25 Temmuz 2014, Cuma 09:47:19

'THY'NİN KASASINDA 2 MİLYAR DOLAR VAR'

THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Tel aviv konusunda dünya da seferlerini kesti. Sivil havacılık eksenli gidiyoruz” dedi.
  • BURADA THY YOLLARINA ÇAMUR ATMAYA ÇALIŞANLARIN HEPSİ EVET HEPSİ THY NİN ÇALIŞANLARIDIR NASIL OLSA İSMİNİZİ YAZMIYORSUNUZ AİRPORT HABERDE BUNA OLANAK TANIYOR SALLAYIN BAKALIM ATİLLA AYÇİN DEN KALAN SOSYALİST FOSİLLER DUVARA TOSLAYIP İPLİĞİNİZ PAZARA ÇIKINCADA ATILMAMAK İÇİN OTUNU YİYİM ABİ VAZİYETİ ALIRSINIZ BEĞENMEDİĞİNİZ THY DEN BİR AYRILIN BAKALIM KİM ALACAK SİZİ SESİNİZİ KESİN ADAM OLUN EFENDİ EFENDİ ÇALIŞIN BURASI ARTIK O ZİHNİYETİN ÇİFTLİĞİ DEĞİL ÖZEL BİR ŞİRKET BİR ELİT PLUS YOLCU OLARAK THY YOLLARINDAN RİCAM SİZİN BİRAN ÖNCE ŞİRKETTEN TEMİZLENMENİZDİR ÇALIŞTIĞI YERE DÜŞMAN KİŞİLERLE YOLCU GÜVENLİĞİ TEHLİKEDEDİR
  • Ne güzel doldurun kutuları.
  • Tabi beyler taşeron sayesinde insanlarin hakkini gasp ederek elde ettikleri, onlara göre başarı olan bu hukuksuzlugu un sonucudur... fsc ler kendi sirketinde bile dislanmakta ve vasifsiz işçi olarak görülmektedir. .... onun icin insanlara hertürlü işler yaptirilmaktadir joker.eleman gibi...
  • şuraya yorum yazmadan önce bi internete girip bakın araştırın önce. Temel kotilin okuduğu bitirdiği ders verdiği hala vermekte olduğu üniversitelerin neler olduğuna bi bakın. Bu arada bi çoğu havacılıkla ilgili. Hani öyle kitaptan 6 ayda öğrenilecek cinsten değil. Haset kin tohumları ekmeyin yalan yanlış bilgilerle
  • Tamam THY`nin basarilari malum !!! Ve özünde TÜRK olan herkesde bununla gurur duymali. Temel Bey`in basarilarida tartismasiz, tatil tercihleride malum ( genelde suudi arabistan ) AMA eger THY`nin kasasina gelecek olur isek, ne diyelim ?? DEKONT ACIKLA olsun bitsin....Birde biz görelim 2 milyarlik o dekontu, yoksa siz demi paralari ayakkabi kutusunda sakliyorsunuz ???
  • Temel kotili nekadar taniosun hayatinda hic arastirma yaptinmi unlem isaretli arkadas bos konusma bu adamin yaptigi kariyerleri okudugu okullari bi oku ondan snra konus
  • sen ve diğer hemşehrin o makamlara ne konuşmanızla ne tavırlarınızla ne fiziğinizle hiçbir şeyinizle yakışmıyorsunuz !!! biri havacılığı kitaptan 6 ayda öğrenmiş diğeri de internetten!!! yazık !!!
  • Dün topçu bugün kotil acaba neden çıkıp peşi sıra bu açıklamaları yapma gereği hissediyorlar? Kardaysa zaten gül geç bu rahatlatma telkin eden açıklamalar kime? Hissedarlara mı yoksa büyük patrona mı daha ne kadar uyutabilirsiniz insanları göreceğiz..
  • thy zarar etmesı mumkun değil...istanbul londra ucagı ne zaman gidersem 777'yi full dolduruyor..ve fiyatlar oldukça yuksek...british'in ucakları eskı ve kucuk olması rağmen;%60 -%50 arasında doluluk oluyor..ayrıca fiyatı thy nın yarısı....param olsa kesinlik thy tercih ederdim..
  • sen bırak başka işleri şu topçu yu yede bizde bşk olalım:)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın davetlisi olarak Isparta'ya gelen THY Genel Müdürü Temel Kotil, Vali Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret etti. Kotil, THY hakkında Isparta Valisi Vahdettin Özkan'a genel bilgiler verirken, gazetecilerin İstanbul'dan İsrail'in başkenti Telaviv'e yönelik seferlerin durdurulmasına ilişkin sorusuna ise, "Tel aviv konusunda dünya da seferlerini kesti. Sivil havacılık eksenli gidiyoruz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün bu konudaki talimatlarıyla gideriz. Şu anda yeniden kestik. Bundan sonra ne olacağını ben bilemem. Ama Gazze'deki üzüntümün çok yüksek olduğunu söyleyebilirim" şeklinde yanıt verdi.

