23 Nisan 2016, Cumartesi 09:02:50

Tuğrul ABD'de yarıştı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Enerji Teknolojileri Takımı SAU-FLY ekip sorumlusu Doç. Dr. Ekrem Büyükkaya yönetiminde, Mühendislik Fakültesi ile Bilgisayar-Bilişim Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin tasarladığı hava aracı ‘TUĞRUL’, ABD’de düzenlenen yarışmada 56’ncı oldu.
  • Universite yonetimlerine tavsiyemdir. Boyle bir olaya girismeden once ogrencilerinizi model ucak hobisi ile ugrasanlarla tanistirin. Hatta onara katilip ucuslar yapmalarini, ucaklari tanimalarini vs saglayin. Emin olun cok fikir sahibi olurlar ve onumuzdeki donemde 56.ligin ovunulmeyecek bir sey oldugunu anlarsiniz. Sadece egolarinizdan kurtulun ve rc model ile ugaran bu isin piri olmus kisilerle tanistirin ogrencilerinizi.
  • Yorumu okudum Bilgisayar muhendislikten. Bas ediliyor. Arkadaslar ben bostonda yasiyorum. Ilimler sehrinde yasiyorum. Bilgi sayar muhendislik diye. Bir bolumyok. Bilgisayar. Bilimi var. bilgisayar Cok. Genis bolumleri var. sadece. Bilgisayarin. Programcilik. Yapan muhendistir, birbirimizi kandirmiyalim , Ilgi sayar. Bilimi. Bilgisayar uzmani var. cunku bilgisayar. Cok genis bir ilimdir , bilginize sunuyorum, tukiyenin her her universitede bilgi sayar muhendisligi var. derler. Varde varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr,
  • doktor bune şakamısınız siz ya bu halis mulis zagi la bildiğimiz zagi bunumu tasarladınız ya bir gidin işinize
  • Şakamısınız nesiniz ?
  • tebrikler gençlere bıkmadan yılmadan çalışmışlar daha iyisinide yaparlar .
  • 56.mı.. iyide kısaltması DBF olan bu yarışma her yıl yapılıyor ve bildiğim kadarı ile ANADOLU ÜNİ., ODTÜ, İTÜ ve HAVA HARP OKULU yıllardır katılıyor ve bugüne kadar çok iyi dereceler aldılar ilk 10'a girdikleri yıllar oldu şimdi bunu amerika yeni keşfedilmiş gibi göstermeye gerek yok.
  • emekleyerek başlayacağız... devamı gelsin.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Enerji Teknolojileri Takımı SAU-FLY ekip sorumlusu Doç. Dr. Ekrem Büyükkaya yönetiminde, Mühendislik Fakültesi ile Bilgisayar-Bilişim Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin tasarladığı hava aracı ‘TUĞRUL’, ABD’de düzenlenen yarışmada 56’ncı oldu.

Mühendislik Fakültesi Makina ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümleri ve Bilgisayar-Bilişim Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin Sakarya Modelcilik Spor Kulübü desteğiyle geliştirdiği hava aracı ‘TUĞRUL’, ABD’de 20’ncisi düzenlenen “Tasarla, Yap, Uçur” temalı yarışmaya ikinci kez katıldı. TUĞRUL, Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü tarafından 15-17 Nisan tarihleri arasında yapılan yarışma sonucunda sıralamada 56’ncı oldu.

Cessna Uçak Şirketi ve Raytheon Füze Sistemleri'nin katkılarıyla düzenlenmiş olan yarışmaya farklı ülkelerden 145 üniversite başvuruda bulundu. Yarışmaların ilk iki aşaması sonunda Sakarya Üniversitesi’ni temsil eden SAU-FLY ekibi, üç aşamalı olan yarışmanın iki aşamasını başarı ile tamamlayarak 80 üniversite içerisine girmeye hak kazanmıştı.

