16 Ağustos 2016, Salı 12:11:41

TSK'da pilot açığı nasıl giderilecek?

FETÖ darbe girişimi sonrası 248 savaş pilotunun atılmasıyla yaşanan büyük açığın nasıl giderileceğinin yanıtı Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan geldi.
  • Fötöcüler kendi adamlarına yer açmak için yaptıkları sahte raporlarla yetişmiş pilotları sivile sürerken, bir yerde bu pilotların ekmeğine yağ sürmüş oldu, millet 15 yıl bu pilotlardan hizmet beklerken bu karşılığı alamayıp onca para heba olup gitti, üzerine de bu pilotlar airline da kendi komutan ve abilerinin öğretmeni bile oldular. Çok büyük adaletsizlik.... Fetöcülerin yatacak yeri yok...
  • Sivil olsun, asker olsun; insanların bireysel haklarını kurumsal olarak yememeyi öğrendiğiniz gün.
  • Öncelikle pilotluğu gözümüzde çok büyütmeyerek başlayabiliriz bence. Sağlık sorunu olmayan herkes düzgün bir eğitimle F16 da kullanır, boeing te kullanır. Yurt dışında lise mezunları bile airliner pilotu olabiliyor. Fazla abartmamak lazım...
  • Bence olumlu vatan bayrak ugrana herşey yapılır
  • bence suriyeliler dileneceklerine pilot olsunlar
  • Şu ağzına asker lafını dolamis süper yetenekli arkadaşlar bir sorti f16 da uçurulsunn lutfen.belki bundan sonra asker pilot görünce önlerini ilikler destur getirmeyi öğrenirler.kendini bilen sivil kokenli arkadaşlari tenzih ederim.p.pon daha ufuktan ters geçmemiş 45 derecede vertigo olan şimşek çaktığında tavşan gibi kalan arkadaşım önce kendini geliştir de kaptan arkadaşlar 3 saat tuvaletlerini tutmak zorunda kalmasınlar.
  • Sivilde ahkam kesen pilot abilerimiz vatana olan borcunuz 3-4 milyon tl olduğu için görev sizi bekler...lütfen gidinde bizde girebilelim
  • THY DLR2 de çalışan manyaklar için Fetö operasyonu yapılmalı...Uçan insana uçmayı unutturup aklını alırlar...THY ye mutlaka bu operasyonlar yapılmalıdır alımlarda bizzat astronot olacakmış hissi veriliyor...
  • THY pilot alimi icin FETO HTA psikolojik degerlendeirmesinde 3 defa FETO psikolog tarafindan olumsuz cevap aldim. Binlerce A320 saatim var. Ben gibi pilotlar FETO HTA dan olumsuz cevap alirken. FETO pilotlari THY girmek icin HTA tarafindan herzaman olumlu cevap almistir. Ana okulu HTA psikologunun pilot alimlari icin hic bir bilgisi olmadan cok hassas olan pilotlarin alimina karar vermesi. FETO cetesi Turkiyenin her tarafina cok kotu olarak sarmistir. THY yonetimine hic bir degeri olmayan HTA yollarini ayirdigi icin tesekurlerim sonsuz.
  • 30 MİLYAR PARA ALAN ADAM 6 MİLYAR MAAŞ DÖNER Mİ?

FETÖ darbe girişimi sonrası 248 savaş pilotunun atılmasıyla yaşanan büyük açığın nasıl giderileceğinin yanıtı Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan geldi. Kurtulmuş, “Yeni pilot alımı ve bir vesileyle TSK’dan ayrılmış olanların yeniden TSK’ya kazandırılmasıyla ilgili düzenleme 671 sayılı KHK ile yapılmıştır” dedi.

Türk Hava Kuvvetleri’nin (TKH) pilot açığının kapatılması için üretilen formüller, OHAL kapsamında çıkarılacak 4’üncü kararname olan 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hazırlıkları sırasında gündeme geldi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın önerileri arasında, en önemli kaynak, sayıları 700’ü bulan, Hava Harp Okulu mezunu olup pilot olmayan teğmen ve üsteğmenler. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, 671 sayılı KHK’da Türk Hava Kuvvetleri’nin pilot ihtiyacının karşılanması için gerekli düzenlemeler olacağını söyledi. Kurtulmuş, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin pilot açığının kapatılmasıyla ilgili düzenlemelerin gerçekleştirilmesi çalışmaları yapılmış, yeni pilot alımı ve bir vesileyle TSK’dan ayrılmış olanların yeniden TSK’ya kazandırılmasıyla ilgili düzenleme 671 KHK ile yapılmıştır” dedi.

