10 Şubat 2017, Cuma 09:09:29

Tokat'ta havalimanı heyecanı

Tokat’a yapılması planlanan yeni Havalimanı için başlatılan kamulaştırma çalışmalarının birinci etabının tamamlandığı, kamulaştırmaya rıza göstermeyen arazi sahipleri ile mahkeme sürecinin başlatılacağı öğrenildi.
  • Tokat şehirmi ? İlçemi ?
  • Yeni Tokat Havalimani'nin mevcut Havalimani yerine yapilmasi katliamdir..Türkiye'nin en verimli Topraklarindan Kazova'nin Katliamidir bu..Kizilinis-Camlibel arasi bugday disinda hicbirseyin yetismedigi, Daglarin olmadigi Arazi'ye cok daha makul kamulastirma bedeli ile Havalimani yapilabilecek iken mevcut Havalimaninin yerine yapilmasinin sebebi nedir? Mevcut Havalimani ile Artova-Sulusaray Kavsagi ile Sivas Otoyolu yani Sehir Merkezine ayni mesafededir..! Yaziklar olsun.
  • Mevcut pisti uzatın neden tekrardan meydan yapıyorsunuz ki, günde bir uçak inecek diye.
  • aman çok acil yapsınlar. tokat'ta mevcut meydan yetmiyor, bu tafiği kaldırmıyor çünkü. yakında emirates ve ethiad da sefere başlayacakmış. hatta yeni meydanı hub yapsın thy. aman geç kalmayın.

Tokat’a yapılması planlanan yeni Havalimanı için başlatılan kamulaştırma çalışmalarının birinci etabının tamamlandığı, kamulaştırmaya rıza göstermeyen arazi sahipleri ile mahkeme sürecinin başlatılacağı öğrenildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Tokat Havalimanı Müdürlüğü görevini yürütmekte iken, Malatya Havalimanı Müdürlüğü görevine tayin olan Yücel Besim Aladağ onuruna veda yemeği verildi. Yemekte Tokat Havalimanı çalışanları ile bir araya gelen Aladağ, yaklaşık 15 ay görev yaptığı Tokat’tan güzel anılarla ayrılacağını söyledi. Ayrıca Tokat’a atanan Kastamonu Havalimanı Müdürü Mustafa Konca’nın ise kısa bir süre sonra görevine başlayacağı bildirildi.

Öte yandan Tokat’a yapılması planlanan yeni havalimanında kamulaştırma işlemlerinin birinci etabının tamamlandığı, kamulaştırmaya rıza göstermeyenlerle mahkeme sürecinin başlatılacağı öğrenildi. DHİM Genel Müdürlüğü tarafından mahkemeye intikal ettirilen dosyalar üzerinden gelir tespiti yapılarak arazi sahiplerine ödeme yapılacağı kaydedildi. Havalimanı yapılacak olan yerde kamu yararı kararı alındığı için kamulaştırma işlemlerinde aksama yaşanmayacağı belirtildi. Yeni Tokat Havalimanında projelendirme çalışmalarının yapıldığı, yatırımla ilgili bir engel olmadığı, bu yıl inşaat çalışmaları başladığı takdirde 2019 yılına bitirilebileceği öğrenildi.

Tokat'ta havalimanı heyecanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Tokat ~ 7 yıl önce
Tokat şehirmi ? İlçemi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talat Tokat ~ 7 yıl önce
Avuç içi.
Tokatlı ~ 7 yıl önce
Tokat bir ilimizdir cahill
Tokat ~ 7 yıl önce
Ülke
Mesut ~ 7 yıl önce
Yeni Tokat Havalimani'nin mevcut Havalimani yerine yapilmasi katliamdir..Türkiye'nin en verimli Topraklarindan Kazova'nin Katliamidir bu..Kizilinis-Camlibel arasi bugday disinda hicbirseyin yetismedigi, Daglarin olmadigi Arazi'ye cok daha makul kamulastirma bedeli ile Havalimani yapilabilecek iken mevcut Havalimaninin yerine yapilmasinin sebebi nedir? Mevcut Havalimani ile Artova-Sulusaray Kavsagi ile Sivas Otoyolu yani Sehir Merkezine ayni mesafededir..! Yaziklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokat ~ 7 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum. Tam isabet olmuş bu yorum
TJK ~ 7 yıl önce
Mevcut pisti uzatın neden tekrardan meydan yapıyorsunuz ki, günde bir uçak inecek diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kompedean ~ 7 yıl önce
Arazi yapısı dolayısyla mevcut piste iniş riskli,İLS kurulamıyor.Yönü değiştirilerek yeni bir pist yapılacak,İLS kurulacak.Sorun sadece pist boyu değil.
pala remzi ~ 7 yıl önce
aman çok acil yapsınlar. tokat'ta mevcut meydan yetmiyor, bu tafiği kaldırmıyor çünkü. yakında emirates ve ethiad da sefere başlayacakmış. hatta yeni meydanı hub yapsın thy. aman geç kalmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tak tak kim O? ~ 7 yıl önce
Şak şak'çıların eksik kalmıyor.Burası havacılığın gelişmesini isteyenlerin sitesi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000