18 Ekim 2015, Pazar 11:03:32

Tiger Air'in de motor kapağı koptu

Geçtiğimiz günlerde havayken motor kapağı kopan Sky Airlines'ın Airbus A319 tipi uçağından sonra aynı olay bu sefer Tiger Air'in başına geldi.
  • Uçarken görmene gerek yoki gerçekleşebileceğini biliyorsun hemde daha kotulerının de. Bınme bence hıc.
  • o kapaklar bilmiyorum ama klips ile monteli olabilir klips eski ise açılırsa dağılır gider kapak.Vidalı olduğunu düşünemiyorum yoksa komple dağılır. Airbuslar klipsli ise hepsinin değişmesi gerekebilir. Boeing lerin o kapaklarının kilit sistemi nasıl acaba ? klips li ise onlara da aynısı olabilir.
  • Sivil havacılıktan Lisanli personel UÇAK TEKNİSYENİ CS çalıştırmazsan yetişkin teknisyen çaliştirmazsan daha çok şeyler olur.
  • AIRBUS ISTE!!
  • Ucarken gorsem havada bu olayi o havayoluna yolcu olarak bir daha binmemeyi tercih ederim.Hangisinde olursa olsun mesele bu olursa yolcuya bu durumu anlatsan bile yolcu sonuca bakar.sonucta kapak koptu havayolu guvenli degil der gecer.bunun egitimle cehaletle alakasi yok.
  • Easa sib yayınladı bunlar için.
  • Değerli dostlar joint aviation requeriments yani sivil havacılık gereklilikleri havayolu firmalarına bir yüksek atlama çıtası çeker bunu yukarıya çıkartmak kaliteyi arttırır ve bu olaylar gözden kaçmaz.İddia ediyorum jar 145 işi ucuza maletmek için yazılmıştır maliyet azalıcak farklı personel ücretleri oluşup çalışanları hem birbirine düşman eder hemde mesleki erozyonu getirir.Uçak markası konusunda farklı görüşler yıllardır var bütün dünya pilot teknisyen cabin attendent bu iki markayı kıyaslar durur,boeing 707den günümüze kadar hiç değişmeden sistemleri getirir örnek spoiler mikser belki 70yıldır halen fabrika çıkışlı uçakta vardır ve eski bir sistemdir fakat sağlıklı çalışır.Airbus sağlıklı çalışsa bile yetinmez sürekli geliştirir örnek su ikmal panelindeki owerflow valve manuel kontrollü elektriki çalışan ball type valve dir,30,50inch pound luk bir el kuvveti ile enerjilenir sonra motoru devreye girer ve açılır bunları çalıştırmak için dünyanın her yerinde eğitimli personele ihtiyaç vardır.
  • Az önce yayınladığım yazını devamı uçak markası modeli fark etmez havacılık tarihi kanla yazılmıştır ve her türlü tedbir alınmıştır bunların harfiyen uygulanması esastır.Ancaaak Jar 145 kalifikasyonu düşürmektedir certifaying staff sayısı az A category fazla herkesi cs in kontrol etmesi mümkün değildir.Bir başka konuda inspectorlerin artık sadece b1ve b2yi kontrolünü sadece work order üzerinde yapması denetimi bitirmiş ve cs in yükünü arttırmıştır.İşte bu sebepten jar 145in hazırlanmasında grand father wright yani shdt 35 te dikkate alınıp inpector tekrar devreye sokulmalı ve cs sayısı minimumdan maksimuma çıkarılmalıdıt.
  • Motor kaportası olarak meslek erbapları arasında söylenir.Burda komuoyunun anlayacağı gibi kapak denmiş.Thy de olmuştu kalkışta thurust reverser cowl açılmış ve pylondan kopmuştu gövdeye çarpıp kabin basıncını kaçırmıştı uçak kalkışta olduğundan Airbus A310 ön basınçlamayı tamamen kaybetmişti ve hemen inişe geçmişti,yüksek irtifada olsaydı yani düz uçuşta uçağın gövdesi buz gibi çatırdar yarılırdı.Emniyet kemeri takılı olmayan yolcularda atmosfere fırlardı.Bu olayın ardından hemen kaporta latch larının tension ayarları mif ve ad olarak uygulandı.Böyle olaylar havacılık tarihinde hep yaşandı ancak airwortines directive ler hiç bir zaman gözden kaçırmaya gelmez motor kaportalarını kapatan teknisyen sorumludur ve latch ların açıkmı kapalımı olduğu visual check ile kontrol edilir her uçuşta yani preflight check uygulamasında.Ancak bu ve benzeri olayları yakalamak için titiz ve şüpheci olmak gerekir.Md 92 uçağındada kargo kapısı yükleme boşaltma çalışanı tarafından kapatılırsa ve benim gibi bir teknisyen tarafından yumruk atılarak kapıya kapının kapalı görünüp sw nin bastığı ve kokpitte açık ikazı görünmezse ve teknisyen kontrolünde bulunabilir her seferde cargo kapılarına yumruk atmaktan elimin ağrıdığını hatırlarım ama yapılması gereken teknisyenin iş yükünü azaltmak değil bilakis kargo kapılarının teknisyen tarafından kapatılmasıdır.
  • Arkadaşlar bu resimlerin Türk hava yolları,Onur,Atlas,vb diğer Türk havayolu şirketleriyle uzaktan yakından ilgisi ve alakası bulunmamaktadır.Güven ile uçağa binemeyeceğiz diyen yolcular acaba hergün bir fiil Skyairlines'lamı uçmakta,İnsanları gelyana getirici cümlelerden sakınmalısınız !

