18 Nisan 2015, Cumartesi 11:52:13

THY'YE BİR BOMBA İHBARI DAHA

Türk Hava Yolları'nın Basel uçağına dün bomba ihbarı yapılmış, uçak AHL'ye dönmüş ve asılsız olduğu anlaşılmıştı. Bu olaydan 12 saat sonra bir bomba vakası daha yaşandı.
  • Bu notları bırakan isimler büyük olasılıkla personeller. Dikkat edilirse ya yerde ya havalandıktan kısa süre sonra bu notlar bulunuyor. O wc civarındaki tüm yolcuları sorgulasınlar. Olmadı mı bu uçaklarda doğrudan ya da dolaylı olarak( bunlar ekip de olabilir, arkadaş ilişkisi gibi vs) çalışan yer hizmetlerini sorgulasınlar. Görünen o ki sadece gün kurtarılıyor bomba yok deyip uçaklar uçuşlara gönderiliyor.mevzu bomba değil başka..
  • Thy´nin itibarı: 0
  • THY , tuvaletteki pecete /havlu ureten firmayada bir sormali. Acaba peceteler ambalajlanmadan once birileri aralarina "Bomba Var" yazili bir not ilistirip oylemi ambalajliyor?? Peceteler -havlular cekildikce aradan dusuyor o not???
  • Bomba var yazisi security check yapilan yerdemi cikiyor , bu bir . Orda cikiyorda havada yazilmis cikmiyorsa yerde yada havada , bu iki. Neye yazilmis ? Dergi parcasi yada gazete , yada siradan bi kagit , tum koltuklardaki dergilerin gazetelerin sayfalarina tek tek bakarim. Son zamanlarda bomba ihbari yapilan ucuslarda ortak yolcu varmi ona bakarim . Ama kanimca yerde yaziliyor bu not. TGS deki birilerinin kotu bi sakasi. Havada kimse not yazip farkedilsinde geri donsek demez. Olsa bile 4 ucustada o adam denk gelmez.
  • Bunlar thy ye bise anlatmak istiyorlar diyorlar ki eger bize dokunursaniz neler olabilir. Sadece yalanci bir ihbarla ne kadar zarar veriyo lar varin Yalan olmayan bomba ve diger yapabilecekleri seyleri siz dusunun .zamaninda sizi dolduranlar varsin versin hesabini
  • tuvaleti her kullanan yolcudan sonra bir kabin memuru kontrol etse böyle bi durum yaşanmaz. bukadar basit
  • çözüm, Gözen ve k-9...israil ve ingiltere uçuşlarında nasıl arıyorlar? onların canı daha mı değerli? aynı şeyi diğer uçaklara da yapman gerekir.personelin yetişemediği durumlarda alırsın 40-50 tane k-9 kurt köpeği 5 dakikada koklayıp çıkarlar kabini...oldu bitti işte...40-50 tanesi aynı anda girmiyor tabi havalimanı için yeterli sayı olarak söylüyorum...isveç gibi yerlere inince nasıl hemen karşına köpek çıkıyor...özellikle bize yapıyorlar...aynısını senin yapman gerekir...ayrıca uyuşturucuya duyarlılar...yakalayınca affetmez o köpek...1 taşla 2 kuş...mesela afrika seferleri gibi... onun dışında airbus ve boeing e bilgi vermeden hatta onlardan izin almadan uçağa elektronik takamazsın yani kamera gibi ben vatandaş olarak biliyorsam sizin hayli hayli bilmeniz gerekir... ihbar konusuna gelince ; şikayeti veya ihbarı yapan kişiyi derhal emniyet müdürlüğündeki gerekli masaya aktarırsın ama bekletmeden...orası arayan kişinin yerini ve numarasını görür zaten...arka sokaklar dizisi gibi...
  • Uçak içi harekete duyarlı kameralar kameralar takılıp 24 saat Gözetleme yapılsın
  • Arkadasin biri ne zafiyeti kagit kalemide mi toplasinlar demis, iyi demis. Be dingil guvenlik zafiyetin yoksa neden iki satir yaziya itibar edersin? Hayir havaci degilim, isin ic yuzunden prosudurden de anlamam yalan yok. Lakin arkadasim adama sormazlarmi bu kadar ihbar yapiliyor eyv senin kendinden kuskun mu varda bu kadar oyuncak oldun uc bes itin elinde! Abi cek personelini ( yer, guvenlik, vs.) Emin olmadigina yol ver saglamlarini al. Gerci sende haklisin en iyisi psikopat tunele carpar, ucak düşürür, ucaga carpar. Bos is bunlar, insan hayati muhakkak değerli, zamanida oyle! Patlatacak adam bomba var yazmaz, acar ucakta bomba var talebim bu der alırsa alir almassa patlatir. Nokta.
  • uyanin artik. bunlari yapan yolcu degil. ucak yerdeyken ucaga girip cikan herkes şüpheli.. akliniza kim geliyorsa. yolcu bu kadar acimasiz akilsiz gerizekali olamaz..

Dün, İstanbul-Basel seferini yapan uçağın tuvaletinde " Bomba var " yazılı notun bulunmasının ardından uçak Atatürk Havalimanı'na dönmüş ve ihbarın asılsız olduğu anlaşılmıştı.

