20 Temmuz 2017, Perşembe 11:08:13

THY'ye Siirt talebi

Vali Atik’in Başkanlığında Siirt Heyeti, uçak seferleri için İstanbul’a çıkarma yaptı. Vali Atik, Uçak seferleri konusunda ısrarcı olduklarını söyledi.
  • siirte uçak yoksa, kusura bakmayın benden artık size oy yok
  • "siirte uçsa ne uçmasa ne" yaklaşımı her ne kadar yanlış olsa da, detaylarını pek anlamadığım kaptan arkadaşın açıklamasına göre zor gözüküyor. thy ya kendisi ya da anadolu jet'i buraya uçuracak bir formül üretmeli. bayrak taşıyıcı dediğin her meydana uçar, daily şart değil mutlaka uçmalı.
  • THY şayet Embraer ya da Bombardier tarzı regional jet alırsa o zaman neden uçulmasın.Başka türlü inmez demiyorum ama o meydana gitmeyen, arka rüzgar 5-8 knot ile prosedür gereği sadede 24 e visual alçalmayan, 2000 metre uzunluğu 30 metre genişliği bilmeyenler buradan sadece bol keseden sallar. Siirtin Taf-Metarı gel hava açık der! gidersin limitlerdesindir. Divert etsen uçakta asker var karayoluyla nasıl gidecek etmesen inişte zorlanacaksın rüzgarla vs vs. Emniyeti elden bırakmazsın ama zor operasyondur. Meydan category C...Ne diyeyim Airbus Boeing bilmem ama o meydandan MTOW u 50000 kg dan fazla jet zor kalkar. Kalksa da OEI şartlarını karşılamaz çünkü kalkışı 06 dan yapacak ve kalkışta karşıda direk tepe var. Neyini anlatayım değerli havacılar yapılsaydı bugüne kadar çoktan yapılırdı.Saygılarımla...
  • 319 bu işi görür, haftada 5 defa İST.
  • Once Jet Fadıl yada veya Siirtli Şemsi Tebrizi yatirim yapsın il ve ilçeleri kalkinsin, sonrasında direkt uçuşlar zaten kendiliğinden başlar. Herşeyi devletten beklemeyin.
  • Alın bölgesel uçak uçun. Airbus boeing sevdasından kuruttunuz çapraz hatları. Borajet yıllarca sorunsuz uçtu tokat ve siirte. 2010 Borajetin atr lerle başladığı tarih. Sonra şirket kurulmadı hala. Havacılık gelişiyormuşmuş. Ayy gözüm.
  • İnşallah en kısa sürede güzel siirt istasyonumuza seferlerin düzenlenmesini bekliyoruz.
  • Bu iş öyle 30-40 milden hatta establish olmaya alışmış THY zihniyetlilerinin yapabileceği bir iş değil. Bakın görün her şeye bir kulp takıp oraya uçuş yapmayacaklar. Yürek yok, çünkü bilek ve bilgi hiç yok. Globally Foss denmesinin bir sebebi var. Hala beyaz yakalılar oturmuş jeppesen üzerinde birşeyler tartışıyorlar. Bakın bakın çok şey görürsünüz. Yıllarca oraya binlerce uçak indi kalktı. Onlar mı çok daha yetenekli, siz de onu kavrayacak kapasite mi yok? Borajet' in oraya cayır cayır inip kalkan pilotlarını ucube DLR, pilot alma politikanıza kurban ettiniz birde. Oynamayan gelin yerim dar dermiş. Bunların maçası yemiyor.
  • Bence yine BORAJET gelsin ikrami çok güzeldi.Uçağı hızlıydı,konforluydu THY borajet sayesinde geliyordu onun uçaklarını kullanıyordu yoksa thy şimdiye kadar niye gelmiyor?
  • Siirtli bir Afrikalı kadar yokmu..Imkan varsa Thy siirt'e mutlaka uçmalı.

Vali Atik’in Başkanlığında Siirt Heyeti, uçak seferleri için İstanbul’a çıkarma yaptı. Vali Atik, Uçak seferleri konusunda ısrarcı olduklarını söyledi.

Borajet Hava Yolları’nın uçuşlarını durdurması sonrasında iptal edilen tarifeli uçak seferlerinin yeniden başlatılması amacıyla Siirt Valisi Ali Fuat Atik başkanlığındaki Siirt heyeti, Türk Hava Yolları Genel Merkezi’ ziyaret etti.

Siirt’te tarifeli uçak seferlerinin başlatılabilmesi için çabalar devam ediyor. Vali Atik bu amaçla Türk Hava Yolları uçuş işletmeden sorumlu genel müdürü yardımcısı Levent Yılmaz’la bir araya geldi.

Siirt halkı olarak hava seferlerinin yapılmasını istediklerini ve kendilerinin bunların temsilcisi olarak burada bulunduklarını belirterek, bu konuda kendilerine destek verilmesini istedi.

