25 Ağustos 2017, Cuma 19:11:40

TSK'dan 220 pilot için bomba karar!

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan KHK ile halen havayollarında pilot olarak görev yapan hava kuvvetlerinden ayrılan / istifa eden pilotlardan koşullara uyanların TSK'ya geri dönmesi istendi.
  • Değerli pilot büyüklerimiz. Bizlere bu şekilde örnek olamazsınız. Zorunlu çağırma veya değil. Sonucunda sisteme dönüldüğünde sizinle aynı işi yapacak olan bir genç pilottan 3-4 kat fazla para elinize geçecek. Biraz empati lütfen. Biz de bu sayede seviniyoruz hava kuvvetleri tekrar eski günlerine kavuşacak diye. Sivil asker muhabbeti çok ama çok klişe ve sıkıcı bir muhabbet. Burada herkes yazdıklarıyla biryerlerde uçan asker veya sivil olduğunu belli ediyor zaten. Fake yazılar olmadığı kesin. Ama hakaret ve kin sizleri ileri taşımayacak. Sadece ayrıştıracak. Bu ayrışma da emin olabilirsiniz düşman ve terör odaklarını inanılmaz seviyede mutlu edecektir... Sivil pilotlarimiza dışarıda başarılar dilerim. Asker her zaman askerdir. Nizamiyeden girdiği anda söz konusu vatansa uniformanin hakkını verecektir. Saygılar
  • Allah'ın sopası yok işte. bak hava kuvvetleri kökenli kaptan arkadaşım, hani sen line'a geçince "ahh f16'mı özledim. bırakmak çok zor oldu :((" diye yardırıyordun ya (hele o solo türk, türk yıldızı vs kasıntıların röportajları yok mu, bitiriyor beni), al şimdi sana dönme fırsatı. hem de sivilde geçirdiğin yıllar da muvazzafmış gibi sayılacak bütün özlük haklarınla birlikte. çok özlediğin o alçak uçuşları şimdi gani gani yaparsın. hem de vatan hizmeti, parası da gayet iyi. hadi bakayım. önden alalım seni. "ben oradaki işimi bitirdim, evet f16 güzeldi ama o defter kapandı, beni ırgalamaz, ben yerimden memnunum" diyen kaptanlarım sizleri tenzih ediyorum. sizler tutarlı insanlarsınız ve kokpitte kendinizi belli ediyorsunuz. sizlerle uçmaktan da zevk alıyoruz. lafım samimiyetsizce hala savaş pilotuyum diye kasınarak gezen, sivilden gelen pilotlara da burun kıvırarak bakan arkadaşlara. saygılar.
  • Birbirimizi kırmayalım lütfen. Ben çözümü buldum. Şimdi nekadar iş arayan emekli subay varsa THK'da istihdam edelim. Parası neyse kurban, deri, bağırsak bunlara verelim. Zaten içine ettiler kurumun. Artık ne planör uçuyor, ne paraşüt. Bunlar orada askercilik oynasınlar. Söz, ben her yıl bağış yapacağım. Yeter ki bir merkezde toplasınlar ortalıkta fuzuli kalabalık yaratmasınlar. Nekadar küfür ve ayakoyunu varsa birbirlerine orada spor olarak yapsınlar. Onlar da rahat olur, biz de. Kurum tam bunlara göre valllahi. Nasıl?
  • Bu nedir ya? Pilotun askeri sivili olur mu? Adam gibi işini yapsın herkes yeter. Kimi vatana dil uzatmış, kimi ne dediğini bilmiyor, kimi hostes yarışına girmiş, çoğu içinde yaşadığı para kazandığı ülkeye ve insanlara yabancılaşmış lackalaşmış!! İnsan olamadıktan sonra istersen astronot ol atomu parçala!