Olayın üzerinden 12 saat geçmeden, Türk Hava Yolları'nın TK 52 sefer sayılı saat 01.15'te İstanbul-Tokyo seferini yapacak olan Boeing B777-300ER tipi uçağın tuvaletinde de yine uçakta bomba olduğuna ilişkin bir not bulundu.

Uçak bunun üzerine güvenli bir alana çekilerek aranırken ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Tokyo seferini gerçekleştirecek uçak ise yaklaşık 4 buçuk saatlik rötarın ardından havalanabildi. 

THY'YE BİR BOMBA İHBARI DAHA

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu notları bırakan isimler büyük olasılıkla personeller. Dikkat edilirse ya yerde ya havalandıktan kısa süre sonra bu notlar bulunuyor. O wc civarındaki tüm yolcuları sorgulasınlar. Olmadı mı bu uçaklarda doğrudan ya da dolaylı olarak( bunlar ekip de olabilir, arkadaş ilişkisi gibi vs) çalışan yer hizmetlerini sorgulasınlar. Görünen o ki sadece gün kurtarılıyor bomba yok deyip uçaklar uçuşlara gönderiliyor.mevzu bomba değil başka..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ipad ~ 9 yıl önce
Thy´nin itibarı: 0

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
THY , tuvaletteki pecete /havlu ureten firmayada bir sormali. Acaba peceteler ambalajlanmadan once birileri aralarina "Bomba Var" yazili bir not ilistirip oylemi ambalajliyor?? Peceteler -havlular cekildikce aradan dusuyor o not???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bomba var yazisi security check yapilan yerdemi cikiyor , bu bir . Orda cikiyorda havada yazilmis cikmiyorsa yerde yada havada , bu iki. Neye yazilmis ? Dergi parcasi yada gazete , yada siradan bi kagit , tum koltuklardaki dergilerin gazetelerin sayfalarina tek tek bakarim. Son zamanlarda bomba ihbari yapilan ucuslarda ortak yolcu varmi ona bakarim . Ama kanimca yerde yaziliyor bu not. TGS deki birilerinin kotu bi sakasi. Havada kimse not yazip farkedilsinde geri donsek demez. Olsa bile 4 ucustada o adam denk gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bunlar thy ye bise anlatmak istiyorlar diyorlar ki eger bize dokunursaniz neler olabilir. Sadece yalanci bir ihbarla ne kadar zarar veriyo lar varin Yalan olmayan bomba ve diger yapabilecekleri seyleri siz dusunun .zamaninda sizi dolduranlar varsin versin hesabini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 9 yıl önce
tuvaleti her kullanan yolcudan sonra bir kabin memuru kontrol etse böyle bi durum yaşanmaz. bukadar basit

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanee... ~ 9 yıl önce
çözüm, Gözen ve k-9...israil ve ingiltere uçuşlarında nasıl arıyorlar? onların canı daha mı değerli? aynı şeyi diğer uçaklara da yapman gerekir.personelin yetişemediği durumlarda alırsın 40-50 tane k-9 kurt köpeği 5 dakikada koklayıp çıkarlar kabini...oldu bitti işte...40-50 tanesi aynı anda girmiyor tabi havalimanı için yeterli sayı olarak söylüyorum...isveç gibi yerlere inince nasıl hemen karşına köpek çıkıyor...özellikle bize yapıyorlar...aynısını senin yapman gerekir...ayrıca uyuşturucuya duyarlılar...yakalayınca affetmez o köpek...1 taşla 2 kuş...mesela afrika seferleri gibi... onun dışında airbus ve boeing e bilgi vermeden hatta onlardan izin almadan uçağa elektronik takamazsın yani kamera gibi ben vatandaş olarak biliyorsam sizin hayli hayli bilmeniz gerekir... ihbar konusuna gelince ; şikayeti veya ihbarı yapan kişiyi derhal emniyet müdürlüğündeki gerekli masaya aktarırsın ama bekletmeden...orası arayan kişinin yerini ve numarasını görür zaten...arka sokaklar dizisi gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uçak içi harekete duyarlı kameralar kameralar takılıp 24 saat Gözetleme yapılsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadasin biri ne zafiyeti kagit kalemide mi toplasinlar demis, iyi demis. Be dingil guvenlik zafiyetin yoksa neden iki satir yaziya itibar edersin? Hayir havaci degilim, isin ic yuzunden prosudurden de anlamam yalan yok. Lakin arkadasim adama sormazlarmi bu kadar ihbar yapiliyor eyv senin kendinden kuskun mu varda bu kadar oyuncak oldun uc bes itin elinde! Abi cek personelini ( yer, guvenlik, vs.) Emin olmadigina yol ver saglamlarini al. Gerci sende haklisin en iyisi psikopat tunele carpar, ucak düşürür, ucaga carpar. Bos is bunlar, insan hayati muhakkak değerli, zamanida oyle! Patlatacak adam bomba var yazmaz, acar ucakta bomba var talebim bu der alırsa alir almassa patlatir. Nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
uyanin artik. bunlari yapan yolcu degil. ucak yerdeyken ucaga girip cikan herkes şüpheli.. akliniza kim geliyorsa. yolcu bu kadar acimasiz akilsiz gerizekali olamaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000