10 Ağustos 2017, Perşembe 09:12:49

"Tokat Havalimanı teklif aşamasında"

Tokat Valisi Ömer Toraman yapılacak olan Tokat Havalimanı'nın 2018 yılı yatırım programına teklif edilme aşamasında olduğunu belirterek,"Ulaştırma Bakanlığı burayı bu sene 2018 yatırım programına dahil ederse, 2018'de ihalesi yapılır ve inşaatına başlanır" dedi.
  • Pist koordinatlari 080/260 olarak yeniden realize edilmeli.
  • ONQ Siirt havalimanının yerini seçenleri de tebrik edebiliriz. Ama işin aslı zamanında belki şimdiki gibi başka müsait yerlere izin vermemişlerdir. Sivil havacılık, DHMİ ve Alt yapılar GM den uzman ekiplerin mevcut yer için olumsuz görüş belirtilmesine rağmen havacılıkla ilgisi olmayanların sözlerine itibar edilmesi bizi bu duruma getirmektedir.
  • Tokat ve Zonguldak havalimanlarının mevkilerini seçen mühendis arkadaşları gerçekten tebrik etmek lazım.
  • Uculmayan yer kalmadı diyen THY ye, hala ucamadıgımız cok vatan topragı var. Borajetin ucaklarını hemen ucusa baslatacak bir yol bulmalısınız. Hem Tokat hem Siirt için uygun olan bu ucakları yaa filonuza katın ya da baska bir sekılde mutlaka operasyona baslatmalısınız. Bizlere de bu hak verilmeli. Tokat'lının, Siirt'linin ne suçu var. THY garantor oldugu 3 tane Borajetin Embraer Ucakları var. Onlar nerede yatıyor? Yazık mıllı servet bosu bosuna çöpe gidiyor ve insanlarımız magdur oluyor..
  • 2.500 x 45 m. pist yakışır Tokatıma,başlansın 2 yılda biter.4 uçaklık apron,1 milyonluk terminal.Vira bismillah,kolay gelsin.
  • Havalimaninin Kazova Bölgesine yapilmasi bölge ve tarim icin intihardir. Bir Tokatli olarak en dogru alanin Kizilnis-Camlibel Cezaevi arasindaki Ekin ve Arpa disinda hicbirseyin yetismedigi arazi oldugunu düsünüyorum. Camlibel disindaki arazinin cevresindeki Daglarin uzakligi ve alcakligi düsünüldügünde 3000m Pist dahi yapimi hic bir sorun teskil etmemekte. Mevcut Havalimani Tokat'a 15 km civari iken, Kizilinis-Cezaevi Bölgesi yine 13 km civarindadir. Cok daha az masraf ve kamulastirma Bedeli gereken bu Bölge degerlendirilmeli idi. Tokat'in Havalimani ihtiyaci asikar ancak mevcut Havalimaninin bölgesi tarim icin oldukca elverissiz. Kazova'ya kiyilmasin.!
  • Havaalani
  • Hani 2017 de ihale yapılacaktı??? Tokat milletvekilleri ne işe yarıyor çok merak ediyorum hani nerde zeyid aslan akp tokatta çalışmıyor insanlarda kör olmuş çok yazık çokk
  • Santiye gezen idareciler neden hep bir yeri isaret edip ayni pozu veriyor? Bu valilerin hepsi unide insaat muhendisligiyle cift anadal mi yapmis?

Tokat Valisi Ömer Toraman yapılacak olan Tokat Havalimanı'nın 2018 yılı yatırım programına teklif edilme aşamasında olduğunu belirterek,"Ulaştırma Bakanlığı burayı bu sene 2018 yatırım programına dahil ederse, 2018'de ihalesi yapılır ve inşaatına başlanır" dedi.

