07 Mart 2017, Salı 14:24:51

TSK'ya iki adet ATAK helikopteri teslim edilecek

Milli taarruz ve taktik keşif helikopteri ATAK, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki sayısını artırıyor.
  • Ne Erdoğan ne Özal ne Hürkuş... Ne de Kıbrıs savaşı... Savunma sanayiine göz dikişimiz Osmanlı'nın son döneminde oldu, sanayileşme çabaları silah üreterek başladı. Denendi çalışıldı uğraşıldı yüz elli yıldır dalga üstüne dalga sonunda bu günlere geldik. Sanayileşmek kolay değil. Asırlık çabamız var arkasında. Unutmayın biz 150 yıl önce başladık ancak Almanya İngiltere 300 yıl önce başladı. Erken kalkan yol alır. Herşeye rağmen sanayileşmiş ülkelerden biri olabildik.
  • Hayırlı olsun vatan toprağına göz diken vatan hainlerine gözdağı veriyor rabbim bize bu günleride gösterdi inşallah kendi yerli savaş jetide yaparız
  • Helal olsun, bu arad ihale dönemini hatırladım.. Ruslar erdoğan adını verdikleri bir helikopter ile teklif vwrmişti :))) atak motorları geliştirildikten sonra birşeye benzedi.. Gurur duyuyorum, çok ihtiyacımız olan bir dönemde ordumuzun ve milletimizin hizmetinde..
  • Buradaki ak çomarların lafına bakıp sanki bunları akp zihniyeti yapmış zannedersiniz.Gemiden tanka helikopterden füzeye bütün askeri silah ve araçların mazisi 50 yıl geriye gider.Troller siz gidin yeni kapıda otlayın biraz...
  • Hayırlı olsun. İnşallah 500 lere kadar çıkar..
  • Bilmeyenler için diyim amerikadan king kobra istedik terörün yoğun olduğu yıllarda. Bizi oyaladılar meclisleri izin vermedi yıllarca çok şehit verdik.Bağımsız bir ülke olmak istiyorsan kendi silahını kendin üreteceksin.Rusya ya neden diz çökertemiyorlar kendi silahını ürettikleri için
  • Maaşallah ne güzel. 2007 de ihalesi sonuçlandığında taaruz helikopterimiz olacak diye sevindik ve nihayetinde bir, iki envantere katılıyor. Yerli katkısı da birhayli fazla. (Teknoloji transferi zor. Motor vb). Kahraman pilotlarımızla yurt savunmasında etkili bir silah. 60 üretim sayısı az gibi konuyu bilenler belki optimum miktarı yorumlayabilirler.
  • Admin burda terör propagandası yapan mahluklar var neden onları yayınlıyorsun!
  • Bilmezmisiniz ki bilmedğiniz belli bu helikopterler servise girmeden sadece bes adet cobra kullanılabiliyordu gerısı arızalı yada amerıkadan parca gelıcek dıye ki zor verirlerdi yerde beklerdi satın almak istesek satmazlardı su an bu sayıda aktıf kullandıgımız buyuk bölümü bizim eserimiz dünyada ilk beste olan helikopterimiz var laf atmayın gururlanın!!
  • bu atkalrı doğuda da görmek isteriz tabi kabiliyetleri varsa:)

Milli taarruz ve taktik keşif helikopteri ATAK T129'dan bu ay içerisinde iki adet daha Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilecek.

TUSAŞ ve TSK arasında 2007 ve 2010 yıllarında atılan imzalar çerçevesinde 59 adet helikopter için anlaşma yapılmıştı. Bu helikopterlerin 19'u halihazırda TSK envanterine girmiş durumda. 

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 20 ve 21'inci ATAK helikopterlerinin üretiminin tamamlandığını ve bu ay içerisinde TSK bünyesine dahil olacağını belirtti.

