26 Mart 2016, Cumartesi 08:39:04

TSK'nın barış kartalı havalandı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Ağır Nakliye Helikopter ihtiyaçlarını karşılamak üzere Boeing firmasından satın alınan Chinook havalandı.
  • Sayın başbakandan rica edelim, bunlardan da yapsınlar!
  • Asagidaki yoruma bir anda nasıl 77 dislike geldi, dislike sayisı 4 den 77 ye ciktı 1 saniyede
  • abd ye ne kadar uşaklık veya gönüllü kölelik ne kadar taviz o kadar mal alabiliyorsun üstüne üstlük müttefikiz tabiki sözde kısacası abd nin müstemlekesiyiz
  • Bazı gerzekler askerlerin lojman ve ordu evlerinden bedava yararlandığı sanıyor sanırım. Oysa bu devirde aldıkları maaş ile hayatları bedava!!!
  • Bence CH 54 daha iyi bir seçim olurdu.
  • 2006 yılında düğmeye basılan proje, yıl olmuş 2016 test ediliyorda, teslim edilecekte, bilmem ne...Konuştuğumuzda 6 helikopter.Şöyle büyüğüz, böyle büyüğüz,çok kınarız... He he.Birazda öbür kulağıma anlatın, çok güzel oluyo valla. Hadi ekip, başlayın savunmaya, hatta tarruza geçin.Şöyle proje, böyle proje, bu işler kolay mı oluyo, araştırması, onayı, kongrenin onayı...Anlatın işte birşeyler.Körü körüne...
  • pilot asker kökenliymiş
  • Bunu ucuracak adam 5000 tl alsın hava trafik kontrolloru 6500 hostes 8000 adaletini seveyim canim ulkem
  • Gönül arzu ederdi ki bunlardan daha iyilerini biz kendimiz yapalım. Ancak bu kafa ile imkansız. Vatan evlatlarına hizmet edeceği için Allah kazadan beladan saklasın diyelim.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Ağır Nakliye Helikopter ihtiyaçlarını karşılamak üzere Boeing firmasından satın alınan Chinook havalandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ağır nakliye helikopteri ihtiyacını karşılamak üzerine Boeing firmasından satın alınan Chinook test edildi. Helikopterin ilk uçuş görüntülerini Amerikalı teknisyenlerden birisi Instagram hesabından paylaştı.

TÜRKİYE'NİN AĞIR NAKLİYE HELİKOPTERİ SERÜVENİ

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Ağır Nakliye Helikopter ihtiyaçlarını karşılamak üzere 30 Haziran 2006 tarihinde Savunma Sanayi İcra Komitesi'nin başlangıç kararı aldığı projede Boeing firması tarafından üretilen CH-47F Chinook helikopteri seçildi.

İlk etapta 10 adedi Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve 4 adedi de Özel Kuvvetler Komutanlığı olmak üzere toplamda 14 adet CH-47F Chinook tedariki planlanıyordu. Hizmete girmesi planlanan helikopterlere ait teçhizat, yedek parça, eğitim ve lojistik destek dahil yaklaşık  1.2 milyar dolar  olması öngörülüyordu. Yabancı Askeri Satışlar [FMS] kapsamında tedariki planlanan helikopterlerin satış onayı ABD Kongresi’nden Aralık 2009 yılında alındı ve akabinde Boeing yetkilileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

14 HELİKOPTER İÇİN TEKLİF İSTENDİ

Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Kara Kuvvetleri ve Boeing yetkilileri arasında Ocak 2009'da gerçekleştirilen görüşmelerde SSM, Boeing’ den daha önce teslim edilen ASELSAN aviyonik sistemlerini içeren fiyat teklifine ilave olarak CH-47F orijinal aviyonikler ile donatılmış konfigürasyona ilişkin fiyat teklifini de sunmasını istedi. Ancak, 7 Eylül 2010 tarihinde SSM tarafından ABD makamlarına iletilen Teklif ve Kabul Mektubu [LOA]’nda helikopter adedi 6 adet kesin, 8 adet opsiyon olmak üzere toplam 14 helikopter belirtildi. Daha sonraki süreçte ise 8 adetlik opsiyon tamamen iptal edildi ve ABD makamları Teklif ve Kabul Mektubu'nu gerekli işlemlerin ardından tekrar Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na gönderdi.

CH-47F Chinook helikopterlerinin FMS kanalıyla tedariki maksadıyla Kabul Mektubu Eylül 2010 tarihinde imzalandı. 14 Temmuz 2011 tarihinde de Boeing ile ofset anlaşması imzalanarak Sözleşme yürürlüğe girdi.

55 ASKER TAŞIYOR

Helikopterler tam teçhizatlı 55 asker taşıyabiliyor. Adını ABD’deki bir yerli kabilesinden alan Chinook helikopterlerinin TSK envanterine girmesi ile birlikte, istenilen her alana, her türlü hava koşulunda top, ZPT ve buna benzer silah sistemleri ve personel nakliyesi yapılabilecek. Helikopter gerektiği hallerde mobil ileri mühimmat veya yakıt ikmal noktası olarak da hizmet verecek.