  • YAZIK GERCEKTEN COK YAZIK SIVILI ASKERI NE KADAR COK EGOLUYMUSUZ. SEN BEN OLMUSUZ KUTUPLASMISIZ. BIRAKIN ARKADASLAR BU ISLERI YAPTIGIMIZ ISI GOZUNUZDE BU KADAR BUYUTMEYIN MAYMUN GITTI GELDI UZAYA. BU VATAN HEPIMIZIN GEREKIRSE SIVILI ASKERI GIDERIZ.
  • Şu aşağıdaki yorumların seviyesine inmeyeceğim! Hayırdır ülkede seferberlik mi ilan edildi ya da kısmi seferberlik mi ilan edildi ki mecburi hizmetini tamamlamış insanları tekrar askere alıyorsunuz ? Eğer öyleyse neden sadece 200-250 pilot? Sen devlet olarak Avrupa birliği uyum yasaları çerçevesinde böyle bir kanun çıkardın ben de kanunen yükümlülüğümü tamamladım istifa ettim, o defteri kapattım! Üstüne de 3-5 yıl geçti! Sen şimdi beni zorla askere alıp üstüne bir de git kuzey Irak da Suriye de harekat icra et mi diyeceksin??? Ya da git Çiğli de günde üç blok jette uç bana pilot yetiştir mi diyeceksin??? Siz ne yaptığınızın farkında misiniz? Zorla insanları jette, savas uçağında uçuramazsiniz, uçuş emniyetsizligi olur KAZA KIRIM olur! Çok mu kötü durumdasınız? 1 sene geçti mevzu patlak vereli hanginiz gelip de bu hayatlarıyla oynadığınız insanlara fikrini sordunuz??? Ha diyorsanız savaş çıkacak o ayrı seferberlik ilan edersin 200 degil 1000 eski pilot seve seve gelir ( hatta sivil kökenli arkadaşlarım da kosa koşa gelir, biz Türk'üz bu millet savaştan kaçmaz )! Zorla 4 seneliğine kullan at degil ama !!! Bakın hiç bu insanlara istifa etsin diye yapılan mobbing, baskı, santaj, tayin korkusu, ordan oraya sürülme, internet sitelerinde asagilama, uyduruk davalara yem etme gibi yollarla yapılan zulumlerden bahsetmedim bile... Sana 13.5-14-15 sene hizmet etmiş her türlü gorevini yapmış kanunen mecburi hizmetini tamamlamış türlü sebeplerle o defteri kapatmış insanları ortada seferberlik veya kısmi seferberlik yokken zorla askere alıp da savaş uçağında ucuramazsin!!! Seve seve uçacaksınız da diyebilirsin o zaman bir kaç sene içinde bu insanlardan şehit olan olursa (Allah göstermesin) bunun vebali sanadır bunu bilesin! Lafım Hava kuvvetlerindeki bu işin fikir babalarınadır. Siyasi bir eleştiri değildir... Emniyetli uçuşlar ...
  • Şu yorumları yazanların kesinlikle FETÖ den yargılanması lazım. Bu nasıl ülke asker düşmanlığı dir.
  • Thy de fetöcü pilotlar hala uçuyorken çıkıp vatan millet için çalışıp pilotları yine mağdur ediyorsunuz.Yazıktır.Hep bu fetöcülerden çekmişiz.Ama yine adalet yerini bulmuyor.Biraz vicdan ya .mesele sadece para değil mesele sosyal yaşam .4 yıl boyunca insanları mecbur kılıyorsun merzifon da malatya da diyarbakır da yaşamaya.çağırdığın kişilerin hiç birisi ne sahtekarlık yaptı ne de vatan hainliği yaptı.Biraz Vicdan yaa neyle cezalandırıyorsunuz.insanların aileleri var .Eylül ayında ailelerinden çocuklarından ayıracaksınız.Yaz ı da geçirelim gönderelim dediniz diyenlerede hakkımı helal etmiyorum
  • Hadi gomutan. Bot giymeye.isi ehillerine birakin.sagdan uygun adim mars.
  • Boş lafa gerek yok bugün yarın çağırılırsınız şirketten

