20 Eylül 2017, Çarşamba 08:47:54

Trabzon'da yolcu sayısı 3 milyona yaklaştı

Trabzon Havalimanı’nda 2017 yılının 8 ayında geçen yılın aynı aylarına oranla iç ve dış hatlardaki yolcu trafiğinde yüzde 11’lik artış sağlandı.
  • Pegasus'un ankara'dan trabzon'a ve diger bircok anadolu sehrine direkt ucus baslatmasi dogru bir karar oldu. Ucuz yollu olunca haftasonu atlayip ucaga, anadolu sehirlerine hava almaya gidiyorum. Haftaya trabzon, 2 hafta sonra da gaziantep. Pegasus da olmasa thy bu halki kabine bile sokmaz. Fiyatlari malum ;)
  • 4 milyon 300 bin falan olur yıllık herhalde. Ama yine de devlete zarar yazacak Türkiyedeki 50 den fazla havalimanı gibi. İç hat yolcusu ile havalimanı para kazanmaz. Hizmet olarak düşünürseniz diyecek bir şey yok.
  • Trabzonun Güney Çevre Yolu ve Hafif Raylı Sistemi yapılasydı bu havalimanı asla yetmezdi, şimdi ise Trabzonun Batısı bazen ORGİ kullanıyır
  • trabzon derken?arapzon demek istediniz sanirim ..
  • Trabzon kendini aşmaya devam ediyor.Bu rakamlar daha da artacaktır.
  • Sağda iç hatlar terminali,en solda dış hatlar terminali,arkada sağda KTÜ.....
  • bize her yer çirabzon daaaa
  • Airporthaberciler; % 46 artış sağlamış Ordu-Giresun havalimanı varken % 11 artış sağlamış havalimanını haber yapmak ilginç... Ayrıca Ordu-Giresun'un THY'na ulaşabilecek pozisyondaki yetkililerine sesleniyorum. OGU'ya uçaklar full gidip gelirken ve 1 kişilik tek yön bileti 370 TL gibi artık halkın değil belli bir zümrenin satın alabileceği seviyelere çıkmış iken, planlamada hala A321 uçak tipi tahsis edilmiş görünen TK 2848'e pratikte neden tekrar 737, 2852'ye ise neden 320 verilmeye başlandı. Bunu bir inceletin ltf. İzinden dönen Trabzonlu planlamacı mı var acaba?! :)))
  • Kurtarın bizi :(

Trabzon Havalimanı’nda 2017 yılının 8 ayında geçen yılın aynı aylarına oranla iç ve dış hatlardaki yolcu trafiğinde yüzde 11’lik artış sağlandı.

Trabzon Havalimanı’ndan 2016 yılının ilk 8 ayında iç hatlarda geliş gidiş yapan yolcu sayısı 2 milyon 367 bin 157 olarak belirlenirken, yine aynı dönemde dış hatlardaki yolcu sayısı 90 bin 376 olarak gerçekleşmişti. 2017 yılının ilk 8 ayı itibariyle iç hatlarda 2 milyon 585 bin 23 kişi Trabzon Havalimanı’nı kullanırken, dış hatlarda ise 153 bin 80 kişi geliş-gidiş yaptı. Geçen yılın aynı aylarına oranla iç hatlarda yüzde 9, dış hatlarda ise yüzde 69 artış yaşanırken, 2017’nin ilk 8 ayında toplamda 2 milyon 738 bin 103 kişi Trabzon Havalimanı’nı kullandı.

2017 yılı ilk 8 ayında Trabzon Havalimanı’na iç hatlarda 17 bin 295, dış hatlarda ise 2 bin 109 olmak üzere toplam 19 bin 404 uçak iniş kalkış yaparken, yük trafiğinde ise, iç hatlarda 22 bin 32 ton, dış hatlarda 3 bin 43 ton ile toplamda 25 bin 75 ton bagaj, kargo ve posta taşındı.

