15 Eylül 2014, Pazartesi 16:28:47

THY'NİN İRANLI PİLOTLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

Türk Hava Yolları'nın İran'dan 200 pilotu transfer edeceği iddiaları meclis gündemine taşınmıştı. AirportHaber'in gündeme getirdiği olayla ilgili CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın cevaplaması isteğiyle soru önergesi verdi.
  • bu fotoğrafə da gördiğiniz bir türk azeri pilot dir ve Molla Pilot değil lotfan biz yaşayan iran türklerı aşağılamayın pilotın adı : Hoshang Shahbazi dir googleda arıya bilirsiniz
  • Dupeduz irkcilik. Onlarca afrikali ve orta dogulu pilotla calistim. Her biri de isinde basarili insanlardi. Dogulu batili ne fark eder? Bu muhalefet etmek degil irkciliktir.
  • Lufthansaya gondermeyı bırak , lufthansa ortaklı firmada işe alımlar da kafalarına göre.Thy dışardan alım yapmaya devm ettıkce , içerdekı diğer Turk şırketlerdeki sirkulasyon durma noktasına gelecek ve turk genc pilotlar beklemeye devam edecektir. İşin bir de bu yönü vardır.Thy yonetıcıleri , biz turk pilotların hepsi mi kötü ? Elbette aramızda şımarık , baba parasıyla hayatın ne oldugunu bilmeyen , ucak emanet edılmeyecek laylay tipler var. Onlar elbette azınlıkta değiller.Ama işine önem veren , emek veren , alın teri ile pilot olan genc arkadaslarımıza bunu cok görmeyin. Bizlere uyguladıgınız standartları yabancılara da uygulayın.Almanların bizler hakkında karar vermesinden ziyade , siz verin.Bizler Turk firmalarını ilerletecegız. Bunun bilincinde olan insanlarız. Yabancılar bır sure sonra ulkelerine geri dönebiliyorlar. Daha once 80 yabancı pilotla birlikte , bu 200 cıvarındaki pilot alımı genc Turk pilotların gelecegıne buyuk darbe vuruyor malesef.Turkıyenın ilerlemesine , thy nin ilerlemesine bizlerle devam edin. Paramız da ulkemızde kalsın , emeklerimiz de boşa gitmesin. Umarım sesimizi duyarsınız.Bu genc pilotların hayalinde thy var, ıyısını secın alın, cekinmeyin, size en buyuk faydayı bizler veririz.
  • Ozaman uluslar arasi bir havayolu sirketi olan lufthansa ya bir cv gonderebilirmisin ne oluyo? Dunyadan haberin yok...
  • Thy nda calisan arkadaslar yapsin grev hala ellerinde sirket uzerinde yaptirim gucleri varken yakinda sayilar esitlenecek daha sonra hic gucunuz kalmayacak. Korkmayin ne almani fransizi yapabiliyorsa sizde yapabilirsiniz.. vakif talpa hadi beyler calisin.. thy yonetimine sesini cikarmadan sirket icin calisacak onlarca turk genci pilotu var siz onlardan korkmayin yabancilardan korkun.. zamani gelince hepsi birden ayaklanacak thy ni bir kac gun.icersinde batiracaklar.. gunde milyon eurolar zarar etmeye baslayacaksiniz.. bu gunleri mum ile arayacaksiniz..
  • Dubai de iflas eden eastern sky jet in pilotlarini aldilar bunlar, bunlar her yabanciyi ise aliyor. Anlatsinlar bakalim satin alma lisansla ucan senegalli pilotu, hangi ülkede degistirip lisansini thy ye gelmis. Onlarada giris testi yapilmismi. Avusturya li kaptani anlatsinlar alkollü olarak Bangkok seferi yapmaya giderken Viyana da köprüden nerdeyse Tuna nehrine ucacakti, adam simdi THY de kaptan onu anlatsinlar. AUA isden atti hemen THY kapmis!
  • Bundan sonra sakal ve kravat serbestmi??
  • Boşverin siz ne yapacaksınız eğtimli nüfusta işsizliğin % 20 ye çıkmasını,gelin biz daha önemli işlerle mesala 6 oku yeniden yorumlamak ile uğraşalım:Cumhuriyetçilik yerine padişahlık, milliyetçilik yerine ümmetçilik, laiklik yerine vahabilik,devletçilik yerine mandacılık(tercihen abd) , inkilapçılık yerine hazırlopçuluk olarak değiştirip , bayrağından altı oku atıp yerine 6 adet sabun köpüğü konursa-ki her sene patlatır patlatır yeniden yorumlarız ; yeni chp ye de süper yakışır.
  • Augsburg Airlines ın iflas etmesinden sonra şirkete alınan yaklaşık 150 kaptan ve F/O nun durumu da içler acısı...Embarer kaptanı Airbusta uçuyor hem de öyle bizim Türk kaptanlar için aranan tipte 1000 saat kriterine bakılmaksızın...Ben yolcu olsam artık TK yla uçmazdım.
  • GEÇEN FWZ DA İRANLI BİR F/O GÖRDÜM.. İŞ ZATEN ÇOKTAN BİTMİŞ Kİ...

