15 Haziran 2016, Çarşamba 09:50:20

Trabzon seferleri artırılıyor

Körfez ülkelerinin Doğu Karadeniz’e ilgisinin artması sonucu Suudi Arabistan’ın 4 şehrinden Trabzon’a yapılan direkt sefer sayısı 8’e çıkıyor.
  • Uzungöl ü görünce hak verdim Atalarımız boşuna dememiş ne Şam'ın şekeri ne Arab'ın yüzü
  • Evet resimde TZX dış hatlar terminali görülüyor,115 x 50 m.
  • Arabın gittiği yerden hayır gelmez. Dünyada istenmeyen turist kategorisindeler.
  • İyi para bırakıyorlar ama bastıkları yerde ot bitmez öyle pisler. Kuveyttende karşılıklı seferler başlayacak
  • Geçmiş olsun Trabzona. Araplar orayı da rezil edecekler

Körfez ülkelerinin Doğu Karadeniz’e ilgisinin artması sonucu Suudi Arabistan’ın 4 şehrinden Trabzon’a yapılan direkt sefer sayısı 8’e çıkıyor.

Konuyla ilgili bilgiler veren Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, yaptıkları çalışmalar sonucu Suudi Arabistan’ın 4 şehrinden Trabzon’a düzenlenen direkt uçak seferlerinin Ramazan Bayramı’ndan sonra Suudi Arabistan’ın 8 şehrinden devam edeceğini söyledi. Bölgeye çok yoğun talep olduğunu dile getiren Kaldırım, “Doğu Karadeniz Bölgemizi alternatif turizm merkezi haline getirmek için özellikle hedef pazarımız olan Körfez ülkelerinde tanıtımlara ve onların burada daha rahat tatil yapmalarına yönelik hizmet kalitesinin artırılması ve altyapısının geliştirilmesine dönük stratejik yaklaşımlarımızı sürdürüyoruz. Fuarlara katılıp bölgemizin tanıtımını gerçekleştirdik. Bunun sonuçlarını almaya başladık. 2010 yılında 30 bin Arap turistten 2015 yılında 450 Bin Arap turist sayısına ulaştık. Ayrıca bugün Trabzon’a Suudi Arabistan’ın Riyad, Cidde, Medine, Tabük, El Kasım, Yanbu, Dammam ve Hail kentlerinden direkt uçak seferleri başlamıştır. Bunun yanı sıra Kuveyt ve Abu Dhabi’den de seferler başlayacak. Geldiğimiz nokta sadece Bölgemiz turizmi için değil ülkemiz turizmi içinde çok sevindirici ve gurur vericidir” dedi.

Önemli bir nüfusa ve yüksek harcama yapabilme potansiyeline sahip Arap ülkeleri turizminden Türkiye’nin sadece yüzde 5 pay alabildiğini belirten Kaldırım, bu payı yükseltmeyi hedeflediklerini ifade ederek “Bölgemizin, Körfez turizm pazarındaki şu anki konumunu sadece bir başlangıç olarak görüyoruz ve gidilecek daha çok yolumuz olduğunu düşünüyoruz. Biz, turizm sektörüne sadece ekonomik girdi olarak bakmıyoruz, turizmi aynı zamanda bölgeyi sosyal ve kültürel yönden geliştiren bir kalkınma modeli olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Kaldırım, Doğu Karadeniz’in turizmde altın yıllarını yaşadığını, Ramazan Bayramı’ndan sonra Suudi Arabistan’ın 8 şehrinden başlayacak direkt seferlerin bölge turizmini daha da canlandıracağını sözlerine ekledi.

Trabzon seferleri artırılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Selim Tzx ~ 8 yıl önce
Uzungöl ü görünce hak verdim Atalarımız boşuna dememiş ne Şam'ın şekeri ne Arab'ın yüzü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamaz ~ 8 yıl önce
Hitler kafasi iste ,arap gelmesin ama uyuz avrupalilar gelsin , yuru git be senin gibilr bu dunyaya ait degil
Anlamaz ~ 8 yıl önce
Yorum bile yazarken nefret saçıyorsunuz. Araplardan ne farkınız var. Tabii ki adam gibi turist gelsin, tabii ki doğaya saygılı turist gelsin. Gelenden de birşeyler öğrenirsiniz belki. Arapların dünyada kime ne faydası var. Dünyayı kirletmekten başka.
Anlamaza ~ 8 yıl önce
Ne kötü niyetli insanlarınız siz ya. Hemen nefret salyaları ağızdan akmış. Ülkesini seven, doğayı seven, ağaç kesmeyen, ensar vakfını desteklemeyen herkes doğanın rezil edildiğini ve araplar tarafından yapıldığını görecektir. Uzun göl ne hale geldi ? Zavallılar sizi. Siz gidip TV lerde ki hocalara su nereme kaçarsa soruları sorun. Bu işler size göre değil.
TZX ~ 8 yıl önce
Evet resimde TZX dış hatlar terminali görülüyor,115 x 50 m.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap ~ 8 yıl önce
Arabın gittiği yerden hayır gelmez. Dünyada istenmeyen turist kategorisindeler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Araplar ~ 8 yıl önce
İyi para bırakıyorlar ama bastıkları yerde ot bitmez öyle pisler. Kuveyttende karşılıklı seferler başlayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 8 yıl önce
Geçmiş olsun Trabzona. Araplar orayı da rezil edecekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000