18 Temmuz 2008, Cuma 07:39:54

Trafik havadan denetlenecek

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı ile Savunma Bakanlığı, otoyollarda trafik kazalarının azaltılması için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Buna göre, ülkedeki önemli karayolundaki trafik helikopterler ile denetlenecek ve trafiği ihlal edenler tespit edilecek.

Havadan trafik denetimi, Savunma Bakanlığı tarafından temin edilen üç Bel - 206 model helikopterler ile 6 saat aralıklarla yapılacak. Helikopterler Trakya ve Hemus otoyolları üzerinde seyredecek ve her türlü ihbara ve olaya müdahalede bulunabilecek. Filibe yakınlarındaki Krumovo askeri havaalanından kalkacak helikopterlerde cerrah, anestezi uzmanı, travmatoloji uzmanı ve trafik polisi bulunacak. Helikopterde bulunan doktorlar sayesinde gerektiğinde trafik kazasında yaralanan kişilere ambulans gelene kadar müdahalede bulunulabilecek. Verilere göre trafik kazalarında yaşanan ölümlerin çoğunun acil müdahalenin anında yapılamamasından kaynaklandığı belirtiliyor. Helikopterler, trafik ihlali yapan bir araç tespit ettiklerinde bunu yerde bulunan polislere bildirecek. Polisler de bu araçları durdurarak ceza kesecek. Özellikle aşırı derecede hızlı kullananlar ve hatalı sollama yapanlar izlenecek. Gerektiği durumlarda helikopterler araç takibi için de kullanılabilecek. Helikopterler Sofya'da Askeri Tıp Akademisi, Lozenets Hastanesi ayrıca Varna, Sliven, Pleven ve Filibe'deki hastanelere inebilecek.

Bakan Mihail Mikov, kaynakların yetersiz olduğu durumlarda, halkın çözüm beklediği sorunları çözmenin en iyi yolunun mevcut birimler arasındaki kaynakları birleştirmek olduğunu dile getirdi. Anlaşmanın kurumlar arasında yapılması gereken çalışmaların nasıl olduğunu gösterdiği yönünde bir işaret olduğunu da vurgulayan Mikov, proje ile arışı hız yapanların ve kara yollarında görev yapan polislerin de denetlenebileceğini aktardı. Savunma Bakanı Nikolay Tsonev de, anlaşma ile devlet yönetimine yeni bir model getirildiğini aktardı. Toplumu ilgilendiren büyük bir sorun olduğu zaman tüm kurumların işbirliği içinde bu sorunu çözmesi gerektiğini kaydeden Tsonev, karayollarında meydana gelen trafik kazalarının azaltılmasını istediklerini, sistem sayesinde bir kişinin dahi hayatının kurtulması durumunda yapılan yatırıma değeceğini ifade etti.

Trafik havadan denetlenecek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000