26 Aralık 2017, Salı 14:11:05

THY’nin bayılan pilotuna 6 ay men!

Türk Hava Yolları’nın kaptan pilot uçuş sırasında rahatsızlandığı için Belgrad’a acil iniş yapan uçağının ikinci pilotu Emre Atik bu inişten dolayı ödüllendirilirken kaptan pilotun ise 6 ay uçuşu kesildi.
  • yav iyi de kabahatli kaptan pilot mu yoksa onu o kadar saat uçuran planlama ekibi mi? ben olsam planlama ekibinin planlamasını 6 ay keserdim.
  • Hadi bizi boşver ayılır bayılırız yorgunluktan gebeririz önemli değil, kaptanlarımızın tabiriyle “ sizden çok var yaptığınız işi yapabilecek bir sürü işsiz var ama bir kaptan kolay yetişmiyor” anladık biz önemsiziz de bizi sağsalim indirecek kaptanlarda bu durumdaysa şöyle silkelenip geriye dönüp bir bakmalılar acaba nerde hata yaptık diye, saygılar
  • Bakınız bu çok ciddi bir konu artık yeter bırakın tozpembe hayalleri 2.Amsterdam çok yakında o zaman kaçacak delik arayacak yöneticiler. LÜTFEN BIRILERI ÖLMEDEN BU UYGULAMALAR DUZELTILSIN LÜTFEN!!!
  • Limit ile hedefi idrak edemeyen bir planlama sendikada çaktırmadan protokol itelesin bize yeni sendika kurulmalı artık
  • Türk sivil havaciligindan ne ayran olur ne cacik.. Pilot evine sagsalim huzurlu bir sekilde ekmek götürme derdinde masadakiler pilotu nasil öldürürüm planlamasinda...
  • Tutturmuşlar aylık maksimum şu kadar saat.İç hat olunca her gün dört meydan dolaş sonra git bir yerde yat.Kalk tekrarla.Arabanızın motorunu devamlı aşırı devirde kullanın bakalım.Ya motoru yada trafik kazası ile kendinizi yersiniz.Bu işte yolcular da var. Planlama da yorgunluğu takip edecek görevlilere ihtiyaç var.Thy 10 Pgs de 4 kişi yorgun pilot,kabin memuru ve teknisyenleri sivil havacılık adına takip etmeli.Sırayla cumartesi pazar sosyal faliyetler için gün verilmeli.Her şey borsada kar etsinler diye personele yüklenerek yapılırsa yazık olur.Asker pilotlar yuvalarına döndüler.Onların uçuşlarını kim yapıyor.?Devamlı yeni hat açılıyor.Yeni ekip alınıyormu?Sendika nerede savunucuları nerede?Belkide kullandığınız programlar Avrupalıların özel zamanlarda kullandığı maksimumu yanlış anlıyorsunuz.Bir bardak suyu bir saat elinde tutarsın ama saatlerce tutamazsın buna stres birikimi ve yorgunluk denir.Kaptanımıza geçmiş olsun diyorum.Emniyetli uçuşlar diliyorum.Her mesleğin tadında yapıldığı bir ayar vardır.Bir ay,Bir yaz boyu maksimum olur.Bir yıl boyu olmaz diye düşünüyorum.
  • Ucucu ekiplerin tek ve net problemleri=Planlama problemleridir!
  • Kabin ve kokpit ekibinin hepsini 6 ay izne cikarmasi lazim mantik bu ise! Planlamayada odul zaten veriyolar yildizli odul versinler
  • AZ PERSONEL = DAHA ÇOK İŞ
  • Fatigue report yazın arkadaşlar. Yazmayanları da uyarın yazsınlar. Yorucu uçuşlar sonrası Fatigue report yazmak sizin vicdani sorumluluğunuzdur. Yarın öbür gün en sevdiğiniz arkadaşınızın başına birşey geldiğinde bak bu uçuş yorucuydu ben de uçmuştum, ama rapor yazmadım umursamadım der pişmanlık duyarsınız. Ya da sizin de başınıza gelebilir. Raporlara bir işlem yapılmıyor o yüzden yazmıyorum diye düşünmeyin yarın öbürgün bir olay yaşandığında araştırma ekibi gelip bakacak, bak yüzlerce rapor var bu sektör için ya da bu patern için diyecek. Uçucu ekibin suçsuzluğu başka şekilde ispatlanamaz. Yorucu uçuş sonrası Fatigue Rapor yazmayanın gece rüyasına girerim.

