19 Ekim 2018, Cuma 08:41:56

TSK filosuna bir A400M daha

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin taktik ulaştırma kabiliyetlerini artıran ve "uçan kale" olarak nitelendirilen A400M uçaklarının sayısı artıyor.
  • Bakımı kim yapıyor bunların.
  • Külliyeye yok mu...koleksiyon a eklensın
  • Bunların yarısını Hava Kuvvetleri Kara Kuvvetlerine vermeli
  • hani bunlar naziydi hani bunlar dış güçlerdi!

Türkiye'nin, Hava Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla dahil olduğu ve Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yürütülen A400M Projesi kapsamında 7'nci uçak, üretildiği İspanya'nın Sevilla kentinde tamamlanan test ve kabul faaliyetlerinin ardından Türk pilotları tarafından ülkeye getirildi. Uçak, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı'na konuşlandırıldı.

Airbus'ın tesislerinde üretimi yapılan A400M uçağı, daha önce Hava Kuvvetleri envanterine alınmış diğer 6 uçağa göre daha üst konfigürasyona sahip bulunuyor. Yeni A400M hem Hava Kuvvetlerinin gücüne güç katacak hem de ülke savunmasına önemli katkılar sağlayacak.

Türkiye, A400M Projesi'nde Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere ve İspanya ile birlikte 6 katılımcı ülkeden biri olarak bulunuyor. İlk uçağını 2013 yılında alan Türkiye, toplamda 10 adet A400M'yi 2022 başına kadar envanterine katmış olacak.

Üretimde TUSAŞ da yer alıyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), katılımcı ülkelerin havacılık endüstrileriyle birlikte uçağın tasarım ve üretiminde ülkelerin aldığı uçak miktarı oranında sorumluluk üstleniyor.

A400M uçağının ön orta gövde, arka gövde üst bölümü, paraşütçü kapıları, acil çıkış kapısı, arka üst kaçış kapağı ve kuyruk konisi gibi ana yapısal komponentlerinin yanı sıra en önemli uçuş kontrol yüzeylerinden olan kanatçık (aileron) ve sürat frenlerinin (spoiler) tasarım ve üretimi TUSAŞ'ın mühendis ve teknisyenleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Motorda TEI alt yüklenici

A400M uçağında AMSL firmasının alt yüklenicisi olan Euro Prop International (EPI) konsorsiyumu (Rolls-Royce, MTU, Snecma and ITP) tarafından tasarlanmış özgün turboprop bir motor olan TP400 kullanılıyor. Motor konusunda EPI'nin alt yüklenicileri arasında TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI) de yer alıyor.

TSK filosuna bir A400M daha

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Bakım ~ 5 yıl önce
Bakımı kim yapıyor bunların.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A400M SPECAIL CREW ~ 5 yıl önce
2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü Fasbat Tesislerinde yapılıyor
Cypriot ~ 5 yıl önce
Külliyeye yok mu...koleksiyon a eklensın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kara Kuvvetleri ~ 5 yıl önce
Bunların yarısını Hava Kuvvetleri Kara Kuvvetlerine vermeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 5 yıl önce
Hava Kuvvetleri daha operasyonel kullanabildiği için herzamanki gibi onlara veriliyor..Zaten destek veriyorlar kara kuvvetlerine..C-130 ve 160 da olduğu gibi..
Havacı ~ 5 yıl önce
Hepsini verelim siz yeterki isteyin
Olmaz ~ 5 yıl önce
1 taneyi sana verelim.valla almassan olmaz.once sana klavye tahsis edeni s....
ne iş ~ 5 yıl önce
hani bunlar naziydi hani bunlar dış güçlerdi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Freson ~ 5 yıl önce
Beynin seni arıyor..!
Nabza göre ~ 5 yıl önce
İşlerine gelmeyince dış güç, işlerine gelince ittifak. E aynısını rusya dalaşmasında görmedik mi? İsrail ile ters düşüp düşüp en ballı ihaleleri yine onlara vermedik mi? Rahmetli Ara Güler "hiç böylesine kafa tutan lider görmemiştim" diyordu da bizim lider ne yazık ki sadece kafa tutar görünüyor, sonrasında boyun büküyor. Rahip brunson ve Rusya'dan özür dilediğimiz gibi. Kimse çok dik duruşumuz var diye kendisini kandırmasın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000