15 Aralık 2009, Salı 09:12:18

TSK'ya 1.2 milyar dolarlık helikopter

Amerika Birleşik Devletleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne toplam değeri 1 milyar 200 milyon doları bulan 14 adet helikopter satacak.
  • bence yazık.. madem kara kuvvetlerinin nakliye helikopterine ihtiyacı var.. halen jandarma envanterinde olan Mİ-17 helikopterleri hayli hayli işi görür... hem terörle mücadelede kullanışı daha fazla olur çünkü profil olarak chinooklar çok büyük.. afganistanda nerde bir roketle helikopter düşme olayı varsa araştırırn çoğu chinooklar... hemde atıl kalan Mİ-17ler işletilmiş olur.. bence yazık.. biz bu kadar zengin değiliz...
  • ayrıca yanlış bilgi verilmiş 100 yıllık geçmişi olan bi helikopter yoktur... O 100 yıl lafı chinookların 100 yıllık ömrü olduğunu belirtiyor.Doğru 100 yıl kullanım ömrü biçmişler bu kuşa...
  • CH-47 alanındaki en ucuz,en verimli ve en dayanıklı helikopter olma niteliğini taşır... (ch-53 isterdi gönül ama nerde bizde o para) ağır yük helikopteri alımı yıllar önce kararlaştırılmış olup ihtiyacımızda vardır... Gönül isterdi Eskişehirde kendi helikopterimizi yapalım ancak böyle olmasını istemiş amerikan MÜTTFEİKLERİMİZ(!)ne yapalım?
  • tsk nin ihtiyaci olan hersey illa amerika dan mi alinmak zorunda. bu nasi bi dusunce. az para da degil 1.2 milyar dolar. ayrica onlarin savas endustrisine biz kazandiriyoz. onlarda hala savastan para kazanmaya devam ediyolar. tsk bence buna bi son vermeli. artik bizim disariya verilecek paramiz yok demeli. ulke icinde bi uretim imkanini tesvik etmeli.
  • Zamanında bizim Eskişehirdeki uçak fabrikamızı kapatmasaydı geri kafalılar şimdi biz kendi uçaklarımızı üretiyor satıyor olurduk.Şimdi milletten almak için hem yalvar yakar hem sıra bekle hemde bir ton para öde. Bu parayla yatırım yapsanız artık sivil havacılığa kendi yaptığınız uçağı sokamazsınız belki ama en azından askeri amaçlı uçaklarınızı kendiniz geliştirirsiniz.Türk mühendisler bu işin altından kalkar.Yeterki imkan sağlansın.Arka çıkılsın.
  • 100 yıllık geçmiş biraz fazla abartı olmuş, haberi yapan aldığı yere bi daha baksın bence, tekrar okusun...
  • bunun bir tanesi kimbilir kaç milyon dolar bu kadar para ile kaç okul kaç hastane yapılır
  • o kadar parayı bursa kayseri veya konyadaki makina firmalarına verse tsk bunun uzaya çıkıp geri dönenini yaparlar.ama birileri bu işten karlı çıkmaz o zaman.
  • k.k için yanlış seçim CH 54 daha uygun olurdu

Boeing tarafından üretilen ve yük taşıma işlemlerinde kullanılan Chinook helikopterleri, 100 yıllık geçmişiyle yük helikopterlerinin atası olarak anılıyor.

Türk Ordusu'nun öncelikli ihtiyaçları arasında yer alan yük helikopterleri konusunda Amerikan yönetimi önemli bir adım attı.

Washington yönetimi, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 14 ağır yük helikopteri satılması için ABD Kongresi'nden izin istedi.

Kongre'den izin çıkarsa, alınacak Chinook Helikopterlerin 10'u Kara Kuvvetleri'ne, 4'ü ise Özel Kuvvetler Komutanlığı'na gönderilecek.

Boeing - Chinook 47Kongreye sunulan öneride, Türkiye’nin, Boeing firmasınca üretilen ‘Chinook- 47s’ tipi helikopterinden 14 adet alması öngörülüyor.

Amerikan yönetimi, 7 Aralık’ta kongreye satış izni için başvurdu. Başvurudan sonraki 15 gün içinde itiraz olmazsa satış izni otomatik olarak verilmiş sayılacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri, yük taşıma ihtiyacını bugüne kadar en fazla 22 kişi taşıyabilen Blackhawk ve Cougar helikopterleriyle sağladı.

Chinook modeli, yük helikopterlerinin atası olarak da anılıyor. Bu model Amerikan ordusu için ilk kez 1962'de üretildi. Her türlü iklim ve koşulda, savaşta, afette muharip ve destek kuvvet olarak görev yaptı. 1962 yılında envantere giren helikopterlerin, Amerikan ordusunda 2040'lara kadar görev yapması planlanıyor.

TSK'ya 1.2 milyar dolarlık helikopter

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
bence yazık.. madem kara kuvvetlerinin nakliye helikopterine ihtiyacı var.. halen jandarma envanterinde olan Mİ-17 helikopterleri hayli hayli işi görür... hem terörle mücadelede kullanışı daha fazla olur çünkü profil olarak chinooklar çok büyük.. afganistanda nerde bir roketle helikopter düşme olayı varsa araştırırn çoğu chinooklar... hemde atıl kalan Mİ-17ler işletilmiş olur.. bence yazık.. biz bu kadar zengin değiliz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ayrıca yanlış bilgi verilmiş 100 yıllık geçmişi olan bi helikopter yoktur... O 100 yıl lafı chinookların 100 yıllık ömrü olduğunu belirtiyor.Doğru 100 yıl kullanım ömrü biçmişler bu kuşa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
CH-47 alanındaki en ucuz,en verimli ve en dayanıklı helikopter olma niteliğini taşır... (ch-53 isterdi gönül ama nerde bizde o para) ağır yük helikopteri alımı yıllar önce kararlaştırılmış olup ihtiyacımızda vardır... Gönül isterdi Eskişehirde kendi helikopterimizi yapalım ancak böyle olmasını istemiş amerikan MÜTTFEİKLERİMİZ(!)ne yapalım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tsk nin ihtiyaci olan hersey illa amerika dan mi alinmak zorunda. bu nasi bi dusunce. az para da degil 1.2 milyar dolar. ayrica onlarin savas endustrisine biz kazandiriyoz. onlarda hala savastan para kazanmaya devam ediyolar. tsk bence buna bi son vermeli. artik bizim disariya verilecek paramiz yok demeli. ulke icinde bi uretim imkanini tesvik etmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zamanında bizim Eskişehirdeki uçak fabrikamızı kapatmasaydı geri kafalılar şimdi biz kendi uçaklarımızı üretiyor satıyor olurduk.Şimdi milletten almak için hem yalvar yakar hem sıra bekle hemde bir ton para öde. Bu parayla yatırım yapsanız artık sivil havacılığa kendi yaptığınız uçağı sokamazsınız belki ama en azından askeri amaçlı uçaklarınızı kendiniz geliştirirsiniz.Türk mühendisler bu işin altından kalkar.Yeterki imkan sağlansın.Arka çıkılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
100 yıllık geçmiş biraz fazla abartı olmuş, haberi yapan aldığı yere bi daha baksın bence, tekrar okusun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bunun bir tanesi kimbilir kaç milyon dolar bu kadar para ile kaç okul kaç hastane yapılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o kadar parayı bursa kayseri veya konyadaki makina firmalarına verse tsk bunun uzaya çıkıp geri dönenini yaparlar.ama birileri bu işten karlı çıkmaz o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
k.k için yanlış seçim CH 54 daha uygun olurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000