AirportHaber'in geçtiğimiz Ağustos ayında gündeme getirdiği olay TBMM gündemine taşındı. Üst üste dördüncü kez Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi ödülünü alarak adından sıkça söz ettiren bayrak taşıyıcı Türk Hava Yolları, kokpitteki sıkıntıyı İranlı pilotlarla çözme kararı almıştı. AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; İranlı pilotların THY'de istihdam edilmesi için yürütülen projenin koordinatörlüğünü bizzat THY Genel Müdürü Temel Kotil yürütüyor.

CHP İzmir milletvekili Erdal Aksünger, yaşanan tüm bu gelişmeler sonrası konuyu Meclis gündemine taşıdı. Aksünger, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın cevaplaması isteğiyle verdiği soru önergesinde bu uygulamanın uluslararası krize neden olacağını ifade ederek “40 yıldır Batı dünyasına kapılarını kapatmış, ambargo altında hayatta kalmaya çalışan ve çoğu devlet tarafından havacılık ambargosu da uygulanan İranlı pilotlarının tercih edilme sebebi nedir?” diye sordu.

Aksünger “THY, pilot sıkıntısı çekiyorsa elbette yurtdışından pilot istihdam edebilir. Ama belirlediği pilot adayları için dil yeterliliği ve pilotaj yeterliliği için uluslararası geçerliliği olan sınavları geçenleri tercih ederek… Duyumlarımıza göre bunların hiçbirisi gerçekleşmemiş. Ayrıca onlarca Türk pilotun işsiz olduğu ülkemizde, neden bütün pilotların İran’dan seçildiği de merak konusu. Uluslararası camiada İranlı pilotlara karşı güvenlik açısından ve uçuş yeterliliği konusunda ciddi güvensizlik mevcut. Buna rağmen neden İranlı pilotlarda ısrar ediliyor? Böyle giderse Suudi Arabistan’dan kabin memuru, Katar’da da hostes almaya başlar bunlar. Ulaştırma Bakanı bu konulara açıklık getirmek zorundadır.” dedi.

CHP'li Erdal Aksünger, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a şu soruları yöneltti;

- THY bünyesinde istihdam edilmek üzere 200 adet İran’lı pilotun seçildiği iddiaları doğru mudur?

- Onlarca genç pilotun işsiz olduğu Türkiye’de, THY’nin özellikle İranlı pilotları tercih etmesinin sebebi nedir?

- Seçilen 200 pilotla mülakat yapmak için Hırvat Kaptan Boris Praprotnik’in görevlendirildiği doğru mudur? Söz konusu görevi yapabilecek Türk yetkili yok mudur?

- Söz konusu mülakatlar neden İran’da yapılmaktadır?

- THY pilot alımlarında “pilotaj yeterliliği” için uluslararası yeterliliği olan DLR 1, DLR 2 ve HTA uygulamaları İranlı pilotlar için de geçerli olacak mı?

- Kadrosunda İranlı pilotların çalıştığı THY’nin uluslararası arenadaki imajı sizce nasıl olacaktır?