ORAN 1/.08’E GERİLEDİ

Hürriyet’in edindiği bilgiye göre Hava Kuvvetleri’nden 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle atılan savaş pilotu sayısı 248 oldu. Bu durum, mecburi hizmet bitince özel sektöre geçmek için ayrılan ya da emekli olan pilotlara ilişkin rakamla birleşince önemli bir açık ortaya çıktı. Dünyada koltuk sayısı/pilot sayısı oranı 1/1.5 olarak kabul ediliyor. Türkiye’de ise bu oran 1/0.8’e düştü. Bunun üzerine Hava Kuvvetleri ihtiyacın karşılanması için kapsamlı bir çalışma hazırladı. Bu çalışmada şu öneriler yer aldı:

HAVA KUVVETLERİ’NİN ÖNERİLERİ

Hava Kuvvetleri’nde halihazırda Harp Okulu mezunu teğmen ve üsteğmenlerin sayısı 700’ü buluyor. Bu subaylar, sağlık raporları gibi nedenlerle uçuş okuluna gidemedikleri için piyade gibi sınıflarda. Kendilerine yeni şans tanınsın, kriterlere uygun olanları uçuş eğitimine alalım.

Üniversitelerin mühendislik fakültelerinden Endüstri, Elektronik, Havacılık ve uzay bilimleri ile bilgisayar bölümlerinden ara sınıf öğrencileri Milli Savunma bünyesindeki Harp Okulu’na alınsın.

15 yıl olan mecburi hizmet 18’e çıksın. 25 yıl olan emeklilik süresi de 18’e indirilsin. Böylece pilotlar, 15 yılı doldurur doldurmaz ayrılmayıp emekliliği beklemeye teşvik edilmiş olur.

Sivil üniversitelerin uçuş bölümlerinden öğrenci alıp savaş pilotu eğitimine tabi tutabilir.

ABD’de muharip pilotlar, özel sektöre geçseler bile sürekli harbe hazır tutuluyor. Uygulama çerçevesinde özel sektöre geçen Hava Kuvvetleri pilotları, iki ayda bir hafta seferberlik görev emri gibi savaş uçaklarıyla uçuş yapabilir. Böylece olağanüstü haller için her daim hazır olan bir yedek kuvvet yaratmak mümkün. Bu önerinin hayata geçmesi, özel sektörün insafına bırakılmamalı, yasal zorunluluğa dönüştürülmeli.

ÖNCELİK 250 SUBAYDA

Hükümette yapılan değerlendirmede, sağlık raporu gibi gerekçelerle uçuş okullarına gidemeyen Harp Okulu mezunlarına bir şans verilmesi önerisi ön plana çıktı. Bu yöntemle, yaklaşık 250 subayın hızlı bir şekilde uçuş ekibine katılması mümkün olabilecek. Bu da darbe girişimi nedeniyle ortaya çıkan açığın kapatılması anlamına geliyor. Hava Kuvvetleri’ndeki pilot ihtiyacı açısından yapısal sorunların giderilmesi amacıyla diğer önerilerin de dikkatle incelendiği bildirildi.

BEŞTEPE’YE BRİFİNG VERDİLER

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısıyla ilgili şu bilgileri de paylaştı: “Zaman zaman ilgili güvenlik birimlerinin temsilcileri Bakanlar Kurulu’na brifing verirler. Hem Sayın Genelkurmay Başkanı hem MİT Başkanımız, Bakanlar Kurulu üyesi olmadıkları halde davet edilerek kendilerinden iç ve dış güvenlikle ilgili konularda bilgi alınmıştır. Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri, Dışişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT’in sunumları çerçevesinde Türkiye’nin iç ve dış tehditleri masaya yatırıldı, atılacak adımlar, alınacak tedbirler tespit müzakere edildi. Türkiye’yi işgale hazırlama teşebbüsünün ardından darbecilerle ilgili yapılan çalışmalar hem de FETÖ’nün tamamıyla ortadan kaldırılması, devletim kurumlarından kazınıp atılması için gerekli adımların neler olduğu üzerinde durulmuş yapılanlar tartışılarak yol haritası açık şekilde paylaşıldı.

