19 Nisan 2011, Salı 08:02:05

Topçu: "Herkes kazanın sonucunu bekliyor"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a söylediği iddia edilen sözlerinden dolayı Ankara Adliyesi'nde ifade verdi.
  • inşallah bulunacak ve o babayiğite kıyanların boynunu iplerde göreceğiz

İfade sonrası bir açıklama yapan Topçu, "Bu duyarlılığın bölücü terör örgütünün sözcülerine de gösterilmesi lazım" dedi.

Antalya'da düzenlenen bir kamp programında eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili olarak sarf ettiği iddia edilen "Sayın Bakan, millet diyor ki, 'siz de mi bu suikastin içerisindesiniz?" sözlerinden dolayı Ankara adliyesindeki Basın Savcılığı'na ifade verdi. Alperenlerin alkışları arasında adliyeye gelen Yalçın Topçu, ifade sonrasında ise çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. "Bunlar alıştılar ananı al git demeye. Birilerine de dedittiriyorlar ki 'verdik cenazelerinizi' sus. Biz susmayız. Bir tane Yalçın Topçu meselesi falan değil. Milyonlarca Muhsin Yazıcıoğlu var milyonlarca İsmail var" diyen Topçu, "Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı olarak 2 yıldır benim yaptığım; bunların İsmail'in çığlıklarıyla kar altına gömdükleri devletin itibarını kurtarmak" dedi.

Savcıların uzlaşma talebini reddettiklerini belirten Topçu, "Sayın Bakan'ın maksat aşan sözlerine verilmiş cevaba bu kadar hassasiyet gösterdikleri kadar, bölücü terör örgütünün siyasi sözcülerine de hassasiyet gösterseler keşke savcılarımız. O zaman hiç boş kalmazlar" diye konuştu.

Hukukun kararına herkesin razı olacağını kaydeden Yalçın Topçu, Adriyetik'ten Çin Seddi'ne kadar herkesin Muhsin Yazıcıoğlu kazasının kararını beklediğini söyledi. Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı'nın birkaç gazeteden aldığı haber ile soruşturma başlattığını kaydeden Topçu, "Kendi hukukumuzun üstünden ben milletin hukukunu arıyorum. Bu mesele millet vicdanında şüpheli değil mi?" diye sordu.

Devlet itibarını kurtarmaya çalıştıklarını kaydeden Yalçın Topçu, Aydın'da köy basıldığını fakat birşey yapılmadığını belirtti. Savcıların gerek görmesiyle mahkeme olabileceğini ifade eden Topçu, "Bu duyarlılığın bölücü terör örgütünün sözcülerine de gösterilmesi lazım" dedi.

Topçu: "Herkes kazanın sonucunu bekliyor"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
inşallah bulunacak ve o babayiğite kıyanların boynunu iplerde göreceğiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000