22 Ocak 2009, Perşembe 07:55:53

Trabzon'da ambulans helikopter heyecanı

Alt yapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan ambulans helikopterin yaz başında hizmete girmesi bekleniyor.

Kara ambulansıyla ulaşımın zor olduğu yerlerdeki acil vakalara hızlı müdahale edebilmek amacıyla oluşturulan ve bazı illerde hizmet vermeye başlayan helikopter ambulansın Trabzon'da yaz aylarında hizmete vermeye başlayacağı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan ve aralarında Trabzon'un da bulunduğu 15 ilde hizmet vermesi planlanan helikopter ambulans sistemi, 7 ilde faaliyete geçerken, Trabzon'da da alt yapı çalışmalarında son aşamaya gelindi. Trabzon ve çevresi için hizmet vermesi planlanan helikopter ambulansın ilçelerdeki iniş kalkış yerlerinin tespit edildiği ve diğer hazırlıkların da tamamlanmasının ardından helikopter ambulansın yaz aylarında faaliyete geçeceği belirtildi.

Yaklaşık 200 kilometrekarelik bir alanda hizmet verecek helikopter ambulans, kara ambulansıyla ulaşılması yarım saatten fazla sürecek vakalara veya hayati tehlikesi bulunan vakalara müdahalede kullanılacak. Doğal afet veya diğer olağanüstü durumlarda da kullanılması planlanan helikopter ambulansın organ nakillerinde de devreye sokulması planlanıyor.

Gün doğumundan gün batımına kadar uçuş yapacak olan helikopter ambulans, çevre illerle koordineli bir şekilde hizmet verecek ve hava şartları ve iniş yerinin güvenli olması durumunda uçuş yapabilecek. Yaklaşık 7 dakikada havalanacak olan ambulans helikopter, önceden koordinatları belirlenen alanlara inecek ve hastaların bölgedeki en uygun hastanelere naklinde kullanılacak. Hekim, yardımcı sağlık personeli ve pilottan oluşan 3 kişilik sağlık ekibinin görev yapacağı ambulans helikoptere hasta refakatçisi alınmayacak.

 

Trabzon'da ambulans helikopter heyecanı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000