24 Haziran 2009, Çarşamba 08:25:00

Tokat uçuşları için yoğun çaba harcanıyor

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Tokat Havaalanı'na seferlerin tekrar başlatılması noktasındaki teklifine sıcak baktıkları mesajını verdi...
  • Şu anki sivil havacılık kuralları gereği uçak şirketi kurması ve uçuş müsadelerinin alınması,teknik birimin kurulması ve uçuşlara başlamak için en az 20 milyon dolar gereklidir.2 tane uçak satın alacaksınız.Uçuş ekibini kuracaksınız,teknik birim oluşturacaksınız, Sivil Havacılıktan tüm müsadeleri alacaksınız ve ancak uçuşlara başlayabileceksiniz.Arada birsürü olumsuzluklar çıkacak.(Bu olumsuzluklar başlıbaşına bir konu) Bu kadar parayı kimse veripte bu işe girmez.İzmirli işadamları gibi verirler hepsi 1 er milyon dolar o zaman kurulur.Tokat içinde çok büyük bir kazanım olur.bizde gider kendi memleketimizin şirketinde çalışırız.
  • Öncelikle lütfen diye yazan arkadaş konuları çarpıtmasın bilip bilmeden mevzuya atlamasın. Burada iki çözüm var: 1-yeni pist yapılacak Kazovanın tam ortasına dağlara paralel ve THY dahil tüm şirket uçaklarının inebileceği bir meydan haline getirilecek. Bu çok pahalı bir çözüm olmasına rağmen ilerleyen yıllar hesaba katılarak hesap yapılmalı 50 yıl mesela. 2-Onur Air yada Atlas jet ile anlaşılarak bir ATR yada Q400 ekibiyle tekniğiyle beraber kiralanacak.İstanbul-Tokat-Ankara-Tokat-İstanbul şeklinde uçurulacak. Tokatlıların kendi uçaklarını almaları ve bölgesel taşımacılık yapmaları türkiyenin rekabet şartlarında çok zor.sadece tokat için uçak şirketi kurulması süt içmek için inek satın almaya benziyor.saygı[email protected]
  • Cumhuriyet tarihinde bir bakan çıktı ve halkına doğruyu söyledi "ey halkım unutma bunu" Sn Ulaştırma bakanımız cumhuriyet tarihinde ilk defa çıktı ve halka doğruyu söyledi ve dediki ey halkım bu devlet kısıtlı olanaklarıyla ama doğru ama yanlış size bir hava alanı yaptı ancak bu hava alanına uygun uçağı devletin olanakları ile kısa dönemde bulmak mümkün değil ama siz istiyorsanız bulun bizde size yardım edelim daha ne desin? Sizi saygıyla selamlıyorum sn bakan keşke her kes sizin gibi doğrucu olsaydı. Neyi tartışıyorızki? Tokatlılar, Zonguldaklılar, çanakkalelir,bursalılıar, gazi paşalılar, sinoplular hataylılar ayağa kalkın ne uyuyorsunuz.
  • tokat havaalanının teknik ve coğrafi şartlarına uygun bir uçak girişimciler tarafından temin edilebilirse neden yolcu taşımacılığı başlamasınki .zaten geçmişe bakılırsa yolcu kapatisesinde bir sorun da yok.
  • Her önüne gelen ahkam kesiyor. Bu nedir . Kimlerin ekmeği kesilecek bu iş başarılırsa ona bakmak lazım. Kim diyor yolcu yok diye haftada 6 gün % 95 doluluk oranı az bir rakammı. Piste traktör giriyormuşta, adamlar geçiyormuş kim zırvalıyor bunu. Gayeniz ne. Sivil Havacılığı birilerine peşkeş çekmeye çalışanlara uşaklıkmı ediyorsunuz. Hani Gazipaşa adam olmazdı. Şimdi ne değiştide o pist uzatılıyor. TAV devlet gibi istimlak yetkisi alıyor. DHMİ de tu kaka, olmaz, İstemezük, TAV alınca her şey tamam. bu mu yapmaya çalıştığınız.
  • şimdi yapılan harcamalardan bahsederken bunların yapılması için yapılan baskılarıda yazınsanıza pist yanlış havaalanı yanlış piste kafasına göre traktör girer inek girer ordan güzel bir domates tarlası olur zaten suda var bu arada yolcuda yok rakamlara bakılabilir siyasi baskıyla bu iş olmaz bir kişinin burnu kanasa orda şimdi itiraz edenler ne diyecek acaba direk ölüm korku tüneli orası gelsinler tokatlılar çok isterse gelsinler merzifona samsuna sivas birde kargo uçağı filan diyorlar çok komikler ya o yükle nasıl kalkacak o dağları acaba :)
  • pistin uzamasınıda geçin geçen yıl kople tel örgü çekildi pist aydınlatması yapıldı dünyanın parası harcandı ki o dönemde artık her yanlış biliniyordu.şimdi o paralarda boşa gidecek.göze küçük gelir belki ama harcanan para dudak uçuklatır.şu an siz tokatlılara uçak kiralamak için gereken paradan fazla desem yalan olmaz.umarım çabalarınız sonuç verir.