Yarışmada zamana karşı yarışan üniversiteler, geliştirdikleri bir adet lojistik destek uçağı ve bir adet üretim uçağı olan insansız hava araçları (İHA) ile zorlu hava koşullarında, üç farklı görevi başarmak için zevkli ve güzel bir mücadele yaşattı.

SAU-FLY ekibinin tasarladığı ve zagi kanat yapısına sahip olan İHA’lardan “üretim uçağı” tek bir uçuşla “lojistik destek uçağın” içine yerleştirilecek şekilde tasarlanmış olması nedeniyle teknik inceleme heyetinden tam puan aldı. Tamamen karbon fiber malzemeden imal edilen her iki İHA’da, ESC hız kontrollü olup ana motorun yanında üçer adet servo motor bulunuyor.
SAU-FLY ekip sorumlusu Doç. Dr. Ekrem Büyükkaya, “Sağladıkları katkılar için başta SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'a, Rektör Yardımcısı Musa Eken’e, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul’a, Bilgisayar-Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nejat Yumuşak’a, Teknokent Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin’e, sponsor oldukları için de SAMOK’a, Turtle, Elektrotel, Duratek, Isılsan Makine, Çemsan ve DowAksa şirketlerine teşekkür ederim” dedi.

Doç. Dr. Ekrem Büyükkaya’nın yönetimindeki SAU-FLY ekibi, Makine Mühendisliği öğrencileri Elif Sıla Selek, İhsan Pehlevan, Serhat Arabacı, Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Arzu Gök, Bilişim Sistemleri Mühendisliği öğrencisi Cemil Ilık ile Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Abdussamet Erbek’ten oluşan ekibin pilotluğunu Ömer Sofuoğlu, tasarım danışmanlığını ise Kayhan Çelen yapıyor.





Tuğrul ABD'de yarıştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Universiteler ~ 8 yıl önce
Universite yonetimlerine tavsiyemdir. Boyle bir olaya girismeden once ogrencilerinizi model ucak hobisi ile ugrasanlarla tanistirin. Hatta onara katilip ucuslar yapmalarini, ucaklari tanimalarini vs saglayin. Emin olun cok fikir sahibi olurlar ve onumuzdeki donemde 56.ligin ovunulmeyecek bir sey oldugunu anlarsiniz. Sadece egolarinizdan kurtulun ve rc model ile ugaran bu isin piri olmus kisilerle tanistirin ogrencilerinizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ands daglari ~ 8 yıl önce
Yorumu okudum Bilgisayar muhendislikten. Bas ediliyor. Arkadaslar ben bostonda yasiyorum. Ilimler sehrinde yasiyorum. Bilgi sayar muhendislik diye. Bir bolumyok. Bilgisayar. Bilimi var. bilgisayar Cok. Genis bolumleri var. sadece. Bilgisayarin. Programcilik. Yapan muhendistir, birbirimizi kandirmiyalim , Ilgi sayar. Bilimi. Bilgisayar uzmani var. cunku bilgisayar. Cok genis bir ilimdir , bilginize sunuyorum, tukiyenin her her universitede bilgi sayar muhendisligi var. derler. Varde varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hehe ~ 8 yıl önce
Turkce katili
gonyalı ~ 8 yıl önce
doktor bune şakamısınız siz ya bu halis mulis zagi la bildiğimiz zagi bunumu tasarladınız ya bir gidin işinize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sierra ~ 8 yıl önce
Şakamısınız nesiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 8 yıl önce
tebrikler gençlere bıkmadan yılmadan çalışmışlar daha iyisinide yaparlar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DBF ~ 8 yıl önce
56.mı.. iyide kısaltması DBF olan bu yarışma her yıl yapılıyor ve bildiğim kadarı ile ANADOLU ÜNİ., ODTÜ, İTÜ ve HAVA HARP OKULU yıllardır katılıyor ve bugüne kadar çok iyi dereceler aldılar ilk 10'a girdikleri yıllar oldu şimdi bunu amerika yeni keşfedilmiş gibi göstermeye gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yetmez ama evet ~ 8 yıl önce
emekleyerek başlayacağız... devamı gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000