Geçtiğimiz günlerde havayken motor kapağı kopan Sky Airlines'ın Airbus A319 tipi uçağından sonra aynı olay bu sefer Tiger Air'in başına geldi.

Singapur'dan havalanarak Hindistan'ın Chennai kentine hareket eden Tiger Air şirketinin 9V-TRH kuyruk numaralı Airbus A320 tipi uçağının motor kapağı (cowling doors) koptu.

Geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen olayda, içerisinde 183 yolcu ve mürettebat bulunan uçak kalkıştan kısa bir süre sonra yaşadığı olay nedeniyle Changi Havalimanı'a geri döndü.

İKİNCİ MOTOR KAPAĞI VAKASI
Geçtiğimiz çarşamba günü Şilili Sky Airlines'a ait bir Airbus A319 tipi uçak, Santiago-Copiapo seferini yaptığı sırada sol motorunun kapağı kopmuştu. Airbus uçakları 3 gün içerisinde iki motor kapağı kopma olayına karışmış oldu.



Tiger Air'in de motor kapağı koptu

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Gunhana ~ 9 yıl önce
Uçarken görmene gerek yoki gerçekleşebileceğini biliyorsun hemde daha kotulerının de. Bınme bence hıc.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
klik ~ 9 yıl önce
o kapaklar bilmiyorum ama klips ile monteli olabilir klips eski ise açılırsa dağılır gider kapak.Vidalı olduğunu düşünemiyorum yoksa komple dağılır. Airbuslar klipsli ise hepsinin değişmesi gerekebilir. Boeing lerin o kapaklarının kilit sistemi nasıl acaba ? klips li ise onlara da aynısı olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM LİSANSİ ~ 9 yıl önce
Sivil havacılıktan Lisanli personel UÇAK TEKNİSYENİ CS çalıştırmazsan yetişkin teknisyen çaliştirmazsan daha çok şeyler olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HEP AIRBUS!! ~ 9 yıl önce
AIRBUS ISTE!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gunhan ~ 9 yıl önce
Ucarken gorsem havada bu olayi o havayoluna yolcu olarak bir daha binmemeyi tercih ederim.Hangisinde olursa olsun mesele bu olursa yolcuya bu durumu anlatsan bile yolcu sonuca bakar.sonucta kapak koptu havayolu guvenli degil der gecer.bunun egitimle cehaletle alakasi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wolverine ~ 9 yıl önce
Easa sib yayınladı bunlar için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Part 3 ~ 9 yıl önce
Değerli dostlar joint aviation requeriments yani sivil havacılık gereklilikleri havayolu firmalarına bir yüksek atlama çıtası çeker bunu yukarıya çıkartmak kaliteyi arttırır ve bu olaylar gözden kaçmaz.İddia ediyorum jar 145 işi ucuza maletmek için yazılmıştır maliyet azalıcak farklı personel ücretleri oluşup çalışanları hem birbirine düşman eder hemde mesleki erozyonu getirir.Uçak markası konusunda farklı görüşler yıllardır var bütün dünya pilot teknisyen cabin attendent bu iki markayı kıyaslar durur,boeing 707den günümüze kadar hiç değişmeden sistemleri getirir örnek spoiler mikser belki 70yıldır halen fabrika çıkışlı uçakta vardır ve eski bir sistemdir fakat sağlıklı çalışır.Airbus sağlıklı çalışsa bile yetinmez sürekli geliştirir örnek su ikmal panelindeki owerflow valve manuel kontrollü elektriki çalışan ball type valve dir,30,50inch pound luk bir el kuvveti ile enerjilenir sonra motoru devreye girer ve açılır bunları çalıştırmak için dünyanın her yerinde eğitimli personele ihtiyaç vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