Tokat Havaalanı'na sefer yapan özel bir havayolu şirketinin İstanbul-Tokat seferlerini durdurmasının ardından yaklaşık 5 aydır belirsizlik devam ediyor.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Tokat Havaalanı'na seferlerin tekrar başlaması için Tokatlının bir araya gelerek şirket kurması önerinse değinen Başkan Bekçi, konuya olumlu yaklaştı. Başkan Bekçi, "Sayın Bakan biraya gelip uçak kiralama yöntemi konusunda önümüzü açmış oldu. Sanayicilerimiz, işadamları, sivil toplum örgütü temsilcileri bir araya gelerek Bakanımızın önerisinin değerlendirilmeli. Uçak kiralama, satın alma yönünde gücümüz nispetinde oluşturulabilecek birlikteliğe katkı yapmaya her zaman hazırız. Bakanımıza, gerçekleri söylediği için teşekkür ediyorum. En azından bir siyasi malzeme kullanmadan Tokat'ın ihtiyacı olan havayolu taşımacılığının her an olabileceğini beyan etti. Sayın Valimiz başta olmak üzere, belediye başkanlarımız, işadamlarımız bir araya gelmek suretiyle bir değil en az 2-3 uçak kiralanabileceğini, bu kapasitenin kentte olduğunu biliyorum" diye konuştu.

1997 yıllarında mahalli imkanlarla yapılan Tokat Havaalanın yanlış yere yapıldığı yönündeki söylemlere karşı cevap veren Başkan Bekçi, "O zaman bir yanlışlık oldu. Peki yaklaşık bir yıl önce pist boyunun uzatılması ve yenilenmesinde yaklaşık 4 milyon TL'lik yatırım yapıldı. Sivil toplum örgütleri, belediyelerimiz bu çalışmaya destek oldu. Bu havaalanın pist yönü yanlıştı niye ikinci bu ilave masraf yapılarak ikinci bir yanlış yapıldı. Bu ilave masraf yapıldıktan sonra pist yönün hatalı olduğu ifade edilerek, uçakların tehlike yaşamış gibi gösterilmeye çalışılması aslında bana göre bir basiretsizliğin işareti idi. 700 bin nüfusa hitap eden bir havaalanı var ama ne yazık ki bu imkandan istifade edemiyoruz" diye konuştu.