Türk Hava Yolları’nın kaptan pilot uçuş sırasında rahatsızlandığı için Belgrad’a acil iniş yapan uçağının ikinci pilotu Emre Atik bu inişten dolayı ödüllendirilirken kaptan pilotun ise 6 ay uçuşu kesildi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkarak Frankfurt’a giden THY’ye ait uçak geçen ay kaptan pilot C.S.’nin rahatsızlanması üzerine Belgrad’a acil iniş yaptı.

144 yolcunun bulunduğu TK1617 sefer sayılı TC-JPD kuyruk tescilli Airbus 320 uçağı kaptan pilot olmadan sorunsuz şekilde Belgrad’a indiren ikinci pilot Emre Atik, THY uçuş işletme yöneticileri tarafından ödüllendirildi.

Uçuş sırasında bayılan kaptan pilot C.S. ise rahatsızlığının ardından Türkiye’ye dönerek hastanede tedavisine devam edildi. Yapılan kontrollerde C.S.’nin belirli bir rahatsızlığının olmadığı ancak kronik yorgunluğa bağlı olarak bayılmış olabileceği belirtildi. EASA kuralları gereği bu tür durumlarda kesin bir hastalık tanısı konulamadığı için C.S’nin uçuşları altı ay süreyle kesildi. C.S’nin, Kuveyt-İstanbul uçuşundan gece geldiği ve sabah da Frankfurt seferi için görevlendirildiği öğrenildi.

©Airporthaber.com

THY’nin bayılan pilotuna 6 ay men!

Yorumlar Tüm Yorumlar (188)

