11 Şubat 2012, Cumartesi 12:22:56

TRABZON HAVALİMANI HER YIL BÜYÜYOR

Trabzon Havalimanı’nı kullanan uçak ve yolcu sayısının her geçen yıl arttığı belirtildi.
  • Trabzon meydanı Giresun,Rize ve G.haneye servis ediyor. Artvin,Batumu;Bayburt,Erzurumu;Ordu,Samsunu kullanıyor.Trabzonspor tesisi taşındığında,pistin kuzeyine 3000m. yeni pist yapılacak.
  • Trabzon Büyükşehir Belediyesi her saat havalimanına otobüs seferleri koymalı bence tamam ulaşımı rahat bir havalimanı ama bence otobüsü olunca çok daha iyi olacak.
  • meydandan her dakika dolmuş var ve 1,5 TL, belkide dünyanın en ucuz havaalanı ulaşım ücreti
  • Türkiye'de şehir merkezine en yakınhavalimanıdır .Şehiriçine de ve Rize'ye Havaş servisi var.Ayrıva Terminal binasının hemen üstünden anayl geçer ve yürüyerek 2 dakikadır ve sürekli minibüs geçer, Ayrıca Ordulular Samsunu kullanmaktadır.Gresunluların ise doğu kısmı Trabzonu kullanmaktadır.Bu yüzden Trabzon çok etkilenmez.Çünkü Trabzon Havalimanını besleyen Rize Gümüşhane ve Artvin gibi iller hala Trabzon2u kullanacak.Asıl düşüş Samsun'da beklenmekte ancak Samsunun büyüklüğünden dolayı bundan fazla etkilenmeyeceğini düşünüyorum.
  • Orgi yapılsın baya yolcusu eksilir hergün onlarca kişi taşınıyor trabzona
  • sehir icinden havalimanina servis yok ... taksiler cok pahali ....
Konuyla ilgili bilgiler veren Trabzon Havalimanı Başmüdürü Vedat Atabek, Trabzon Havalimanı’nın sürekli bir değişim içerisinde olduğunu ve bu değişimin rakamlara da yansıdığını söyledi.

Trabzon Havalimanı’nın 1957 yılında küçük bir pistle hava meydanı olarak hizmete açıldığını hatırlatan Atabek “1995 yılına gelindiğinde buranın gelişimi dikkate alınarak havalimanı statüsüne kavuşturuldu. Trabzon Havalimanı 1995 senesinden bu yana geçen sürede devamlı bir değişim kaydetmiş ve istatistiki olarak da bakıldığında 2002 yılında 370 bin civarında olan yolcu sayısı, bölgesel taşımacılığın da güçlendirilmesiyle çıkış yakalayarak 2007 yılında 1,5 milyona ulaşmıştır. 2011 yılı sonu itibariyle 2 milyon 272 bini bulmuştur” dedi.

Trabzon Havalimanı’nın önemli bir nokta olduğunu vurgulayan Atabek, “Türkiye’de bölgesel havacılığın canlılık kazanmasıyla Trabzon Havalimanı’nda yolcu sayısında büyük artış yaşanmıştır. Bu sayılara baktığımız zaman Türkiye’nin 8. Havalimanı konumundayız. Trabzon Havalimanı 7 tane vilayete, Karadeniz Bölgesi’ne hitap eden bir havalimanı. Deniz kenarında oluşunun da getirdiği avantajlarda var, tabi dezavantajları da var. 2011 yılı sonu itibariyle düşünürsek havalimanını kullanan uçak sayısı 19 bin 551, yolcu sayısı ise 2 milyon 272 bin 847’e ulaştı” diye konuştu.

Trabzon Havalimanı’nda çok önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Vedat Atabek “Trabzon havalimanında uçak park sahalarında, otopark, iç hatlar ve dış hatlar terminallerinde çalışmalar yaptık. Şuan da 14 büyük 6 küçük toplam 20 uçak park sahamız var. Otopark alanımızı 400 araç kapasiteli hale getirdik. Havalimanı açısında bakıldığında iyi imkanlara kavuştuk. Havalimanımızın deniz kenarında olması ve ılıman iklime sahip olmamız nedeniyle havaalanı etrafını bir çalışma ile çiçeklendirmeyi düşünüyoruz. Trabzon Havalimanı Karadeniz bölgesi için gerçekten önemli bir yer. 7 tane vilayete hitap eden, hızlı ulaşıma katkı sağlayan ve 2 milyon 272 bin yolcuyu bir senede taşıyan havalimanı burası. Trabzon havalimanı kendi ölçüleri içerisinde en iyilerden birisidir. Hizmet alanında, kalite alanında, yapılan yatırımlar alanında bir hayli ilerdeyiz” şeklinde konuştu.

Öte yandan 2010 yılında iç ve dış hatlardan gelen-giden toplam uçak sayısı 17 bin 797 olarak gerçekleşirken, yolcu sayısı 1 milyon 965 bin 201 olarak kayıtlara geçti. 2011 yılında ise iç ve dış hatlardan gelen-giden toplam uçak sayısı 19 bin 551, yolcu sayısı 2 milyon 272 bin 241’e yükseldi. Bu rakamlar ışığında 2010-2011 yılları arasında yolcu sayısında yüzde 16, uçak sayısında yüzde 10 artış görüldü.
TRABZON HAVALİMANI HER YIL BÜYÜYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
Trabzon meydanı Giresun,Rize ve G.haneye servis ediyor. Artvin,Batumu;Bayburt,Erzurumu;Ordu,Samsunu kullanıyor.Trabzonspor tesisi taşındığında,pistin kuzeyine 3000m. yeni pist yapılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Trabzon Büyükşehir Belediyesi her saat havalimanına otobüs seferleri koymalı bence tamam ulaşımı rahat bir havalimanı ama bence otobüsü olunca çok daha iyi olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
meydandan her dakika dolmuş var ve 1,5 TL, belkide dünyanın en ucuz havaalanı ulaşım ücreti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türkiye'de şehir merkezine en yakınhavalimanıdır .Şehiriçine de ve Rize'ye Havaş servisi var.Ayrıva Terminal binasının hemen üstünden anayl geçer ve yürüyerek 2 dakikadır ve sürekli minibüs geçer, Ayrıca Ordulular Samsunu kullanmaktadır.Gresunluların ise doğu kısmı Trabzonu kullanmaktadır.Bu yüzden Trabzon çok etkilenmez.Çünkü Trabzon Havalimanını besleyen Rize Gümüşhane ve Artvin gibi iller hala Trabzon2u kullanacak.Asıl düşüş Samsun'da beklenmekte ancak Samsunun büyüklüğünden dolayı bundan fazla etkilenmeyeceğini düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Orgi yapılsın baya yolcusu eksilir hergün onlarca kişi taşınıyor trabzona

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sehir icinden havalimanina servis yok ... taksiler cok pahali ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000