24 Ocak 2014, Cuma 09:38:02

TSK'DA PİLOT İSTİFALARI SÜRÜYOR

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2014 başından bu yana 47 pilotun TSK’dan ayrılmak için dilekçe verdiğini söyledi.
  • 9000 saatlik kaptan ismini bi göderirmisin Rapor nasıl yazılıyormuş bana öğretirmisin Abi sen askeriyedensin yan rüzgarı fazla inermisin diyenlerden misin Veya Kontrol öncesi saatlerce boş boş bakanlardan mısın Asker Sivil farketmez arkadaşım YABANCIYA HAYIR özellikle EU pasaportuna
  • Siz askerdi, sivildi birbirinizi yeyin yabancı pilot alımları tam gaz devam eder. Asker pilot astronot,kendine çok güveniyor, egoları var diye tukaka olur, sivil pilot yetersiz, tecrübeniz, kriterlerimizi karşılamıyor diye tukaka olur. Son tahlilde olan Türk pilotunun emeğine olur. İki taraf için de söylüyorum milliyetçilik sözle olmaz eylemle olur. Asker-sivil kaynak bütün Türk pilotlarımız birbirlerine sahip çıksa bu tartışmalar bu hale gelmezdi. Ama bu tartışmalar kaynağı ne olursa olsun bir pilota yakışmıyor. Sonra kokpit kavgaları işte. Şirkette dayanıyor yabancıya. Kalın sağlıcakla.
  • Kardesim sonuçta küçümsediniz 250 saatlik ucusla gelmiş adamın yanına oturucan. Neyin kafası bu. Belki 250 satılık ucusla gelmiş adam senin kaptanın olacak. Madem küçümsüyorsun ozaman küçük gördüğün yere gitmeyeceksin.
  • Herkes HAK ettiği yerde, siz çenenizi yormaya devam edin... :)
  • Askeri pilot eğitim masrafını cebinden benim vergimden karşılamasın sözleşme yapsın devletle devlette ona versin istediği maaşı,
  • Ya bak bak yorumlara bak. Bu nedir arkadaslar. Airporthaberde su yorumlari denetleyen havaciliktan anlayan biri yokmu, adam 9G ceken ucaktan boeing e geciyor, daha fazla prosedur var yapabilicekmisiniz diyen yorum var gozunuzu seviyim. Rally den tir soforlugune gecis gibi, sadece ingilizce lazim o adama. o ucurur onu sen rahat ol. Sen karacigerin yagli yagli ucarken o adam caki gibi G cekti senelerdir guldurme beni:) buraya coluk cocuk yorum yapiyor nasi istir bu, diger haberin yorumlarinda da kokpit kabin kavgasi yasaniyor, nasil istir anlamadim bu yorum isi.
  • Bu ise çözüm sözleşmeli askeri pilotluk ile olur, devlet diyecek ki ben sana 2.5 milyon dolar eğitim masrafı yapıyorum, sana ortalama 7000 tl maaş veriyorum ( askeriyede su su anda yıllık ucus parasınıda eklediğimizde bir pilotun aldığı) senden 25 sene sadece pilotluk yapmani istiyorum.
  • Bir şirket tip parasını karşılaşınca kac sene sizinle sözleşme imzalıyor? Sizi mecburi çalıştırıyor değil mı? Bugün 30 000 euroluk eğitim için en az 3/5 sene o şirketten ayrılamiyorsunuz. Benim ve su anda bunu okuyan sizin verginizle 2.5 milyon dolar eğitim masrafı ödediğimiz bu kişiler özel şirkette olsalardı veya özel bir şirket bu kadar parayı bunlara harcasaydı kac senelik sözleşme yapardı sizce,
  • Vayyy beaa!!!!! Şu yorumları okuyunca çok utandım ve üzüldüm, bizden bi cacık olmaz efendiler!!!!
  • Allah ordumuza zeval vermesin. Askeri pilotlar bu ülkenin yüz akıdır. Mecburi hizmeti biten ister ayrılır ister bu şerefli mesleğe devam ederler. Buna da onlardan başka kimse karışamaz. Gerisi boş laf.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2014 başından bu yana 47 pilotun TSK’dan ayrılmak için dilekçe verdiğini söyledi.

