16 Ocak 2013, Çarşamba 17:02:01

TİS GÖRÜŞMELERİ'NDE İLK OTURUM SONA ERDİ

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında yapılacak 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin (TİS) birincisi tamamlandı...
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • "İşini düzgün yapan , düzgün adam işden atılmaz.. hadi başka kapıya artıkkk "diyebilen saygıdeğer THY' li. Ben o gruptan değilim. Hatta sizden biri bile değilim. uzun seneler önce THY'liydim. Sendika ile de işim olmadı desem yanlış olmaz. Ve de hayatımda kimseye beddua etmedim. Ama dilerim ki bir gün seni de başka kapıya göndersinler, hatta sende kapı kapı dolaş. Ben THY' de sizin amiriniz olsam, ve de bu yorumu senin yaptığını bilsem emin ol ki seni kapı dışarı etmek için vesile yaratırdım. Sana yabancısı olduğun bir hasletden bahsetmenin faydası yok. " İNSANLIK " Konfiçüs " Kötü düşünen Kötüdür " demiş. Sen kötüsün.
  • itidal, hastanedeyken, hıcbıseyle ılgın yokken kovulmak nasıl bır duygu bılır mısın?! hıc beklemedıgın anda, herseyı tv de ızleyıp, ya benım durumum gayet bellı, hastanadeyım, otesı yok deyıp dımdızlak ortada kalmak nasıl bır duygu?! zannedıyor musun kı oradakı bınlerce kısı bır guvencesı olmadan orada ıdıler. kolay mı arkandan bırının yada bır torpılın sıcak elını hıssetmeden orada o gun bas bas bagırıp ıs yavaslatma eylemı yapmak?! bakınız, oarada bınlerce kısı vardı ve hepsı de o arkalarında hıssettıklerı sıcak elın sayesınde hala gorevlerındeler. bakınız temmuz ayında yanlıslık olmus gerekcesı ıle 100 kısı gerı alındı. o gun rahım kanserı oldugu ıcın amelıyat olan arkadasımın ne sucu var?! .. ve daha bır suru boyle ornek. sucumuz arkamızda bırının olmaması. bunun otesınde o bınlerce kısı varken, bızler hastanede orda burda nelerle ugrasırken gunah kecısı ılan edıldık! sendıka tabıkı arkamızda duracak. ama sızlerın de eger vıcdanınız varsa sızlerde arkamızda olmalısınız?!!!
  • İşini düzgün yapan , düzgün adam işden atılmaz.. hadi başka kapıya artıkkk
  • gökkuşağı bile geç de olsa (yani 8 ay sonra) işçilerin sendikal örgütlülüğünü ve hava-işin 305'in tis sürecinde işe iadesi talebini desteklediğini duyurdu. bu 305 ile uğraşanlardan kim kaldı geriye? bunlar işveren ve onun yalakalarından başkası değildir artık, buna şüphe yok. çünkü işçilerin birlik olması ancak ve ancak işverenin ve onun yalakalarının korkulu rüyasıdır. 305 kişi bu haksızlığa uğramışken ve sendika tis sürecinde onların işe iadesini dayatmaktayken, çalışan arkadaşların sendikaya bu yüzden tepki göstereceklerine ve işe iade için mücadele veren işçileri yok sayıp önce ve sadece kendilerini düşüneceklerine yani bu kadar bencil olabileceklerine hiç ama hiiç ihtimal vermiyorum. bu iş yerindeki birliği bozamayacaklar :)
  • Merhaba arkadaşlar, 305 kişi arasında çok yakın arkadaşlarım da vardı. Olayı en derinden yaşadım. Atılmadım ama atılma sürecinde herkes atılmışçasına psikolojik olarak yoruluyor. Ben itidale davet ediyorum herkesi. Nasıl mı? İş hayatına son verilmesi zor imtihan. Ama bence insan en büyük acıları olgunlukla karşılayıp yoluna bakmalı, profesyonel olmalı. Aksi takdirde çok vakit kaybı olur bu tür şikayetlerle. En başarılı insanların hayatlarında ortak yönlerden biri de yeni durumlara adapte olabilmektir. Hayat bu gibilerinin karşısına bir acı çıkardı mı hemen B planına bakar ve yepyeni bir rota çizerek hayata devam ederler. Fakat burada yazan arkadaşlara bakıyorum da haddinden fazla olaya üzülüyor, içerliyor ve tepki veriyor. İşinize bakın, alternatif kovalayın, odaklanmayın THY'ye. Şunu da bilin ki THY haksız olduğu kadar sendika da hatalı. İkisinin itidalli iletişim kurduklarına şahit olamıyoruz malesef. Arada biz harcanıyoruz. Hayatın tahmin etmediğiniz fırsatlar sunması temennisiyle..
  • kümestekilere beter olsun bile denmez onların yaşadığı yer,ufukları bellidir.yem atarsın önlerine susarlar tek amaçları karın tokluğudur,üremektir.kısacası hayvansal içgüdülerdir.İnsanların ise farkı daha iyi yaşam ,sosyal haklar, geleceği görebilmektir sadece anı yaşamak değil.Herkes ileriyi düşünmek,yarın ne olacak demek,benden sonraki nesillere ne bırakacağım demek zorunda da değildir elbet işte o zaman kümeslere bir kaç yem atıp yolunuza bakmak gerekir.
  • baştan sendikanın nasıl bir hesap içinde olduğunu net bir sekide görüyoruz 305 değilde haksız yere atılan 200 kişiyıde ilave edip 505 kişi demiş olsa anlardım neyin hesabını yapıyorlar bunlar yazıklar olsun apron işcileride aç onlarada para versinler.
  • sen neden kumesine bir daha hic cikmamak uzere girmiyorsun?
  • kümes yobaz senin gibi insanlar, evet belkıde hak yerını bulmayacak ve sızın gıbıler başkalarının sırtından hayada ot gıbı koyun gıbı devam edeceksınıZ. çünkü sizin için hayat karnım tok sırtım pek ten ıbaret. AMA SENDE BETER OL!!