Tokat uçuşları için yoğun çaba harcanıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Şu anki sivil havacılık kuralları gereği uçak şirketi kurması ve uçuş müsadelerinin alınması,teknik birimin kurulması ve uçuşlara başlamak için en az 20 milyon dolar gereklidir.2 tane uçak satın alacaksınız.Uçuş ekibini kuracaksınız,teknik birim oluşturacaksınız, Sivil Havacılıktan tüm müsadeleri alacaksınız ve ancak uçuşlara başlayabileceksiniz.Arada birsürü olumsuzluklar çıkacak.(Bu olumsuzluklar başlıbaşına bir konu) Bu kadar parayı kimse veripte bu işe girmez.İzmirli işadamları gibi verirler hepsi 1 er milyon dolar o zaman kurulur.Tokat içinde çok büyük bir kazanım olur.bizde gider kendi memleketimizin şirketinde çalışırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Öncelikle lütfen diye yazan arkadaş konuları çarpıtmasın bilip bilmeden mevzuya atlamasın. Burada iki çözüm var: 1-yeni pist yapılacak Kazovanın tam ortasına dağlara paralel ve THY dahil tüm şirket uçaklarının inebileceği bir meydan haline getirilecek. Bu çok pahalı bir çözüm olmasına rağmen ilerleyen yıllar hesaba katılarak hesap yapılmalı 50 yıl mesela. 2-Onur Air yada Atlas jet ile anlaşılarak bir ATR yada Q400 ekibiyle tekniğiyle beraber kiralanacak.İstanbul-Tokat-Ankara-Tokat-İstanbul şeklinde uçurulacak. Tokatlıların kendi uçaklarını almaları ve bölgesel taşımacılık yapmaları türkiyenin rekabet şartlarında çok zor.sadece tokat için uçak şirketi kurulması süt içmek için inek satın almaya benziyor.saygı[email protected]

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Cumhuriyet tarihinde bir bakan çıktı ve halkına doğruyu söyledi "ey halkım unutma bunu" Sn Ulaştırma bakanımız cumhuriyet tarihinde ilk defa çıktı ve halka doğruyu söyledi ve dediki ey halkım bu devlet kısıtlı olanaklarıyla ama doğru ama yanlış size bir hava alanı yaptı ancak bu hava alanına uygun uçağı devletin olanakları ile kısa dönemde bulmak mümkün değil ama siz istiyorsanız bulun bizde size yardım edelim daha ne desin? Sizi saygıyla selamlıyorum sn bakan keşke her kes sizin gibi doğrucu olsaydı. Neyi tartışıyorızki? Tokatlılar, Zonguldaklılar, çanakkalelir,bursalılıar, gazi paşalılar, sinoplular hataylılar ayağa kalkın ne uyuyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
tokat havaalanının teknik ve coğrafi şartlarına uygun bir uçak girişimciler tarafından temin edilebilirse neden yolcu taşımacılığı başlamasınki .zaten geçmişe bakılırsa yolcu kapatisesinde bir sorun da yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Her önüne gelen ahkam kesiyor. Bu nedir . Kimlerin ekmeği kesilecek bu iş başarılırsa ona bakmak lazım. Kim diyor yolcu yok diye haftada 6 gün % 95 doluluk oranı az bir rakammı. Piste traktör giriyormuşta, adamlar geçiyormuş kim zırvalıyor bunu. Gayeniz ne. Sivil Havacılığı birilerine peşkeş çekmeye çalışanlara uşaklıkmı ediyorsunuz. Hani Gazipaşa adam olmazdı. Şimdi ne değiştide o pist uzatılıyor. TAV devlet gibi istimlak yetkisi alıyor. DHMİ de tu kaka, olmaz, İstemezük, TAV alınca her şey tamam. bu mu yapmaya çalıştığınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şimdi yapılan harcamalardan bahsederken bunların yapılması için yapılan baskılarıda yazınsanıza pist yanlış havaalanı yanlış piste kafasına göre traktör girer inek girer ordan güzel bir domates tarlası olur zaten suda var bu arada yolcuda yok rakamlara bakılabilir siyasi baskıyla bu iş olmaz bir kişinin burnu kanasa orda şimdi itiraz edenler ne diyecek acaba direk ölüm korku tüneli orası gelsinler tokatlılar çok isterse gelsinler merzifona samsuna sivas birde kargo uçağı filan diyorlar çok komikler ya o yükle nasıl kalkacak o dağları acaba :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
pistin uzamasınıda geçin geçen yıl kople tel örgü çekildi pist aydınlatması yapıldı dünyanın parası harcandı ki o dönemde artık her yanlış biliniyordu.şimdi o paralarda boşa gidecek.göze küçük gelir belki ama harcanan para dudak uçuklatır.şu an siz tokatlılara uçak kiralamak için gereken paradan fazla desem yalan olmaz.umarım çabalarınız sonuç verir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000