“HABER ASILSIZ”

THY'nin zarar ettiği ve maaşların krediyle ödediği şeklinde bir gazetede yer alan habere ilişkin soruyu Kotil, "Maalesef talihsiz bir haber. Bu durum Borsa'ya bildirdik. Bu haberin aslı yok. 2002 yılında kar ettik. Her yıl kar ediyoruz. Vergi, amortisman kira gibi gelirlerden 7-8 yılda ortalama yüzde 18 gibi bir rakam tutturduk. Bu da havacılık sektöründeki rakamların 3-4 katı oluyor. Allah'a şükür bugüne kadar zarar ettiğimiz yılımız yok. 2002'den bu yana 3 milyar dolar gibi bir nakit biriktirdik. Bunun bir kısmını yatırımlarda kullandık. Kullanıyoruz. 2 milyar dolara lakın bir kısım da kasamızda duruyor. Bunu uçakların ön ödemesinde kullanıyoruz. Filomuz neredeyse 260'a yaklaştı. 64 yeni uçak getirdik Bunları hem finanse ettik hem ara ödemelerini yaptık. 2008-2009 krizinde finansal olarak dünyada en güçlü şirket olmuştuk. Toplam kar oranında birinciyiz zaten. 2008-2009'da dünya 6'ncısıydık ama 6'ncı büyük havayolu değildik o zaman. Şimdi de 6'ncı değiliz ama buna yaklaşıyoruz" diye yanıtladı.

“BÜYÜMEYE DEVAM”

"Bizde her zaman yeni güzergahlar var" diyen Kotil, şunları söyledi:

"Cezayir'e bir noktaya uçuyorduk. İki sefer daha başlıyor. Afrika'da yeni bir nokta başlattık. Fransa'da da yeni bir nokta başlattık. 70 yurt dışı uçuş noktası şimdi 215 noktaya ulaştı. Her yılda 10-15 yeni hat ilave ettik. Gelecek yıl yazında San Francisco'yu, Manila'yı uzun uçuş seferi olarak başlatmayı planlıyoruz. Büyümeye devam. Uçulan ülke sayısına göre en büyük havayolu şirketiyiz. Yurt dışı şehir sayısında en büyük havayoluyuz. Toplam uçuş teşebbüsünde dördüncüyüz. Nasip olursa yıl sonu itibariyle üçe çıkacağız. Önümüzdeki diğer şirketler Amerika'nın şirketleri."

Kotil, Saadet Partisi Lideri Mustafa Kamalak ve eşinin Kıbrıs dönüşü sırasında THY personeli tarafından sebepsiz yere uçağa alınmadıkları iddiasına ilişkin de "Biz tüm yolcularımıza sahip çıkarız. Orada VİP ile ilgili bir uygulamada aksaklık yaşanmış. Bunun için üzgünüz. Tüm yolcular bizim baş tacımızıdır. Başta Mustafa Bey olmak üzere" dedi.

