25 Ağustos 2012, Cumartesi 10:38:12

THY'YE BÜYÜK TEHDİT

Küresel hacker grubu Anonymous’un Türkiye’deki ayağı, 305 çalışanı işten çıkaran THY’yi tehdit etti. “Ciddi mali zarara uğratırız”
  • Hacker grubunu destekliyorum, bunlara müstahaktır.
  • çok merak ediyorum Kurumsal gelişim ve bilgi teknolojileri başkanlığı personeli ne yapıyor bu saldırılar karşısında. sevgili proje yöneticisi arkadaşlarımız şimdiden, saldırılara karşı önlem alacak bir program vb paketleri almak için araştırma yapıyorlardır. Çünkü kendileri bu vb programları yapamazlar her ne kadar bilgisayar mühendisi olsalarda. Yazılımın y sinden anlamazlarda ondan. Aldığınız paranın hakkını verin KGBT personeli. Bu şirkete verdiğiniz zarar artık yeter Altyapısı okadar yetersizki, diğer şirketlerin kat kat gerisinde kalmış THY sizlerin yüzünden. Çok eminim bu saldırılar karşısında hiçbirşey yapamayıp, sadece monitor ediyorsunuzdur :)...Üst yönetimi göreve çağırıyorum, KGBT başkanlığında artık birşey değişmeli, gerçek ARGE ve üretim yapıcak şekilde design edilmeli..Saygılar
  • Thy.Teknik genel md.kadar şirkete zarar veren kimse yok. Kendi yerine rakip gördüğü kisiyi hemen biryolunu bularak harcıyor. Kendi hiçbir kurala ve yönetmeliğe uymadan kral gibi yönetmesi tüm teknik çalışanları rahatsız ediyor. Hiçbir hükumet yetkilisinden bugüne kadar ne hesap soruldu nede soruşturma açıldı. Tarafsız bir teftiş gönderilse yaptıgı usulsüzlüklerden Murat boyu hapis cezası , bütün malvarlığında el konur.
  • Havlayan köpek ısırmaz yazan bi arkadas vardı.. Sahi noldu ona? :))
  • Buradan yorum yaziyoruz diye tehdit edenler; ne yapacaksiniz? İsimizden olmusuz, aciz, gozumuz kara.. Bir daha mi isten atacaksiniz? Sucumuz bu sefer ne?? Yorum yazdik o.. Yok yaa.. İyice suriye, kaddafinin libyasi yaptiniz memleketi.. Suzi gidi cakma esad lar sizi..korku imparatorlugu yaptiniz iyice guzelim ulkemi..
  • hhahaaa :)) dinsizin hakkından imansız gelir..tebrik ederim atılan çalışanları desteklediğiniz için..
  • bu tip gaddar yönetimler olduğu müddetçe,kuruma-şirkete saldırıların olması gayet normal.madem yapıyorsun,karşılığını da görürsün.ama öyle ama böyle..daha bunlar ne ki..arkası,gerisi durmayacak..
  • havalimanindaki sistemler icin hacker grubuna gerek yok. dokunsan ucuyor zaten...:)
  • Anonymous Turkey ‏@AnonsTurkey Airporthaber'de yorumlarda 305 kişi ve sendikanın bize saldırı isteği yaptığı belirtiliyor. >>Anonymous Turkey ‏@AnonsTurkey Hiç bir istek gelmedi, tamamıyla kendi insiyatifimizle yaptığımız bir saldırıdır. #THYGoreve
  • THY'nin ciddi mali zarara uğraması için hack edilmesine ihtiyacı yok ki. Şimdiki yönetim iş başında olsun ve kadrolaşmaya devam etsin. Zaten mali açıdan iflahını keserler THY'nin. Önceden de hacker lar mı vardı da THY bu kadar zarar ediyordu?

Dünyanın önemli şirketleri için büyük tehdit haline gelen hackerlar, şirketlere yönelik tehditlerini sürdürüyor. En bilindik küresel hacker grubu Anonymous’un Türkiye ayağı da Türk Hava Yolları’nı mali zarara uğratmakla tehdit etti.

Twitter sayfasından tehdit savuran Anonymous Turkey grubu, “Türk Hava Yolları grevden dolayı attıkları işçileri tekrar işe aldı mı? Almadıysa ciddi bir mali zarara uğratmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Grubun bu  tehditvari düşüncesinin hayata geçirilmesini önlemek için THY’nin nasıl bir yol çizeceği bilinmezken, işten atılanların geri alınmaması halinde  THY’nin, resmi internet sayfasının kapatılması tehlikesi ile karşı karşıya kalması bekleniyor.

