01 Eylül 2017, Cuma 09:27:09

TSK'da savaş pilotu koltuğu doldu

FETÖ’cü 300 pilotun ordudan ihraç edilmesiyle yaşanan sıkıntı giderildi. Ordudan ayrılanların dönmesiyle koltuk-pilot oranı standarda ulaştı.
  • Biz de yedik ..
  • Koltuk dolmadı henüz, doldurmak en az 1, 5 yıl sürer ; haydi şimdi doldu diyelim , sonra ne olacak , kim gelecek bu görevi tamamlayanların yerine, hava harp okuluna alınan yandaşlar jet eğitimine başlamadan kaçarlar, hele harbehazırlıkta hiç şansları
  • F-35 ler gelince katliam basliyacak 15 temmuz dan daha kotu oluyor
  • Hava kuvvetlerini bu hale getirenlerden hesap sorulsun.yıllardır öbekleşen fetöcüler neden tespit edilmedi ve tedbir alınmadı?
  • Ne agladiniz ya
  • Çok ayıp ya çok ayıp insan utanıyor. Valla sivil asker ayrımı ne arkadaş. Pilot pilottur. Her mesleğin iyisi kötüsü vardır ama buraya yazılanlar kimseye yakışmıyor. Yok sivilden gelen bu askerden gelen bu. Bu meslek hepimizin biraz olgunluk gerekiyor. Şu yazılanlarda ben çok az olgunluk gördüm. Yapmayın valla herkes okuyor buraları. Beni asker sivil karışık hocalarım eğitti hepsinede saygım sonsuz.
  • Her Türk asker doğar. O orada görev yapar, bu burada. Bir uçağımız düşman ateşiyle düşürülürse ve pilotu şehit olursa benim içim yanar... Birbirinizle didişmeyin, birbirinize saygı duyun. Bu ülke hepimizin...
  • Allah ülkeyi genel seferberlikten korusun. Didişmeyin birbirinizle. !!!
  • Demek ki artik thy soforlerine guvenilmez
  • Arkadaş bu kadarına pes, yahu Tsk yıkamadılar fetö ile anlaştı sırf tsk sayıf düşürmeye. Buda yetmedi Atatürkçüler fetöcu oldu. Bırakın ya bu anlaşmalı olay daha kosmik oda zamanında başladı. Yandaşlarını dışarıya kaçırtılar ispat olmasın diye ! Uluslar arası anlaşmalara göre darbe gibbi olaylarda darbeyi yapanlar geri gönderilmesi gerekiyor. Ama mahkeme önüne çıkarsalar benli oluçak çidden kim bu darbenin ve tsk sayıflatmanın arkasında var ! Bu olmasın diye herkez ile kötü oldu Türkiye ! Uluslar arası anlaşmaya göre bu durumda suşlu olsa bile geri gönderilmez ! Şimdi kimin işine yaradı bu ? Aynen .... Tek kelime vatan hayini kimiş ? Ah be Atatürk olsaydı bunları çevire çevire .... Atatürkçü olunmaz Atatürkçü dogulur ! Sayın okurum üstüne mi alındın şimdi ? Ozaman Fetöçü müşün ve yandaş mışın ?

FETÖ’cü 300 pilotun ordudan ihraç edilmesiyle yaşanan sıkıntı giderildi. Ordudan ayrılanların dönmesiyle koltuk-pilot oranı standarda ulaştı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'cü 300 pilotun Türk Hava Kuvvetleri'nden (THK) ihraç edilmesinin savaş uçaklarının operasyonel kabiliyetinde yarattığı tahribat giderildi. Uluslararası standartlarda koltuk sayısı- savaş pilotu sayısı oranı "1/1.5" olarak kabul ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bu oran darbe girişimi nedeni ile "1/0.8" seviyesine kadar geriledi.

Hava Kuvvetleri'nden ayrılan pilotların gönüllü dönüş kararının yanı sıra, FETÖ baskısı nedeni ile mesleğini bırakan personelden eksik mecburi hizmet süresi bulunanların da göreve döndürülmesi ile koltuk sayısı savaş pilotun oranı "1/1.7"ye yükseldi. Genel savaş hali durumu için gerekli olan oranın "1/2.5"tan az olmaması gerekiyor.

Yeni alınan ve yetiştirilen pilotlarla birlikte 2019'a kadar Hava Kuvvetleri'nin koltuk sayısı savaş pilotu dengesinde "1/3"e ulaşması, böylece her bir savaş uçağı için en az 3 deneyimli pilotun kadroda tutulması hedefleniyor.