Çengelköy’de şehit olan İsmail Canbaz Hasan’ın (Yeni Şafak muhabiri Mustafa Cambaz), TC vatandaşlığı şehadetinden sonra kendisine verilmiştir.” (Hürriyet)

TSK'da pilot açığı nasıl giderilecek?

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Aslında ~ 8 yıl önce
Fötöcüler kendi adamlarına yer açmak için yaptıkları sahte raporlarla yetişmiş pilotları sivile sürerken, bir yerde bu pilotların ekmeğine yağ sürmüş oldu, millet 15 yıl bu pilotlardan hizmet beklerken bu karşılığı alamayıp onca para heba olup gitti, üzerine de bu pilotlar airline da kendi komutan ve abilerinin öğretmeni bile oldular. Çok büyük adaletsizlik.... Fetöcülerin yatacak yeri yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Sivil olsun, asker olsun; insanların bireysel haklarını kurumsal olarak yememeyi öğrendiğiniz gün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
açık kapatmak ~ 8 yıl önce
Öncelikle pilotluğu gözümüzde çok büyütmeyerek başlayabiliriz bence. Sağlık sorunu olmayan herkes düzgün bir eğitimle F16 da kullanır, boeing te kullanır. Yurt dışında lise mezunları bile airliner pilotu olabiliyor. Fazla abartmamak lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He canım ~ 8 yıl önce
Onun için kaç kat nufusa sahip abd bile savaş pilotu bulmakta zorlanıyor. Tabi herkes savaş pilotu olabilir ama ne kadar yaşar veya ne kadar savaşır orası Allaha kalmış. Bu değerlendirmeyi yaparken kaç bin saat gerçek uçuşla (bilgisayar başında değil) yaptığını bilmiyorum ama bence kocaman bir 0
keskin ~ 8 yıl önce
Bence olumlu vatan bayrak ugrana herşey yapılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dilenci ~ 8 yıl önce
bence suriyeliler dileneceklerine pilot olsunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F16 ~ 8 yıl önce
Şu ağzına asker lafını dolamis süper yetenekli arkadaşlar bir sorti f16 da uçurulsunn lutfen.belki bundan sonra asker pilot görünce önlerini ilikler destur getirmeyi öğrenirler.kendini bilen sivil kokenli arkadaşlari tenzih ederim.p.pon daha ufuktan ters geçmemiş 45 derecede vertigo olan şimşek çaktığında tavşan gibi kalan arkadaşım önce kendini geliştir de kaptan arkadaşlar 3 saat tuvaletlerini tutmak zorunda kalmasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tamam ~ 8 yıl önce
Bu bir geri alim is basvurusu.. Cesareti olan geri doner.. Santajla biraktik, sahte rapor diyordunyz.. Hadi hukumet gel diyor. Gidin ve bizdd ozaman diyelim ..." Ayrica egtim verilitse metabolizmasi uygun her pilot o dediklerini yapar.
Neden ~ 8 yıl önce
Neden 45 der
Neden ~ 8 yıl önce
Neden 45 derece abuk sabuk ucuslar yapayim ve bu ucuslari yapanlara saygi duyayim. Sen kimsin ya? Sen kimsin ben sana saygi duyacagim? Sen bana saygi duymuyorsun ama benden saygi bekliyorsun?? Bugun insaatta 100 kg lik agirligi tek basina kaldiran bir irgagi ele alalim, o isi yapamayan adamlar bu adama saygi mi duyacaklar sirf onun yaptigini yapamiyorlar veya yapmiyorlar diye. Sen neyin kafasindasin birader? Kendine gel bence, cunku hayal dunyasinda egoistlesmis kendini kaybetmissin. Saygi beklenmez duyulur, boylece sana da saygili olunur.
Kitapci ~ 8 yıl önce
Saygisiz F-16. Motivasyon pilotu. Gidin basimizdan
.... ~ 8 yıl önce