Atilay Ayçin başkanlığında işten çıkarılan 305 işçiye destek olmak amacıyla Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binasına gelen bir grup hava iş üyesi polis barikatına takıldı. Genel Müdürlük kapısından görüşmeyi yapacak grubun dışında kimsenin içeriye alınmayacağı açıklaması yapılınca Atilay Ayçin, görüşme yapacak grubu kapıya kadar uğurlamak istediklerini ifade ederek içeri girmek istediklerini belirtti. Yapılan karşılıklı görüşmelerden sonuç çıkmayınca ilk oturuma katılacak grup içeri alındı Atilay Ayçin ve Hava İş üyeleri dışarıda bekleme kararı aldı.

Hava İş Genel Sekreteri Mustafa Yağcı’nın yanısıra işçi temsilcileri, Hava İş Avukatları ve bazı şube başkanları Toplu İş Sözleşmesi görüşmesi’nin ilk oturumuna katılmak üzere THY Genel Müdürlük binasına girdi.

Yaklaşık 2 saat süren görüşmeye THY Yönetimi adına Genel Müdür Yardımcısı Kazım Çalışkan Başkanlığı’ndaki bir heyet katıldı.

Görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan Mustafa Yağcı, THY binasının içerisinde de girişte yaşatılan sıkıntıya benzer bir tutuma maruz bırakıldıklarını ifade ederek, ‘THY yönetimi olumlu adım atmadı’ dedi.

Yağcı, ‘Bu uzun bir görüşmenin ilk ayağıydı. Ancak THY yönetimi olumlu bir adım atmadı. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın işe geri alınmasıyla ilgili görüşlerimizi çok net bir biçimde ifade ettik. Ancak olumlu bir yanıt alamadık. Bunu da çok garipsemedik. Biz sorunların masada görüşülüp çözülmesi tarafında olduğumuzu açıkladık. Sorunların çözümü neticesinde Toplu İş Sözleşmesi’nde imzaların atılacağını çok net bir biçimde ifade ettik. Ancak işveren tarafının uzlaşmaz bir tutumu var. Bu bir taktik ve bu kavga 8 aydır devam ediyor. Sonuç alınıncaya kadar da sürecek. Bizim kararımız nettir. İç barış sağlanıp 305 arkadaşımızın mağduriyetini gidermedikleri sürece kararımız devam edecek. Eğer işveren bunları sağlamazsa masadaki tavrımız devam edecek. Kendilerini bir sonraki oturum için Hava İş’e davet ettik ancak buna da olumlu cevap alamadık. Yönetimle görüşüp bize cevap vereceklerini söylediler. Neyden korktuklarını anlayamadık. Sendika kararının arkadasındadır. Mücadele devam edecek. Dışarıda kalan arkadaşlarımızı bir kez daha davet ediyoruz. Hepimize hayırlı olsun’ dedi.