TSK'ya iki adet ATAK helikopteri teslim edilecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Merhaba ~ 7 yıl önce
Ne Erdoğan ne Özal ne Hürkuş... Ne de Kıbrıs savaşı... Savunma sanayiine göz dikişimiz Osmanlı'nın son döneminde oldu, sanayileşme çabaları silah üreterek başladı. Denendi çalışıldı uğraşıldı yüz elli yıldır dalga üstüne dalga sonunda bu günlere geldik. Sanayileşmek kolay değil. Asırlık çabamız var arkasında. Unutmayın biz 150 yıl önce başladık ancak Almanya İngiltere 300 yıl önce başladı. Erken kalkan yol alır. Herşeye rağmen sanayileşmiş ülkelerden biri olabildik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Musti ~ 7 yıl önce
Hayırlı olsun vatan toprağına göz diken vatan hainlerine gözdağı veriyor rabbim bize bu günleride gösterdi inşallah kendi yerli savaş jetide yaparız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aslan parçası ~ 7 yıl önce
Helal olsun, bu arad ihale dönemini hatırladım.. Ruslar erdoğan adını verdikleri bir helikopter ile teklif vwrmişti :))) atak motorları geliştirildikten sonra birşeye benzedi.. Gurur duyuyorum, çok ihtiyacımız olan bir dönemde ordumuzun ve milletimizin hizmetinde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çomar ~ 7 yıl önce
Buradaki ak çomarların lafına bakıp sanki bunları akp zihniyeti yapmış zannedersiniz.Gemiden tanka helikopterden füzeye bütün askeri silah ve araçların mazisi 50 yıl geriye gider.Troller siz gidin yeni kapıda otlayın biraz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çomar'a ~ 7 yıl önce
Bu hamleler rahmetli Özal ile başlamıştı.Bu günkü iktidar da yoğun biçimde,kararlılıkla devam ettiriyor.Ama şunuda belirteyimki 5 keçi güdemeyecek ama her haltı bildiğini zanneden senin gibiler ancak otlar.Haddini bil, bunuda böyle bil.
Ford'cu ~ 7 yıl önce
Sen kapını göster senin otunu adrese teslim edelim.
Hayırlı olsun.. ~ 7 yıl önce
Hayırlı olsun. İnşallah 500 lere kadar çıkar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 7 yıl önce
Bilmeyenler için diyim amerikadan king kobra istedik terörün yoğun olduğu yıllarda. Bizi oyaladılar meclisleri izin vermedi yıllarca çok şehit verdik.Bağımsız bir ülke olmak istiyorsan kendi silahını kendin üreteceksin.Rusya ya neden diz çökertemiyorlar kendi silahını ürettikleri için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pinokyo ~ 7 yıl önce
Neden Atak T129? Özellikle 129 rakamı nereden geliyor? Italyan helikopterini yerli diye etiketleyip cıkmak nedir??
Güzel ~ 7 yıl önce
Maaşallah ne güzel. 2007 de ihalesi sonuçlandığında taaruz helikopterimiz olacak diye sevindik ve nihayetinde bir, iki envantere katılıyor. Yerli katkısı da birhayli fazla. (Teknoloji transferi zor. Motor vb). Kahraman pilotlarımızla yurt savunmasında etkili bir silah. 60 üretim sayısı az gibi konuyu bilenler belki optimum miktarı yorumlayabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Admin ~ 7 yıl önce
Admin burda terör propagandası yapan mahluklar var neden onları yayınlıyorsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atak ~ 7 yıl önce
Bilmezmisiniz ki bilmedğiniz belli bu helikopterler servise girmeden sadece bes adet cobra kullanılabiliyordu gerısı arızalı yada amerıkadan parca gelıcek dıye ki zor verirlerdi yerde beklerdi satın almak istesek satmazlardı su an bu sayıda aktıf kullandıgımız buyuk bölümü bizim eserimiz dünyada ilk beste olan helikopterimiz var laf atmayın gururlanın!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlk 3 ~ 7 yıl önce
İlk beş değil ilk 3 hacı
doğu ~ 7 yıl önce
bu atkalrı doğuda da görmek isteriz tabi kabiliyetleri varsa:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yani ~ 7 yıl önce
Diyarbakir-mardin anca yaparlar diyorsun. Bu atak ne kadar atacak bakalim. Simdi derler ki iyi birsey yapiyorlar niye takdir etmiyorsunuz diye:)
Tk58 ~ 7 yıl önce
Atak atıyor atmasınada neden ses buradan çıkıyor anlamıyorum :)
erkek ~ 7 yıl önce
doğudaki dağlara bekleriz atak lar bomba atarken sende izlersin ama sende oraya çıkacak büzzük var mı bilmem
Türk ~ 7 yıl önce
Sizin haysiyetinize şerefinize tüküreceğim ama size değil tükürüke yazık. Nasıl mahluklatlarsiniz. 80 senedir siz yaptınız da TSK mı kullanmadı. Çamur at izi kalsın sizinki. Yazıklar olsun size
Merhaba ~ 7 yıl önce
Şişen şişsin, Atak T129 dünyanın en etkin helikopteri olduğunu himalayalarda bile ispat etti. Her yerde operasyon yapacak kabiliyete sahip. Bu yıl sonuna kadar Tsk'daki Atak helikopteri sayısı 35'e çıkacak. 60 kesin 40 opsiyonlu; 100 sipariş verildi.
Atak ~ 7 yıl önce
Atağın attıkları sana gelsin diye ses buradan çıkıyor.
Bmx ~ 7 yıl önce
pakistanın yüksek dağlarında en iyi sonucu alarak birinci geldi.Yakında satışı olunca ağlama

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000