Vali Toraman, bir süredir uçak seferlerinin yapılmadığı havalimanındaki son durumla ilgili değerlendirmelerde bulunarak,"Tokat’ta havaalanı problemi var. Uçak seferleri maalesef iptal edilmiş. Küçük uçakların uçmasına elverişli bir hava alanı. Orta ve uzun vadeli çözüm yeni bir hava alanı yapmak. 2018 yatırım programına teklif edilme aşamasında. Ulaştırma Bakanlığı burayı bu sene 2018 yatırım programına dahil ederse, 2018’de ihalesi yapılır ve inşaatına başlanır. Tabi bu hemen bitecek bir inşaat değil. 2-3 yıl içerisinde tamamlanır. Kalıcı çözüm de bu. İnşallah kısa zamanda bu altyapı daha iyi hale gelir. Bundan sonrası sanayicilerin buralara yatırım yapmalarını sağlamak ya da hali hazırdaki firmaların kapasitelerini arttırması, Zile'nin kalkınması noktasında bir çıkış noktası olacak. Tarım ve hayvancılık Tokat'ın en önemli geçim kaynağı. Bunlar desteklenmesi gereken bir alanlar" diye konuştu.

"Tokat Havalimanı teklif aşamasında"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Realist ~ 7 yıl önce
Pist koordinatlari 080/260 olarak yeniden realize edilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
siirt ~ 7 yıl önce
ONQ Siirt havalimanının yerini seçenleri de tebrik edebiliriz. Ama işin aslı zamanında belki şimdiki gibi başka müsait yerlere izin vermemişlerdir. Sivil havacılık, DHMİ ve Alt yapılar GM den uzman ekiplerin mevcut yer için olumsuz görüş belirtilmesine rağmen havacılıkla ilgisi olmayanların sözlerine itibar edilmesi bizi bu duruma getirmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ONQ ~ 7 yıl önce
Tokat ve Zonguldak havalimanlarının mevkilerini seçen mühendis arkadaşları gerçekten tebrik etmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Borajet- Embraer ~ 7 yıl önce
Uculmayan yer kalmadı diyen THY ye, hala ucamadıgımız cok vatan topragı var. Borajetin ucaklarını hemen ucusa baslatacak bir yol bulmalısınız. Hem Tokat hem Siirt için uygun olan bu ucakları yaa filonuza katın ya da baska bir sekılde mutlaka operasyona baslatmalısınız. Bizlere de bu hak verilmeli. Tokat'lının, Siirt'linin ne suçu var. THY garantor oldugu 3 tane Borajetin Embraer Ucakları var. Onlar nerede yatıyor? Yazık mıllı servet bosu bosuna çöpe gidiyor ve insanlarımız magdur oluyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokatçı ~ 7 yıl önce
2.500 x 45 m. pist yakışır Tokatıma,başlansın 2 yılda biter.4 uçaklık apron,1 milyonluk terminal.Vira bismillah,kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesut ~ 7 yıl önce
Havalimaninin Kazova Bölgesine yapilmasi bölge ve tarim icin intihardir. Bir Tokatli olarak en dogru alanin Kizilnis-Camlibel Cezaevi arasindaki Ekin ve Arpa disinda hicbirseyin yetismedigi arazi oldugunu düsünüyorum. Camlibel disindaki arazinin cevresindeki Daglarin uzakligi ve alcakligi düsünüldügünde 3000m Pist dahi yapimi hic bir sorun teskil etmemekte. Mevcut Havalimani Tokat'a 15 km civari iken, Kizilinis-Cezaevi Bölgesi yine 13 km civarindadir. Cok daha az masraf ve kamulastirma Bedeli gereken bu Bölge degerlendirilmeli idi. Tokat'in Havalimani ihtiyaci asikar ancak mevcut Havalimaninin bölgesi tarim icin oldukca elverissiz. Kazova'ya kiyilmasin.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zikri kocabay ~ 7 yıl önce
Havaalani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan ~ 7 yıl önce
Hani 2017 de ihale yapılacaktı??? Tokat milletvekilleri ne işe yarıyor çok merak ediyorum hani nerde zeyid aslan akp tokatta çalışmıyor insanlarda kör olmuş çok yazık çokk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden? ~ 7 yıl önce
Santiye gezen idareciler neden hep bir yeri isaret edip ayni pozu veriyor? Bu valilerin hepsi unide insaat muhendisligiyle cift anadal mi yapmis?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alican ~ 7 yıl önce
O işareti yapan Vali Bey değil , işaret edilen yer de bir şantiye değil.Zile kalesinden bir yerleri gösteren belediye başkanı.Yani fotoğrafla havalimanı haberinin pek alakası yok aslın da:)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000