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan KHK ile halen havayollarında pilot olarak görev yapan hava kuvvetlerinden ayrılan / istifa eden pilotlardan koşullara uyanların TSK'ya geri dönmesi istendi.

Resmşi Gazete'de yayımlanan 694 sayılı KHK'nın 37'inci maddesinin ek'inde, TSK'dan ayrılan pilot subaylar uçuş için gerekli şartları sağlamaları ve haklarında yaptırılacak güvenlik soruşturmalarının olumlu olması kaydıyla ihtiyaç duyulan hava aracı tiplerinde, ilgili kuvvet komutanının teklifi ve Milli Savunma Bakanı'nın onayı ile 18 yıllık yükümlülük süresini tamamlamaları için yeniden subay nasp edilebilirler denildi.

Emsal rütbelerinden orduya geri dönüşleri sağlanacak olan pilotlar 38'inci maddede belirtilen rütbe terfi şartları ve esasları aranmaksızın derhal yapılarak dışarıda geçirdikleri süreler rütbe bekleme süresinden, uçuş süreleri ise uçuş hizmet süresinden sayılacak. 

Söz konusu KHK ile 2012 yılından sonra 15,5 yılık zorunlu görev sürelerini tamamlayarak TSK'dan ayrılan ve şu anda özel havayollarında birçoğu kaptan olarak görev yapan 220 pilotun geri döneceği anlamına geldiği öğrenildi. 

Yürürlüğe giren KHK sonrası sivildeki pilotlar arasında tedirginlik başladı. Belirli bir düzen kuran pilotların tekrar askeriyeye dönmesinin sıkıntı yaratacağını belirten bazı pilotlar, tüm düzenlerinin altüst olacağını belirtti.

İşte 694 sayılı KHK'nın o bölümleri;

MADDE 37- 926 sayılı Kanuna aşağıdaki ek geçici maddeler eklenmiştir. "EK GEÇİCİ MADDE 97- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte dördüncü hizmet yılını tamamlamış ve onuncu hizmet yılını bitirmemiş olan astsubaylara, 109’uncu maddedeki diğer şartları taşımaları kaydıyla yapılacak ilk astsubaylıktan subaylığa geçiş sınavına müracaat hakkı verilir.

EK GEÇİCİ MADDE 98- 22/5/2012 tarihli ve 6318 sayılı Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 112’nci maddenin birinci fıkrası ve 113 üncü maddenin birinci fıkrasının (d) bendinde yapılan değişiklikten sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılan pilot subaylar, uçuş için gerekli şartları sağlamaları ve haklarında yaptırılacak güvenlik soruşturmalarının olumlu olması kaydıyla ihtiyaç duyulan hava aracı tiplerinde ilgili Kuvvet Komutanının teklifi ve Milli Savunma Bakanının onayı ile 18 yıllık yükümlülük süresini tamamlamaları için yeniden subay nasbedilirler. Bunların emsallerinin bulunduğu rütbelere terfi işlemleri, 38 inci maddede belirtiler, rütbe terfi şartları ve esasları aranmaksızın derhal yapılarak nasıpları emsalleri tarihine götürülür. Atanan pilot subayların dışarıda geçirdikleri süreler rütbe bekleme süresinden, uçuş süreleri ise uçuş hizmet süresinden sayılır.

Pilot subaylara 2629 sayılı Kanun uyarınca ödenecek uçuş tazminatı, uçuş sürelerin bakılmaksızın 23 uçuş hizmet yılı esas alınarak belirlenir. 2629 sayılı Kanunun 7 ani maddesinin (h) bendi uyarınca yapılacak toptan ödemede, hizmet yılı döneminin başlangıç tarihi olarak bu madde kapsamında göreve başladıkları tarih esas alınır. Bunlara, en az 120 saat uçuş yaptıkları her görev yılı için, 2629 sayılı Kanunun 7 mi maddesinin (h) kendi uyarınca 80 saat üzerinden hesaplanacak toptan ödeme tutarında ilave tazminat, damga vergisi hariç herhangi bir kesinti yapılmaksızın her görev yılı sonunda ayrıca ödenir. Her bir yıllık görev süresini tamamlamayanlara, ilgili görev yılı için bu fıkra uyarınca toptan ödeme ve ilave tazminat ödenmez.

Atanan pilot subaylardan ilgili yönetmeliğe göre sağlık yeteneklerini sonradan kaybedenlerin yükümlülükleri sona erer. Görevlendirildikleri hava aracı tipinde sağlık dışındaki nedenlerle uçuculuk niteliğini kaybedenler ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayırma cezasını gerektiren disiplinsizlik suçu işleyenlerin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilir ve sivil pilot sertifikaları ilişik kesme tarihinden itibaren kalan yükümlülük süresi kadar iptal edilir. Bunlara, ilişiklerinin kesildiği tarihte ikinci fıkra uyarınca toptan ödeme yapılır.