Mustafa Yağcı’dan sonra üyelere kısa bir değerlendirme yapan Hava İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, ‘Bizim kararımız nettir. İşten çıkarılan arkadaşlarımız için direnişimiz devam edecektir. Bunların ne yapmaya çalıştıklarını anlayamıyoruz. Neyden korkuyorlar. Biz buradayız. Yüreği olan varsa çıksınlar gelsinler. Polis kamerasıyla kayıt alıp oturup izliyorlar, izlesinler. Bizim de sabrımızın bir sınırı var. Sabrımızı taşırmasınlar. Yürekleri varsa gelsinler biz burayız’ dedi.

Açıklamaların ardından toplanan grup THY binasından ayrıldı.

©AirportHaber

TİS GÖRÜŞMELERİ'NDE İLK OTURUM SONA ERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (88)

kaç kişisiniz o ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY'NİN KAPICISINA ~ 11 yıl önce
"İşini düzgün yapan , düzgün adam işden atılmaz.. hadi başka kapıya artıkkk "diyebilen saygıdeğer THY' li. Ben o gruptan değilim. Hatta sizden biri bile değilim. uzun seneler önce THY'liydim. Sendika ile de işim olmadı desem yanlış olmaz. Ve de hayatımda kimseye beddua etmedim. Ama dilerim ki bir gün seni de başka kapıya göndersinler, hatta sende kapı kapı dolaş. Ben THY' de sizin amiriniz olsam, ve de bu yorumu senin yaptığını bilsem emin ol ki seni kapı dışarı etmek için vesile yaratırdım. Sana yabancısı olduğun bir hasletden bahsetmenin faydası yok. " İNSANLIK " Konfiçüs " Kötü düşünen Kötüdür " demiş. Sen kötüsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
herşey açık ~ 11 yıl önce
itidal, hastanedeyken, hıcbıseyle ılgın yokken kovulmak nasıl bır duygu bılır mısın?! hıc beklemedıgın anda, herseyı tv de ızleyıp, ya benım durumum gayet bellı, hastanadeyım, otesı yok deyıp dımdızlak ortada kalmak nasıl bır duygu?! zannedıyor musun kı oradakı bınlerce kısı bır guvencesı olmadan orada ıdıler. kolay mı arkandan bırının yada bır torpılın sıcak elını hıssetmeden orada o gun bas bas bagırıp ıs yavaslatma eylemı yapmak?! bakınız, oarada bınlerce kısı vardı ve hepsı de o arkalarında hıssettıklerı sıcak elın sayesınde hala gorevlerındeler. bakınız temmuz ayında yanlıslık olmus gerekcesı ıle 100 kısı gerı alındı. o gun rahım kanserı oldugu ıcın amelıyat olan arkadasımın ne sucu var?! .. ve daha bır suru boyle ornek. sucumuz arkamızda bırının olmaması. bunun otesınde o bınlerce kısı varken, bızler hastanede orda burda nelerle ugrasırken gunah kecısı ılan edıldık! sendıka tabıkı arkamızda duracak. ama sızlerın de eger vıcdanınız varsa sızlerde arkamızda olmalısınız?!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
123 ~ 11 yıl önce
İşini düzgün yapan , düzgün adam işden atılmaz.. hadi başka kapıya artıkkk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
başka kapıya gitmemizi isteyen işveren kuklası! o seni burda yazman için tutan işverenin bizi seve seve işe geri alana kadar hiçbir yere gitmiyoruz. bunu 8 aydır anlatamadık galiba :) ama sen de herkes gibi anlayacak ve göreceksin yakında :)
birlik olmak ~ 11 yıl önce
gökkuşağı bile geç de olsa (yani 8 ay sonra) işçilerin sendikal örgütlülüğünü ve hava-işin 305'in tis sürecinde işe iadesi talebini desteklediğini duyurdu. bu 305 ile uğraşanlardan kim kaldı geriye? bunlar işveren ve onun yalakalarından başkası değildir artık, buna şüphe yok. çünkü işçilerin birlik olması ancak ve ancak işverenin ve onun yalakalarının korkulu rüyasıdır. 305 kişi bu haksızlığa uğramışken ve sendika tis sürecinde onların işe iadesini dayatmaktayken, çalışan arkadaşların sendikaya bu yüzden tepki göstereceklerine ve işe iade için mücadele veren işçileri yok sayıp önce ve sadece kendilerini düşüneceklerine yani bu kadar bencil olabileceklerine hiç ama hiiç ihtimal vermiyorum. bu iş yerindeki birliği bozamayacaklar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İtidal ~ 11 yıl önce
