02 Temmuz 2012, Pazartesi 09:18:24

TRAFİKTEN BUNALDILAR...

İstanbul’da köprülerdeki bakım nedeniyle şirketler çalışanları için ‘tekneli taşıma’ ile kendi çözümlerini üretirken, CEO’lar da havaalanına veya bir toplantıya yetişmek için helikopteri tercih etmeye başladı.

 

Başarı Holding’e bağlı helikopter, satış ve kiralama şirketi Kaan Air Genel Müdürü Kemal Suler, helikopter kiralamada taleplerin arttığını belirterek, şu anda bir önceki aya göre yüzde 100’lük bir artış olduğunu söyledi. Aylık helikopter kilamasının 40-50 saatten 100 saate çıktığı belirtildi.

Suler, “Sabiha Gökçen’den kalkan bir helikopter, Çırağan’a ya da Maslak’a 15 dakika da ulaşıyor. Atatürk Havalimanı’ndan kalkan bir helikopterin, Barbaros Bulvarı’ndaki Point Otel’deki pistte ulaşma süresi ise 10 dakika. İstanbul, Bursa yarım saat. İstanbul, Ankara ise 1.5 saat” diye konuştu.

EVLENME TEKLİFİ...

Suler helikopteri özellikle üst düzey yöneticiler, CEO’lar ve şirketlerin yurtdışından gelen misafirlerinin kullandığını ifade ederek şöyle dedi:

“Havaalanına transferin yanı sıra bireysel kullanımlarda da ilginç talepler gelebiliyor. Örneğin, özel günlerinde sevdiklerine helikopterle İstanbul turu armağan edenler, hatta helikopterde evlenme teklif edenler bile var. İstanbul içi ulaşımda en çok havalimanı transferleri tercih ediliyor. Şirket yöneticileri ve zamanı değerli özel teknik elemanların tesisler arasında ulaşımı sağlamaya yönelik de kullanılabiliyor.”

İSTANBUL DIŞINA SEYAHAT

Kemal Suler, helikopterin nereden alıp nereye bıraktığı konusunda ise şu bilgileri verdi: “İstanbul içinde her iki havalimanından da alınıp, Çırağan Sarayı, Barbaros Point Otel, Ataköy Sheraton, Tema Vakfı, Kadıköy ve Kısıklı İspark ya da şirket merkezimiz olan Maslak Ayazağa’ya ulaşım mümkün. Ayrıca şirketlerin üretim tesislerindeki pistlerini kullanabiliyoruz. Yeni nesil helikopterlerin uçuş menzilleri oldukça yüksek, dolayısıyla İstanbul dışında da kullanılabiliyor. Ankara’dan Adana’ya tüm bölgelere ulaşım mümkün. Ayrıca havaalanı olmayan bölgelerde bulunan bazı otellere örneğin Kaş’ta bir otele 2.5 saatte gidilebiliyor.”

FİYAT SÜREYE GÖRE ALINIYOR

Helikopter kiralamada fiyat, süre üzerinden değerlendiriyor. Kaan Air’in Agusta Westland AW119 Ke’nin (5 kişilik) saatlik kiralama ücreti KDV dahil 1.500 euro, Enstrom 480 B’nin (2 kişilik) ise KDV dahil 1.000 euro. Ancak, İstanbul turları için grup kiralamaları da yapılıyor. Böylece, kişi başı 75 euro’ya kiralama yapılabiliyor. (thelira)

TRAFİKTEN BUNALDILAR...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000