Malullük ve ölüm hali hariç olmak üzere yükümlülük süresini tamamlamadan Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılanlar, nasbedildikleri yeni rütbelerinin, emeklilik de dahil olmak üzere hiçbir hakkından yararlanamazlar. Emeklilik veya yaşlılık aylığı almakta iken bu madde kapsamında görevlendirilenlerin bu aylıkları kesilir. Aylıkları kesilenlerden hesaplanan yükümlülük süresince görev yapma şartını yerine getirmemiş olanların bu hizmet süreleri hizmet birleştirmesine konu edilmez ve başkaca bir şart aranmaksızın haklarında toptan ödeme hükümleri uygulanır. Aylıkları kesilenlerin sigortalılıklarının sona erdiği tarih yazılı istek tarihi kabul edilerek ilgili sosyal güvenlik mevzuatına göre aylıkları yeniden bağlanır. Bu maddenin uygulanması nedeniyle geçmişe yönelik olarak herhangi bir ödeme yapılmaz.

Bu madde kapsamındakiler, göreve başladıkları tarihten itibaren yükümlülük süresince 41’inci maddenin birinci fıkrasının (e) bendi uyarınca Yüksek Askeri Şûra tarafından belirlenecek hizmet kadrosu fazlası albay miktarı kapsamında değerlendirilmezler.

Hizmet süresini tamamlayanlardan talepleri uygun görülenler, ek geçici 92’nci madde kapsamında emsalleri ile aynı haklara tabi muvazzaf subay olarak görevlerine devam edebilirler.

Ek geçici 92’nci madde kapsamında subaylığa nasbedilen ve bu madde kapsamında uygulama yapılan hava aracı tiplerinde görevli pilotlar, şartları sağlamaları halinde, müracaat tarihinden itibaren 4 yıl zorunlu hizmet şartıyla bu madde kapsamına alınırlar.

Seçim sürecine dahil edilerek buna ilişkin çağrı emrinin tebliğinden itibaren onbeş gün içerisinde çağrı ermine uymayanlar ile subaylığa nasıplarını müteakip nasıp kararının tebliğinden itibaren onbeş gün içerisinde atandıkları birliklere katılış yapmayanların sivil pilot sertifikaları yükümlülük süresince iptal edilir.

Subay nasbedilen pilotların çalıştıkları firmalarla yaptıkları iş sözleşmeleri Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptıkları sürece askıya alınır. Görev süreleri sona erenler, görev öncesi çalıştıkları firmalar tarafından yeniden istihdam edilir."

694 SAYILI KHK'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
 

TSK'dan 220 pilot için bomba karar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (199)

