18 Temmuz 2018, Çarşamba 13:22:01

THY’nin ilk başörtülü pilot adayı eğitime başladı

Türk Hava Yolları’nın yetiştirilmek üzere eğitim sürecine dahil ettiği ilk başörtülü pilot adayı Fatma Durmuş, eğitimlerine başladı.
  • Bu hanım arkadaşımızın 30 eğitim tekrarı aldığını biliyor muyuz?
  • Keşke türban konusunda gösterilen "özgürlükçü" bakış açısı dövme, küpe ve kişisel aksesuar gibi konularda da gösterilebilse. Ama nedense hep islamcı kesimin işine geldiği gibi yorumlanıyor bu özgürlük işleri.
  • Türban, kişi hak ve özgürlükleri kapsamında serbest de, dövme vb neye göre yasak madem? Üstelik gözükmeyen yerde bile yasak, insanları sınıflayan sizlersiniz. THY kabin memuru arkadaşlara bir bakıyorum çocuklar korkudan saçlarına jöle bile süremiyor, korkudan ve baskıdan tek tip imam gibi geziyorlar. Bunların günahı ne? Ayrıca kardeşim bizler Türkiye Cumhuriyetin'de doğmayı seçemeyiz, doğdukmu da Türk vatandaşı doğarız ama dinimizi kendimiz ne istersek onu seçer, yine her Türk batandaşı ile eşit haklarla yaşamaya devam ederiz. Ben dövmenin, piercingin vs dinde yasak olmadığı bir inançtayım THY'ye ya da hükumete ne? Bu özgürlük sadece müslümanlara mı arkadaşım? Bu kafayla AB adaylığından da çıkarılır, AB adaylığı askıda ülkelere geçersin. İhracatına ek vergi de konulur, yeşil ve gri pasaportuna artık vize de istenilir. Türkiye'de cahil bir orduyla, cahil bir yönetim sergileyebilirsin ama dünya bunu sana ödetir merak etme.
  • Ya kardeşim bunlar artık haber konusu olmamalı. Kokpitte namaz kıldı demiyor sonuçta. Kimene açık kapalı. İsterse bikiniyle isterse çarşafla girsin. Beni güvenli taşıyor mu? Önemli olan o...
  • Başını kapatınca beynini kapatmis olmuyor. Nasıl ki başı açık olanın güneşten beyni yanmiyorsa. Bırakın insanlar istedigi gibi yaşasın. Bu arkadaş iyi bir örnek bence. Ama işe başladığında çağdaşlık cigirtkanligi yapan, sadece kendi hayatlarına saygı duyulmasını bekleyip başka inanca sahip insanlara saygı duymayan hatta nefret eden yoğun bir yobaz kitlenin baskıni hissedecek...
  • İşin uçuş emniyeti kısmına yorum yapamam o uzmanların işi, kafasına taktığı türbanın görüntüsü için de birşey diyemem o da modacıların işi. Ama bir yolcu ve havacılıkla yakından ilgili biri olarak şunu söylemek isterim. Beni ilgilendiren, kafası bağlı ya da açık, bir kişinin emniyetli ve konforlu uçuş kabiliyetine sahip olup olmadığıdır. Eğer kafası bağlı ama vicdanı açık ise başımın üzerinde yeri var..Sonuçta kaptanlığına bizim yorumlarımız değil hocaları karar verecek. Koyu bir Cumhuriyet ve laiklik taraftarı olarak soruyorum. Bu kızın özel sektörde taktığı türbanın laiklikle ne alakası var...
  • Arkadaşlar arkadaki top sakallı Gordon Freeman. Biliyorsunuz ki THY sadece mühendisleri alıyor, rabbime şükürler olsun en zekisini getirmişler. Yani bu kadar mükemmel bir şirket nasıl süper Allah'ım. Keşke ben de mühendis ve pülot olabilseydim.
  • kafanı kapatmışsın aman kollarında gözükmesin onlarıda ört şaşırdım ellerinde siyah eldiven olmalıymış nasıl olmamış hayret.!!! PİLOTLUK mesleği bu kadar mı düştü eğitimine baksan sıkalaya uymaz ama adamı varsa uydururlar.
  • Seve seve olmazsa yine seve seve bu musluman arkadasimiza hizmet edeceksiniz servis yapacaksiniz. Yiyorsa yapmayin. Onun yanindayiz
  • toplumda ona bir benzer bir ifade vardır.AT …. konmuş sinek misali derler başörtüsü üstüne üniforma görüntüsü.Hiçde hoş değil,geri kalmışlığın görüntüsü ….

