20 Nisan 2015, Pazartesi 09:09:34

THY'NİN TÜRK KAPTANLARI YABANCILARDAN ŞİKÂYETÇİ

Bugün Gazetesi yazarlarından Aykut Işıklar, bugünkü köşesinde THY pilotlarına yer ayırdı ve sohbet ettiği bir THY pilotunun isyanını yazdı.
  • Selamlar. Öncelikle herkese iyi Akşamlar dilerim. İlk defa böyle bir yazıya katılma şansını buluyorum. Umarım yayınlanır. Başlangıç olarak söylemek istediğim, Amerika ve Avrupa'daki firmalarda bulunan ve sonradan Türkiye ye çalışmaya gelen biri olarak, maalesef ki Türkiye'de ki (sanıyorum askeri zihniyetten kaynaklaniyor) bir çok kaptanın bana yani ikinci pilota, ve de kokpit ekiplerine karşı yaptığı tutarsızca hareketler. Kokpit disiplini adına kendi ego ve tatmini için yaptıkları hareketler ve denge unsuru bulunmayan akla hayale gelmeyecek şeyleri barındırmasi. İngiliz Romen amerikan fransız Hindistan'li kaptanlar la çok uçtum ve hepside gerçekten mükemmel insanlardı. Aralarında bazen sorunlu tipler çıkıyordu ama tek tük tu. O yüzden burada yazılan baştaki yazıya katılmıyorum. Maalesef kaptanlarımiz ingilizce konusunda çok Pasifler. Bazen benim İngilizcemi eleştirecek haddi kendilerinde bulabiliyorlar. Yanlış anlaşılmak istemem ama ana dilim ingilizce. öyleyse bu ego niye ?
  • Bırakın su yabancı hayranlığını İcin de Turk olana allerjim var desenize siz ? Ama kaşınmaya devam edeceksiniz ..Turk pilotlara güveniyoruz ..onlar kendilerine güveniyorlar , kendini ezik ve yetersiz hissedenler e yapacak BİRSEY yok ..
  • Kaç yıllık havacılık tarihinde böyle bir olay oldu şimdi bütün pilotlar ayar olmuş arkadaş bu işe çözüm yolu şart artık kabinde 3 kişimi 5 kişimi nasıl olucak merak konusu
  • Biz turkler hic bir seyde mukemmel degiliz. Hatta sonlarda izliyoruz en siradan gelismeleri. Tek pilotluk konusunda cag atladik. Tabi asker pilotlar haric. Saf turk pilotlari THY neden ise aliyor anlayabilmek imkansiz. Yazik oluyor o kadar da para harcadilar. Hemen ker sektorde yiginla issiz var. Ama saf turk pilotlari asla issiz kalmamali. Elin yabancisini ise al turku alma bu ne ya. THY pilotlarinin hepsinin saf turklerden olustugunu gormek kismet olur insallah!
  • Hi all, very happy for 20 percent good luck
  • Al iste bi yasli daha cikmis ordan diyo ki 25 yildir tk dahim yabancilar buyuk problem. Ne si buyuk problem mesela? Nesini gordun? Gorememissindir ki gorsen de anlamamissindir. Geri kafalinin tekisin. Iki tane ingilizce cumleyi bir araya getirip kuramadan avrupalara uctun bugune kadar. Ve hep sunu yaptin avrup ucuslarinda, yandakini pm yaptin kendin uctun ki telsiz isini o halletsin. Buraya kadarmis diyemiyorum malesef hala haksiz yere tonla para almaya devam ediyorsunuz sirketten. Bi defolun gidin artik surdan ve sirket ileri gitsin. Yabancilar bu sirkete crm i getirdiler. Neden fo lar yabancilarla ucmaktan zevk aliyor sizce? Batirdiniz be sirketi.
  • Adam kafa bulmuş magazinci değilmi
  • Türk pilotlar ingilizceyi mükemmel öğrensinler. Abartmıyorum zürichde kalkıştan önce kule kokpit konuşmalarını dinledim. İnanın kule birkaç sefer aynı şeyi tekrarlamak zorunda kaldı. Pilotun anlamadığını anladığı için. Maalesef Üzücü ama gerçek
  • mesele yabancı pilot falan değil kardeşim. mesele bu küstahlık. mesele bu zihniyet. türk pilotlar haklı oldukları yabancı pilot meselesinde öyle argümanlarla geliyorlar, bu site de o argümanlı öyle şişiriyor ki tıklanma almak için... haklı olduğunuz yerde haksız duruma düşüyorsununuz. sadece pilotlar mı öyle? hayır. bu ülkede artık herkes yanındakine tepeden bakıyor. herkes ne olacağım değil ne oldum diyor. çıkmış uyuyamıyorum diyor. akıl alacak gibi değil. ben doğma büyüme türkiyeliyim ve türküm ama bunca yıl bu insanların arasında nasıl yaşadım nasıl büyüdüm anlamıyorum artık. kendimizie gelmemiz lazım. bu kafayla ne thy kalır ne istanbul kalır elimizde. her şeyi berbat ediyoruz, kinimizde nefretimizde boğulacağız. kendinize gelin artık.
  • ha yani türk kaptanların hepsi son derece normal psikolojik durumda, sıfır ego, tatlı tatlı uçuyorlar.