GENÇ PİLOT ~ 7 yıl önce
Değerli pilot büyüklerimiz. Bizlere bu şekilde örnek olamazsınız. Zorunlu çağırma veya değil. Sonucunda sisteme dönüldüğünde sizinle aynı işi yapacak olan bir genç pilottan 3-4 kat fazla para elinize geçecek. Biraz empati lütfen. Biz de bu sayede seviniyoruz hava kuvvetleri tekrar eski günlerine kavuşacak diye. Sivil asker muhabbeti çok ama çok klişe ve sıkıcı bir muhabbet. Burada herkes yazdıklarıyla biryerlerde uçan asker veya sivil olduğunu belli ediyor zaten. Fake yazılar olmadığı kesin. Ama hakaret ve kin sizleri ileri taşımayacak. Sadece ayrıştıracak. Bu ayrışma da emin olabilirsiniz düşman ve terör odaklarını inanılmaz seviyede mutlu edecektir... Sivil pilotlarimiza dışarıda başarılar dilerim. Asker her zaman askerdir. Nizamiyeden girdiği anda söz konusu vatansa uniformanin hakkını verecektir. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 7 yıl önce
Allah'ın sopası yok işte. bak hava kuvvetleri kökenli kaptan arkadaşım, hani sen line'a geçince "ahh f16'mı özledim. bırakmak çok zor oldu :((" diye yardırıyordun ya (hele o solo türk, türk yıldızı vs kasıntıların röportajları yok mu, bitiriyor beni), al şimdi sana dönme fırsatı. hem de sivilde geçirdiğin yıllar da muvazzafmış gibi sayılacak bütün özlük haklarınla birlikte. çok özlediğin o alçak uçuşları şimdi gani gani yaparsın. hem de vatan hizmeti, parası da gayet iyi. hadi bakayım. önden alalım seni. "ben oradaki işimi bitirdim, evet f16 güzeldi ama o defter kapandı, beni ırgalamaz, ben yerimden memnunum" diyen kaptanlarım sizleri tenzih ediyorum. sizler tutarlı insanlarsınız ve kokpitte kendinizi belli ediyorsunuz. sizlerle uçmaktan da zevk alıyoruz. lafım samimiyetsizce hala savaş pilotuyum diye kasınarak gezen, sivilden gelen pilotlara da burun kıvırarak bakan arkadaşlara. saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çözüm ~ 7 yıl önce
Birbirimizi kırmayalım lütfen. Ben çözümü buldum. Şimdi nekadar iş arayan emekli subay varsa THK'da istihdam edelim. Parası neyse kurban, deri, bağırsak bunlara verelim. Zaten içine ettiler kurumun. Artık ne planör uçuyor, ne paraşüt. Bunlar orada askercilik oynasınlar. Söz, ben her yıl bağış yapacağım. Yeter ki bir merkezde toplasınlar ortalıkta fuzuli kalabalık yaratmasınlar. Nekadar küfür ve ayakoyunu varsa birbirlerine orada spor olarak yapsınlar. Onlar da rahat olur, biz de. Kurum tam bunlara göre valllahi. Nasıl?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TÜRK PİLOTLARINA BAKIN ~ 7 yıl önce
Bu nedir ya? Pilotun askeri sivili olur mu? Adam gibi işini yapsın herkes yeter. Kimi vatana dil uzatmış, kimi ne dediğini bilmiyor, kimi hostes yarışına girmiş, çoğu içinde yaşadığı para kazandığı ülkeye ve insanlara yabancılaşmış lackalaşmış!! İnsan olamadıktan sonra istersen astronot ol atomu parçala!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZIK ~ 7 yıl önce
YAZIK GERCEKTEN COK YAZIK SIVILI ASKERI NE KADAR COK EGOLUYMUSUZ. SEN BEN OLMUSUZ KUTUPLASMISIZ. BIRAKIN ARKADASLAR BU ISLERI YAPTIGIMIZ ISI GOZUNUZDE BU KADAR BUYUTMEYIN MAYMUN GITTI GELDI UZAYA. BU VATAN HEPIMIZIN GEREKIRSE SIVILI ASKERI GIDERIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seviye ... ~ 7 yıl önce
Şu aşağıdaki yorumların seviyesine inmeyeceğim! Hayırdır ülkede seferberlik mi ilan edildi ya da kısmi seferberlik mi ilan edildi ki mecburi hizmetini tamamlamış insanları tekrar askere alıyorsunuz ? Eğer öyleyse neden sadece 200-250 pilot? Sen devlet olarak Avrupa birliği uyum yasaları çerçevesinde böyle bir kanun çıkardın ben de kanunen yükümlülüğümü tamamladım istifa ettim, o defteri kapattım! Üstüne de 3-5 yıl geçti! Sen şimdi beni zorla askere alıp üstüne bir de git kuzey Irak da Suriye de harekat icra et mi diyeceksin??? Ya da git Çiğli de günde üç blok jette uç bana pilot yetiştir mi diyeceksin??? Siz ne yaptığınızın farkında misiniz? Zorla insanları jette, savas uçağında uçuramazsiniz, uçuş emniyetsizligi olur KAZA KIRIM olur! Çok mu kötü durumdasınız? 