19 Haziran 2018, Salı 10:37:15

Trabzon direkt seferlerle uçuşa geçti

Yılbaşından bu yana Trabzon'a çoğunluğu Körfez ülkelerinden gelen yabancı turist sayısının 100 bini geçtiği belirtildi.
  • Arapları turistten saymayın. Turist dediğin gelir gezer ortalığı ve çevreyi kirletmez. Araplarda bunların hangisi var ? Avrupalı amerikalı turist neden Karadenize gelmiyor ? Arabın olduğu yere kimse gelmez. İranlı bile otellerde arap varsa başka otellere yöneliyor.
  • Trabzon ve diğer Karadeniz illerine bravo diyorum. Bursa Yalova 20-30 sene önce başladı, bir direk sefer bile yok. Ama Trabzon Giresun sonradan kalktı atağa, sol çekip geçti bile. Bravo bölgenin turizm planlamacı ve girişimcilerine
  • Ülkeyi pisleten, doğayı katleden ve en önemlisi Türklerden nefret edenlere turist mi diyeceğiz ?
  • eskiden sadece ege ve akdenizde turizm olurdu ve hep batılılara turizm olurdu artık karadeniz de turizme açıldı ve dini bütün ülkelerden turistler de geliyor sadece batıdan değil
  • Gelenlere turist demeyelim. Arap diyelim.

Yılbaşından bu yana Trabzon'a çoğunluğu Körfez ülkelerinden gelen yabancı turist sayısının 100 bini geçtiği belirtildi.

Trabzon’da Haziran ayı itibariyle otellerdeki doluluk oranı yüzde 80’leri bulurken, önümüzdeki süreçte bu oranın yüzde 100 olması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan ve Kuveyt’ten Trabzon’a direkt uçak seferlerin başlamasının ardından önceki gün de Birleşik Arap Emirlikleri’nden Trabzon’a direkt uçak seferleri başladı.

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, bu yılki hedeflerinin 3 milyon turist olduğunu belirtti. Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan ve Kuveyt’ten sonra Birleşik Arap Emirlikleri'nden de Trabzon’a direkt uçak seferlerinin başladığını kaydeden Ayvazoğlu, otellerdeki doluluk oranının yüzde 80’lerde olduğunu söyledi.

Ayvazoğlu, bu yıl turizm sezonunun hızlı başladığını kaydederek “Özellikle Ramazan Bayramında şehrimize gelen yerli ve yabancı turist sayısında bir yoğunluk olduğunu söyleyebiliriz. Şuanda otellerdeki doluluk oranları yüzde 80’leri buldu. Önümüzdeki günlerde bu yoğunluk daha artarak yüzde 100'lere çıkacağını ümit ediyoruz. Özellikle bu sezon Körfez ülkelerinden 3 firma tarafından şehrimize direkt uçak seferleri olması turizmi daha hareketlendirdi. Bu yılki hedefimiz 3 milyon turist. 2023 yılı hedefimiz ise 5 milyon turist” dedi. 

Trabzon direkt seferlerle uçuşa geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Nerede Turist ~ 6 yıl önce
Arapları turistten saymayın. Turist dediğin gelir gezer ortalığı ve çevreyi kirletmez. Araplarda bunların hangisi var ? Avrupalı amerikalı turist neden Karadenize gelmiyor ? Arabın olduğu yere kimse gelmez. İranlı bile otellerde arap varsa başka otellere yöneliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mikdat ~ 6 yıl önce
Trabzon ve diğer Karadeniz illerine bravo diyorum. Bursa Yalova 20-30 sene önce başladı, bir direk sefer bile yok. Ama Trabzon Giresun sonradan kalktı atağa, sol çekip geçti bile. Bravo bölgenin turizm planlamacı ve girişimcilerine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turist ~ 6 yıl önce
Ülkeyi pisleten, doğayı katleden ve en önemlisi Türklerden nefret edenlere turist mi diyeceğiz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gelişen Türkiye ~ 6 yıl önce
eskiden sadece ege ve akdenizde turizm olurdu ve hep batılılara turizm olurdu artık karadeniz de turizme açıldı ve dini bütün ülkelerden turistler de geliyor sadece batıdan değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bütün ~ 6 yıl önce
Dini bütün dediğiniz araplar mı ? Olmaz olsun. Türkleri sevmeyen tek ırk araplardır. Batılılar arap var diye gelmiyor. Adam pisliğe mi gelecek ? Allahtan sadece karadenize geliyor. Yoksa ülke batacak. Karadeniz zaten batmış.
Turist ~ 6 yıl önce
Gelenlere turist demeyelim. Arap diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Idrak yolu enfeksiyonu ~ 6 yıl önce
Gerçekten size ne yedirip ne iciriyorlar merak ediyorum. Turistin tanımını yapsanız da biz de ogrensek. Yoksa Araplar diger turistlerin üç beş katı harciyorlar diye mi ayirdiniz" tourist " kategorisinden?
İdrak ~ 6 yıl önce
Turistin tanımı için aç sözlüğe bak. Neden buraya soruyorsun. Arapların girdiği ülke iflah olmuyor. Neden Amerika ve Avrupaya girişleri bu kadar sıkılaştırıldı zannediyorsunuz. Adam ülkesinin kirlenmesini veya medeni turistin engellenmesini ister mi ? Araplarla aynı otelde başka hiç bir millet kalmıyor. Neden acaba ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000