uçan kovboy ~ 6 yıl önce
yav iyi de kabahatli kaptan pilot mu yoksa onu o kadar saat uçuran planlama ekibi mi? ben olsam planlama ekibinin planlamasını 6 ay keserdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cabin crew ~ 6 yıl önce
Hadi bizi boşver ayılır bayılırız yorgunluktan gebeririz önemli değil, kaptanlarımızın tabiriyle “ sizden çok var yaptığınız işi yapabilecek bir sürü işsiz var ama bir kaptan kolay yetişmiyor” anladık biz önemsiziz de bizi sağsalim indirecek kaptanlarda bu durumdaysa şöyle silkelenip geriye dönüp bir bakmalılar acaba nerde hata yaptık diye, saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amsterdam ~ 6 yıl önce
Bakınız bu çok ciddi bir konu artık yeter bırakın tozpembe hayalleri 2.Amsterdam çok yakında o zaman kaçacak delik arayacak yöneticiler. LÜTFEN BIRILERI ÖLMEDEN BU UYGULAMALAR DUZELTILSIN LÜTFEN!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rob stark ~ 6 yıl önce
Limit ile hedefi idrak edemeyen bir planlama sendikada çaktırmadan protokol itelesin bize yeni sendika kurulmalı artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayran... ~ 6 yıl önce
Türk sivil havaciligindan ne ayran olur ne cacik.. Pilot evine sagsalim huzurlu bir sekilde ekmek götürme derdinde masadakiler pilotu nasil öldürürüm planlamasinda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAX ~ 6 yıl önce
Tutturmuşlar aylık maksimum şu kadar saat.İç hat olunca her gün dört meydan dolaş sonra git bir yerde yat.Kalk tekrarla.Arabanızın motorunu devamlı aşırı devirde kullanın bakalım.Ya motoru yada trafik kazası ile kendinizi yersiniz.Bu işte yolcular da var. Planlama da yorgunluğu takip edecek görevlilere ihtiyaç var.Thy 10 Pgs de 4 kişi yorgun pilot,kabin memuru ve teknisyenleri sivil havacılık adına takip etmeli.Sırayla cumartesi pazar sosyal faliyetler için gün verilmeli.Her şey borsada kar etsinler diye personele yüklenerek yapılırsa yazık olur.Asker pilotlar yuvalarına döndüler.Onların uçuşlarını kim yapıyor.?Devamlı yeni hat açılıyor.Yeni ekip alınıyormu?Sendika nerede savunucuları nerede?Belkide kullandığınız programlar Avrupalıların özel zamanlarda kullandığı maksimumu yanlış anlıyorsunuz.Bir bardak suyu bir saat elinde tutarsın ama saatlerce tutamazsın buna stres birikimi ve yorgunluk denir.Kaptanımıza geçmiş olsun diyorum.Emniyetli uçuşlar diliyorum.Her mesleğin tadında yapıldığı bir ayar vardır.Bir ay,Bir yaz boyu maksimum olur.Bir yıl boyu olmaz diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Net ~ 6 yıl önce
Ucucu ekiplerin tek ve net problemleri=Planlama problemleridir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip Planlayamama ~ 6 yıl önce
Türkiye'de planlamacılar BAŞARISIZ. İşlerinin yeterince bilincinde değiller. Başka söze gerek yok. Tek bir istisna dahi yok, hepsi başarısız, cahil ve bulundukları yeri koruma derdindeler.
Zombiler ~ 6 yıl önce
Kabin ve kokpit ekibinin hepsini 6 ay izne cikarmasi lazim mantik bu ise! Planlamayada odul zaten veriyolar yildizli odul versinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY MANTIĞI ~ 6 yıl önce
AZ PERSONEL = DAHA ÇOK İŞ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatigue report ? ~ 6 yıl önce
Fatigue report yazın arkadaşlar. Yazmayanları da uyarın yazsınlar. Yorucu uçuşlar sonrası Fatigue report yazmak sizin vicdani sorumluluğunuzdur. Yarın öbür gün en sevdiğiniz arkadaşınızın başına birşey geldiğinde bak bu uçuş yorucuydu ben de uçmuştum, ama rapor yazmadım umursamadım der pişmanlık duyarsınız. Ya da sizin de başınıza gelebilir. Raporlara bir işlem yapılmıyor o yüzden yazmıyorum diye düşünmeyin yarın öbürgün bir olay yaşandığında araştırma ekibi gelip bakacak, bak yüzlerce rapor var bu sektör için ya da bu patern için diyecek. Uçucu ekibin suçsuzluğu başka şekilde ispatlanamaz. Yorucu uçuş sonrası Fatigue Rapor yazmayanın gece rüyasına girerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatique ~ 6 yıl önce
Fatique report yazana yorgunlukla basetme egitimi ataniyor!!! Trajikomik:) guleriz aglanacak halimize
Haklisin haksiz ~ 6 yıl önce
Rapor yazinca dendigi gibi egitim planliyor bu sirket size, bu kadar sacmalik ancak bu sirkette olur. Bu sirketten cacik olmaz arkadaslar. Tepkimizi baska sirketlere giderek belli edelim. Ben birkac aya kalmaz degistiriyorum sirketi, butun hazirliklar tamam.
Pilot ~ 6 yıl önce
Fatigue raporu yazana uçuş emniyet 6 aylık üçretsiz izin teklif ediyor.
Km ~ 6 yıl önce
O kadar çok yazdım ki accepted sürekli ama sonuç yok. Lafta bunlar uçuş emniyeti diyorlar nerde.. ne bizim sağlığımız ne başka şey aynen eğitim dökülüyor neden biliyormusunuz bana dokunmayan bin yaşasın zihniyeti.. hiç profesyonel düşünmüyorlar düşünüyorsak dile getiriyorsakta suçlu biz yine savunmalar izin gününde boşyere şirkete gitmeler.. yazık ki ne yazık .. ben inanmıyorum bitkinlik raporlarını dikkate aldıklarına çünkü bir kere bile dönüş olmadı tek dönüş sen suçlusun uyu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000