26 Eylül 2018, Çarşamba 14:49:25

TSK'dan flaş karar: Kadın pilot alınmayacak!

Sabiha Gökçen'den 83 yıl sonra şaşırtan karar. Türk Hava Kuvvetleri, 83 yıl sonra kadın pilot almayacağını açıkladı.
  • Hani kadınlarla erkekler eşitti ?şimdi pilot olmak isteyen kız çocuklarının hayallerini yıkmaya ne hakkınız var
  • Böyle bir şeyi protesto ederim.Ne kadar ilkel bir bakış açısı... Halbuki ilk savaş pilotu kadınlardan çıkmışken...
  • bir de kadın erkek eşit dersiniz? nerede buradaki hak?
  • NE İSTEDİNİZ KADIN PİLOT OLMAK İSTEYENLERDEN????
  • Reis ne diyorsa bir bildiği vardır. Onun kararlarını sorgulamak tartışmak bizlere düşmez.
  • Havacılık sayfasında yorum yazan bazıları daha Türk Yıldızları Filo Komutanının kadın olduğunu bilmiyor. Binbaşı Esra Özatay. Türk Yıldızlarında her babayiğit uçamaz kardeş. Son derece usta pilot olmanız lazımdır.
  • Bir kadindan ancak bir anne olur dunyanin en zor meslegidir!!!! Cocuklarin aklli ve durust yestismesi cok onemli, onlar ulkenin gelecegi! Anneligi Cok taktir ederim.
  • NIYE BAYAN PILOT UÇUNCA KUVV ET KOMUTANI ZORUNUZA GIDIYOR YAZIKLAR OLSUN SIZLERE.
  • Havacılık sektöründe ne kadar çok yobaz varmış arkadaş. Doktor, mühendis, avukat oluyor da pilot niye olamıyorlar kadınlar. Hele ölen kadın pilotların ses kaydıyla dalga geçen sefil senin değil havacılıktan toplumdan soyutlanman lazım hasta ruhlu.
  • Turk kadini pilotluk icin uygun degil. Isleri gucleri hava atmak, kibir ve bu isi manipule etmektir

Sabiha Gökçen'den 83 yıl sonra şaşırtan karar. Türk Hava Kuvvetleri, 83 yıl sonra kadın pilot almayacağını açıkladı. Bundan böyle pilotlar sadece erkeklerden seçilecek. Karara kadın örgütleri “Uçmak isteyen kadınları asla engelleyemezsiniz” diyerek tepki verdi...

Atatürk'ün manevi kızı ve dünyanın ilk kadın savaş pilotu olan Sabiha Gökçen'i yetiştiren Türk Hava Kuvvetleri, 83 yıl sonra kadın pilotlara kapıyı kapattı. Hava Kuvvetlerine dış kaynakta pilot adayı alacak. Ancak başvuru için ‘'Erkek'' şartı getirildi ve kadınlara kapı kapandı. Pilot adayları, 4 yıllık fakülte mezunları arasından ve sadece erkeklerden seçilecek. Pilotluk için kadınların başvuru yapamaması tepki çekti. Sosyal medyadan MSB ve Hava Kuvvetlerine tepki mesajları yağıyor. Bir süre önce süpersonik akrotim Türk Yıldızları'nın komutanlığına kadın Binbaşı Esra Özatay getirilirken, şimdi alınan bu karar şaşkınlık yarattı. Türk Hava Kuvvetleri başvuru kılavuzuna göre bu dönem, dış kaynaktan alınacak pilot adayları en az belirlenen dört yıl süreli fakülte veya yüksekokul programlarından mezun olan erkek adaylar arasından seçilecek. Pilotluğa kadın adayların başvuru yapamaması üzerine, sosyal medyadan tepki geldi. Bir Twitter kullanıcısı, Milli Savunma Bakanlığı'na, “Dünyanın ilk kadın pilotu kimdir ve hangi ülkenin hava kuvvetlerinde uçmuştur? Yanıtlar mısınız?” diye sordu.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Bir başka kullanıcı da “Zaten başvurulardan kaç tanesi kadın oluyor da böyle bir cinsiyet ayırımına gidiliyor? Yakıştı mı bu?” dedi. Kadın örgütleri de “Hava Kuvvetleri Komutanlığı subayları neden erkek adaylar arasından seçiyor? Uçmak isteyen kadınları engelleyemezsiniz” diyerek tepki gösterdi. Sabiha Gökçen dünyadaki ilk kadın savaş pilotu olarak tarihe geçmişti. Gökçen, 1935 yılında pilot olmuş, 1937 yılında da savaş pilotu olarak uçmaya başlamıştı. (Sözcü)

TSK'dan flaş karar: Kadın pilot alınmayacak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (127)

Kimse ~ 5 yıl önce
Hani kadınlarla erkekler eşitti ?şimdi pilot olmak isteyen kız çocuklarının hayallerini yıkmaya ne hakkınız var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TÜRK KADINI ~ 5 yıl önce
Böyle bir şeyi protesto ederim.Ne kadar ilkel bir bakış açısı... Halbuki ilk savaş pilotu kadınlardan çıkmışken...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haksızlık ~ 5 yıl önce
bir de kadın erkek eşit dersiniz? nerede buradaki hak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mebden yzan biri ~ 5 yıl önce
NE İSTEDİNİZ KADIN PİLOT OLMAK İSTEYENLERDEN????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reis ~ 5 yıl önce
Reis ne diyorsa bir bildiği vardır. Onun kararlarını sorgulamak tartışmak bizlere düşmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çomarist ~ 5 yıl önce
Tam size yakışır yorum, seni akkoyun !
Misafir ~ 5 yıl önce
Havacılık sayfasında yorum yazan bazıları daha Türk Yıldızları Filo Komutanının kadın olduğunu bilmiyor. Binbaşı Esra Özatay. Türk Yıldızlarında her babayiğit uçamaz kardeş. Son derece usta pilot olmanız lazımdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Co ~ 5 yıl önce
Bir kadindan ancak bir anne olur dunyanin en zor meslegidir!!!! Cocuklarin aklli ve durust yestismesi cok onemli, onlar ulkenin gelecegi! Anneligi Cok taktir ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kot kafalı! ~ 5 yıl önce
ulan toplamda kaç kadın pilot var zaten? Bütün kadınlar doğurmak zorundamı? 35 milyon kadından hepi topu 1000 tane pilot yok neyin peşindesin? konuşmak için konuşanların ağzını diksinler...
Emin yucel ~ 5 yıl önce
NIYE BAYAN PILOT UÇUNCA KUVV ET KOMUTANI ZORUNUZA GIDIYOR YAZIKLAR OLSUN SIZLERE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doktor ~ 5 yıl önce
Havacılık sektöründe ne kadar çok yobaz varmış arkadaş. Doktor, mühendis, avukat oluyor da pilot niye olamıyorlar kadınlar. Hele ölen kadın pilotların ses kaydıyla dalga geçen sefil senin değil havacılıktan toplumdan soyutlanman lazım hasta ruhlu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turk kadini ~ 5 yıl önce
Turk kadini pilotluk icin uygun degil. Isleri gucleri hava atmak, kibir ve bu isi manipule etmektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turk Kadini ~ 5 yıl önce
buyuk ihtimalle sen Turk degilsinki, bu karari onayliyorsun, irkini tanimiyorsun. TSK boyle bir karar alarak, Turk kadinini ve Turkleri uzmustur, kararin kaldirilmasini istiyorum.
Aynen ~ 5 yıl önce
Aynen. Kadinin yeri mutfak

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000