26 Ekim 2017, Perşembe 10:50:45

TRJet projesi iptal edildi mi?

Yerli yolcu uçağı TRjet projesinin iptal ediliğine yönelik haberler sonrası bir açıklama yapıldı.
  • 4 tane cahil yorum yapmış boş insanlar boş yorum yapar şimdi bu anlayışı kıt olanlara şunu diyeyim Eren ve Fatih Özmen den bunlar kim araştırın yardım istendi yerli yolcu ucağı için bunlarda kalktı batmış olan Dornier firmasını bütün hakları ile satın aldı ve trjet projesini başlattı şimdi Dornier 328 alt yapısından ortaya trj328 diye bir uçak çıkarmayı düşünüyorlar ama savunma sanayi müsteşarlığı %70 yerlilik oranı istiyor Eren ve Fatih Özmen diyorki yerli olarak yapalım ama global olarak diğer ülkelere satabilmemiz için sivil ucak lisan almamız lazım buda uzun zor ve maliyetli o yüzde bir belirsizlik var Eren ve Fatih Özmen amerikada yaşıyorlar ülkelerinin cağrısına cevap verim 100 milyon dolar yatırım yaptılar bir şirket aldılar savunma sanayi müsteşarlığı vaz gecerse ellerinde patlayacak bu aldıkları şirket yinede diyorlarki olmazsa birestijli bir şirket almış oluruz diyorlar peki sizin gibi zerzevatlar ne diyor.
  • He he yapacaz tabii herşeyi yapacaz tabi tabi ah bu millet ah halen uyuyorlar bir uyandırma servisi olsada uyandırsa
  • Kandırıldık ya laa gene
  • Böyle bir proje hiç olmadı ki iptal edilsin
  • Kim inandi allah askina. Secim bitti is bitti
  • Hani bir reklam vardi, findik tanitim grubunca hazirlanan. YERSEN diyordu, bu aciklama sadece kahvehanelere meze olur baska birsey beklemeyin,
  • Gecen rafa kalktı denmişti bunlar oy reklamı bence
  • Bombardier sürünürken, Ruslar 100 yıllık deneyimlerine rağmen ekonomik bir bölgesel jet üretemezken, Çinliler çırpınırken bizim bu uçağı ekonomik olarak üretip, sertifikasyon alıp, uluslararası pazara çıkmamız ancak çok hayalperestlerin inanacağı bir projedir. Bunları söyledim diye de kimse bana hain filan demesin. Gerçek demagoji ile değişmiyor.
  • Hic bosuna ugrasmayin oy moy yok size simdiden saraylari bosaltin gideceksiniz
  • TRJet ölü, gelecegi olmayan bir Proje. Bombardier'in C-Serisi Ucaklari Airbus'a borcsuz ve bedava devrettigi günlerde Türkiye'nin en akilli Yatirimi Dash 8 Q Serisini satin alip Üretimi Türkiye'ye kaydirarak Ucak Sanayi ve Istihdam olusturmasi olur.. Ülke'ye bir faydaniz olsun be, TRJet Sacmaligi ile Milyon Dolarlar sokaga dökülüyor..

Yerli yolcu uçağı TRjet projesinin iptal ediliğine yönelik haberler sonrası bir açıklama yapıldı.

TRjet tarafından yapılan açıklamada projenin iptal edilmediği vurgulandı.

İşte o açıklama:

TRJet, 2015 yılında Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) kararının ardından Türkiye’nin bölgesel uçağını üretmek üzere kuruldu. Halka tanıtımını takiben, TRJet, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile maliyet ve yerlilik oranları dahil tüm proje şartları ve koşulları üzerinde anlaştı.

Türk hükümetinin de mutabık kaldığı araştırmalar sonucunda yeni bir bölgesel uçağı tasarlamak için en uygun altyapı olarak Dornier 328 uçağı seçildi. Bu seçimin ardından Eren ve Fatih Özmen 100 milyon dolarlık bir yatırımla sertifikalı Dornier 328 uçağının tüm fikri mülkiyet hakları ve operasyonlarını satın alarak TRJet projesinin başarısını garanti altına aldılar.

Son zamanlarda medyada projenin iptal edildiğine dair spekülasyonlar ortaya atılmıştır. TRJet resmi makamlardan bu güne kadar herhangi bir iptal bildirimi almamıştır.

