30 Temmuz 2009, Perşembe 08:23:06

Toronto Havalimanı'nda büyük operasyon!

Kanada polisi, Toronto Havalimanı'nda yapılan kontrollerde 116 kilogram saf eroin ele geçirdi. Olayla ilgisi bulunan 3 kişinin tutuklandığı belirtildi.

Kanada'da son yılların en büyük uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi. Toronto'daki Pearson Havalimanı'nda geçtiğimiz haftalarda yaşanan 2 ayrı olayın ardından yapılan açıklamada toplam 116 kilogram saf eroin ele geçirildiği bildirildi. Pakistan'dan gelen bir kargo uçağından boşaltılan yükleri inceleyen gümrük muhafaza memurunun çaydanlık ve tava bulunan paketlerin içinde 3 ayrı ahşap kutu fark etmesi ile ortaya çıkan ilk olayda. Söz konusu kutuların içerisine gizlenmiş halde 8.6 kilogram eroin maddesine el konuldu. Bu olayın ardından başlatılan 3 haftalık soruşturma neticesinde ise geçtiğimiz hafta yaklaşık 650 bin Kanada Doları (600 bin dolar) olan 108 kilogram saf eroin ele geçirildi. Bu arada ele geçirilen eroinlerin piyasa değerinin ise 100 milyon Kanada Doları'nı bulabileceği kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan polis sözcüsü Ron Allen, "Ortalama 20-30 kilogram eroin yakalandığında büyük iş olarak değerlendirilir. Bu çok çok büyük bir iş oldu" dedi.

Bu arada ele geçirilen ikinci parti eroinin mücevher yapımında kullanılan makinelere gizlenmiş halde bulunduğu kaydedildi.

Olayla ilgili olarak 34 ve 35 yaşlarında evli bir çift ile 50 yaşında Torontolu bir adamın gözaltına alındığı öğrenildi.

Toronto Havalimanı'nda büyük operasyon!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000