Türk Hava Yolları’nın yetiştirilmek üzere eğitim sürecine dahil ettiği ilk başörtülü pilot adayı Fatma Durmuş, eğitimlerine başladı.

Türk Hava Yolları tarihinde ilk kez başörtülü bir pilot adayı, eğitim sürecine dahil edildi. Hacettepe Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü mezunu olan Fatma Durmuş, THY’nin yetiştirilmek üzere pilot adayı alım ilanına başvurdu ve kabul aldı.
THY’nin sözlü ve yazılı mülakatlarından başarıyla geçen Durmuş, yüzlerce başvuru sahibi arasından seçilerek THY’nin eğitim sürecine girmeyi başardı.

THY’nin seçtiği 16 kişilik grupla birlikte eğitim almak için Isparta’da bulunan Er-Ah Havacılık Akademisi’nde teorik eğitimlere başlayan Fatma Durmuş, 14 aylık eğitimini başarıyla tamamlaması halinde Türk Hava Yolları kokpitindeki yerini alacak. Böylece Durmuş, THY tarihinde ilk kez kokpite oturan başörtülü pilot olarak tarihe geçecek.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY’nin ilk başörtülü pilot adayı eğitime başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (427)

Eğitim Tekrarı ~ 5 yıl önce
Bu hanım arkadaşımızın 30 eğitim tekrarı aldığını biliyor muyuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgürlük? ~ 6 yıl önce
Keşke türban konusunda gösterilen "özgürlükçü" bakış açısı dövme, küpe ve kişisel aksesuar gibi konularda da gösterilebilse. Ama nedense hep islamcı kesimin işine geldiği gibi yorumlanıyor bu özgürlük işleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bosphorus ~ 6 yıl önce
Türban, kişi hak ve özgürlükleri kapsamında serbest de, dövme vb neye göre yasak madem? Üstelik gözükmeyen yerde bile yasak, insanları sınıflayan sizlersiniz. THY kabin memuru arkadaşlara bir bakıyorum çocuklar korkudan saçlarına jöle bile süremiyor, korkudan ve baskıdan tek tip imam gibi geziyorlar. Bunların günahı ne? Ayrıca kardeşim bizler Türkiye Cumhuriyetin'de doğmayı seçemeyiz, doğdukmu da Türk vatandaşı doğarız ama dinimizi kendimiz ne istersek onu seçer, yine her Türk batandaşı ile eşit haklarla yaşamaya devam ederiz. Ben dövmenin, piercingin vs dinde yasak olmadığı bir inançtayım THY'ye ya da hükumete ne? Bu özgürlük sadece müslümanlara mı arkadaşım? Bu kafayla AB adaylığından da çıkarılır, AB adaylığı askıda ülkelere geçersin. İhracatına ek vergi de konulur, yeşil ve gri pasaportuna artık vize de istenilir. Türkiye'de cahil bir orduyla, cahil bir yönetim sergileyebilirsin ama dünya bunu sana ödetir merak etme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seda ~ 5 yıl önce
Dövme, piercing gibi şeyler estetik olmadığı için yasak. Dünya'daki bir çok havayolu şirketinde de öyle. Ancak görünmeyen bir yerdeki dövmenin de yasaklanması anlamsız tabi.
Yansız ~ 6 yıl önce
Ya kardeşim bunlar artık haber konusu olmamalı. Kokpitte namaz kıldı demiyor sonuçta. Kimene açık kapalı. İsterse bikiniyle isterse çarşafla girsin. Beni güvenli taşıyor mu? Önemli olan o...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cockpit ~ 6 yıl önce
