11 Mayıs 2012, Cuma 11:32:28

THY'NİN AÇTIĞI DAVA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Hava-İş Sendikası THY A.O İşvereninin toplu iş sözleşmesini engellemek amacıyla resmi arabulucu sürecini engellemeye yönelik yeni davalar açması ile iglili üyelerine açıklama yaptı.
  • grev mii??? milletekili metin külünk yasa teklifi verdi grev yasakkkkkk............çalışacaksınız arkadaşlarrrr
  • Çağdaş yönetim anlayışından bahsederlerdi tersi oldu dibe vurdu şirket
  • Sayin kaptan isci ve memur kardeslerimizin arkasindayiz demissiniz de siz de iscisiniz sanirim farkinda degilsiniz :)Bu sizin de toplu sozlesmeniz.
  • büyük ihtimalle bu sene greve çıkılacaktır.şirketin değeri düşürülecek sonra kalan hisselerde birilerine peşkeş çekilecek diye tahmin ediliyorum.yoksa durup dururken ''şöyle büyüyoruz böyle uçuyoruz'' diyen bir şirket neden personeli ile düşman olma noktasına bilerek getirilsin ki..başka bir açıklaması var mı?
  • ALLAHIM ZALİMSEK YA BİZİ HELAK ET YADA BU CEMAATÇİ ZALİMLERİ HELAK ET.
  • Daha ilk görüşmede çalışanların taleplerini dinlemektense kazandıkları haklarını ellerinden alacak teklifleri masaya getiren ve halen uzlaşmaz bir tutumla devam etmek için israr eden THY grevi çoktan hak etmiştir.
  • Greve evet , biz thy kaptanları bu noktadan sonra tüm çalışan işçi ve memur kardeşlerimizin arkasındayız...Grev anca biz yaparsak olur ve biz de yapacağız...Haydi bakalım kokpitden birer de kaptan eksiltsinlerde görelim...
  • Yaptığınız son uygulamalarla personel azalımı devamlı mobbıng sizin tarafınızda olanları bile karşınıza aldınız greve evet ..
  • Yönetim yaptığı bu tarz uygulamalar ve bu girişimlerinin neden ve sonuçlarını çalışanları ile paylaşmamakla her gün çalışanları ile arasındaki uçurumu arttırmaktadır.Böylece bir bütün olması gereken çalışanlar, yönetim ve çalışanlar olarak iki ye ayrılmakta şirket içi bağlılık ve aidiyet duygusu yok olmaktadır. Eğer şirketimiz zarar ediyorsa bunun nedeni çalışanları olamaz ve bu işin faturası emekçilere çıkartılamaz. Şirket içinde yapılan ve gözle görülen yüzlerce hata var yapılan bu hatalar maddi olarak zarar oluşturan hatalardır. Gelin sahada olan çalışanlarla birlikte çalışmaya onlardan tavsiyeler isteyerek iyileştirme yöntemlerini aramaya başlayın biran önce. mahkeme kapılarına gittiğiniz kadar çalışanlarınızın yanına gidin. ne kadar dava açsanız da sonuç aynı olacak GREV kararı çıkarsa oluşacak zararların sorumluları olan yöneticiler olacaklar ve istifa etmeleri gerekecek.
  • Grev kararı cıkınca kabın yonetımle hesaplasır..Kabın gasp edılmıs hakkını savunan sendıkasının arkasında.Yonetıme her yıl 2 kat maas artısı ama calısanına 2 yıl avuc yalatmasını 4 yıldızlı kabın haketmemıstır. Asıl maç şimdi

Değerli Üyelerimiz

Toplu İş sözleşme masasında acizlik içine düşen THY A.O Yönetimi, aileleri ile birlikte 50 bin kişinin anayasal ve demokratik hakkı olan toplu iş sözleşmesini, ülkemizde resmi arabulucuya beklide ilk kez itiraz ederek ve yeni bir hukuk garabeti yaratarak engellemeye çalışıyor.

THY A.O işvereni 23. Dönem toplu iş sözleşme sürecinde, devletin resmi kurumlarınca yürütülen, sendikamızın hiçbir dahli olmayan prosedür işlemlerine itiraz ederek ne kazanacak merak ediyoruz.

Bilindiği gibi THY A.O işvereni T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilgili Bölge Müdürlüğünce toplu iş sözleşme sürecinin Resmi Arabulucu atanması işlemi esnasında önce Bakırköy İş Mahkemesine itiraz ederek işlemi tedbiren durdurma kararı aldırmış, ancak sendikamız bu kararı kısa sürede kaldırarak sürecin kesintiye uğramasını önlemişti.

İşveren buna rağmen bu Mahkeme dosyasını yürüterek yetkili Mahkeme olan İstanbul 11. İş Mahkemelerine havale ettirdiği gibi, ayrıca yine İstanbul 7. İş Mahkemesinde yeni bir dava açarak resmi arabulucu işlemlerinin tedbiren durdurulması yönünde talepte bulunmuştur.

