13 Eylül 2014, Cumartesi 09:36:35

THY'NİN YENİ İŞTİRAKİ FAALİYETE HAZIR

Türk Hava Yolları'nın LC Waikiki markasının ortaklarından Vahap Küçük ve Hyundai bayisi Maslak Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin sahibi Onur Soysal ile ortaklaşa kurduğu Vergi İadesi Aracılık A.Ş'nin kuruluşu resmen gerçekleşti.
  • THY AO da yuzlerce paralel sef,uzman mudur , baskan ve dahi gen md yrd si hala yerinde kale gibi duruyor. Unutturulmaya calisilan bu paralel konusu ne oldu , cumbaba takipte .
  • Thy'den kazananlar...
  • Yine zengin edecekler birilerini. Bu işi devlet veya thy tek başına yapabilirdi. Olmadı tgs varken lc waikiki kim oluyor
  • H. Topcu buradanda maas alsin, az gelmis olabilir diger aldiklari. Yeni sirket yeni yonetim kurulu baskanligi. Yeni maas. Sansin bol olsun:)

Türk Hava Yolları, LC Waikiki markasının ortaklarından Vahap Küçük ve Hyundai bayisi Maslak Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin sahibi Onur Soysal’ın ortak şirket kuracakları ağustos ayında Rekabet Kurulu’na yapılan bir müracaatla ortaya çıkmıştı.

Bu ortaklık geçen hafta resmileşti. Vergi İadesi Aracılık A.Ş. unvanıyla yeni şirketin kuruluşu gerçekleşti.

1 milyon TL sermaye ile kurulan şirketin ortaklık yapısı ilginç. THY’nin yeni şirketteki ortaklık yapısı yüzde 25 olurken, Vahap Küçük’ün ortaklık payı yüzde 35 oldu. Şirketin büyük hissedarı ise Hyundai bayiliği yapan Onur Soysal oldu.

Şirketin yönetim kurulu başkanı THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu olurken, Vahap Küçük ve Onur Soysal yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak.

Şirket merkezi olarak ise Vahap Küçük’e ait VK Holding’in Halkalı’daki yeri belirlendi. Yeni şirketin faaliyet amacı, “Türkiye'de ikamet etmeyen yolcuların satın alarak yurtdışına götürdükleri malların satın alınması sırasında ödenen KDV'nin iadesine yönelik aracılık hizmeti sunmak” olarak belirlendi.

Vergi kanunlarına göre, ülkemize turist olarak gelen kişiler bazı malların KDV'sinden muaf tutuluyor. Ancak her satış noktasında ‘tax free’ hizmeti verilmiyor. Kurulacak şirket de bu kapsamda ödenen KDV’nin iadesi işini yapacak. Daha çok noktada bu hizmetin verilmesini sağlayacak. Satın alma sırasında ödenen KDV’ye karşılık verilen belge, havaalanlarında ibraz edilerek, KDV’nin iadesi sağlanacak.(Para Dergisi)

THY'NİN YENİ İŞTİRAKİ FAALİYETE HAZIR

Yorumlar

Paralel mevzuu ? ~ 10 yıl önce
THY AO da yuzlerce paralel sef,uzman mudur , baskan ve dahi gen md yrd si hala yerinde kale gibi duruyor. Unutturulmaya calisilan bu paralel konusu ne oldu , cumbaba takipte .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thy'den kazananlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yine zengin edecekler birilerini. Bu işi devlet veya thy tek başına yapabilirdi. Olmadı tgs varken lc waikiki kim oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
H. Topcu buradanda maas alsin, az gelmis olabilir diger aldiklari. Yeni sirket yeni yonetim kurulu baskanligi. Yeni maas. Sansin bol olsun:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000