Yılmaz, 2010’da 147, 2011’de 149, 2012’de 174, 2013’te ise 214 pilotun istifa ettiğini açıkladı ve “2013’te rakamın bu kadar fazla olmasının nedeni zorunlu hizmet süresini 10 yıla indirmiş olmamızdır” dedi. (Akşam)

TSK'DA PİLOT İSTİFALARI SÜRÜYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (123)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
9000 saatlik kaptan ismini bi göderirmisin Rapor nasıl yazılıyormuş bana öğretirmisin Abi sen askeriyedensin yan rüzgarı fazla inermisin diyenlerden misin Veya Kontrol öncesi saatlerce boş boş bakanlardan mısın Asker Sivil farketmez arkadaşım YABANCIYA HAYIR özellikle EU pasaportuna

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Siz askerdi, sivildi birbirinizi yeyin yabancı pilot alımları tam gaz devam eder. Asker pilot astronot,kendine çok güveniyor, egoları var diye tukaka olur, sivil pilot yetersiz, tecrübeniz, kriterlerimizi karşılamıyor diye tukaka olur. Son tahlilde olan Türk pilotunun emeğine olur. İki taraf için de söylüyorum milliyetçilik sözle olmaz eylemle olur. Asker-sivil kaynak bütün Türk pilotlarımız birbirlerine sahip çıksa bu tartışmalar bu hale gelmezdi. Ama bu tartışmalar kaynağı ne olursa olsun bir pilota yakışmıyor. Sonra kokpit kavgaları işte. Şirkette dayanıyor yabancıya. Kalın sağlıcakla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kardesim sonuçta küçümsediniz 250 saatlik ucusla gelmiş adamın yanına oturucan. Neyin kafası bu. Belki 250 satılık ucusla gelmiş adam senin kaptanın olacak. Madem küçümsüyorsun ozaman küçük gördüğün yere gitmeyeceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilatus ~ 10 yıl önce
250 saatlik adamın yanına oturmuyoruz kardeşim. Adam kendini yetiştirip hakkını vererek kaptan olduysa zaten diyecek bir şey yok. Usuller ne ise yapılır. Emniyetli bir uçuş için herkes birbirinin eksiğini örtmek, hatasını önlemek durumunda. Sen zaten konuyu anlamadan yorum yapıyorsun.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Herkes HAK ettiği yerde, siz çenenizi yormaya devam edin... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Askeri pilot eğitim masrafını cebinden benim vergimden karşılamasın sözleşme yapsın devletle devlette ona versin istediği maaşı,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ya bak bak yorumlara bak. Bu nedir arkadaslar. Airporthaberde su yorumlari denetleyen havaciliktan anlayan biri yokmu, adam 9G ceken ucaktan boeing e geciyor, daha fazla prosedur var yapabilicekmisiniz diyen yorum var gozunuzu seviyim. Rally den tir soforlugune gecis gibi, sadece ingilizce lazim o adama. o ucurur onu sen rahat ol. Sen karacigerin yagli yagli ucarken o adam caki gibi G cekti senelerdir guldurme beni:) buraya coluk cocuk yorum yapiyor nasi istir bu, diger haberin yorumlarinda da kokpit kabin kavgasi yasaniyor, nasil istir anlamadim bu yorum isi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu ise çözüm sözleşmeli askeri pilotluk ile olur, devlet diyecek ki ben sana 2.5 milyon dolar eğitim masrafı yapıyorum, sana ortalama 7000 tl maaş veriyorum ( askeriyede su su anda yıllık ucus parasınıda eklediğimizde bir pilotun aldığı) senden 25 sene sadece pilotluk yapmani istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bir şirket tip parasını karşılaşınca kac sene sizinle sözleşme imzalıyor? Sizi mecburi çalıştırıyor değil mı? Bugün 30 000 euroluk eğitim için en az 3/5 sene o şirketten ayrılamiyorsunuz. Benim ve su anda bunu okuyan sizin verginizle 2.5 milyon dolar eğitim masrafı ödediğimiz bu kişiler özel şirkette olsalardı veya özel bir şirket bu kadar parayı bunlara harcasaydı kac senelik sözleşme yapardı sizce,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Vayyy beaa!!!!! Şu yorumları okuyunca çok utandım ve üzüldüm, bizden bi cacık olmaz efendiler!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Allah ordumuza zeval vermesin. Askeri pilotlar bu ülkenin yüz akıdır. Mecburi hizmeti biten ister ayrılır ister bu şerefli mesleğe devam ederler. Buna da onlardan başka kimse karışamaz. Gerisi boş laf.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilatus ~ 10 yıl önce
Olumsuz yorum yapanların, bilgisayar başında sadece olumsuz yorum yapmak üzere bekleyen havacılık raconundan yoksun zavallılar olduğu ne kadar belli.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000