13 Eylül 2009, Pazar 14:20:59

TUI, Türkiye uçuşlarını artıracak

TUI’nin daha önce ekim ayı sonunda tamamlanacağını açıkladığı 2009 yılı sezonunun 5 Aralık’a kadar uzatırken, 2010 yılı için de kapasiteyi yüzde 15 artırdığını açıkladı.

TUI Türkiye Ürün ve Kontratlar Müdürü Melih Yetiş, TUI Türkiye’nin 2010 yılı hedefinin 1.5 milyon kişi olduğunu belirterek ''TUI, Kuşadası ve İzmir'e ilk kez bu yıl girdi” dedi.

TUI'nin daha önce ekim sonu olarak 2009 açıkladığı yaz sezonunu 5 Aralık’a kadar uzatırken, 2010 yılı için de uçak ve yatak kapasitesini yüzde 15 artırdığı bildirildi.

TUI Türkiye Ürün ve Kontratlar Müdürü Melih Yetiş, Türkiye'deki otellerle 2010 yılı kontratlarını tamamlamak üzere olduklarını anımsatarak TUI’nin Türkiye'deki uçak ve yatak kapasitesini yüzde 15'e yakın artırdığını söyledi.

Kuşadası ve İzmir’e ilk kez girildi

2010 yılında Türkiye’ye getirecekleri turist sayısını 1.5 milyon olarak hedeflediklerini belirten Yetiş, ''TUI, Kuşadası ve İzmir'e ilk kez bu yıl girdi. Özellikle Dalaman bölgesine büyük ilgi gösteriyor. Aynı şekilde Antalya bölgesi de ilgi alanı içindedir”dedi

Yaz sezonu uzatıldı

Yetiş, TUI'nin yaz operasyonlarını her yıl nisan ayı sonunda başlattığına ve ekim ayı sonunda sona erdirdiğine değinerek, şunları söyledi:

''TUI olarak turizmde 2009 yaz sezonunu uzattık. Her yıl nisan ayı sonunda başladığımız turist operasyonlarına bu yıl nisan ayı başında başladık. Ekim ayı sonunda tamamlanan operasyonlar artık 5 Aralıkta sona erecek. TUI'nin yaz sezonunu uzatmasıyla Antalya'da Ekim ayı sonunda kapanan 100'ün üzerindeki otel, 5 Aralıka kadar açık kalacak. Oteller daha uzun süre açık kaldığı gibi, otellerde çalışanlar da daha uzun süre çalışma olanağı bulacaklar. Bu aynı zamanda kış turizminin geç başlaması ve erken bitmesi anlamına geliyor.''

Yeni marka Sensimar ilk kez Türkiye’de TUI'nin, bu yıl, yeni otel markası olan Sensimar otelinden birini Antalya'ya, ikisini Yunanistan'a açtığını anımsatan Yetiş,. TUI'nin, gelecek yıl, üst gelir grubundan çocuksuz çiftlere ve kişilere hitap eden Sensimar oteli sayısını Türkiye'de üçe çıkaracağını söyledi.

Yetiş, ayrıca TUI'nin, bünyesindeki diğer otel zincirlerini de Türkiye'ye getirmeye hazırlandığını belirterek ''TUI, prestijli otellerini Türkiye'ye getirerek Türkiye'ye verdiği önemi gösteriyor'' dedi. TUI için Türkiye destinasyonunun, İspanya'dan sonra ikinci sıraya yükseldiğini anlatan Yetiş, ''TUI'nin özellikli otelleri Türkiye'de açmasının Türkiye'nin tanıtımına da büyük katkısı olacak.

İspanya’dan sonra 2. Pazar Melih Yetiş, şu anda TUI’nin İspanya'dan sonra en fazla Türkiye'ye turist getirdiğini belirterek eskiden Yunanistan, Türkiye'nin yerindeyken Türkiye’nin şimdi İspanya’dan sonra ikinci sıraya yükseldiğini söyledi.

(Turizmgazetesi)

TUI, Türkiye uçuşlarını artıracak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000