Merhaba arkadaşlar, 305 kişi arasında çok yakın arkadaşlarım da vardı. Olayı en derinden yaşadım. Atılmadım ama atılma sürecinde herkes atılmışçasına psikolojik olarak yoruluyor. Ben itidale davet ediyorum herkesi. Nasıl mı? İş hayatına son verilmesi zor imtihan. Ama bence insan en büyük acıları olgunlukla karşılayıp yoluna bakmalı, profesyonel olmalı. Aksi takdirde çok vakit kaybı olur bu tür şikayetlerle. En başarılı insanların hayatlarında ortak yönlerden biri de yeni durumlara adapte olabilmektir. Hayat bu gibilerinin karşısına bir acı çıkardı mı hemen B planına bakar ve yepyeni bir rota çizerek hayata devam ederler. Fakat burada yazan arkadaşlara bakıyorum da haddinden fazla olaya üzülüyor, içerliyor ve tepki veriyor. İşinize bakın, alternatif kovalayın, odaklanmayın THY'ye. Şunu da bilin ki THY haksız olduğu kadar sendika da hatalı. İkisinin itidalli iletişim kurduklarına şahit olamıyoruz malesef. Arada biz harcanıyoruz. Hayatın tahmin etmediğiniz fırsatlar sunması temennisiyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
itidale cvp ~ 11 yıl önce
itidal, hastanedeyken, hıcbıseyle ılgın yokken kovulmak nasıl bır duygu bılır mısın?! hıc beklemedıgın anda, herseyı tv de ızleyıp, ya benım durumum gayet bellı, hastanadeyım, otesı yok deyıp dımdızlak ortada kalmak nasıl bır duygu?! zannedıyor musun kı oradakı bınlerce kısı bır guvencesı olmadan orada ıdıler. kolay mı arkandan bırının yada bır torpılın sıcak elını hıssetmeden orada o gun bas bas bagırıp ıs yavaslatma eylemı yapmak?! bakınız, oarada bınlerce kısı vardı ve hepsı de o arkalarında hıssettıklerı sıcak elın sayesınde hala gorevlerındeler. bakınız temmuz ayında yanlıslık olmus gerekcesı ıle 100 kısı gerı alındı. o gun rahım kanserı oldugu ıcın amelıyat olan arkadasımın ne sucu var?! .. ve daha bır suru boyle ornek. sucumuz arkamızda bırının olmaması. bunun otesınde o bınlerce kısı varken, bızler hastanede orda burda nelerle ugrasırken gunah kecısı ılan edıldık! sendıka tabıkı arkamızda duracak. ama sızlerın de eger vıcdanınız varsa sızlerde arkamızda olmalısınız?!!!
itidale cvp ~ 11 yıl önce
aksi takdirde dilerim allahtan sizde ınsallah benım durumuma dusersınız, benım yasadıgım haksızlıkları yasarsınız da benı ve bızlerı anlarsınız. yazık kı thy sıze "empati" konulu bazı kısısel egıtım derslerını bosuna vermıs. aslında sız haketmıssınız benım durumumda olmayı! allahtan sızın ıcın anlayıs, merhamet ve vıcdan dılerım!!!
insanlık ~ 11 yıl önce
kümestekilere beter olsun bile denmez onların yaşadığı yer,ufukları bellidir.yem atarsın önlerine susarlar tek amaçları karın tokluğudur,üremektir.kısacası hayvansal içgüdülerdir.İnsanların ise farkı daha iyi yaşam ,sosyal haklar, geleceği görebilmektir sadece anı yaşamak değil.Herkes ileriyi düşünmek,yarın ne olacak demek,benden sonraki nesillere ne bırakacağım demek zorunda da değildir elbet işte o zaman kümeslere bir kaç yem atıp yolunuza bakmak gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2010 da atılanlar ~ 11 yıl önce
baştan sendikanın nasıl bir hesap içinde olduğunu net bir sekide görüyoruz 305 değilde haksız yere atılan 200 kişiyıde ilave edip 505 kişi demiş olsa anlardım neyin hesabını yapıyorlar bunlar yazıklar olsun apron işcileride aç onlarada para versinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kumes e.. ~ 11 yıl önce
sen neden kumesine bir daha hic cikmamak uzere girmiyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
elif ~ 11 yıl önce
kümes yobaz senin gibi insanlar, evet belkıde hak yerını bulmayacak ve sızın gıbıler başkalarının sırtından hayada ot gıbı koyun gıbı devam edeceksınıZ. çünkü sizin için hayat karnım tok sırtım pek ten ıbaret. AMA SENDE BETER OL!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000