Hava seferlerinin olmaması Siirt’i olumsuz yönde etkilediğini ve yatırımcılar üzerinde de olumsuz bir algı yarattığını belirten Vali Atik, bu konuda ısrarcı olacaklarını ve il olarak bu konuda her türlü katkıyı yapacaklarını söyledi.

Levent Yılmaz da şirket olarak Siirt’e seferlerin başlatılması için çalışma içerisinde olduklarını belirterek, olaya ticari olarak bakmadıklarını söyledi.

Yılmaz, araştırma çalışmalarının olumlu sonuçlanmasını umduklarını, bunun sonuçlanması ile ifade ederek, seferlerin başlatılması için uçak temin edilebileceğini ifade etti.

Konu ile ilgili ayrıntılı  açıklama, Vali Atik tarafından Siirt dönüşünde yapılacak.





THY'ye Siirt talebi

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

ali ~ 7 yıl önce
siirte uçak yoksa, kusura bakmayın benden artık size oy yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sxz ~ 7 yıl önce
"siirte uçsa ne uçmasa ne" yaklaşımı her ne kadar yanlış olsa da, detaylarını pek anlamadığım kaptan arkadaşın açıklamasına göre zor gözüküyor. thy ya kendisi ya da anadolu jet'i buraya uçuracak bir formül üretmeli. bayrak taşıyıcı dediğin her meydana uçar, daily şart değil mutlaka uçmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E190 ~ 7 yıl önce
THY şayet Embraer ya da Bombardier tarzı regional jet alırsa o zaman neden uçulmasın.Başka türlü inmez demiyorum ama o meydana gitmeyen, arka rüzgar 5-8 knot ile prosedür gereği sadede 24 e visual alçalmayan, 2000 metre uzunluğu 30 metre genişliği bilmeyenler buradan sadece bol keseden sallar. Siirtin Taf-Metarı gel hava açık der! gidersin limitlerdesindir. Divert etsen uçakta asker var karayoluyla nasıl gidecek etmesen inişte zorlanacaksın rüzgarla vs vs. Emniyeti elden bırakmazsın ama zor operasyondur. Meydan category C...Ne diyeyim Airbus Boeing bilmem ama o meydandan MTOW u 50000 kg dan fazla jet zor kalkar. Kalksa da OEI şartlarını karşılamaz çünkü kalkışı 06 dan yapacak ve kalkışta karşıda direk tepe var. Neyini anlatayım değerli havacılar yapılsaydı bugüne kadar çoktan yapılırdı.Saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ERAY CAN ~ 7 yıl önce
ARKADAŞ BIRAK HİKAYE ANLATMAYI DA TÜRKÇE KONUŞ AMA BERRAK OLSUN. BEN DİYORUM ÇANAKKALE BOĞAZI, SEN DİYORSUN AĞZI...
SİİRT FISTIĞI ~ 7 yıl önce
319 bu işi görür, haftada 5 defa İST.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jet ~ 7 yıl önce
Once Jet Fadıl yada veya Siirtli Şemsi Tebrizi yatirim yapsın il ve ilçeleri kalkinsin, sonrasında direkt uçuşlar zaten kendiliğinden başlar. Herşeyi devletten beklemeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neye bakıyorsunuz ~ 7 yıl önce
Alın bölgesel uçak uçun. Airbus boeing sevdasından kuruttunuz çapraz hatları. Borajet yıllarca sorunsuz uçtu tokat ve siirte. 2010 Borajetin atr lerle başladığı tarih. Sonra şirket kurulmadı hala. Havacılık gelişiyormuşmuş. Ayy gözüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MY ~ 7 yıl önce
İnşallah en kısa sürede güzel siirt istasyonumuza seferlerin düzenlenmesini bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yemez ~ 7 yıl önce
Bu iş öyle 30-40 milden hatta establish olmaya alışmış THY zihniyetlilerinin yapabileceği bir iş değil. Bakın görün her şeye bir kulp takıp oraya uçuş yapmayacaklar. Yürek yok, çünkü bilek ve bilgi hiç yok. Globally Foss denmesinin bir sebebi var. Hala beyaz yakalılar oturmuş jeppesen üzerinde birşeyler tartışıyorlar. Bakın bakın çok şey görürsünüz. Yıllarca oraya binlerce uçak indi kalktı. Onlar mı çok daha yetenekli, siz de onu kavrayacak kapasite mi yok? Borajet' in oraya cayır cayır inip kalkan pilotlarını ucube DLR, pilot alma politikanıza kurban ettiniz birde. Oynamayan gelin yerim dar dermiş. Bunların maçası yemiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gel gel gel ~ 7 yıl önce
Bence yine BORAJET gelsin ikrami çok güzeldi.Uçağı hızlıydı,konforluydu THY borajet sayesinde geliyordu onun uçaklarını kullanıyordu yoksa thy şimdiye kadar niye gelmiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 7 yıl önce
Siirtli bir Afrikalı kadar yokmu..Imkan varsa Thy siirt'e mutlaka uçmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000