TRJet’in sahibi ve yönetim kurulu başkanı Eren Özmen konuyla ilgili görüşlerini “Bölgesel Uçak Projesi hepimizi aşan bir projedir. Bu küresel yatırım, Türkiye ekonomisini dünyada güçlendirecek ve Türk gençliğine yeni olanaklar sağlayacak mega bir yatırımdır.” şeklinde dile getirdi.

Özmen sözlerine şöyle devam etti: “Amacımız TRJet başarılı olunca, onu halka açarak, TRJet’i halkın şirketi yapmaktır. Fatih ve benim için TRJet her zaman Türk gençliğine armağan edilecek kutsal bir mirası temsil etmiştir.”

Projeyle ilgili ek detayları sizlerle ve kamuoyu ile önümüzdeki günlerde paylaşmaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla,

TRJet

TRJet projesi iptal edildi mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

alpturk ~ 6 yıl önce
4 tane cahil yorum yapmış boş insanlar boş yorum yapar şimdi bu anlayışı kıt olanlara şunu diyeyim Eren ve Fatih Özmen den bunlar kim araştırın yardım istendi yerli yolcu ucağı için bunlarda kalktı batmış olan Dornier firmasını bütün hakları ile satın aldı ve trjet projesini başlattı şimdi Dornier 328 alt yapısından ortaya trj328 diye bir uçak çıkarmayı düşünüyorlar ama savunma sanayi müsteşarlığı %70 yerlilik oranı istiyor Eren ve Fatih Özmen diyorki yerli olarak yapalım ama global olarak diğer ülkelere satabilmemiz için sivil ucak lisan almamız lazım buda uzun zor ve maliyetli o yüzde bir belirsizlik var Eren ve Fatih Özmen amerikada yaşıyorlar ülkelerinin cağrısına cevap verim 100 milyon dolar yatırım yaptılar bir şirket aldılar savunma sanayi müsteşarlığı vaz gecerse ellerinde patlayacak bu aldıkları şirket yinede diyorlarki olmazsa birestijli bir şirket almış oluruz diyorlar peki sizin gibi zerzevatlar ne diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
He he yapacaz tabii herşeyi yapacaz tabi tabi ah bu millet ah halen uyuyorlar bir uyandırma servisi olsada uyandırsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kandırıldık ~ 6 yıl önce
Kandırıldık ya laa gene

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne iptali? ~ 6 yıl önce
Böyle bir proje hiç olmadı ki iptal edilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
secim ~ 6 yıl önce
Kim inandi allah askina. Secim bitti is bitti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tulgar ~ 6 yıl önce
Hani bir reklam vardi, findik tanitim grubunca hazirlanan. YERSEN diyordu, bu aciklama sadece kahvehanelere meze olur baska birsey beklemeyin,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
—- ~ 6 yıl önce
Gecen rafa kalktı denmişti bunlar oy reklamı bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Palavra ~ 6 yıl önce
Bombardier sürünürken, Ruslar 100 yıllık deneyimlerine rağmen ekonomik bir bölgesel jet üretemezken, Çinliler çırpınırken bizim bu uçağı ekonomik olarak üretip, sertifikasyon alıp, uluslararası pazara çıkmamız ancak çok hayalperestlerin inanacağı bir projedir. Bunları söyledim diye de kimse bana hain filan demesin. Gerçek demagoji ile değişmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hikaye ~ 6 yıl önce
ya zaten baştan bunun hikaye olduğu belliyid, sadece seçim için anla işte inanan havacı da yoktu!
Korsan pilot ~ 6 yıl önce
Hic bosuna ugrasmayin oy moy yok size simdiden saraylari bosaltin gideceksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesut ~ 6 yıl önce
TRJet ölü, gelecegi olmayan bir Proje. Bombardier'in C-Serisi Ucaklari Airbus'a borcsuz ve bedava devrettigi günlerde Türkiye'nin en akilli Yatirimi Dash 8 Q Serisini satin alip Üretimi Türkiye'ye kaydirarak Ucak Sanayi ve Istihdam olusturmasi olur.. Ülke'ye bir faydaniz olsun be, TRJet Sacmaligi ile Milyon Dolarlar sokaga dökülüyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türk ~ 6 yıl önce
yolcu lüxtür pervaneli uçağa bimez

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000