09 Nisan 2017, Pazar 11:20:39

TSK 20. ATAK'ı teslim aldı

Milli imkanlarla üretilen ATAK helikopterinin 20'ncisi, Milli Savunma Bakanı Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın katıldığı törenle TSK'ya teslim edildi.
  • 18 inci y.y. dan sonra Avrupa Sanayileşmesi ve Amerikanın Ford otomobilleri ile seri üretimi keşfetmesi ile üretim bantlarını hızlandırması sonrasında ürettiği ürünlerle zenginleşen batılılar, bu zenginliğin nemasımı hayat standartlarını ve gelirlerini arttırma yönünde kullandı. Müreffeh olan Avrupada iş gücü öylesine pahalı hale geldi ki, önce Avrupa işçi göçü ile ihtiyacını karşılamayı denedi. Sonucu biliyorsunuz Almanyada bu gün 6 milyon Türk vatandaşı var. Ama onlara dahi ödediği ücret maliyetli olunca, Çin, Türkiye gibi işçi maliyetleri düşük ülkelere fabrikaları taşıdılar. Hi-Tech ürün içeren Silah sanayisinin istisnası ise malzemeler kendi kontrolünde, Assembly dedikleri montaj anlaştıkları ülkenin ameleleri ile topraklarında yapılıyor olması. Bir kaç vidayı sıkma fırsatı verildi diye ürünü kendi öz malın sanmak değişik bir psikoloji. Bu hükümet malesef hep malların üzerine oynayıp prim toplaya toplaya bu güne geldi. Bizde de ne mal varmış, gördükçe şaşıp kalıyoruz.
  • #EVET
  • Silecekler bile yerli degil.
  • ....ama ama motoru yerli değilci kriptoları kahreden bir haber :) Siz çatlasınızda patlasanızda Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu tür önemli projeleri sabote eden FETÖ cüler de ayıklandığına göre siz ancak uzaktan kılçık atarsınız böyle.
  • Ama bu helikopter italyan agusto firması üretimi.... bizde montajını yapıyoruz. İsteklerimiz doğrultusunda bazı modifikasyonlar yapıldı güçlendirilmiş motor gibi.. yerli malı ne demek bence tekrar tanımlanmalı
  • Hala milli imkanlarla yapıldığını söylüyorlar. İtalyanlardan alınma italyanlardan.
  • Bu helikopter "Agusta A129 Mangusta", yani italyanların yaptığı helikopteri burada montajlıyoruz. Aynı yıllarca CASA ve F-16 ları montaj yapıp sonrasında birşey yapamadığımız gibi. Yani keşke yapsak, keşke bizim olsa da başkasının şeyiyle övünmesek. Bu proje tamamen bir balondur. İnsanları kandırmamak lazım, günahtır.
  • Bu takım elbiseli tipler niye gerim gerim geriniyorsa...Sanki bi faydaları dokunmuş gibi...
  • Emeği geçenlerin eline sağlık.
  • İçimizde kimliğinde Tc yazıpta sütü bozuk bir sürü haçlı zihniyetli kanı bozuk var hâlà istiyoruzki silahı muhimmatı ithal edelim yerlisi olmasın bu nasıl bir zihniyet anca bunu düşünenler vatan haini mahluklar içimizdeki bölücüler düşünür . Bu zamana kadar terörle mücadelede başarı sağlanmamışsa içerdekı hainler yüzündendir yabancıdan aldığın insansız hava araçları uydudan takip edilip teröre bilgi sızdırmadılarmı savaş uçakları pilotları örgüte kaçın geliyoruz deyip dağları bombalamadımı . Ve bu alttaki yorumları yazanlarında demekki bu ülkenin bir adım ileri gitmesini istemeyen Feto pkk Mason haçlı zihniyeti

Milli imkanlarla üretilen ATAK helikopterinin 20'ncisi, Milli Savunma Bakanı Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın katıldığı törenle TSK'ya teslim edildi. ATAK helikopterinin gösteri uçuşu ve atış yaptığı törende Işık, telsizle konuştuğu pilotlara, "Allah gücünüze güç katsın" diye seslendi.

Milli imkanlarla üretilen T129 ATAK helikopterinin 20'ncisi, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın katıldığı törenle Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi.

Konya'daki Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Grup Komutanlığı'nda düzenlenen tören kapsamında havalanan ATAK helikopteri, belirlenen hedefleri vurdu, pilotlar helikopterin uçuş kabiliyetini sergiledi.

Törende konuşan Milli Savunma Bakanı Işık, ATAK helikopterinin milli imkanlarla üretildiğini vurguladı. Türk mühendislerince geliştirilen silahların da helikoptere monte edildiğini belirten Işık, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Silahların çok etkili olduğunu bildiren Işık, bunun tatbikatlarda da ortaya konulduğunu söyledi.