Trabzon'da yolcu sayısı 3 milyona yaklaştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Flypgs ~ 7 yıl önce
Pegasus'un ankara'dan trabzon'a ve diger bircok anadolu sehrine direkt ucus baslatmasi dogru bir karar oldu. Ucuz yollu olunca haftasonu atlayip ucaga, anadolu sehirlerine hava almaya gidiyorum. Haftaya trabzon, 2 hafta sonra da gaziantep. Pegasus da olmasa thy bu halki kabine bile sokmaz. Fiyatlari malum ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 7 yıl önce
4 milyon 300 bin falan olur yıllık herhalde. Ama yine de devlete zarar yazacak Türkiyedeki 50 den fazla havalimanı gibi. İç hat yolcusu ile havalimanı para kazanmaz. Hizmet olarak düşünürseniz diyecek bir şey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ipek ~ 7 yıl önce
Trabzonun Güney Çevre Yolu ve Hafif Raylı Sistemi yapılasydı bu havalimanı asla yetmezdi, şimdi ise Trabzonun Batısı bazen ORGİ kullanıyır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havaci61 ~ 7 yıl önce
trabzon derken?arapzon demek istediniz sanirim ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 7 yıl önce
Trabzon kendini aşmaya devam ediyor.Bu rakamlar daha da artacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guide ~ 7 yıl önce
Sağda iç hatlar terminali,en solda dış hatlar terminali,arkada sağda KTÜ.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birol ~ 7 yıl önce
bize her yer çirabzon daaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 7 yıl önce
Airporthaberciler; % 46 artış sağlamış Ordu-Giresun havalimanı varken % 11 artış sağlamış havalimanını haber yapmak ilginç... Ayrıca Ordu-Giresun'un THY'na ulaşabilecek pozisyondaki yetkililerine sesleniyorum. OGU'ya uçaklar full gidip gelirken ve 1 kişilik tek yön bileti 370 TL gibi artık halkın değil belli bir zümrenin satın alabileceği seviyelere çıkmış iken, planlamada hala A321 uçak tipi tahsis edilmiş görünen TK 2848'e pratikte neden tekrar 737, 2852'ye ise neden 320 verilmeye başlandı. Bunu bir inceletin ltf. İzinden dönen Trabzonlu planlamacı mı var acaba?! :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
% 46,% 11 ~ 7 yıl önce
Yahu bir TZX'İN BİR OGU'NUN YILLIK PERFORMANSLARINI YAN YANA YAZIP,OKU......Arada 3 milyon gibi bir rakam göremezsen gel yüzüme tükür.
TZX ~ 7 yıl önce
Yorumun cok sacma trabzona alternatif cok oldugu icin doluluk oranin biraz daha düsük olmasi normal degil mi? ki doluluk orani ortalamanin üstünde %89da flightstats girin bakin. Orduya ucak olmadigi icin doluluk oraninin biraz daha fazla olmasi normal ne kadar cahil insanlarsiniz orduyu trabzon ile kiyaslacak kadar ordu hicbir zaman trabzon kadar olmadi olamicakda !!
Planlama ~ 7 yıl önce
300 ye yakın uçuş ağımız var sen kalkmış Orduya niye o planlanmıyo diyosun. İlginç :))
OGU ~ 7 yıl önce
Yahu hemen heyecanlanma... Ağustos sonu itibariyle Trabzon 2.738.103, OGU ise 740.792 yolcu ağırlamış... Sizi yakalamak veya geçmek gibi bir hesabımız yok zaten. Sadece fındık kurutulur, bilmem ne zamana kalmaz kapatılır, vergilerim çarçur ediliyor, Ordu-Giresun havalimanına ne gerek var diyen arkadaşlara OGU'nun, açılalı henüz 2 yıl olmuşken 55 havalimanı içerisinde 18. sıraya yükseldiğini ve bir çok eksiklğe, sahipsizliğine, uygunsuz sefer saatlerine, düşük yolcu kapasiteli uçak tipleri verilmesine rağmen her geçen gün büyüdüğünü, geliştiğini, ilerisinin nelere gebe olduğunu kimsenin bilemeyeceğini (!) hatırlatmak istedim. Bu ne şiddet, bu ne celal Trabzonlu!
RİZE-ARTVİN ~ 7 yıl önce
Şu Rize-Artvin havalimanı bir açılsın ben o zaman görecem TRABZON havalimanını bakalım TRABZON havalimanının kaçta kaçı Rize ve Artvin yolcusu hep beraber görürüz inşallah....
TRABZON AKLI ~ 7 yıl önce
Yahu trabzonlularda bi kere akıl olsa 2 yıllık ordu giresun havalimanıyla kendilerini bir kefeye koyacaklarına gitsinlerde istanbul ankara izmir antalya vs. havalimanlarıyla karşılaştırsınlar.Allah aşkına ordu giresun kaç yıllık havalimanı trabzon kaç yıllık havalimanı.İnsaf yahu!!!!!!
"Planlamacı"ya ~ 7 yıl önce
Hem 2848 hem de 2852'ye A321 verilirken izinde olan Trabzonlu planlamacı sendin herhalde... Bırak uçuş ağı muhabbetini, ben doluluktan bahsediyorum doluluktan. Yakında 330 ve 777 talep edeceğiz, şimdiden haberin olsun... Sen de planlamacı olarak DHMİ'ye; "bunların potansiyeli çok büyük, yakında ya sefer sayısını artırma ya da uçak tiplerini büyütmek zorunda kalacağız, aprondaki park yerini acil artırmak lazım" de ki planlamacılığın belli olsun... Uğurlar ola...
Tzx ~ 7 yıl önce
Allah'ın kara cahili sen kim,bu konuda yorum yazmak kim,deve ile pireyi anlatıyorsun
Tzx'e ~ 7 yıl önce
Deve ile pire arasında 3 kat mı büyüklük farkı var Allah'ın akıllısı?! Ayrıca 60 yıllık TZX ile 2 yıllık OGU'yu karşılaştırdığımızı unutma, tamam mı?!
Orgi ~ 7 yıl önce
Orgi ile diğer havalimanlarını kıyaslamamak lazım. Orgi tamamen bir siyasi yatırım. Yolcu olsa ne olur olmasa ne olur
Ercan ~ 7 yıl önce
Trabzona laf atan sen ondan sonra da Trabzonla kıyas yapmıyoruz diyen de sen! Siz de uçun ve yakalayın ve geçin Trabzonu! Rize ile de vuruşturmak isteyenlere de acıyorum. Rize 2020-21 de ancak açılır, Trabzon o zaman kadar günlük 120 uçağı çoktan geçer. Kaldı ki Rize ile de yarışımız yok bizim.
TZX ~ 7 yıl önce
Eleman, TRABZON ile ilgili her haberin altında türeyip ortalığı niye her zaman geriyorsun? Sürekli aynı şeyleri zırvalıyorsun. Senin Ordu Giresun havalimanından bizene. her fırsatta Trabzon'a saldırma huyundan vazgeç.
Welcome to Arabzon! ~ 7 yıl önce
Kurtarın bizi :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsan pilot ~ 7 yıl önce
Yaw güzel hemsehrilerim neden böyle tartisip durursunuz ogu da on milyon yolcu tasisin tzx de on milyon tasisin kime zarari olur memleket kazanir arti ogu inemeyen ucak trabzona tzx inemeyen ucakta orduya iner fenami iki adimlik yol erzuruma veya samsuna inseniz dahami iyi our akilli olalum daa::))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000