislerdi.. simdi kthy kapandiktan sonra o tartistigim gorevli magosada tupcu dukkania acti..

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet  Bülent Deniz, tüketicilerin teknik arıza veya yanlışlıkla aynı yöne, aynı tarih  ve saatte yapılacak uçuş için aldıkları mükerrer biletlerin iptalinde firmaların  düşük bedelli bileti iptal ettiğini belirterek, "Mükerrer bilet satın alınması  durumunda, 'tüketicinin seçtiği biletin iptali ve bedel ödemesi yapılır' şeklinde  düzenleme getirilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Deniz, mükerrer uçak bileti satın alınması sonucu yaşanan sorunlara  ilişkin yaptığı açıklamada, hava yolu ile seyahat etmek isteyen tüketicilerin  büyük çoğunluğunun rezervasyon ve bilet satın alma işlemini internet ortamında  gerçekleştirdiğini kaydederek, online ortamda bu işlemlerin yapılması sürecinde  bağlantının kesilmesi, firmanın web sitesinde arıza olması, kullanıcının yanlış  tuşa basması ve benzeri onlarca nedenden dolayı tüketicilerin aynı yöne, aynı  tarih ve saatte yapılacak uçuş için mükerrer bilet satın aldığını, bu durumun  sıkça görüldüğünü anlattı.

 Firmaların bu konuda bir düzenleme olmamasını fırsat bildiğini aktaran  Deniz, mükerrer bilet satın alan tüketicilerin fazla olan biletin iptali ile  ödemenin kendilerine iadesi için firmaya başvurduklarında, bedeli düşük olan  biletin iptalinin gerçekleştirildiğini, tüketicilerin, "bedeli daha yüksek olan  biletin iptal edilmesine ilişkin isteklerinin firma tarafından yerine  getirilmediğini vurguladı.

Deniz, mükerrer bilet satın alınması durumunda hangi biletin firma  tarafından iptal edilerek bedelinin tüketiciye iade edilmesi gerektiğine ilişkin  bir düzenleme bulunmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
 
"Mevzuatta açık bir düzenleme olmaması durumunda, tüketici ile ilgili  tüm işlemlerde avantajlı olan seçeneğin yerine getirilmesi genel bir ilkedir.  Ancak firmalar bu genel ilkeyi uygulamak yerine, mevzuatta bir düzenleme  olmamasını fırsat bilerek bedeli daha düşük olan bileti iptal etmekte, 'kısa  günün karının' peşinden koşmaktadırlar. Mükerrer bilet konusunda yaşanan  sorunları ve tüketiciyi mağdur eden uygulamaları sonlandırmak için ilgili kamu  otoriteleri tarafından, mükerrer bilet satın alınması durumunda, tüketicinin  seçtiği biletin iptali ve bedel ödemesi yapılır’ düzenlemesi yayınlanmalı ve  yaşanan kaosa son verilmelidir."

'Tüketici seçtiği bileti iptal edebilmeli'

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

... ~ 8 yıl önce
Tüm biletler istenildiği zaman iptal edilebilmeli, tüketici hakları ancak bu şekilde korunabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 8 yıl önce
Vatandaş 2 tane bilet alıcak kendi adına uçak dolu olacak sonra checkinde anlaşılacak durum diğer bilete full iade alacak son dakikada satış yapamazsa firma o koltık boş gidecek öyle mi ? Yok ya eee şirket satmış olduğu biletten zarar edicek öyle mi? Kusura bakmayın ama akıl kârı değil. Hiç bir şirket kabul etmez. Herkes dikkatli alış veriş yapacak. Siz hiç yanlışlıkla aynı gömlekten 2 tane satın alan birisini gördünüz mü ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 8 yıl önce
Last ticket alanlar oldukca fazla.. Last ticketta promosyon fiyatina satar 5 kere öyle ucmustum
james ~ 8 yıl önce
Havayolu şirketleri zaten overbook yapıyor. Koltuk sayısından fazla bilet sattıklarında sorun olmuyor da bu mu sorun? Hem aynı iki gömlek alsan birini götürdüğünde para iadesi yapmıyorlar sanki
ztk ~ 8 yıl önce
thy bir kere benim basima gelmisti, ailem kibristan bileti odemisti, elimde numarasi,kodu vs vardi, ataturkte sistemde cikmadi diyebana zorla en pahali bileti aldirdilar.. sonra kibrisa gelince ilk bilet oldugu ve odendigi ortaya cikti, sanki benim hatam gibi vergileri bana odetip, ustunu vermislerdi.. simdi kthy kapandiktan sonra o tartistigim gorevli magosada tupcu dukkania acti..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000