“ISPARTA'YI DÜNYAYA BAĞLAYACAĞIZ”

Isparta'nın ve Türkiye'nin bahtının çok açık olduğunu kaydeden Kotil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şirketimiz de iyi gidiyor. Allah nasip etti 4'üncü defa Avrupa'da en iyi hava yolu seçildik. Bu da bir marka oluşturuyor. Yolcu sayımız bu yıl 60 milyona yakın gelecek. Türkiye'nin bahtı çok açık. Çünkü Asya ekonomisi çok hızlı büyüyor. Avrupa ekonomisi de güçlü bir ekonomi. Türkiye hem Asya'da hem Avrupa'da var olan bir ülke olduğu için bunları birleştiren bir ülke olduğu için çok gelir elde edecek. Bizler de hava yolu olarak bunu yaşıyoruz zaten. İstanbul'dan dünyaya en fazla uçan hava yolu biziz. Daha doğrusu yurt dışı en çok şehre hizmet veren havayoluyuz. Isparta'mıza şimdilik günde bir uçuyoruz. Ama bizim tek sefer yaptığımız çok fazla şehrimiz yok. Türkiye'deki diğer illerimize daha çok uçuyoruz. Önümüzdeki dönemlerde inşallah bunu ikiye çıkarırız. Biz tabi ki uçtuğumuz zaman şehrin bundan çok avantaj sağladığını rakamlarımızla biz görüyoruz. Bizim sözümüz var günlük sefer sayısını ikiye çıkaracağız ama büyük ihtimalle gelecek yaz yapacağız onu. İstanbul'u Isparta'ya bağlayarak, Isparta'yı Dünyaya bağlayacağız. Şu anda İstanbul en kolay ulaşılan şehirlerden biri oldu. İstanbul 13 milyon turist alıyor. Ispartamıza da milyonlar yakışır. Biz elimizden geleni yapacağız. Gül şehrimize inşallah daha çok sefer düzenleriz."

Ziyaretin ardından Kotil, Vali Vahdettin Özkan'a THY Boing 777 model uçak maketi hediye ederken, Vali Özkan ise Kotil'e Isparta gül ürünlerinden oluşan hediye sundu.

'THY'NİN KASASINDA 2 MİLYAR DOLAR VAR'