Işık daha sonra ATAK helikopteri pilotlarıyla telsizden konuştu. Başarılı atışlarından dolayı pilotları tebrik eden Bakan Işık, atışları ve gösteri uçuşunu heyecanla izlediklerini belirtti.

"Allah gücünüzü güç katsın." diyen Işık, daha sonra tören alanındaki bir ATAK helikopterini inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.







TSK 20. ATAK'ı teslim aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Tongacılar ~ 7 yıl önce
18 inci y.y. dan sonra Avrupa Sanayileşmesi ve Amerikanın Ford otomobilleri ile seri üretimi keşfetmesi ile üretim bantlarını hızlandırması sonrasında ürettiği ürünlerle zenginleşen batılılar, bu zenginliğin nemasımı hayat standartlarını ve gelirlerini arttırma yönünde kullandı. Müreffeh olan Avrupada iş gücü öylesine pahalı hale geldi ki, önce Avrupa işçi göçü ile ihtiyacını karşılamayı denedi. Sonucu biliyorsunuz Almanyada bu gün 6 milyon Türk vatandaşı var. Ama onlara dahi ödediği ücret maliyetli olunca, Çin, Türkiye gibi işçi maliyetleri düşük ülkelere fabrikaları taşıdılar. Hi-Tech ürün içeren Silah sanayisinin istisnası ise malzemeler kendi kontrolünde, Assembly dedikleri montaj anlaştıkları ülkenin ameleleri ile topraklarında yapılıyor olması. Bir kaç vidayı sıkma fırsatı verildi diye ürünü kendi öz malın sanmak değişik bir psikoloji. Bu hükümet malesef hep malların üzerine oynayıp prim toplaya toplaya bu güne geldi. Bizde de ne mal varmış, gördükçe şaşıp kalıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canıtın ~ 7 yıl önce
#EVET

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Silecekler ~ 7 yıl önce
Silecekler bile yerli degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkish Power ~ 7 yıl önce
....ama ama motoru yerli değilci kriptoları kahreden bir haber :) Siz çatlasınızda patlasanızda Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu tür önemli projeleri sabote eden FETÖ cüler de ayıklandığına göre siz ancak uzaktan kılçık atarsınız böyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İtalyan ~ 7 yıl önce
Ama bu helikopter italyan agusto firması üretimi.... bizde montajını yapıyoruz. İsteklerimiz doğrultusunda bazı modifikasyonlar yapıldı güçlendirilmiş motor gibi.. yerli malı ne demek bence tekrar tanımlanmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ~ 7 yıl önce
Hala milli imkanlarla yapıldığını söylüyorlar. İtalyanlardan alınma italyanlardan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek ~ 7 yıl önce
Bu helikopter "Agusta A129 Mangusta", yani italyanların yaptığı helikopteri burada montajlıyoruz. Aynı yıllarca CASA ve F-16 ları montaj yapıp sonrasında birşey yapamadığımız gibi. Yani keşke yapsak, keşke bizim olsa da başkasının şeyiyle övünmesek. Bu proje tamamen bir balondur. İnsanları kandırmamak lazım, günahtır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F16 ~ 7 yıl önce
F16 değil "savaşan şahin" o :)) Özal yapmıştı onu da. Tahsin Şahinkaya'da paranın gözüne vurmuştu o ithalatta. İnanmayan Google dan Tahsin Şahinkaya açıklanamayan serveti diye baksın. Bankalar dahi ihtar göndermiş bu servetin kaynağı yok, biz bunu bankamızda tutamayız demek için. Akıllanmaz bu halk.
Bullshit ~ 7 yıl önce
Bu takım elbiseli tipler niye gerim gerim geriniyorsa...Sanki bi faydaları dokunmuş gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrik ~ 7 yıl önce
Emeği geçenlerin eline sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
......... ~ 7 yıl önce
İçimizde kimliğinde Tc yazıpta sütü bozuk bir sürü haçlı zihniyetli kanı bozuk var hâlà istiyoruzki silahı muhimmatı ithal edelim yerlisi olmasın bu nasıl bir zihniyet anca bunu düşünenler vatan haini mahluklar içimizdeki bölücüler düşünür . Bu zamana kadar terörle mücadelede başarı sağlanmamışsa içerdekı hainler yüzündendir yabancıdan aldığın insansız hava araçları uydudan takip edilip teröre bilgi sızdırmadılarmı savaş uçakları pilotları örgüte kaçın geliyoruz deyip dağları bombalamadımı . Ve bu alttaki yorumları yazanlarında demekki bu ülkenin bir adım ileri gitmesini istemeyen Feto pkk Mason haçlı zihniyeti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sütcü ~ 7 yıl önce
Senin sütün bozuk değil. En büyük Türk sensin. Şak şak yapa yapa en ulu Türk oldun, bravo. İtalyan helikopteriyle övünen hamburger beyinlinin tekisin aslında

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000