JAR ~ 9 yıl önce
JAR mı kaldı artık?
Devamı ~ 9 yıl önce
Az önce yayınladığım yazını devamı uçak markası modeli fark etmez havacılık tarihi kanla yazılmıştır ve her türlü tedbir alınmıştır bunların harfiyen uygulanması esastır.Ancaaak Jar 145 kalifikasyonu düşürmektedir certifaying staff sayısı az A category fazla herkesi cs in kontrol etmesi mümkün değildir.Bir başka konuda inspectorlerin artık sadece b1ve b2yi kontrolünü sadece work order üzerinde yapması denetimi bitirmiş ve cs in yükünü arttırmıştır.İşte bu sebepten jar 145in hazırlanmasında grand father wright yani shdt 35 te dikkate alınıp inpector tekrar devreye sokulmalı ve cs sayısı minimumdan maksimuma çıkarılmalıdıt.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumlar felaket ~ 9 yıl önce
Motor kaportası olarak meslek erbapları arasında söylenir.Burda komuoyunun anlayacağı gibi kapak denmiş.Thy de olmuştu kalkışta thurust reverser cowl açılmış ve pylondan kopmuştu gövdeye çarpıp kabin basıncını kaçırmıştı uçak kalkışta olduğundan Airbus A310 ön basınçlamayı tamamen kaybetmişti ve hemen inişe geçmişti,yüksek irtifada olsaydı yani düz uçuşta uçağın gövdesi buz gibi çatırdar yarılırdı.Emniyet kemeri takılı olmayan yolcularda atmosfere fırlardı.Bu olayın ardından hemen kaporta latch larının tension ayarları mif ve ad olarak uygulandı.Böyle olaylar havacılık tarihinde hep yaşandı ancak airwortines directive ler hiç bir zaman gözden kaçırmaya gelmez motor kaportalarını kapatan teknisyen sorumludur ve latch ların açıkmı kapalımı olduğu visual check ile kontrol edilir her uçuşta yani preflight check uygulamasında.Ancak bu ve benzeri olayları yakalamak için titiz ve şüpheci olmak gerekir.Md 92 uçağındada kargo kapısı yükleme boşaltma çalışanı tarafından kapatılırsa ve benim gibi bir teknisyen tarafından yumruk atılarak kapıya kapının kapalı görünüp sw nin bastığı ve kokpitte açık ikazı görünmezse ve teknisyen kontrolünde bulunabilir her seferde cargo kapılarına yumruk atmaktan elimin ağrıdığını hatırlarım ama yapılması gereken teknisyenin iş yükünü azaltmak değil bilakis kargo kapılarının teknisyen tarafından kapatılmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ha ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar bu resimlerin Türk hava yolları,Onur,Atlas,vb diğer Türk havayolu şirketleriyle uzaktan yakından ilgisi ve alakası bulunmamaktadır.Güven ile uçağa binemeyeceğiz diyen yolcular acaba hergün bir fiil Skyairlines'lamı uçmakta,İnsanları gelyana getirici cümlelerden sakınmalısınız !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000