TSK'nın barış kartalı havalandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Rica. ~ 8 yıl önce
Sayın başbakandan rica edelim, bunlardan da yapsınlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Troll AirportHaber ~ 8 yıl önce
Asagidaki yoruma bir anda nasıl 77 dislike geldi, dislike sayisı 4 den 77 ye ciktı 1 saniyede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
admin ~ 8 yıl önce
admin pompalıyor. çok hiti varmış gibi gözüksün diye.
hobi ~ 8 yıl önce
abd ye ne kadar uşaklık veya gönüllü kölelik ne kadar taviz o kadar mal alabiliyorsun üstüne üstlük müttefikiz tabiki sözde kısacası abd nin müstemlekesiyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Bazı gerzekler askerlerin lojman ve ordu evlerinden bedava yararlandığı sanıyor sanırım. Oysa bu devirde aldıkları maaş ile hayatları bedava!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski karacı ~ 8 yıl önce
Bence CH 54 daha iyi bir seçim olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fangio ~ 8 yıl önce
2006 yılında düğmeye basılan proje, yıl olmuş 2016 test ediliyorda, teslim edilecekte, bilmem ne...Konuştuğumuzda 6 helikopter.Şöyle büyüğüz, böyle büyüğüz,çok kınarız... He he.Birazda öbür kulağıma anlatın, çok güzel oluyo valla. Hadi ekip, başlayın savunmaya, hatta tarruza geçin.Şöyle proje, böyle proje, bu işler kolay mı oluyo, araştırması, onayı, kongrenin onayı...Anlatın işte birşeyler.Körü körüne...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
pilot asker kökenliymiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafaya gel ~ 8 yıl önce
Bunu ucuracak adam 5000 tl alsın hava trafik kontrolloru 6500 hostes 8000 adaletini seveyim canim ulkem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kafalar kafalar ~ 8 yıl önce
Bunu ucurucak adam bedavaya egitim alsin, lojmanlarda, ordu evlerinde bedavaya yasasin, dugunler yapsin. Diger bahsettigin insanlar da odedikleri emlak, alisveris vs vs vergileriyle bu giderlere destek olsun. Boyle bir hesapla 5000>6500
... ~ 8 yıl önce
Bunu uçuracak kişi 5000 TL alacağını bile bile harp okuluna giriyor. Kimse kimseyi zorlamıyor
Adaletterazisi ~ 8 yıl önce
Ne ictin sen sabah sabah sisede durdugu gibin durmuyor degilmi
Bravo ~ 8 yıl önce
Biz de aynısını söylüyoruz. Ama anlayacak akıl nerede? Hadi akıl seviyesini geçtik, adamlar 13-14 yaşında askeri liseye girenlerin en iyi Anadolu ve Fen Liseleri için gerekli başarıyı havada karada elde edebilecek zeka kapasitesinde olduğunu idrak edecek seviyede bile değiller. Ülkenin en zeki çocuklarının gerek ailelerinin gerek çevrelerinin gazı ile üniforma içine girmesini kadermiş gibi kabul edilsin diye bekleyen bir milletiz. Hatta adına Barış ve Demokrasi diyen ama hayvandan farkı olmayan terörist destekçisi bir parti lideri de Canlı bomba olaylarında Sivillerin ölmesini doğru bulmuyormuş. Aklı sıra Asker ve Polislerin ölmesini doğal bir şeymiş gibi algı yaratıyor. Sokağa çıkan kadını dahi yollu gibi gören eşek, keçi, çocuk sevici bir milletin böylesi teknolojik harikayı uçuracak adama bunu reva görmesi yadırganacak bir şey değil. Sadece cahillik olsa eğitirsin olur biter, ama zekasızlık olunca kabus gibi. Neyi eğiteceksin?
Bravoya ~ 8 yıl önce
Bu zekâ olayına girip her askeri lise veya harp okuluna gireni devleti yönetecek şekilde konumlandırma huyunuzu bırakmadınız gitti. Hep söylenir ya bunun böyle olduğunu bilerek girdiniz bu işe;). Şimdi bu yakınma niye. Hani vatan sevgisi parayla olmazdı o Zaman bu para konusunu okumamış olalım.
zeki çoklar :( ~ 8 yıl önce
O zeki çocuk işi eskidendi kardeşim, son 10 yılda TSK'nın düşmeyi becerdiği ve düşürldüğü durum o işi bitirdi. Geçmiş olsun :(
Sorun yok. ~ 8 yıl önce
Mecburi hizmet sonuna kadar dişini sık aslan.
Şu kafadan çıkın ~ 8 yıl önce
Herşeyi para olarak gören bu sebeplede uçuş okuluna başlar başlamaz ,ben nasıl sivile geçerim hesapları yapan ,yaptığı seçimi kara çevirmeye çalışan insanların , vatan hizmetini alnının teriyle yapıp mecburi hizmetini tamamlayan vatan evlatlarının yanında lafı bile edilmez.Bu insanlar zekiymiş , akıllıymış felanmış filan mış kime ne .
Anti-Militaristlere ~ 8 yıl önce
Çok vıdı vıdı yapmayacaksınız, kendiniz Harbiye ye istediniz de giremedi iseniz veya şikayet edilecek, bırakıp gidilmeyecek bir yer diye görmüyor iseniz kendi çocuğunuzu göndereceksiniz. Bu ülke yetişsin diye sadece askeri öğrencilere harcama yapmıyor. 4 sene okut, sonra Anayasanın kişisel hak ve özgürlükler maddesindeki haklara bile reva görme. Bu vatan bir tek askerlerin mi? Eğer öyle ise ne zırvalayıp duruyorsunuz, Harp Okullarına gitmekten sizi alıkoyan neydi? Fırsat eşitliği sizede var. Gidin sizin de olsun. Yok vatan herkesin diyor iseniz, size uygun gelen asker kökenlilere niye uygun değil? Rahatsızsınız rahatsız.
Allah korusun ~ 8 yıl önce
Gönül arzu ederdi ki bunlardan daha iyilerini biz kendimiz yapalım. Ancak bu kafa ile imkansız. Vatan evlatlarına hizmet edeceği için Allah kazadan beladan saklasın diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000