Yürütülen bu Mahkemeler Bakanlığa karşı açıldığı için sendikamıza herhangi bir tebligat gelmemekte sendikamız bu girişimlere sonradan müdahil olabilmektedir. Bu yeni engelleme girişimlerini de sendikamız hızla müdahale etmiştir.
Toplu iş sözleşmesini zaten yetki itirazı ile 14 ay uzatan bu adaletsiz ve hakkaniyetsiz girişimler bu gidişle bir gün Genel Müdürlük kapısına asılacak grev kararını engelleyemeyecek ve bundan bizler sorumlu olmayacağız.

THY Yönetimi bir yandan “hukuki hakkımı kullanıyorum” diyerek Medeni Kanunun 2. Maddesini alenen ihlal ettiği gibi, toplu iş sözleşmesi ve ilgili mevzuatların halen yürürlükteki hükümlerini ihlal ederek şirketi hukuk zemini dışına çıkarak yönetmeye çalışmaktadır.

Bu hukuk dışılık kamuoyuna duyuruyoruz ki sendikamıza ve çalışanlara meşru ve demokratik direnme hakkı doğurmaktadır.

Sendikamız bu uygulamalarla ilgili işvereni son kez uyarmak adına "Uyuşmazlıkları Çözüm Kurulunu" işletmiş olup alınacak karara göre kamuoyuna değerlendirmelerini sunacaktır.

THY işçileri inanıyoruz ki birlikte ve birlikle kazanacaktır.

THY'NİN AÇTIĞI DAVA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

baskan ~ 12 yıl önce
grev mii??? milletekili metin külünk yasa teklifi verdi grev yasakkkkkk............çalışacaksınız arkadaşlarrrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 12 yıl önce
Çağdaş yönetim anlayışından bahsederlerdi tersi oldu dibe vurdu şirket

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oz ~ 12 yıl önce
Sayin kaptan isci ve memur kardeslerimizin arkasindayiz demissiniz de siz de iscisiniz sanirim farkinda degilsiniz :)Bu sizin de toplu sozlesmeniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçek ~ 12 yıl önce
büyük ihtimalle bu sene greve çıkılacaktır.şirketin değeri düşürülecek sonra kalan hisselerde birilerine peşkeş çekilecek diye tahmin ediliyorum.yoksa durup dururken ''şöyle büyüyoruz böyle uçuyoruz'' diyen bir şirket neden personeli ile düşman olma noktasına bilerek getirilsin ki..başka bir açıklaması var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
müslümanlar ~ 12 yıl önce
ALLAHIM ZALİMSEK YA BİZİ HELAK ET YADA BU CEMAATÇİ ZALİMLERİ HELAK ET.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 12 yıl önce
Daha ilk görüşmede çalışanların taleplerini dinlemektense kazandıkları haklarını ellerinden alacak teklifleri masaya getiren ve halen uzlaşmaz bir tutumla devam etmek için israr eden THY grevi çoktan hak etmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
m.kemal ~ 12 yıl önce
Greve evet , biz thy kaptanları bu noktadan sonra tüm çalışan işçi ve memur kardeşlerimizin arkasındayız...Grev anca biz yaparsak olur ve biz de yapacağız...Haydi bakalım kokpitden birer de kaptan eksiltsinlerde görelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 12 yıl önce
Yaptığınız son uygulamalarla personel azalımı devamlı mobbıng sizin tarafınızda olanları bile karşınıza aldınız greve evet ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havada ve karada ~ 12 yıl önce
Yönetim yaptığı bu tarz uygulamalar ve bu girişimlerinin neden ve sonuçlarını çalışanları ile paylaşmamakla her gün çalışanları ile arasındaki uçurumu arttırmaktadır.Böylece bir bütün olması gereken çalışanlar, yönetim ve çalışanlar olarak iki ye ayrılmakta şirket içi bağlılık ve aidiyet duygusu yok olmaktadır. Eğer şirketimiz zarar ediyorsa bunun nedeni çalışanları olamaz ve bu işin faturası emekçilere çıkartılamaz. Şirket içinde yapılan ve gözle görülen yüzlerce hata var yapılan bu hatalar maddi olarak zarar oluşturan hatalardır. Gelin sahada olan çalışanlarla birlikte çalışmaya onlardan tavsiyeler isteyerek iyileştirme yöntemlerini aramaya başlayın biran önce. mahkeme kapılarına gittiğiniz kadar çalışanlarınızın yanına gidin. ne kadar dava açsanız da sonuç aynı olacak GREV kararı çıkarsa oluşacak zararların sorumluları olan yöneticiler olacaklar ve istifa etmeleri gerekecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asıl Mac Simdi ~ 12 yıl önce
Grev kararı cıkınca kabın yonetımle hesaplasır..Kabın gasp edılmıs hakkını savunan sendıkasının arkasında.Yonetıme her yıl 2 kat maas artısı ama calısanına 2 yıl avuc yalatmasını 4 yıldızlı kabın haketmemıstır. Asıl maç şimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000