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
BURADA THY YOLLARINA ÇAMUR ATMAYA ÇALIŞANLARIN HEPSİ EVET HEPSİ THY NİN ÇALIŞANLARIDIR NASIL OLSA İSMİNİZİ YAZMIYORSUNUZ AİRPORT HABERDE BUNA OLANAK TANIYOR SALLAYIN BAKALIM ATİLLA AYÇİN DEN KALAN SOSYALİST FOSİLLER DUVARA TOSLAYIP İPLİĞİNİZ PAZARA ÇIKINCADA ATILMAMAK İÇİN OTUNU YİYİM ABİ VAZİYETİ ALIRSINIZ BEĞENMEDİĞİNİZ THY DEN BİR AYRILIN BAKALIM KİM ALACAK SİZİ SESİNİZİ KESİN ADAM OLUN EFENDİ EFENDİ ÇALIŞIN BURASI ARTIK O ZİHNİYETİN ÇİFTLİĞİ DEĞİL ÖZEL BİR ŞİRKET BİR ELİT PLUS YOLCU OLARAK THY YOLLARINDAN RİCAM SİZİN BİRAN ÖNCE ŞİRKETTEN TEMİZLENMENİZDİR ÇALIŞTIĞI YERE DÜŞMAN KİŞİLERLE YOLCU GÜVENLİĞİ TEHLİKEDEDİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 10 yıl önce
yagcılık ve yalakalıkta son noktasın !!!
cevap... ~ 10 yıl önce
kardeş, sana bir önerim var, madem airport haberi de buna alet ettin, buraya bir cevap yaz, arkasından da yüreğin yeterse tlf yayıncı kuruluşa bildir; ben bileyim, airport haber e ikimizde telefon numaralarımızı verelim, orada yayıncı kuruluşun gözetiminde buluşalım, yazdıklarının her kelimesini sana yalatmazsam şerefsizim...ama iddia sahibine aittir, ispatlayamazsan sen şerefsizsin, tamam mı. yüreğin yetiyor mu.. bu arada ben thy çalışanı değilim, bak dakika bir de gol yedin, hadi bakalım.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne güzel doldurun kutuları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taşeron fsc ~ 10 yıl önce
Tabi beyler taşeron sayesinde insanlarin hakkini gasp ederek elde ettikleri, onlara göre başarı olan bu hukuksuzlugu un sonucudur... fsc ler kendi sirketinde bile dislanmakta ve vasifsiz işçi olarak görülmektedir. .... onun icin insanlara hertürlü işler yaptirilmaktadir joker.eleman gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
şuraya yorum yazmadan önce bi internete girip bakın araştırın önce. Temel kotilin okuduğu bitirdiği ders verdiği hala vermekte olduğu üniversitelerin neler olduğuna bi bakın. Bu arada bi çoğu havacılıkla ilgili. Hani öyle kitaptan 6 ayda öğrenilecek cinsten değil. Haset kin tohumları ekmeyin yalan yanlış bilgilerle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne yalaka ~ 10 yıl önce
yagci adamsin sen be ! amerika da calistim dedigi sirketlerin hicbiri ortada yok !
uygulaması'na ~ 10 yıl önce
gelsin sayın temel kotil, ben de o na ahlak ve şeref dersi vereyim, verdim, anlamadı... bu ifadem de sayın kotil in şahsına yönelik değildir, o anlar.
UY TEMEL ~ 10 yıl önce
Tamam THY`nin basarilari malum !!! Ve özünde TÜRK olan herkesde bununla gurur duymali. Temel Bey`in basarilarida tartismasiz, tatil tercihleride malum ( genelde suudi arabistan ) AMA eger THY`nin kasasina gelecek olur isek, ne diyelim ?? DEKONT ACIKLA olsun bitsin....Birde biz görelim 2 milyarlik o dekontu, yoksa siz demi paralari ayakkabi kutusunda sakliyorsunuz ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atip tutmayin ~ 10 yıl önce
Temel kotili nekadar taniosun hayatinda hic arastirma yaptinmi unlem isaretli arkadas bos konusma bu adamin yaptigi kariyerleri okudugu okullari bi oku ondan snra konus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SLM ~ 10 yıl önce
Haklısıın kardeş ynı fikirideyim birde topçu giderse bizde yaşarız:)
at tut ~ 10 yıl önce
yağcılık yapma !
? ~ 10 yıl önce
kariyeri olan adam havaciligi internetten ise yeni aldigimiz genc arkadaslar ile beraber ogreniyoruz der mi peki ???
! ~ 10 yıl önce
sen ve diğer hemşehrin o makamlara ne konuşmanızla ne tavırlarınızla ne fiziğinizle hiçbir şeyinizle yakışmıyorsunuz !!! biri havacılığı kitaptan 6 ayda öğrenmiş diğeri de internetten!!! yazık !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BigBoss ~ 10 yıl önce
Dün topçu bugün kotil acaba neden çıkıp peşi sıra bu açıklamaları yapma gereği hissediyorlar? Kardaysa zaten gül geç bu rahatlatma telkin eden açıklamalar kime? Hissedarlara mı yoksa büyük patrona mı daha ne kadar uyutabilirsiniz insanları göreceğiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
de gıt kamıl ~ 10 yıl önce
zaten kafan bassa neden acıklama yapıyorlar dıye sormazsın onun ıcın sıkıntı yapma :) gorucez gorucez dıye 12 yıl gectı hala zarar bekleyenler avucunu yalıyo :)))
thy ~ 10 yıl önce
thy zarar etmesı mumkun değil...istanbul londra ucagı ne zaman gidersem 777'yi full dolduruyor..ve fiyatlar oldukça yuksek...british'in ucakları eskı ve kucuk olması rağmen;%60 -%50 arasında doluluk oluyor..ayrıca fiyatı thy nın yarısı....param olsa kesinlik thy tercih ederdim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
slm ~ 10 yıl önce
sen bırak başka işleri şu topçu yu yede bizde bşk olalım:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000