1 sene geçti mevzu patlak vereli hanginiz gelip de bu hayatlarıyla oynadığınız insanlara fikrini sordunuz??? Ha diyorsanız savaş çıkacak o ayrı seferberlik ilan edersin 200 degil 1000 eski pilot seve seve gelir ( hatta sivil kökenli arkadaşlarım da kosa koşa gelir, biz Türk'üz bu millet savaştan kaçmaz )! Zorla 4 seneliğine kullan at degil ama !!! Bakın hiç bu insanlara istifa etsin diye yapılan mobbing, baskı, santaj, tayin korkusu, ordan oraya sürülme, internet sitelerinde asagilama, uyduruk davalara yem etme gibi yollarla yapılan zulumlerden bahsetmedim bile... Sana 13.5-14-15 sene hizmet etmiş her türlü gorevini yapmış kanunen mecburi hizmetini tamamlamış türlü sebeplerle o defteri kapatmış insanları ortada seferberlik veya kısmi seferberlik yokken zorla askere alıp da savaş uçağında ucuramazsin!!! Seve seve uçacaksınız da diyebilirsin o zaman bir kaç sene içinde bu insanlardan şehit olan olursa (Allah göstermesin) bunun vebali sanadır bunu bilesin! Lafım Hava kuvvetlerindeki bu işin fikir babalarınadır. Siyasi bir eleştiri değildir... Emniyetli uçuşlar ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basın ~ 7 yıl önce
Yandaş olmayan ve İran basınından takip ettin mi bilmiyorum ama bu sefer durum ciddi.Suriye için Türkiye , Rusya ve İran ortak operasyon merkezi oluşturdular.2 ila 3 aya kadar hazırlıklar biter gibi.ABD savunma bakanı Mattis'e mesaj net verilmiş: Afrin ve Membiç'de teröristler ile hareket eden ABD askerleri sahada olsun ya da olmasın , buraları zamanı gelince vurulacak.Zaman askeri, sivili ya da mecburi hizmeti tartışma zamanı hiç değil.
Seviye....ya ~ 7 yıl önce
Ammada agladın...bir khk ile hepsi paşapaşa gelirler..sen kafanı yorma
Pilot adam ~ 7 yıl önce
Şu yorumları yazanların kesinlikle FETÖ den yargılanması lazım. Bu nasıl ülke asker düşmanlığı dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F16 pilotu ~ 7 yıl önce
Thy de fetöcü pilotlar hala uçuyorken çıkıp vatan millet için çalışıp pilotları yine mağdur ediyorsunuz.Yazıktır.Hep bu fetöcülerden çekmişiz.Ama yine adalet yerini bulmuyor.Biraz vicdan ya .mesele sadece para değil mesele sosyal yaşam .4 yıl boyunca insanları mecbur kılıyorsun merzifon da malatya da diyarbakır da yaşamaya.çağırdığın kişilerin hiç birisi ne sahtekarlık yaptı ne de vatan hainliği yaptı.Biraz Vicdan yaa neyle cezalandırıyorsunuz.insanların aileleri var .Eylül ayında ailelerinden çocuklarından ayıracaksınız.Yaz ı da geçirelim gönderelim dediniz diyenlerede hakkımı helal etmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakış Açısı ~ 7 yıl önce
Kendi tarafından bakınca haklısın. Fakat birde şöyle düşün bu devlet sana milyonlarca dolar para hacamış sen sadece 12 sene çalışıp sivil hava yollarına geçmişsin. Helali hoş olsun onbinlerce lira aylık alıyorsun. Senin devren halihazırda zaten merzifon diyarbakır ve malatyada sadece yer subayı olduğu için çalışmaya devam ediyor ve ayın sonunu zor getiriyor. Sen geri gelirken bile onun katlı katlı fazlasıyla maaş alacaksın bu devlet sana herşeyin en fazlasını sana verecek sen yinede ağlayacaksın. Pess Asıl senin dışarıya gönderilmen hataydı. Pilot lisansını sivilde kullanmakmı istiyorsun sana devletin ödediği milyon doları ver git sivilde kullan lisansını denmesi lazım. Bedavaya lisansı al binlerce saat devletin uçağıyla uç sonra ben kaptan olmam lazım de kaptan ol. Şimdi devletin size ihtiyacı varken bile ağlanıyorsunuz ya Ne diyeyim Maşallah başka bir arzunuz.
Hadi ~ 7 yıl önce
Hadi gomutan. Bot giymeye.isi ehillerine birakin.sagdan uygun adim mars.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zavallı ~ 7 yıl önce
Sen nasıl ehil oldun merak ediyorum. Daha evrimini tamamlayamamışsın!
Sivil ~ 7 yıl önce
Boş lafa gerek yok bugün yarın çağırılırsınız şirketten

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000