Bugün Gazetesi yazarlarından Aykut Işıklar, bugünkü köşesinde THY pilotlarına yer ayırdı ve sohbet ettiği bir THY pilotunun isyanını yazdı. Kaptanın, yabancı pilotlardan yana şikayetçi olduğunu ifade eden Işıklar, onların psikolojik durumlarını da sorguladı.

İşte Aykut Işıklar'ın köşesi;

Bir eğlence yerinin kulisinde, sanatçı arkadaşlarımla konuşurken odaya daldı. “Ben THY kaptan pilotlarından bilmem ne... Az kaldı. İki yıl sonra emekli olacağım, Yunan adasında yaşayacağım. Evimi bile satın aldım” diyerek yaşam öyküsünü özetledi. “Sizin de o üşütük Alman pilot gibi, kullandığınız uçağı dağlara çarpmayı düşündüğünüz oldu mu” diye sorunca… Meğerse bütün THY pilotları bu konuda çok dertli imiş. Beni gazino kulisinde karşılaştığı sıradan vatandaş gibi gördüğü için anlatmaya başladı. “Bakalım ne zaman bir THY uçağı dağa çakılacak, 200-300 masum insan hayatını kaybedecek? THY’de şu sıralar 600’e yakın yabancı pilot var. Uçuşlarda yardımcı pilotumun adını bile bilmiyorum. Tek kelime etmeden saatlerce yan yana oturuyoruz. Bu iğrenç olaydan sonra Amerika uçuşlarında uyumaya gidemiyorum. Herhangi bir tehlike anında nasıl ortak karar alacağız belli değil. Benim bildiğim 150 Alman var. Hepsi de şu Fransa’da Alpler’e çakılan Alman firması Germanwings’ten gelmeler. Almanya’da pilot sertifikası almak çok kolay. Otomobil ehliyeti gibi bir kursa giriyorsun. İki ay sonra ‘pilot’ diploması veriyorlar. Üstelik tek pervaneli uçakta eğitim alıyorlar. Andreas Gunter Lubitz ismindeki ruh hastası beyefendinin toplam uçuşu 630 saat. Ama yardımcı pilot koltuğuna oturduğu uçak Airbus 320… Onun her tarafı tecrübe olsa ne olur?”

Yine konuya girdim: “Ancak Marsilya Savcısı resmi açıklama yaptı. Pilot Lubitz, kaptan pilotu önce lavaboya göndermiş. Kokpiti içeriden kilitlemiş. Uçağı hızlandırmış, bilinçli ve isteyerek dağa çarpmış. Daha sonraki araştırmalarda pilotun akli dengesinin bozuk olduğu ortaya çıktı. Sevgilisine hep ‘Göreceksin öyle bir şey yapacağım ki, havacılık tarihine geçeceğim. Dünya beni hiç unutmayacak’ diye ilginç şeyler yazıyormuş. Alman kanunlarına göre, hastaneler, hastası hakkında kimseye bilgi veremezmiş. Hatta uçak şirketi pilotunu soramazmış. Doktorlar ‘Bu adamın pilot olması sakıncalı’ raporu vermiş ama İnsan Hakları Yasası’na göre Germanwings’e bunu bildirmemiş. Peki THY, çalıştırdığı yabancı pilotların aklı durumunu biliyor mu?” İsmini bile bilmediğim pilot kahkahayı bastı: “Kimin ne olduğunu bilmesine imkan yok. THY şu sıralar yabancı pilotlara en iyi para veren işyeri durumunda. Bu yüzden, delisi akıllısı THY’ye koşarak geliyor. Allah bu pilotların kullandığı uçaklarda seyahat eden masum insanlara acısın.”