THY’YE SALDIRMIŞLARDI
Bu arada tıpkı Anonymous gibi hacker saldırılarında bulunan  Redhack grubu, Unammed Anarchy adındaki başka bir hacker gurubu’nun da desteğiyle THY’nin internet sitesini çökertmiş, 29 Mayıs sonrası işten çıkarılan 305 THY çalışanına destek vermişti. Hackerların saldırısı sonrası THY, bir gün süresince resmi internet sayfasını kullanamamıştı.

Anonymous, çeşitli siyasi olayları, genellikle devlet teşkilatlarına ait sitelere saldırılar düzenleyerek protesto eden aktivist grubu olarak biliniyor. Bugüne kadar sayısız eylem gerçekleştiren grup şirketleri milyonlarca dolarlık zarara uğrattı.

THY'YE BÜYÜK TEHDİT

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

oh olsun! ~ 12 yıl önce
Hacker grubunu destekliyorum, bunlara müstahaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KGBT başkanlığı ne yapıyor. ~ 12 yıl önce
çok merak ediyorum Kurumsal gelişim ve bilgi teknolojileri başkanlığı personeli ne yapıyor bu saldırılar karşısında. sevgili proje yöneticisi arkadaşlarımız şimdiden, saldırılara karşı önlem alacak bir program vb paketleri almak için araştırma yapıyorlardır. Çünkü kendileri bu vb programları yapamazlar her ne kadar bilgisayar mühendisi olsalarda. Yazılımın y sinden anlamazlarda ondan. Aldığınız paranın hakkını verin KGBT personeli. Bu şirkete verdiğiniz zarar artık yeter Altyapısı okadar yetersizki, diğer şirketlerin kat kat gerisinde kalmış THY sizlerin yüzünden. Çok eminim bu saldırılar karşısında hiçbirşey yapamayıp, sadece monitor ediyorsunuzdur :)...Üst yönetimi göreve çağırıyorum, KGBT başkanlığında artık birşey değişmeli, gerçek ARGE ve üretim yapıcak şekilde design edilmeli..Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Teknik ~ 12 yıl önce
Thy.Teknik genel md.kadar şirkete zarar veren kimse yok. Kendi yerine rakip gördüğü kisiyi hemen biryolunu bularak harcıyor. Kendi hiçbir kurala ve yönetmeliğe uymadan kral gibi yönetmesi tüm teknik çalışanları rahatsız ediyor. Hiçbir hükumet yetkilisinden bugüne kadar ne hesap soruldu nede soruşturma açıldı. Tarafsız bir teftiş gönderilse yaptıgı usulsüzlüklerden Murat boyu hapis cezası , bütün malvarlığında el konur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havlayan ısırmaz.. ~ 12 yıl önce
Havlayan köpek ısırmaz yazan bi arkadas vardı.. Sahi noldu ona? :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tehditlere karnimiz tok ~ 12 yıl önce
Buradan yorum yaziyoruz diye tehdit edenler; ne yapacaksiniz? İsimizden olmusuz, aciz, gozumuz kara.. Bir daha mi isten atacaksiniz? Sucumuz bu sefer ne?? Yorum yazdik o.. Yok yaa.. İyice suriye, kaddafinin libyasi yaptiniz memleketi.. Suzi gidi cakma esad lar sizi..korku imparatorlugu yaptiniz iyice guzelim ulkemi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyiymiş :) ~ 12 yıl önce
hhahaaa :)) dinsizin hakkından imansız gelir..tebrik ederim atılan çalışanları desteklediğiniz için..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
müstahak.. ~ 12 yıl önce
bu tip gaddar yönetimler olduğu müddetçe,kuruma-şirkete saldırıların olması gayet normal.madem yapıyorsun,karşılığını da görürsün.ama öyle ama böyle..daha bunlar ne ki..arkası,gerisi durmayacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iceriden biri ~ 12 yıl önce
havalimanindaki sistemler icin hacker grubuna gerek yok. dokunsan ucuyor zaten...:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TWİT GÜNLÜĞÜ ~ 12 yıl önce
Anonymous Turkey ‏@AnonsTurkey Airporthaber'de yorumlarda 305 kişi ve sendikanın bize saldırı isteği yaptığı belirtiliyor. >>Anonymous Turkey ‏@AnonsTurkey Hiç bir istek gelmedi, tamamıyla kendi insiyatifimizle yaptığımız bir saldırıdır. #THYGoreve

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ciddi mali zarar mı? ~ 12 yıl önce
THY'nin ciddi mali zarara uğraması için hack edilmesine ihtiyacı yok ki. Şimdiki yönetim iş başında olsun ve kadrolaşmaya devam etsin. Zaten mali açıdan iflahını keserler THY'nin. Önceden de hacker lar mı vardı da THY bu kadar zarar ediyordu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000