Başını kapatınca beynini kapatmis olmuyor. Nasıl ki başı açık olanın güneşten beyni yanmiyorsa. Bırakın insanlar istedigi gibi yaşasın. Bu arkadaş iyi bir örnek bence. Ama işe başladığında çağdaşlık cigirtkanligi yapan, sadece kendi hayatlarına saygı duyulmasını bekleyip başka inanca sahip insanlara saygı duymayan hatta nefret eden yoğun bir yobaz kitlenin baskıni hissedecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 6 yıl önce
İşin uçuş emniyeti kısmına yorum yapamam o uzmanların işi, kafasına taktığı türbanın görüntüsü için de birşey diyemem o da modacıların işi. Ama bir yolcu ve havacılıkla yakından ilgili biri olarak şunu söylemek isterim. Beni ilgilendiren, kafası bağlı ya da açık, bir kişinin emniyetli ve konforlu uçuş kabiliyetine sahip olup olmadığıdır. Eğer kafası bağlı ama vicdanı açık ise başımın üzerinde yeri var..Sonuçta kaptanlığına bizim yorumlarımız değil hocaları karar verecek. Koyu bir Cumhuriyet ve laiklik taraftarı olarak soruyorum. Bu kızın özel sektörde taktığı türbanın laiklikle ne alakası var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gordon Freeman ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar arkadaki top sakallı Gordon Freeman. Biliyorsunuz ki THY sadece mühendisleri alıyor, rabbime şükürler olsun en zekisini getirmişler. Yani bu kadar mükemmel bir şirket nasıl süper Allah'ım. Keşke ben de mühendis ve pülot olabilseydim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KRAL ~ 6 yıl önce
Sen nasıl bir kralsın ya? O değil Half Life 3 ne zaman çıkıyor?
sfdd ~ 6 yıl önce
kafanı kapatmışsın aman kollarında gözükmesin onlarıda ört şaşırdım ellerinde siyah eldiven olmalıymış nasıl olmamış hayret.!!! PİLOTLUK mesleği bu kadar mı düştü eğitimine baksan sıkalaya uymaz ama adamı varsa uydururlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anonim ~ 5 yıl önce
Yobaz kesime örnek işte.
Kabincilere ~ 6 yıl önce
Seve seve olmazsa yine seve seve bu musluman arkadasimiza hizmet edeceksiniz servis yapacaksiniz. Yiyorsa yapmayin. Onun yanindayiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka ~ 6 yıl önce
Seve seve sana da yapmayacagiz canim benim.nesin sen be , hakikaten pilotluk ayaga dustu , esk8den boyle kalitesiz konusan , bayagi , ezik , agirligi olmayan kaptanimiz yoktu , yakin zamana kadar ben diyim 7 8 yil , bu son zamanlarda senin gibi ,adam olmayanlar maalesef bu ciddi isi yapmaya calisip rezil ediyor kokpiti , seviyesiz , bekle.gelirmi o servis , ezik
Ka’ya ~ 6 yıl önce
Asil kabin egitimsiz, yeni yetme ve AB pasaportu icin kendini yabanci pilotlara yalakaliklarla rezil eden hosteslerin ayagina dustu hepimiz tanik oluyoruz dedikodusu cok yapiliyor merak etmeyin, yabanci diye duyulmuyor mu saniyorsunuz kendileri anlatiyor.
kjBDkj ~ 6 yıl önce
toplumda ona bir benzer bir ifade vardır.AT …. konmuş sinek misali derler başörtüsü üstüne üniforma görüntüsü.Hiçde hoş değil,geri kalmışlığın görüntüsü ….

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 6 yıl önce
Katiliyorum ucus ekibinde hayir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000