THK'nın envanterinde değişik tipte yaklaşık 450 uçak var. Bunlardan 300 kadarı F-16 ve F-4 savaş uçakları. Bu durumda muharip uçaklar için 450, tüm uçaklar içinse 675 pilot istihdam edilmesi gerekiyor. Son çıkarılan KHK ile en az 200 pilot Hava Kuvvetleri'ne dönecek. Bunlardan 100 kadarı F-16 pilotu. TSK ihtiyacı olması durumunda 18 yılını doldurmadan emekli olan bütün pilotları göreve çağırabilecek. Pilotların görev süreleri 4 yıl olarak belirlendi. Göreve çağrılan pilot ilgili birliğe katılış yapmazsa sivil pilot sertifikaları 4 yıl boyunca askıya alınacak. (Sabah)

TSK'da savaş pilotu koltuğu doldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

Yemezler ~ 7 yıl önce
Biz de yedik ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 7 yıl önce
Koltuk dolmadı henüz, doldurmak en az 1, 5 yıl sürer ; haydi şimdi doldu diyelim , sonra ne olacak , kim gelecek bu görevi tamamlayanların yerine, hava harp okuluna alınan yandaşlar jet eğitimine başlamadan kaçarlar, hele harbehazırlıkta hiç şansları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Darbe ~ 7 yıl önce
F-35 ler gelince katliam basliyacak 15 temmuz dan daha kotu oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hesap ~ 7 yıl önce
Hava kuvvetlerini bu hale getirenlerden hesap sorulsun.yıllardır öbekleşen fetöcüler neden tespit edilmedi ve tedbir alınmadı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay arkadas ~ 7 yıl önce
Ne agladiniz ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil F/O ~ 7 yıl önce
Çok ayıp ya çok ayıp insan utanıyor. Valla sivil asker ayrımı ne arkadaş. Pilot pilottur. Her mesleğin iyisi kötüsü vardır ama buraya yazılanlar kimseye yakışmıyor. Yok sivilden gelen bu askerden gelen bu. Bu meslek hepimizin biraz olgunluk gerekiyor. Şu yazılanlarda ben çok az olgunluk gördüm. Yapmayın valla herkes okuyor buraları. Beni asker sivil karışık hocalarım eğitti hepsinede saygım sonsuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadaş ~ 7 yıl önce
Her Türk asker doğar. O orada görev yapar, bu burada. Bir uçağımız düşman ateşiyle düşürülürse ve pilotu şehit olursa benim içim yanar... Birbirinizle didişmeyin, birbirinize saygı duyun. Bu ülke hepimizin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadaş ~ 7 yıl önce
Allah ülkeyi genel seferberlikten korusun. Didişmeyin birbirinizle. !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamyoncu ~ 7 yıl önce
Demek ki artik thy soforlerine guvenilmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karalama ~ 7 yıl önce
Arkadaş bu kadarına pes, yahu Tsk yıkamadılar fetö ile anlaştı sırf tsk sayıf düşürmeye. Buda yetmedi Atatürkçüler fetöcu oldu. Bırakın ya bu anlaşmalı olay daha kosmik oda zamanında başladı. Yandaşlarını dışarıya kaçırtılar ispat olmasın diye ! Uluslar arası anlaşmalara göre darbe gibbi olaylarda darbeyi yapanlar geri gönderilmesi gerekiyor. Ama mahkeme önüne çıkarsalar benli oluçak çidden kim bu darbenin ve tsk sayıflatmanın arkasında var ! Bu olmasın diye herkez ile kötü oldu Türkiye ! Uluslar arası anlaşmaya göre bu durumda suşlu olsa bile geri gönderilmez ! Şimdi kimin işine yaradı bu ? Aynen .... Tek kelime vatan hayini kimiş ? Ah be Atatürk olsaydı bunları çevire çevire .... Atatürkçü olunmaz Atatürkçü dogulur ! Sayın okurum üstüne mi alındın şimdi ? Ozaman Fetöçü müşün ve yandaş mışın ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Finans ~ 7 yıl önce
Şimdi zorla askerliğe dönüş, performans ne olacak? Gelmeyenin Sivilde çalışmasını engellemek yasal mı? Yurtdisinda çalışanlar rahat, vallahi kardeşim pilotu, simitçisi, temizlikçisi, kendim adıma konuşuyorum finanscisi gemiden kaçan kurtuluyor.. Battı diyorum dahada batıyor..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000