Sivilde ahkam kesen pilot abilerimiz vatana olan borcunuz 3-4 milyon tl olduğu için görev sizi bekler...lütfen gidinde bizde girebilelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısınız ~ 8 yıl önce
ama bu kişilerde uçuşları götürüyor , kolaymı zannediyorsunuz bu işi ?
İsimsiz ~ 8 yıl önce
Senin işe girmen, başkasının gitmesine bağlıysa bi kendini sorgula derim.
Na mümkün ~ 8 yıl önce
Geri dönecek olsam istifa etmezdim. Bana verilen görevi bana biçilen süre kadar çalışarak borcumu ödedim. 3-4 milyon dediğin şey için hayatımın 15 senesini verdim. Paha biçemezsin. Benim 15 senem helal olsun. Gayet içim rahat. Artık kariyerimi, hayatımı ve ekonomimi sivil hayata göre ayarladım. Maalesef dönmem, dönemem. Hele hele sen git de ben para kazanayım diyenler için asla dönmem. Zannetmiyorum ama eğer bir şekilde kabul edilirse, sen asker pilot ol o zaman. Bakalım kaç seneni verebileceksin???
Görev seni cagırıyor ~ 8 yıl önce
İşte adam bulamıyorlarmış , bu yuzden sizin gibi süper insanları görev bekliyor. Askerde HER ŞEY VATAN İÇİN diye yürümediniz mi hiç
Tırışkadan nameler ~ 8 yıl önce
Meyve veren agacı taşlayan cok olurmuş derler. Pegasus büyümeye devam ettikçe daha çok kötülemesi yapılır. Helal sana boyle devam et ki çatlayanlara kapak olsun. 100 ucak bi gelsin hele
THY ve FETÖŞ ~ 8 yıl önce
THY DLR2 de çalışan manyaklar için Fetö operasyonu yapılmalı...Uçan insana uçmayı unutturup aklını alırlar...THY ye mutlaka bu operasyonlar yapılmalıdır alımlarda bizzat astronot olacakmış hissi veriliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 8 yıl önce
Anlaşılan DLR2 den kalmış arkadaş :) elin almanının fetö ile ne alakası olabilir? Yetersizse insan eliyorlar işte. Suçu DLR2 de arayacağına kendini tanımaya bak.
Sen ~ 8 yıl önce
Sen dlr2 den gectin diye muhtemel idda gecersizmi olcak, var ise sirf sen gectin diye bosver mi diyeceksin.. Sen gibiler lutfen uzakdoguda ucun, ve gelmeyin.. Golge yapiyorsunuz. Bize hakiki vatanbsever lazim
HTA ~ 8 yıl önce
THY pilot alimi icin FETO HTA psikolojik degerlendeirmesinde 3 defa FETO psikolog tarafindan olumsuz cevap aldim. Binlerce A320 saatim var. Ben gibi pilotlar FETO HTA dan olumsuz cevap alirken. FETO pilotlari THY girmek icin HTA tarafindan herzaman olumlu cevap almistir. Ana okulu HTA psikologunun pilot alimlari icin hic bir bilgisi olmadan cok hassas olan pilotlarin alimina karar vermesi. FETO cetesi Turkiyenin her tarafina cok kotu olarak sarmistir. THY yonetimine hic bir degeri olmayan HTA yollarini ayirdigi icin tesekurlerim sonsuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He la he ~ 8 yıl önce
Kesin feto dur o
Gerççek ~ 8 yıl önce
Bu bilgi gerçekmi? Çünki bir ay falan önce bir odadan çıkarken şöyle ( karşı olmak zorundamıyım illaki ) dendiği duyulmuş ve ilgili hakkında acaba soruları akla gelmişti..
Vah vah ~ 8 yıl önce
Demek ki cidden psikolojik vakasın bence Bi doktora görün
Yoksa ~ 8 yıl önce
Bukadar canla başla bi fikre karşı çıktıgına göre seninde bam teline dokunmuş, sende hizmet etmişsin. Kardeşim Bilinen bazı anti fetöcü asker çocuklarının sürekli elenmeleri şüpheli değilmi? Bi bağlantı araştırılmalı. Çalışanlara bakılmalı. Bu komisyonun başına pilotlar oturtulmalı. Asker, sivil ve ucus okulu gecmislilerden oousan komisyon
MURAT ~ 8 yıl önce
30 MİLYAR PARA ALAN ADAM 6 MİLYAR MAAŞ DÖNER Mİ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000