28 Eylül 2010, Salı 09:03:43

Trabzon-Sochi seferleri durdurulabilir!

Trabzon-Sochi arasında uçak seferlerini gerçekleştiren Donavia Havayolları yetkilileri seferlerin durabileceği uyarısı yaptı.

5 Ağustos 2010 tarihinde başlayan Trabzon-Sochi uçak seferlerinde doluluk oranının % 60’ı geçmediğini belirten yetkililer, “% 80 oranının altındaki doluluk seferlerin zararına yapılması anlamına geliyor. 10 sefer daha deneyeceğiz. Nihai kararımızı o zaman vereceğiz” dedi.

Trabzon-Sochi arasında uçak seferlerini gerçekleştiren Donavia Hava Yolları Uçağı ile ortak çalışan tur operatörü Casio Air Service Uluslararası Turizm Firması’nın Sahibi Mustafa Kadiroğlu seferlerin durma noktasına geldiğini belirterek bir an önce gereken tedbirlerin alınmasını istedi.

5 Ağustos 2010 tarihinde başlayan Trabzon-Sochi arasındaki uçak seferlerinde doluluk oranının yüzde 60 seviyelerinde olduğunu kaydeden Kadiroğlu, "Bizim hedefimiz en az yüzde 80 seviyesini yakalamaktı. Zira yüzde 80 oranının altındaki bir doluluk seferlerin zararına yapılması anlamına geliyor. Yaklaşık 2 aylık periyotta ancak yüzde 60 seviyesini yakalayabildik. Bu sürdürülebilir bir düzey değil. Trabzon Sochi arasında yaklaşık 10 sefer daha deneyip ondan sonra seferlerin durdurulup durdurulmayacağı konusunda nihai kararımızı vereceğiz. Ancak durumda bir değişiklik olmazsa korkarım seferleri iptal edebiliriz" dedi.

ÇEVRE İLLERDE İYİ TANITIM YAPILMADI

Trabzon ve bölge için büyük önem taşıdığına inandığımız uçak seferleri için bu zamana kadar fedakarlık yaptıklarını hatırlatan Kadiroğlu, "Ortak çalıştığımız Donavia Havayolları’na seferlerle ilgili talimatı biz veriyoruz. Ancak şu ana kadar Trabzon ve bölge illerinden istediğimiz verimi alamadık. Yolcu sayısı az. Seferlerin maliyetini yüzde 80 doluluk oranı karşıladığı halde yüzde 60 düzeyiyle devam etmemiz bizim için ciddi bir fedakarlık anlamına geliyor. Trabzon’da başta TTSO olmak üzere resmi kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine bu tabloyla ilgili yazı yazacağım, desteklerini isteyeceğim" ifadelerine yer verdi.

Trabzon Sochi seferlerinin Trabzon dışındaki illerde iyi tanıtılmadığını ifade eden Kadiroğlu, "Seferlerle ilgili çevre illerde iyi bir çalışma yapılmadığını gözlemledim. TÜRSAB Başkanı Sayın Suat Gürkök bu çalışmanın yapılmasında öncü bir rol üstlenmişti ancak bu seferlerdeki yolcu sayısına yansımadı. Alınan sonuç hiç iç açıcı değil" dedi.

AŞILAMAYACAK PROBLEM DEĞİL

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise seferlerdeki doluluk oranının arttırılması için ellerinden gelen bütün gayreti sarf ettiklerini bundan sonra da sarf etmeye devam edeceklerini belirterek, "Uzun bir aradan sonra bu seferlerin başlaması önemliydi. TTSO olarak bu anlamda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalıştık. Seferlerin ilk dönemlerinde yolcu sayısı anlamında istenilen oran yakalanamamış olabilir ancak bunlar aşılamayacak problemler değildir. İyi bir tanıtımla ve çalışmayla istenilen düzey elde edilecektir. Biz oda olarak bu anlamda bir dizi yeni çalışma başlattık. Önümüzdeki süreç içinde sonuç alacağımızı düşünüyorum" dedi. Trabzon-Sochi arasındaki uçak seferlerinin yeniden başlatılması için TTSO önemli girişimlerde bulunmuş, ilk uçak seferi ise Trabzon Valiliği, Rusya Federasyonu’nun Trabzon Başkonsolosluğu ve TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanlığı’nın da desteğiyle 5 Ağustos 2010 Perşembe günü yapılmaya başlanmıştı.

Uçak seferlerinin kamuoyuna duyurulması amacıyla da Ağustos ayı başında TTSO’da yapılan toplantıya da Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Krill Federev, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök ve Casio Air Servis Uluslar arası Turizm firma sahibi Mustafa Kadiroğlu katılmıştı.

Trabzon-Sochi seferleri durdurulabilir!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000