AIRPORTHABER'IN DUYURDUĞU O HABER İÇİN AŞAĞIDAKİ RESME TIKLAYIN

THY'NİN İRANLI PİLOTLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

mamad ~ 9 yıl önce
bu fotoğrafə da gördiğiniz bir türk azeri pilot dir ve Molla Pilot değil lotfan biz yaşayan iran türklerı aşağılamayın pilotın adı : Hoshang Shahbazi dir googleda arıya bilirsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Irkçılar mecliste ~ 10 yıl önce
Dupeduz irkcilik. Onlarca afrikali ve orta dogulu pilotla calistim. Her biri de isinde basarili insanlardi. Dogulu batili ne fark eder? Bu muhalefet etmek degil irkciliktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Lufthansaya gondermeyı bırak , lufthansa ortaklı firmada işe alımlar da kafalarına göre.Thy dışardan alım yapmaya devm ettıkce , içerdekı diğer Turk şırketlerdeki sirkulasyon durma noktasına gelecek ve turk genc pilotlar beklemeye devam edecektir. İşin bir de bu yönü vardır.Thy yonetıcıleri , biz turk pilotların hepsi mi kötü ? Elbette aramızda şımarık , baba parasıyla hayatın ne oldugunu bilmeyen , ucak emanet edılmeyecek laylay tipler var. Onlar elbette azınlıkta değiller.Ama işine önem veren , emek veren , alın teri ile pilot olan genc arkadaslarımıza bunu cok görmeyin. Bizlere uyguladıgınız standartları yabancılara da uygulayın.Almanların bizler hakkında karar vermesinden ziyade , siz verin.Bizler Turk firmalarını ilerletecegız. Bunun bilincinde olan insanlarız. Yabancılar bır sure sonra ulkelerine geri dönebiliyorlar. Daha once 80 yabancı pilotla birlikte , bu 200 cıvarındaki pilot alımı genc Turk pilotların gelecegıne buyuk darbe vuruyor malesef.Turkıyenın ilerlemesine , thy nin ilerlemesine bizlerle devam edin. Paramız da ulkemızde kalsın , emeklerimiz de boşa gitmesin. Umarım sesimizi duyarsınız.Bu genc pilotların hayalinde thy var, ıyısını secın alın, cekinmeyin, size en buyuk faydayı bizler veririz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sacmalik diyene ~ 10 yıl önce
Ozaman uluslar arasi bir havayolu sirketi olan lufthansa ya bir cv gonderebilirmisin ne oluyo? Dunyadan haberin yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thy nda calisan arkadaslar yapsin grev hala ellerinde sirket uzerinde yaptirim gucleri varken yakinda sayilar esitlenecek daha sonra hic gucunuz kalmayacak. Korkmayin ne almani fransizi yapabiliyorsa sizde yapabilirsiniz.. vakif talpa hadi beyler calisin.. thy yonetimine sesini cikarmadan sirket icin calisacak onlarca turk genci pilotu var siz onlardan korkmayin yabancilardan korkun.. zamani gelince hepsi birden ayaklanacak thy ni bir kac gun.icersinde batiracaklar.. gunde milyon eurolar zarar etmeye baslayacaksiniz.. bu gunleri mum ile arayacaksiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dubai de iflas eden eastern sky jet in pilotlarini aldilar bunlar, bunlar her yabanciyi ise aliyor. Anlatsinlar bakalim satin alma lisansla ucan senegalli pilotu, hangi ülkede degistirip lisansini thy ye gelmis. Onlarada giris testi yapilmismi. Avusturya li kaptani anlatsinlar alkollü olarak Bangkok seferi yapmaya giderken Viyana da köprüden nerdeyse Tuna nehrine ucacakti, adam simdi THY de kaptan onu anlatsinlar. AUA isden atti hemen THY kapmis!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bundan sonra sakal ve kravat serbestmi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Kafaya arap simiti ile fistan yolda merak etme.
... ~ 10 yıl önce
Boşverin siz ne yapacaksınız eğtimli nüfusta işsizliğin % 20 ye çıkmasını,gelin biz daha önemli işlerle mesala 6 oku yeniden yorumlamak ile uğraşalım:Cumhuriyetçilik yerine padişahlık, milliyetçilik yerine ümmetçilik, laiklik yerine vahabilik,devletçilik yerine mandacılık(tercihen abd) , inkilapçılık yerine hazırlopçuluk olarak değiştirip , bayrağından altı oku atıp yerine 6 adet sabun köpüğü konursa-ki her sene patlatır patlatır yeniden yorumlarız ; yeni chp ye de süper yakışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Augsburg Airlines ın iflas etmesinden sonra şirkete alınan yaklaşık 150 kaptan ve F/O nun durumu da içler acısı...Embarer kaptanı Airbusta uçuyor hem de öyle bizim Türk kaptanlar için aranan tipte 1000 saat kriterine bakılmaksızın...Ben yolcu olsam artık TK yla uçmazdım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
GEÇEN FWZ DA İRANLI BİR F/O GÖRDÜM.. İŞ ZATEN ÇOKTAN BİTMİŞ Kİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000