29 Kasım 2008, Cumartesi 08:13:40

TUI, kriz ortamında büyümeye devam ediyor...

Avrupa seyahat pazarı lideri TUI’nin cirosu yüzde 9 artarak 13.9 milyar pounda (16,5 milyar avro) yükseldi.

2008’in 3. çeyrek rakamlarını açıklayan TUI yönetimi, grubun vergi öncesi kârının yüzde 43 artarak 319,7 milyon pound (379 milyon avro) olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Avrupa seyahat pazarının birincisi TUI, ciro ve kârı artmasına rağmen, kriz yılı olacağı söylenen 2009’u kazasız belasız atlatmak için başta son dakika satışlarının iyi gitmediğinin belirtildiği İngiltere’de olmak üzere 2009 yazı için yüzde 16 civarında kapasitesini azaltma yolunu seçti.

“Müşterilerimiz hâlâ  tatilin bir lüks değil, gereksinim olduğunu düşünüyorlar” diyen TUI Travel plc CEO’su Peter Long, kapasite düşürmeye gitmenin ellerini güçlendireceğini belirterek çok dikkatli davranmak gerektiğini ifade etti.

2009 kış satışlarında iyi sonuçlar aldıklarına değinen Long, kapasitelerini düşürmelerinin grubun faaliyetlerinde büyük bir esneklik sağlayacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan TUI’nin Almanya başta olmak üzere İngiltere ve Fransa’daki satışlarında kâr marjının da yüzde 1,2 ile 4 arasında değişen oranlarda arttığı bildirildi.

Rezervasyon iptallerinin oranının ise geçen sezon yüzde 6,6 iken bu yıl 7,7’ye çıktığını belirten TUI Travel’in CEO’su Long bu durumun ne paniğe kapılacak kadar vahim ne de sürpriz olduğunu vurguladı.

TUI, kriz ortamında büyümeye devam ediyor...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000