01 Temmuz 2017, Cumartesi 10:18:09

TSK filosuna bir ATAK daha; 3 yılda 23 adet teslim edildi

TUSAŞ tarafından geliştirilen "Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri" ATAK'ın 23'üncüsü Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi.
  • Yerli mi? Agusta A129 bkz. Yaklaşık 12 sene süren inceleme ve araştırma sürecinin ardından, Savunma Sanayii İcra Komitesi 30 Mart 2007 tarihinde İtalyan AgustaWestland'ı ATAK programı ihalesini kazanan firma olarak duyurdu
  • rabbime sonsuz şükürler, hamdü senalar olsun...vurun kafirleri gebersinler .. varacakları yer ancak cehennem ateşidir ... hainlerin tüm planları ve tuzakları boşa çıkacak iznillah...!
  • TSK silah ve mümimmatlarının ortalama % 60'ı yerli yapım.Hedef % 80'e çıkarmak.Aselsan,Roketsan,Tai gece gündüz çalışıyor,iyi ki varsınız.
  • Her ne olursa olsun bir yerlerden başlamak adına güzel bir yıl yöntem.
  • Helal olsun italyanlara
  • İhtiyacımız tamamlandığında dışarıya ihraç etmeye başladığımızda büyük döviz kaynağı olacak ülkemiz için. Savunma sanayii ihracatımız günden güne artacak. 90'lı yıllara kadar tarım ülkesiydik, sonra turizm ve inşaat ülkemizin lokomotifi oldu, bunlara savunma sanayii ihracat gelirleri de eklendiğinde gurur duyacağız.
  • 2-3 yıl önce airport haberde yapılamaz edilemez yerli değil falan yazıyordu insanlar. Şimdi atak olmasaydı; Abd senatosundan izin bekliyorduk 2 tane cobra için.
  • Harika
  • AC 130 da alınsa keşke terörle mücadelede çok etkili olur. Şırnak Hakkari Siirt Ağrı'ya konuşlandırılsa çok kısa sürede kabusu yaşar terör örgütü. Gece gündüz kullanılır.
  • BES PARA ETNEZ

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) tarafından geliştirilen "Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri" ATAK'tan bir adet daha Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi.

Yeni nesil teknolojiyle donatılan ATAK, yüksek manevra kabiliyeti ve özgün silah teknolojisi ile özellikle PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarda Mehmetçik'e önemli ateş desteği sağlıyor. 

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından paylaşılan bilgi ile 23'üncü ATAK T129 helikopterinin TSK'ya teslim edildiği belirtildi. 

İlki Nisan 2014 tarihinde teslim edilmeye başlayan T129 Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri filosu 3 yılda 23'e yükseldi. 

TSK filosuna bir ATAK daha; 3 yılda 23 adet teslim edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Aa ~ 7 yıl önce
Yerli mi? Agusta A129 bkz. Yaklaşık 12 sene süren inceleme ve araştırma sürecinin ardından, Savunma Sanayii İcra Komitesi 30 Mart 2007 tarihinde İtalyan AgustaWestland'ı ATAK programı ihalesini kazanan firma olarak duyurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk f/o , başkan R.T.E ~ 7 yıl önce
rabbime sonsuz şükürler, hamdü senalar olsun...vurun kafirleri gebersinler .. varacakları yer ancak cehennem ateşidir ... hainlerin tüm planları ve tuzakları boşa çıkacak iznillah...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli Gurur ~ 7 yıl önce
TSK silah ve mümimmatlarının ortalama % 60'ı yerli yapım.Hedef % 80'e çıkarmak.Aselsan,Roketsan,Tai gece gündüz çalışıyor,iyi ki varsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık sevdası ~ 7 yıl önce
Her ne olursa olsun bir yerlerden başlamak adına güzel bir yıl yöntem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun ~ 7 yıl önce
Helal olsun italyanlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atak T129 ~ 7 yıl önce
İhtiyacımız tamamlandığında dışarıya ihraç etmeye başladığımızda büyük döviz kaynağı olacak ülkemiz için. Savunma sanayii ihracatımız günden güne artacak. 90'lı yıllara kadar tarım ülkesiydik, sonra turizm ve inşaat ülkemizin lokomotifi oldu, bunlara savunma sanayii ihracat gelirleri de eklendiğinde gurur duyacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATAK cıya ~ 7 yıl önce
Sabah sabah fena güldürdün beni yaaa....he he yerli yerli
Lokomotif ~ 7 yıl önce
İnşaatın lokomotif olduğu yerde yanlış şeyler yapılıyor demektir. Sonra bir de tarih bil. Uçak 1920 lerde yapıldı memlekette. 1980 lerde F-16 lar yapılıyordu. Bu yapılanın ne kadarı yerli bunları da sorgulamak lazım. Elimizde patlar falan. YSS, Osmangazi ve Avrasya'da olduğu gibi birilerinin cebini milletin vergileri ile dolduruyoruzdur belki de..
Tarım bitti ~ 7 yıl önce
Hamdolsun, artık tarım ülkesi değiliz, inşaat ülkesiyiz, japonu, alamanı geliyor bize köprü, tünel yapıyor, dünya lideriyiz. Mercimek, bulgur, nohut, saman , Kanada'dan , bilimum ülkeden ithal, çok büyük ülkeyiz.
Vay be ~ 7 yıl önce
2-3 yıl önce airport haberde yapılamaz edilemez yerli değil falan yazıyordu insanlar. Şimdi atak olmasaydı; Abd senatosundan izin bekliyorduk 2 tane cobra için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli? ~ 7 yıl önce
Yerli mi? Öte yandan bunun olması çok güzel birşey. Fakat helikopterin bir takım sıkıntıları var, CG problemi ve balast eklenmesi ile çözülmesi, yani payload kaybı var. Bu da Doğu ve Güneydoğu yüksek rakımlı, terör bölgelerinde sıkıntı demek. Eğer bu defosunu daha düzgün çözdülerse helal olsun.
heyt be ~ 7 yıl önce
Abd senatosu motor izni vermeseydi diyeceğim de neyse...
Evet yerli ~ 7 yıl önce
Atak T129'daki mevcut Aselflir-300T 95kg ağırlığında, yeni Aselsan CATS ise 59 kg. CATS'in Atak'a eklenmesi faydalı yük açısından 36 kg kazanç sağlayacak performansı menzili etkileyecektir.
Motor ? ~ 7 yıl önce
Atak helikopterinib motoru RR & Honeywell yapımı. ABD contractor şirketlerden değil. Dolayısıyla senatoya gerek yok.
Süper ~ 7 yıl önce
Harika

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gunship ~ 7 yıl önce
AC 130 da alınsa keşke terörle mücadelede çok etkili olur. Şırnak Hakkari Siirt Ağrı'ya konuşlandırılsa çok kısa sürede kabusu yaşar terör örgütü. Gece gündüz kullanılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VD ~ 7 yıl önce
BES PARA ETNEZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cacık ~ 7 yıl önce
Nereden biliyorsun kullandın mı? Bu güne kadar bşr şey icat ettin mi? Bence sen git kk ile otoyolda yürü hızlı trene de binwbilirsin sorun değil...
Et ye biraz ~ 7 yıl önce
Senin sayabildiginden fazla bir konu bu guzelim.izdivaci ac sen.
İcat ~ 7 yıl önce
Benim icadım Savaşan Şahin. Ben onu icad eden kadronun başmühendisi idim. Sadece motoru Amerika'dan almıştık. Gerisi milli imkanlarla yapıldı. Sen ne icad ettin?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000