THY'NİN TÜRK KAPTANLARI YABANCILARDAN ŞİKÂYETÇİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (104)

Tecrübeli FO ~ 8 yıl önce
Selamlar. Öncelikle herkese iyi Akşamlar dilerim. İlk defa böyle bir yazıya katılma şansını buluyorum. Umarım yayınlanır. Başlangıç olarak söylemek istediğim, Amerika ve Avrupa'daki firmalarda bulunan ve sonradan Türkiye ye çalışmaya gelen biri olarak, maalesef ki Türkiye'de ki (sanıyorum askeri zihniyetten kaynaklaniyor) bir çok kaptanın bana yani ikinci pilota, ve de kokpit ekiplerine karşı yaptığı tutarsızca hareketler. Kokpit disiplini adına kendi ego ve tatmini için yaptıkları hareketler ve denge unsuru bulunmayan akla hayale gelmeyecek şeyleri barındırmasi. İngiliz Romen amerikan fransız Hindistan'li kaptanlar la çok uçtum ve hepside gerçekten mükemmel insanlardı. Aralarında bazen sorunlu tipler çıkıyordu ama tek tük tu. O yüzden burada yazılan baştaki yazıya katılmıyorum. Maalesef kaptanlarımiz ingilizce konusunda çok Pasifler. Bazen benim İngilizcemi eleştirecek haddi kendilerinde bulabiliyorlar. Yanlış anlaşılmak istemem ama ana dilim ingilizce. öyleyse bu ego niye ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 9 yıl önce
Bırakın su yabancı hayranlığını İcin de Turk olana allerjim var desenize siz ? Ama kaşınmaya devam edeceksiniz ..Turk pilotlara güveniyoruz ..onlar kendilerine güveniyorlar , kendini ezik ve yetersiz hissedenler e yapacak BİRSEY yok ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kaç yıllık havacılık tarihinde böyle bir olay oldu şimdi bütün pilotlar ayar olmuş arkadaş bu işe çözüm yolu şart artık kabinde 3 kişimi 5 kişimi nasıl olucak merak konusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Irkcilik ~ 9 yıl önce
Biz turkler hic bir seyde mukemmel degiliz. Hatta sonlarda izliyoruz en siradan gelismeleri. Tek pilotluk konusunda cag atladik. Tabi asker pilotlar haric. Saf turk pilotlari THY neden ise aliyor anlayabilmek imkansiz. Yazik oluyor o kadar da para harcadilar. Hemen ker sektorde yiginla issiz var. Ama saf turk pilotlari asla issiz kalmamali. Elin yabancisini ise al turku alma bu ne ya. THY pilotlarinin hepsinin saf turklerden olustugunu gormek kismet olur insallah!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cptn ~ 9 yıl önce
Hi all, very happy for 20 percent good luck

Yanıtla

Kalan karakter 1000
heyallaam ~ 9 yıl önce
Tr. okuyup İng. yorum yazan pilot is detected.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Al iste bi yasli daha cikmis ordan diyo ki 25 yildir tk dahim yabancilar buyuk problem. Ne si buyuk problem mesela? Nesini gordun? Gorememissindir ki gorsen de anlamamissindir. Geri kafalinin tekisin. Iki tane ingilizce cumleyi bir araya getirip kuramadan avrupalara uctun bugune kadar. Ve hep sunu yaptin avrup ucuslarinda, yandakini pm yaptin kendin uctun ki telsiz isini o halletsin. Buraya kadarmis diyemiyorum malesef hala haksiz yere tonla para almaya devam ediyorsunuz sirketten. Bi defolun gidin artik surdan ve sirket ileri gitsin. Yabancilar bu sirkete crm i getirdiler. Neden fo lar yabancilarla ucmaktan zevk aliyor sizce? Batirdiniz be sirketi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Adam kafa bulmuş magazinci değilmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Türk pilotlar ingilizceyi mükemmel öğrensinler. Abartmıyorum zürichde kalkıştan önce kule kokpit konuşmalarını dinledim. İnanın kule birkaç sefer aynı şeyi tekrarlamak zorunda kaldı. Pilotun anlamadığını anladığı için. Maalesef Üzücü ama gerçek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türkisch 2 ~ 9 yıl önce
mesele yabancı pilot falan değil kardeşim. mesele bu küstahlık. mesele bu zihniyet. türk pilotlar haklı oldukları yabancı pilot meselesinde öyle argümanlarla geliyorlar, bu site de o argümanlı öyle şişiriyor ki tıklanma almak için... haklı olduğunuz yerde haksız duruma düşüyorsununuz. sadece pilotlar mı öyle? hayır. bu ülkede artık herkes yanındakine tepeden bakıyor. herkes ne olacağım değil ne oldum diyor. çıkmış uyuyamıyorum diyor. akıl alacak gibi değil. ben doğma büyüme türkiyeliyim ve türküm ama bunca yıl bu insanların arasında nasıl yaşadım nasıl büyüdüm anlamıyorum artık. kendimizie gelmemiz lazım. bu kafayla ne thy kalır ne istanbul kalır elimizde. her şeyi berbat ediyoruz, kinimizde nefretimizde boğulacağız. kendinize gelin artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türkisch ~ 9 yıl önce
ha yani türk kaptanların hepsi son derece normal psikolojik durumda, sıfır ego, tatlı tatlı uçuyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000